Pozdrav Zmijoljubci!
kako sam već naveo u predstavljanju,ja sam okorjeli BMW-jaš,sa dosta Bavaraca iza sebe,ali da sad ne ponavljam odakle i zašto Alfa sad odjednom,pišem ovaj topic da malo usporedim 156icu s autima koje sam imao prije,a i da mi date koji savjet oko nekih stvari s kojima nemam iskustva...
Pa ajmo...
Znači

u ovih mjesec dana koliko je imam,ne mogu reći da sam oduševljen,pa čak niti da mi je sjela,jer nije...
Zašto..!?
Ajmo prvo od volana... Toliko nešto tupo i bezosjećajno nisam držao u rukama nikad... Da ne spominjem da se uparkiravam ko baba od 90 godina,na sedam puta,jer na volanu fali još pola okretaja,a osjećaj u vožnji,feedback,nula bodova...
Jeli to normalno za Alfu ili bar za 156icu?
Papučice gasa i kočnice... Dali trebaju biti ultra osjetljive!? Ovo je malo ipak previše.. Kad kočim ili dajem gas,to moraju biti mikrometarski pokreti,ljudskom oku nevidljivi,inače auto skače po cesti... WTF?
Prije kupovine naslušao sam se priča o potrošnji-"oko šestice ti je po gradu",i "moraš ju izmasakrirat da ti popije 7l"... Aha... čak i u knjižici s uputstvima originalnoj koju sam dobio s autom,piše da po gradu troši 7,9l,znači kad je nova bila 8L je pod normalno...
ja je prema pređenim kilometrima i pokazivacu goriva ne mogu spustit ispod 9L,i to najnormalnije vožnje,znači nije penzija style,ali niti ne divljam... Vaša mjerenja potrošnje?
kad smo već kod goriva,pokazivač razine istog je priča za sebe... Goriva ima,a koliko zavidi od toga kako sam parkirao auto,a rezerva se pali nekad čak odmah ispod 1/4 tanka, a nekad ne pali već skoro na nuli...
Ima li lijeka ili je to tako i na novima bilo!?
Svako malo mi se odpoji klema na akumulatoru (mislim da je +),koja na sebi ima onu neku razvod kutiju ili što već,pa ju moram malo stisnuti da auto upali jer je napukla.. Na sajmu nisam našao tu klemu nigdje,pa me zanima dali se sve te žice mogu prebaciti na običnu klemu direktno..!?
Prednji ovjes... Ma ne,neću ni počinjat... samo mi recite jeli ok dati 100€ za komplet set vilica prednjih,prešle par tisuća KM max...!?
Shvaćam da se ovdje možda radi o subjektivnim stavrima u jednom dijelu,drugi dio je čista talijanska šlampavost...
Eto... pa da čujem Vaše misli,želje,čestitke i pozdrave na ovo