Jako mi se svidjela Giulietta kao auto. Prvenstveno me privukao dizajn izvana i iznutra, mislim da u klasi nema ljepšeg automobila te generacije (naravno to je sasvim subjektivno). Međutim sve što sam pročitao upućuje me na to da je Giulietta odličan auto i što se mehaničke strane tiče.
Stoga moje pitanje nije - na što da obratim pažnju kod kupovine, to sam više manje ispitao.
Nego, budući da imam novca za modele iz 2010.g. 1.6jtdm 105ks (prema trenutnim cijenama na oglasima) - da li da kupim Giu staru deset godina, kad za iste pare mogu kupiti mlađi auto iz 2012.-2013.g. (npr. citroen c4, ds3, fiat bravo, ford fiesta)?
U svakom slučaju u obzir će doći neka koju budem smatrao bolje očuvanom (u granicama mogućnosti za 10 godina stari auto), a ne neka trash izvožena. Ne žuri mi se s kupovinom.
Godište i očuvanost su za mene prve dvije stvari koje gledam kod auta, ali budući da bih za Giuliettu prekršio prvu stvar u afektu, volio bih se savjetovati s vama da mi pomognete u donošenju odluke, kako se ne bih zaletio, ukoliko su modeli iz 2010.g. generalno za izbjegavanje?
Pozdrav!