Juce dobio tablice...

i preuzeo auto sa servisa. Filteri zraka, nafte, klime... (filter zraka sto je vazno za nastavak je "oglodjao" vjerovatno mis jer je bila ogromna rupa u njemu i sav u komadicima.).kaisevi, natezaci, roleri... Tecnosti, antizriz, servo..prednje pakne, ociscena usisna grana, ugasen erg ventil, kao i DPF, ucitana nova chip tuning mapa, zamijenjeno jedno crijevo od turbine koje je popustilo malo.
I sve je to bilo gotovo prije 4-5 dana samo sam ga kratko probao kako jos nijesam imao tablice nisam je vozio. Majstor mi kaze samo me jos malo "zajebava" ekektro ventil...al' vozi tako.
...i sav srecan sjednem u nju odvezem se 5-6 km kad ona izgubi dah, turbo puni normalno al' nece da mrdne jedva ide.
Kaze majstor to je taj elektro ventil, i dam se u potragu, naravno ventila nema moze da se poruci, al' me prodavac uputi na nekog "fanadja" strucnjaka za Alfe koji je upravo kupio polomljenu 159 1.9 jtdm 8v,i odem kod njega...
Nije vetil, vec senzor od temperature nafte nije bio ispravan (t.j. Pokazivao je da je nafta na -40c), i glavni kvar je to sto su komadici sazvakanog filtera vazduha napunili protokmer... Tako da uz intervenciju od 70 eura sve zavrseno...(nadam se...)
Tako da sada imam Alfu u A1 stanju i pravog majstora...