Prošla i godina dana otkako sam kupio Alficu...budući da sam u konstantnoj gužvi i nisam stigao ništa pisati, evo ukratko što se radilo u zadnjih par mjeseci
Budući da su serijski zvučnici očajni, a u 147 su se Hertz pokazali odlično, nisam htio ništa kemijati i opet sam stavio Hertze u sva vrata, a onda je uslijedilo sređivanje malih detalja, pa je tom prilikom kupljen novi prednji znak, plastidip, pa su obnovljene kvake i nosači retrovizora koji su bili u lošem stanju, a na vrata sam zalijepio carbon foliju

Stanje kvaka prije:

Nakon farbanja:

Moram priznati da sam izuzetno zadovoljan sa plastidipom, jednostavan je za korsititi, drži već preko 3 mjeseca i prilikom pranja nema nikakvog ljuštenja

Osim toga, uspio sam napokon riješiti i muke sa putnim računalom čiji bi ekran izblijedio nakon što se auto malo zagrije...kupio sam BC iz redizajna i sve paše na šaraf....evo i par koraka o tome ako će se netko upuštati u zamjenu, a ne želi davat novce za izmjenu...nije teško i sve se stigne unutar sat vremena
Dakle BC ima ima 2 priključka, a da bi ga se izmjenilo treba skinuti središnji dio konzole (plastika oko mjenjača, pepeljara, radio, satove i komande klime) i pretinac kod suvozača
Nakon toga iza komandi klime se nalazi prvi priključak, a iza pretinca odmah s lijeve strane se nalazi drugi priključak
Nakon što se sve to izvadi board drži 6 kopči i samo se povuče prema gore...mali savjet, bilo bi dobro staviti ventilaciju na noge kako bi se zatvorile one gumene pregrade unutar armature koje usmjeravaju zrak prema gore jer je meni jedna kopča prilikom izvlačenja otpala i srećom pala je na tu gumu...ovako to nekako izgleda kada se sve rastavi :

I sada već preko 3 mjeseca sve radi bez ikakvih problema

Hvala Alfi_Gtv i Tomeku na nabavci board-a

A napokon su stigle i telefonke koje sam htio od prvog dana kada sam kupio auto

Prošli vikend je odrađen i mali servis....od prošle izmjene nije potrošila ništa ulja...iako je od prvog km po servisnoj uvijek bila točena Selenia TD, po preporuci sam prešao na 5w40 i sada sam stavio Seleniu WR...a u ponedjeljak je prošla tehnički bez problema i time mi omogućila novih godinu dana uživanja

Do sljedećeg tipkanja