16-06-2026, 22:46:44

Autor Tema: WRC - RallyRACC - Rally de Espana 2013.  (Posjeta: 7176 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ALFA145QV

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Ferrari...Subaru i Micek evoIX
    • PAZIN
WRC - RallyRACC - Rally de Espana 2013.
« u: 29-10-2013, 20:12:46 »

Kako započeti ovu temu?
Možda se najbolje vratiti koju godinu unatrag sve do 2005.-te.
Te smo godine moj kum i ja odlučili da nema smisla više trošit novce na utrke F1 ali što dalje?
Pa treba konačno ić na svjetsko prvenstvo kraljice autosporta, na RALLY. Par dana dogovaranja i odluka je
pala na Njemački ADAC Rally. Želje su bile malo drukčije ali je ispalo da nam je to najjeftinija opcija. Zainteresiranih
je bilo ali par dana u oči odlaska knjiga je spala na 2 slova, kuma i mene. Splet okolnosti dao nam je u ruke novi
novcati Renault Clio sa 400-tinjak km na satu i nakon 4 dana vratili smo ga sa preko 3000 pređenih kilometara.
To je bilo to  :icon_2:.
3 dana planiranja svake minute kako bismo stigli na čim veći broj SS-ova a usput stigli i do servisne zone uhvatit koji autogram, pristupačnost vozača WRC bolida, atmosfera na stageovima ... ma nema boljeg doživljaja za ljubitelje
automobilskih utrka. Bilo je to doba velikih vozača, a kao fanovi pokojnog Mc Rea i Subarua odlučili smo slijedeće
godine krenut put njegove domovine. No kako to obično u životu biva i slijedeće 2 godine bili smo posjetitelji ADAC Rally-a. Te 2006./2007. uspjeli smo dodat po još jednog člana posade koji su bili željni gledanja najboljih vozača na
svijetu. Nažalost smo jednu godinu preskočili i 2009.-te opet spalili put Njemačke, opet kao tročlana posada.
Opet godina pauze i konačno smo se u 2011.-toj propisno ekipirali. Kombi + auto sa ukupno 11 zaljubljenika rally-a.
Ekipa je bila mješana petoro Pazinjana, četvero Buzećana, jedan Bujež i jedan Purger. Ludi provod i deseci litara
popijenog piva i vina.

U 2012.-toj je budget za rally potrošen na moj vozni park, tako da se jedva dočekalo 2013.-tu.
Ali konačno je došlo vrijeme promjena i nakon pomnog planiranja 23.10.2013. krenulo se put Španjolske.
Računica je bila jednostavna, na Njemačkom rally-u plaća se ulaznica a ove godine trodnevni PASS je 70€.
Rally de Espana nema ulaznica. Složila se posada od 8 Pazinjana i cijena karata pokrila nam je trošak najma kombija
i razliku u puno većoj kilometraži do odredišta.

Znači krenulo se 23.-ćeg oko 18:00 sati. Do Shakedowna smo prešli 1586 km i za taj put potrošili smo preko 16 sati
vožnje. Izmjenjivala su se samo dvojica vozača, moja malenkost i frend Vedran. Moja je bila dionica od Pazina do benzinske Duino, onda je zajahao Dejo (Vedran, ne pitajte zašto ga zovemo Dejo) i nije stajao do Prve benzinske nakon
Monaka. A onda sam ja preuzeo volan do odredišta. Ostatak posade je marljivo smanjivao zalihe vina  :hehe:.
Ko pročita, otpala mu kita.

Offline klaudijo

• Trade Count: (+10)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 WTCC by Klaudijo
    • Ilirska Bistrica, Slovenija
Odg: WRC - RallyRACC - Rally de Espana 2013.
« Odgovori #1 u: 29-10-2013, 20:30:58 »
... to be continued        :komp:

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #2 u: 29-10-2013, 20:34:54 »
Da ne budu samo riječi evo i nešto slika.
Stvari je bilo toliko da smo se zapitali di ćemo mi stat  :?:

Ovaj skroz desno je Dejo

Ovo je Dejova pozadina  :hehe:

Ovdje je rupica na šoferšajbi  :craz

Prva benzinska u Espani, treba odmah pokazat odkuda smo  :da:

Shakedown
2,21 km (asphalt)

Thursday 24 October 2013 • Schedule: From 13.00h to 15.00h P1 and P2 drivers; from 15.00h to 17.00h P1, P2 and P3 drivers; from 17.00h to 19.00h non-seeded and Junior WRC drivers.

Znači shakedown se održavao u Salou, mjestu gdje su smješteni boksevi/servisna zona.

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #3 u: 29-10-2013, 20:37:44 »
... to be continued        :komp:

Strpljenja  :hehe:

Ima preko 1500 slika i preko 1,5 sati snimki. Treba sve to uploadat i cenzurirat jer ima svega  ::)
Snimke sa stageova treba posložit da to na nešto naliči, tako da će mi trebat cijela sedmica a možda i više za sve posložit.

Offline Baza

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 145 2.0 kadena i 155 2.0 kadena
    • Spljit - kod Cobre
« Odgovori #4 u: 29-10-2013, 20:46:18 »
super prica. cekamo slije  :grinning-smiley-043:
volim piti i ljubiti         
KLAN 145  http://www.youtube.com/watch?v=3LzYRnl2BWo&feature=related

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #5 u: 29-10-2013, 20:47:23 »
Slike sa shakedowna

Offline Mi$ki

• Trade Count: (+1)
  • Sa stažom
  • 156 1.9 JTD, 155 1.8 TS wide body, P-205 cabrio RG
    • Rijeka
« Odgovori #6 u: 29-10-2013, 20:57:34 »
Jedva čekam nastavak......Ako dogodine budete trebali još jednog vozača tu sam. :mah:

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #7 u: 29-10-2013, 20:58:27 »

Španjolke su nas oduševile (Katalonke da se nebi uvrijedile), u prosjeku je većina nižeg rasta, ljepuškaste
itd itd itd  :grinning-smiley-044:

To je moj sin  :craz

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #8 u: 29-10-2013, 21:30:37 »
Jedva čekam nastavak......Ako dogodine budete trebali još jednog vozača tu sam. :mah:

Nikad se nezna, imat ćemo te u vidu jer kako je krenulo slijedeće godine moglo bi nas bit za 2 kombija  :mah:
Ovogodišnja posada toliko se oduševila da se već planira šta za drugu godinu.

Di smo ono stali  :?:
E da, stigli smo u Espanu onako poprilično krepani. Možda da objasnim zašto  :hehe:.
Ali prije toga da objasnim kako smo se uspjeli složit da neko ne odustane u zadnji moment. Dejo i ja smo bili glavni
planeri puta i ekonomisti. Satima smo sjedili ispred kompa na službenoj strani RallyRACC, evo i linka:

http://www.rallyracc.com/2013/ingles/guia_tramos.html

Stranica je krcata podacima za dobro planiranje slijeda događaja.
Znači planiralo se u detalje vrijeme polaska (i povratka jer sam ja morao 28.-mog bit na poslu u 13:00 h), na koje
ćemo brzince, do kojih pozicija na brzincima, u koliko sati treba zbrisat sa nekog brzinca da stignemo na slijedeći,
šta ćemo nosit sa sobom a šta ostavit u kampu, slobodno vrijeme, u koje doba dana kuhani/pečeni obroci itd itd.
Koliko će koštat gorivo, cestarine, kamp, hrana. Šta kupit kod nas a šta tamo. Uglavnom pokupili smo svima po 100€
i tako se osigurali da neko ne odustane  :hap:.

Dakle razlog što smo došli krepani je dugi put i sjedenje u kombiju pretrpanog stvarima, ali za većinu posade (osim
vozača) je povećanje slobodnog prostora u kombiju. Kako su to riješili, pa tako da su premjestili dio vina iz 6 litrenih
boca u svoje želuce  :hehe:. Konkretno kad smo krenuli u kombi se ubacilo nekih 35 litri vina, 15 litara pive,
10 x 2,5 litara Coca Cole, 30 litara vode (kilo cedevite). Radili su bambus, uzeli su sa sobom bukaletu

i udri po njoj. Rezultat je bio da smo se prvih 300-tinjak kilometara zaustavljali na piš pauzu svakih 40-45 minuta  :pivo:.
Urnebes koji je za to vrijeme vladao ne treba ni opisivat  :hehe:. Ali i to je nešto po čemu ćemo pamtit ovo naše
druženje. Nakon nekih 5-6 sati naglo su svi utihnuli, nikako da skužim zašto  :smijeh.
Barem smo ja i vozač uspijeli malo popričat o stvarima koje su nam usput pale na pamet.

Nastavak slijedi, kasnim po klince na trening  :o000:, shit, ubit će me žena ....

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #9 u: 29-10-2013, 21:39:43 »
 :clap2: :clap2: :kokice:

"Some cars take your breath away"

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #10 u: 29-10-2013, 21:52:45 »
Evo opet malo slika da ne davim toliko pričom, a sporo mi se uploadaju.

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #11 u: 29-10-2013, 21:55:46 »
Završili smo i na Automoto Trendu  :hello:

http://automototrend.com.hr/vise.php?id=7387

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #12 u: 29-10-2013, 21:59:27 »

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #13 u: 29-10-2013, 22:15:07 »

Ekipa na poziciji lakat zavoja

Cilj shakedowna

Upis vremena nakon cilja, klinjo je tu dobio potpise od:
Ovogodišnjeg prvaka Sebastiana Ogiera, Latvale, Hirvonena, Sorda, Prokopa, Padona, Ostbergsa i Khalida Al Qassimia.

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #14 u: 29-10-2013, 22:18:21 »

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #15 u: 29-10-2013, 22:22:26 »

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #16 u: 29-10-2013, 22:25:26 »

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #17 u: 29-10-2013, 23:57:25 »
Cilj našeg puta kao što je vidljivo po slikama je shakedown. Za one koji neznaju to je kraća dionica ceste
sa sličnom podlogom po kojoj se voze Super Speciali (SS - brzinski ispiti). Takmičari su imali 2 sata vremena
po klasama da odvoze tu dionicu koliko puta žele ili mogu u tih 2 sata. WRC klasa odrađivala je shakedown od
13:00 - 15:00 sati. Nakon toga je do 17:00 sati bila klasa WRC2, makar su se pojavljivali ponovno pojedinci iz WRC-a.
Od 17:00 - 19:00 sati bilo je vrijeme za sve ostale.

Našli smo parking na 200-tinjak metara od najatraktivnijeg lakat zavoja i najprije prionuli ručku. Izvadili smo mesinu iz frižidera i navalili kao da nismo jeli cijelu sedmicu (moram si mamu pohvalit da je ispekla 32 bišteke - 4 po glavi posade). Makar smo po putu jeli čevape koje je ispekao Dejo i još jednom stali da počistimo kroasane i kekse koje smo imali.

Punih trbuha krenuli smo na dionicu, izborili se za atraktivne pozicije i uživali u spektakularnim prolascima lakat zavoja.

RallyRACC - Rally de Espana 2013. - shakedown Dani Sordo

Ja sam skako sa pozicije na poziciju kako bi sa više strana slikao i snimao. U jednom momentu mom klincu je sinulo
da je jako blizu cilj i da bi mogli skočit do tamo. Bio je to pun pogodak jer se izborio za autograme osmorice vozača
koji su ranije nabrojani a ja sam kao pravi tata sve uredno snimao  :da:.

RallyRACC - Rally de Espana 2013. - shakedown Miko Hirvonen autogram

Sam izraz na njegovom licu bio bi mi dovoljan i da me neko tog momenta prenio direktno doma nebi mi bilo žao pređenog puta i potrošenih para. Ali prava uzbuđenja tek su nas čekala.

Oko 18 sati krenuli smo put kampa koji se nalazi u malom gradiću Vinyols i els Arcs, a udaljen je 10 km od shakedowna
i nekih 15-ak od Salou-a. Navigacija nas je uredno vodila i kad odjednom bubne: "Stigli ste na cilj." a kampu ni traga ni glasa a ulica izgleda kao da vodi do plantaža ili polja. Počeli smo proklinjat Garmin i njegove tvorce, ali ajde da idemo do kraja ulice i tamo se okrenemo jer nije baš neka široka. Eto sreće jer samo 100-tinjak metara niže pojavio se ne
baš uočljiv natpis "Vinyols Camp". Ulazimo i ostajemo iznenađeni jer kamp djeluje potpuno prazan. Mislili smo da ne radi
a izabrali smo ga zbog blizine i povoljne cijene na koju je išao još dodatni popust od 10% za rally fanove.
Došli smo do recepcije ... nema nikog ... gledamo se svi sa upitnicima iznad glava  :?:
Ipak se za par minuta pojavljuje muška osoba (ispostavilo se da je to vlasnik) i dogovaramo se za cijenu. Meilali smo
par dana ranije i upit ali odgovor nije stigao. Uzeo je moj pasoš i otpratio nas do parcela za šatore, dogovorili smo se da nakon smještanja riješimo papirologiju. Malo smo prolunjali i ustanovili da kamp uopće nije loš kako je dijelovao na prvu. Ima nekoliko desetaka bungalova, parcele za kampice i kampere, parcele za šatore, sanitarni objekt, bazen, negdje u blizini i staja te dio sa povrćem i voćem. Ima mandarina i nasadi lješnjaka. Sve u svemu zadovoljni viđenim.
Čak smo bili sretni sa mirom koji ćemo imat jer u Nemčiji je "naš" kamp bio prekrcan i bančilo se na sve strane do dobrog dijela noći. Digli smo 4 šatora, ispraznili kombi i udobno zasjeli da nešto čalabrcnemo (nismo odavno  :hehe:).
Punog trbuha skočio sam do recepcije i ispalo je da su dobili moj mail sa upitom i poslali odgovor koji nisam dobio.
Nebitno, za nas osmero u 4 šatora i vozilo u kampu sa ukupno 3 noćenja ispalo je okruglih 120€. Mi zadovoljni.
Moram napomenuti da rijetki Španjolci kojima smo se obraćali pričaju nešto drugo osim španjolskog. Ja sam se snalazio jer je talijanski sličan u dosta riječi i naleti se na pretežno starije Španjolce koji razumiju talijanski. Engleski je rijetkost. U društvu od desetak osoba možda naletite na nekog tko se donekle snalazi sa njime. Ali uz malo dobre volje da se puno toga razjasnit. Jest da nakon toga bole ruke i noge ali cilj se postigne  :hehe:. Vlasnik na sreću priča engleski
ali njegov mi je naglask bio čudan (kao da je Njemac) i vrag mi nije dao mira pa sam ga morao pitat. I da pogodio sam. Njemac je iz Minhena, jako ljubazan i susretljiv čovijek.
Pala je noć i krenuo sam put šatora, ali društvu se nije spavalo, odlučili su skoknut do Saloua. Ja ne, bio sam smožden od noćne vožnje i svega doživljenog toga dana. Ja i mali smo krenuli spavat a društvo ode i vrati se mali prije 2:00. Znam jer su došli dosta "tiho"  :hehe: i prepuni doživljaja. A šta su doživili lagano ćemo preskočit  :craz.

E da red bi bio da spomenem imena cijele ekipe pa evo:
Albert Ivančić (Pančo), Nikola Mijandrušić (Nidžo), Alfi Belić ( :?:), Dalen Belić (Dado), Paolo Šestan (Lepi), Leo Gortan, Vedran Pilat (Dejo) i Tedi Mendiković (Menda).

Offline Mi$ki

• Sa stažom
    • Rijeka
« Odgovori #18 u: 30-10-2013, 13:31:16 »
 :handclap:

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #19 u: 30-10-2013, 21:56:22 »
:handclap:

Hvala hvala, nadam se da ovoliki tekst nije predosadan, ali još sam pod dojmom.

Nakon neprospavane noći osvanu je petak, prvi dan održavanja brzinaca i to samo 3 komada. Ali na rasporedu su
tri noćna brzinca. Imamo cijeli dan slobodan jer brzinci počinju u 20:03 sati. Plan je da pogledamo dva brzinca i to:
SS1 Querol u 20:03 i
SS3 Riudecanyes u 22:45
Malo kasnije ustajanje, marenda, pozorno slušanje tijeka sinoćnog doživljaja ekipe i već je prošlo podne.
Vrijeme za polazak, najprije upoznavanje gradića u kojem smo smješteni. Skočili smo do lokalnih trgovina da vidimo
radno vrijeme koje je od 09:00 - 12:00 i od 15:00 - 19:00 h (nisam više 100% siguran, ali svakako se radi dvokratno
barem u manjim trgovinama, u Španjolskoj je to vrijeme za siestu). Par slikica od gradića:

Alfa za početak  :craz

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #20 u: 30-10-2013, 22:18:00 »
Nakon razgledavanja Vinyolsa krenuli smo put Salou-a gdje je smještena servisna zona. Normalno da nas je navigacija
opet povukla za nos. Malo smo kružili oko grada, tražili pola sata mjesto za parkirat i konačno krenuli put boksa.
Boks je smješten do velikog zabavnog parka PortAventura. Teške smo muke mučili da li u park na vlakiće smrti ili u boks.
Prevladao je boks (možda zato jer je ulaz u park 45€  :hehe:). Dogovorili smo mjesto okupljanja i rastrčali smo se svak
na svoju stranu. Kako je bilo meni i sinu pogledajte na slijedećim slikama:

Ulaz u PortAventura park, lijevo je slobodan pad

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #21 u: 30-10-2013, 22:28:42 »

Ovo je MIKKELSEN Andreas i potpisuje se na podložak za pivo sa slikom Iron Maidena  :hap:

A tu se VW-ovac slika sa Alfistom  :hehe:

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #22 u: 30-10-2013, 22:38:22 »

Daniel (Dani) SORDO je domaća legenda i Španjolci doslovno luduju za njim

Onda bi bio red da nam se domaća legenda potpiše na majcu i pozira malo sa mnom  :hap:

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #23 u: 30-10-2013, 22:43:34 »
Ah taj klinjo, ljepi se samo na Španjolke  :hehe:

Odma je dotrčao i dio naše ekipe  ::)

Brzo su se dogovorili  :hehe:

Mali je neumoran  :grinning-smiley-044:

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #24 u: 30-10-2013, 22:51:50 »
Vrijeme je da konačno i ja razgledam Salou. To je turistički grad sa nekih 26.600 stanovnika. Najveći dio grada su hoteli i apartmani. Po kafićima nešto natucaju engleski.
Nakon razgledavanja kompa je gurnula na more a ja sam zaboravio kupaće u kampu  :wal:

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #25 u: 30-10-2013, 23:57:35 »
Kako je bilo na plaži pogledajte u filmiću a provala dana je bila kad je Dejo nestao na nekih 10 minuta.
Već smo počeli gledat da se nije utopio  :o000:, kad evo Dejo dolazi iz daljine i kaže:
 "Zamisli takva plaža a nigdje tuševa ?"

A ja mu kažem: "A šta je ovo ?" i pokažem dio koji je na ovoj slici desno iza mog sina.

Koji je to piš bio, svi su se već pomirili da se neće tuširat a vode na bacanje. Interesantno je da Španjolsko more
nije ni približno slano kao naše. Ne smrdi kao talijanske plaže, ali ipak se malo osijeti. Ipak smo mi zakon po tom
pitanju  :da:.

Salou Espana - kupanac na Hrvatski način

Evo i picigina sa lopticom napravljenom od powertape-a:

YouTube
« Zadnja izmjena: 31-10-2013, 21:43:57 od ALFA145QV »

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #26 u: 31-10-2013, 02:33:41 »
 :clap2: :grinning-smiley-043:
Nije bolest sve što boli

Offline Mi$ki

• Sa stažom
    • Rijeka
« Odgovori #27 u: 31-10-2013, 16:47:15 »
 :party

BigSaint

• Gost
« Odgovori #28 u: 31-10-2013, 19:04:58 »
Jadran je 3 promila slaniji od prosjeka slanoće ''svjetskog mora''. :hap:

Inače ovo je vrhunski doživljaj i veliki respect na volji vjerujem da vrijedi svakog kilometra i svakog eura! :mah: :alfisti:

Offline v.i.k.alfa

• Starosjedioc
  • AR 145 1.6 Boxer & AR GT 3.2 V6
    • Rijeka
« Odgovori #29 u: 31-10-2013, 21:18:58 »
Kakav putopis,kakve slike,kako dobro  :ok: :handclap: :handclap: :party :party :grinning-smiley-043: :grinning-smiley-043: