13-06-2026, 00:55:16

Autor Tema: WRC - RallyRACC - Rally de Espana 2013.  (Posjeta: 7158 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ALFA145QV

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Ferrari...Subaru i Micek evoIX
    • PAZIN
Odg: WRC - RallyRACC - Rally de Espana 2013.
« Odgovori #30 u: 31-10-2013, 21:29:44 »
:clap2: :grinning-smiley-043:
:party
Jadran je 3 promila slaniji od prosjeka slanoće ''svjetskog mora''. :hap:

Inače ovo je vrhunski doživljaj i veliki respect na volji vjerujem da vrijedi svakog kilometra i svakog eura! :mah: :alfisti:

Kakav putopis,kakve slike,kako dobro  :ok: :handclap: :handclap: :party :party :grinning-smiley-043: :grinning-smiley-043:

:thanks

Moram još video od picigina ubacit, ali yubitu izluđuje uploadom ... ali bit će dodan ispod gornjeg.

Nakon kupanjca vratili smo se u kamp spremit prvi kuhani obrok, paštu sa domaćom salsom. Za prilog salata od
pomidori (rajčica), krastavaca i crvene paprike. Kamperska bombula od 3 kg sa malim plamenikom sasvim je
dovoljna za skuhat 1 kg pašte a to je Dejov zadatak jer se on najviše kuži u hranu (to znači da se nama ostalima
neda kuhat  :hehe:).
Tedi je bio zadužen za narezat salatu, a mi ostali za smanjit zalihu pijače  :pivo:.
Kasni ručak je bio brzo spremljen i još brže pojeden. Ljudi moji nikad bolju paštu nisam jeo u životu, onda možete
zamislit koja je to glad bila  :hehe:.

Trebalo je oprat suđe i krenut prema prvom noćnom brzincu. Brzinski dogovor šta se nosi i pravac za:
SS1 Querol u 20:03.
 Brzinac je dužine 21,26 km i vozi se po asfaltu. Neznam da li sam napomenuo da je
to jedini rally u sklopu sjetskog prvenstva koji se vozi po 2 različite podloge: asfalt i makadam.
Izabrali smo ovaj dio ceste:

ali nismo ni sanjali šta nas sve očekuje da dođemo na tu poziciju  ::).
Dakle trebalo je doć do mjesta "Pont d'Armentera", parkirat i pješačit cca 20 minuta do pozicije koja je jako
blizu cilja ovog brzinca. Stigli smo još za dana, sat vremena prije starta (osjetnije se smračilo oko 19:30 h) i
odmah se "sukobili" sa policijom. Bilo je gužvasto i nisu nam dali da se parkiramo di smo mi mislili da možemo.
Shit ... shit ... shit. Posada se iskrcala a ja sam išao parkirat par sto metara dalje. Htio sam se spustit u središte
gradića ali ostali su rekli da nema smisla jer sigurno nema mjesta, a ja ih budala slušao jer ispostavilo sa da
mjesta je bilo i skratili bismo hodanje za 500-tinjak metara.
Uglavnom gazili smo marševskim korakom i nakon pola sata stigli smo na cilj brzinca, e sad kamo dalje  :?:
Već se lijepo smračilo, srećom uzeo sam 2 ručne lampe (Varta, pokupovao sam skoro sve modele koji su se
nudili na INA benzinskim) a ostali su svjetlili mobitelima. Suci sa staze slali su nas na nekakve puteljke a mi
smo normalno izabrali neki svoj put preko terena i šume crnogorice jer mi smo uvijek pametniji od ostalih, a
glupi englezi koji su nam se putem prikrpali slijedili su nas u stopu jer mi znamo kamo idemo  :hehe:

Relativno lako i brzo došli smo na nekakav zavoj, ali to nije to sa slike. Ajmo mi dalje (englezi za nama  ::)).
Neko provali da nešto hebeno smrdi po govnima a naši "istraživači" su jako brzo ustanovili točnu poziciju.
Lepi i Pančo "uletili" su u srž problema, hodajući po starom partizanskom običaju tako da hodaš po tragu
prethodnika, tako da neprijatelj ne ustanovi koliko nas je  :smijeh. A problem naravno nije bio krut nego
pravi pravcati proljev  :puke:. E jesmo se nacerili, mislim da će mjesecima to dobivat pod nos na svakom
druženju  :hehe:.
Uletali smo u gustiš, lupale su nas grane sa svih strana ali nismo se dali i kao nagrada za nekih 10 minuta
stuštali smo se nizbrdo (jer smo pametnjakovići išli bez veze u brdo) pravo na planirano mjesto. Odmah smo se
strateški utaborili i tekućinom nadoknadili izgubljenu tekućinu. Konačno je počeo prvi brzinac, veselje neizmjerno  :hello:.
 Slike su loše, mrak je.

Hebote di su englezi nestali  :?:

« Zadnja izmjena: 31-10-2013, 21:34:34 od ALFA145QV »
Ko pročita, otpala mu kita.

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #31 u: 31-10-2013, 21:41:38 »
« Zadnja izmjena: 31-10-2013, 23:44:06 od ALFA145QV »

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #32 u: 31-10-2013, 23:41:07 »
Dogovor je bio da odgledamo 45 minuta šta stignemo i gas dalje, prema 3-ćem brzincu.
Opet probijanje kroz omoriku, lik koji nas je pratio se skršio (nije se udario) i opet smijeha
do suza. E sad na povrtku smo skužili da postoji kratica kroz gradić ali znat ćemo za neke
naredne godine.
Usput smo se upoznali sa nekim česima koji su stigli avionom i iznenadili me sa cijenama smještaja.
Njih petorica platili su 3 noćenja u hotelu 160€ i renta-car (Astra H) na 4 dana 120€, a o cijeni
aviona nismo stigli. Jes da su hotel bukirali pred pola godine.

Upali smo brzinski u kombi i pun gas na:
SS3 Riudecanyes dužine 16,35 km sa startom u 22:45h.

Stigli smo bez greške i uspjeli se parkirat relativno blizu brzinca u gradiću "Riudecanyes". Ovo je ciljana pozicija:

A kad na poziciji nepregledna rulja, malo taktičkog rastrčavanja i eto poruke na mobitel: "Prođite oko groblja do kraja."
Oko groblja  :?: po noći  :hehe:, pa ajde da vidimo. I stvarno pozicija   :ok:
Mi kakvi jesmo ponudili smo sa bambusom grupu španjolaca i eto ti urnebesa. Niko od njih nezna niš osim španjolskog,
ali alkohol je brzo nadvladao jezične barijere. Počeli su malo opreznije, a dio njih je bio propisno napušen i odjednom
oni ustanove da je to sangria. Pa nek im bude, udrimo po sangriji  :pivo:. Zaliha se brzo otopila i oni su nas ponudili
nekakvim alkoholom okusa sličnog Ballantinesu ali sa puno manje postotaka alkohola. A travurina se mota na sve
strane bez pardona  :cool-smiley-027:. Nemreš bilivit, ne obaziru se baš jako na organe reda  :grinning-smiley-044:.

Ne ne, nismo probali, još nam samo fali da završimo u buksi  :police:.
Nismo puno čekali do starta a jedan lik sa zida groblja uveseljavao je rulju uvjerljivim imitacijama WRC bolida.
U početku smo svi gledali od kud to bolidi dolaze a onda skužili. Svaka čast liku  :care, mislim da je neko od frendova
čak i snimio kako to zvuči.

Dakle bolidi su startali ja snimam a kompa i španjolci se ubijaju alkoholom.

PA257238

PA257240

PA257246

Ima toga poprilično, ali zasad samo par komada. Kad kompletiram sve snimke ubacit ću nakraju teme.

Jedva smo se odvojili od novih prijatelja sa Kanarskih otoka i oko ponoći smo krenuli put kampa na spavanac,
treba se naspavat za subotnji udarni dan. Naime treba stić na 4 brzinca a to je prilično zgusnut raspored.
Ali normalno čim smo stigli u kamp svi su gladni  :party:, znači najprije nešto brzinski klopnut i tek onda na spavanje.
Buđenje je u 6:15 jer treba na vrijeme stić na spektakularni SS4 Riudecanyes koji starta u 9:05 sati ali bit će rulje tako da treba stić minimum sat prije.
« Zadnja izmjena: 31-10-2013, 23:45:27 od ALFA145QV »

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #33 u: 01-11-2013, 20:42:07 »
Došlo je i subotnje jutro. Rastegnuli smo buđenje do 6:30, lagano rastezanje, oblačenje, kavica (za koju je
zadužen Lepi) i začudo krenuli smo točno u 7:00 h. Namjestili smo Garmin i krenuli. Stali smo samo kupit
kruh i nastavili dalje. Čekala nas je dosta zavojita dionica, tako da smo cijelim putem kršili ograničenja brzine
(računali smo da policija ima pametnijih stvari od mjerenja brzine).
Prošli smo ravnije dijelove rekordnom brzinom i počeli jurcat uskom zavojitom cestom. Nakon samo par kilometara
zavoja šok. Likovi u florescentnim prslucima i prepreke na cesti. Kratko zaustavljanje, objašnjenje na karti gdje smo
i morali smo okrenut. Nismo navečer pazili po karti prohodnost smjerova i želja za čim kraćim putem do brzinca nas
je koštala dragocjenog vremena. Brzinska kalkulacija nove rute i pun gas. Treba čim prije doć na jednu od
najspektakularnijih pozicija na dvodnevnim asfaltnim dionicama, kružni tok na prvom dijelu brzinca SS4 Riudecanyes.

Vozači moraju napravit kompletan krug, znači više od 360° uživanja za publiku. Dobro smo napredovali u koloni,
kad ugledamo već parkirane automobile na popriličnoj udaljenosti. Ništa idemo glavom kroz zid i isplatilo se. Stali
smo na samo 200-tinjak metara od pozicije. Svi su iskočili van i uzeli stvari, a ja sam parkirao kombi na kružnom
toku (ne ovom gdje se vozi) unutar crte i sav sretan izašao van. Kad eto policajca na motoru i govori da ne mogu
tu parkirat. Ja ga pitam a šta sa ostalim automobilima ? Ali ne šmirgla me lik ni 5%, neumoljiv je, moramo se maknut.
Lud sam ko šiba jer znam da kad se vratim bit će brdo poparkiranih auta na tom mjestu. Niš, spustio sam se po
sporednoj cesti i nasreću našao parking samo 500-600 metara niže. Brzinski parking i punom parom uzbrdo, Dejo i ja.
Normalno čim smo došli na prijašnje parkirno mjesto već je sve bilo puno  :wal:, ali diš se prepirat sa lokalnom policijom.

Pičimo prema poziciji i najprije ugledamo našu zastavu obješenu na zaštitnu mrežu za sitnije odrone.

Dolazimo pravo ispod nje ali naših nema. Malo mobiteliranja i bili su točno nasuprot, kontra strana. Zauzeli su
odličnu poziciju na brdašcu, jer smo radi konfiguracije tla bili na prirodnom stepeništu i nije nam smetala ničija
glava. Super za fotke i snimanje.

Catalunija je prepuna vjetroelektrana, a sad smo skužili i zašto. Dobro da smo ponijeli jakne na ovaj brzinac jer je
neugodno puhalo. Malo su nas hebuckale kratke hlače, ali bilo je podnošljivo.
Čim je vjetar na tren stao odmah te pali sunce.
Publika kao i svagdje traži minimalni povod za vikanje i smijanje tako da je svaki prelazak preko "zatvorene" ceste
službenih fotografa i snimatelje izazivao burnu reakciju publike i odmah za tim salve smijeha na dobacivanja pojedinaca.
A najviše se čeka prilika za vikanje policiji  :hehe:.
Brzo je stiglo 9:00 sati (startaju u 9:05) pa treba pripremit fotiće i kamere. Dolazak prvog vozila popraćen je
nevjerojatnom bukom ovacija, kojima se zdušno pridružujemo  :party.

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #34 u: 01-11-2013, 20:54:34 »

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #35 u: 01-11-2013, 21:07:50 »

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #36 u: 01-11-2013, 21:22:09 »
Dolazak Madsa OSTBERG-a bio je spektakularan, po zvuku motora čulo se je da je debelo pretjerao
sa ulaznom brzinom na kružni tok.
Rezultat te brzine vidljiv je na slikama. Uspio je zbunit službene kamermane  ::) i mog sina koji je slikao.
Snimka sa moje kamere je fenomenalna ali nisam je još uspio downoladat.

Obratite pažnju na lika sa plavom kapom, desno na par slika kako se hvata za glavu  :hehe:

« Zadnja izmjena: 02-11-2013, 09:28:23 od ALFA145QV »

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #37 u: 03-11-2013, 19:02:26 »
Vrijeme je brzo prolazilo na brzincu i trebalo je krenut dalje na:
SS6 Colldejou

Prezadovoljni viđenim ponovno se brzinski pakiramo i krećemo put kombija. Ja sam krenuo malo ranije da se
dečki nebi previše nahodali. Spust nizbrdo do vozila prošao sam u punoj brzini brzog hoda, zajahao limun (citroen)
i krenuo po dečke. Ukrcavanje, podešavanje rute na Garminu i krećemo put SS6 Colldejou brzinca dužine
26,48 km (asphalt) i sa početkom u 11.46h.
Odredišni gradić je "La Torre de Fontaubella" i nebi nam trebalo puno vremena do njega jer je udaljen cca 15-ak
kilometara od našeg prethodnog brzinca. Planirali smo doć do ove pozicije:

ali trebali bi previše vremena zbog konfiguracije terena i pristupa pa smo odlučili ić prema startu brzinca:

Donekle nas je brinuo naputak o slaboj pristupačnosti lokaciji, ali šta je tu je. Nadali smo se da će sve proć OK.
Moš mislit  :hehe:.
Već nakon samo 2-3 kilometara naletili smo na zatvorenu cestu sa policijskom patrolom. Policajac nasreću natuca
engleski i šalje nas par kilometara u pravcu kojim smo se već kretali. Ništa, pun gas i vozimo dalje. Dejo čačka po
Garminu i kaže da nema frke, doć ćemo na vrijeme.
Približavamo se gradiću "L`Estació", ali na kružnom toku na kojem je skretanje za "La Torre de Fontaubella" ponovno
nailazimo na prepreku i policijsku patrolu. Niti se ne pokušavamo približit već nastavljamo u "L`Estació". Parkiramo
i ja gledam u mapu a Dejo čačka Garmin. Neznam zašto ali odlučili smo se spustit kroz usku uličicu gradića i nailazimo
na cestu malo širu od kombija sa putokazom prema "La Torre de Fontaubella".
Eto ti naše tvrdoglavosti  :grinning-smiley-044:, stvarno smo talenti za lutat svijetom. Cestica je stvarno bila zavojita
ali eto nas pravo u gradiću. Na ulazu normalno policajac koji nas miče desno u središte gradića koji je u stvari selo
sa jednom birtijom. Jako je malo parkiranih auta i smještamo se u ugodnoj hladovini. Za razliku od prvog današnjeg
brzinca odmah se skidamo u kratke rukave. Vrijeme je za marendu. Do nas su 2 španjolca i odmah smo se skompali.
Nudimo ih hranom i vinom (bambusom). Jest neće ali vino su prihvatili  :pivo:. I oni pitaju da li je to sangrija?
Malo smo popričali a koliko smo se uspijeli razumijet to je već neka druga priča  :hap:. Objašnjavaju nam da su
iz Valencije a uz razne informacije kažu da se noćas mjenjaju sati. To smo znali ali nismo bili sigurni ako je tako i
u španiji. Opskrbili smo ih sa limenkama pive i spakirali sve u kombi. Španjolci se vraćaju za par minuta da su našli
kafić. Krećemo svi na kavicu.

Lijevo španjolac a desno Leo. Španjolcu sam zaboravio ime.

Tedi u ulici prije kafića.

Birc je na katu, terasa je njegova.

A na TV trening F1 na koju smo potpuno zaboravili da je istog vokenda kad i WRC. Pogodite za koga se navijalo
u birtiji  :sport:

Pogled sa terace birca.

Podijelili smo se na 2 grupe: ja, sin, Dejo i Tedi idemo na prve S zavoje a ostatak ide na start. Dogovorili smo
vrijeme okupljanja i krenuli. Naša pozicija je 300-tinjak metara od kafića a start je u samom selu.
« Zadnja izmjena: 03-11-2013, 19:13:19 od ALFA145QV »

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #38 u: 03-11-2013, 19:47:40 »
Zauzeli smo pozicije na povišenom mjestu i čekali start. Imali smo pogled na cestu kojom smo došli do
brzinca i ustanovili da nema prometa zato jer je to pristup takmičarima. Ali mi smo prošli  :hehe:.

Nismo dugo čekali na start, gospodo pripremite aparate i kamere, akcija počinje  :sport:

Naša pozicija (mi smo ekipa 1  :craz).

Pozicija ekipe 2.

Dalenove slike:

Pogled sa starta na dionicu, mi smo od kraja ceste na desnoj strani slike cca 100-tinjak metara napred.

Start

Isto vozilo na "našoj" dionici.

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #39 u: 03-11-2013, 19:57:49 »
Ford u akciji

Slike sa starta.

Dolazak do nas.

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #40 u: 03-11-2013, 20:09:40 »

Uz ovo brdo se bolidi penju. Vidili smo i dio ceste u brdu, a vozila su se čula cijela 2 minuta od prolaska pored nas,
znači čak do dolaska narednog takmičara.

Dejo se izležava na suncu.

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #41 u: 03-11-2013, 20:52:21 »

Vrijeme je da napustimo i ovaj brzinac, jer danas imamo zgusnut raspored. Treba stić na kultni SS7 El Priorat.
Ukrcaj u naš "Limun" i pokret. Čekamo da prođu dva bolida i policajac nas pušta naprijed. Jurcamo po uskoj cesti i
izlazimo na prvu poziciju di su nas zaustavili policajci. Sad znamo i zašto, promet se odvijao jednosmjerno zbog uskih
cesta. Naš cilj "El Molar" nije previše udaljen tako da imamo vremena putem i na malu kulturnu stanku.
Prošli smo uz rudnik koji je pretvoren u muzej.

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #42 u: 03-11-2013, 21:00:10 »
 :clap:   :grinning-smiley-043:  a jesam se  :funny:   pošalji link teme WRC-u, možda dobiješ nagradu za najbolje doživljaje sa rallya.

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #43 u: 03-11-2013, 21:04:44 »
 :care

...pročitano u jednom dahu...veliki  :grinning-smiley-043:...izlet za pamćenje...

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #44 u: 03-11-2013, 21:43:52 »
Prije nastavka da Vam dočaram mali dio "atmosfere" u kombiju tijekom vožnje prema Espaniiiiiii.
Viva la fiesta  :craz

MOV 0473

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #45 u: 03-11-2013, 23:47:17 »
Obilazak rudnika je obavljen, dosta kulture za danas, nismo radi toga došli. Na ovom rally-u smo zbog
mjesta poput ovog:

lakat zavoj kod mjesta "El Molar". Uz kružni tok ovo je pozicija na koju kao pravi ljubitelj rally-a jednostavno
MOOOOOORRATE doći. Morali smo i mi. I došli smo  :party. Čak nisam morao previše hodati od mjesta di sam
parkirao. Dečke sam normalno iskipao na niti 100 metara od pozicije.

Pančo je glavni beduin

Ova ženska do Pančeta liči na Angelinu Jolie  :craz

"Cilj" ove fotke bio je ženska prekoputa u roza postavi, ali mobač slabo zumira  :hap:

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #46 u: 03-11-2013, 23:59:08 »

Jedne od mladih zvijezda (Estonci) i spektakularno prijeđenog "lakta" sa zadnjim kotačem visoko u zraku  :handclap:

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #47 u: 04-11-2013, 00:05:59 »
Španjolkica  :hap:

Subarčuga u akciji, a tek da vidite uživo  :o000: spektakl za publiku  :party

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #48 u: 04-11-2013, 00:22:09 »
Ovako je prohujao Thierry NEUVILLE, najtraženiji mladi vozač

YouTube

Fiesta u akciji

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #49 u: 04-11-2013, 00:44:29 »
Robert KUBICA, šteta za nesreću koju je doživio ali u tome ipak ima nešto dobrog.
Ostavio se F1 i posvetio se rally-u, makar po izjavama koje daje u medijima nije sigurno
da će tu i ostat. Traži pravi tim i WRC bolid. U opciji mu je i neko kružno natjecanje. Još
se nezna koje. Ali dok je u rally-u uživajmo  :hello:

RallyRACC - Rally de Espana 2013. - SS7 El Priorat, Robert KUBICA

Micek u akciji

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #50 u: 04-11-2013, 00:59:03 »
Sepp WIEGAND u Škodi klase S2000

RallyRACC - Rally de Espana 2013. - SS7 El Priorat, Sepp WIEGAND

Svemu dođe kraj pa tako i ovom brzincu  :sad:

Bacite malo oko na cestu koja je iza ljudi ... krcata, ali krcata ljudi  :o000: cijelom dužinom ravnice.

Offline Mi$ki

• Trade Count: (+1)
  • Sa stažom
  • 156 1.9 JTD, 155 1.8 TS wide body, P-205 cabrio RG
    • Rijeka
« Odgovori #51 u: 04-11-2013, 10:56:35 »
Svakim postom sam sve više ljubomoran na organizaciju puta i super provod. S druge strane izvještaj je super pa skoro kao da sam bio tamo.  :ling: ali nisam  :ok: Jedva čekam nastavak. :mah:

Offline Face_Off

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 156 1.8 TS + Honda CBR600RR
    • Vrgorac
« Odgovori #52 u: 04-11-2013, 11:12:06 »
Robert KUBICA, šteta za nesreću koju je doživio ali u tome ipak ima nešto dobrog.
Ostavio se F1 i posvetio se rally-u, makar po izjavama koje daje u medijima nije sigurno
da će tu i ostat. Traži pravi tim i WRC bolid. U opciji mu je i neko kružno natjecanje. Još
se nezna koje
. Ali dok je u rally-u uživajmo  :hello:

Citrac ide u WTCC pa bi ga tamo htjeli... a u WRC-u bi citroen triba bit samo na aparatima sto se tvornicke podrske tice....
Mika Hakkinen, Spa 2000: "...and it was great, great overtaking...
I loved it! I'm not sure if the Michael did.."

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #53 u: 04-11-2013, 16:26:26 »
Hvala svima koji prate temu  :thanks

Nisam Vam ja baš neki pisac ali trudim se donekle dočarat atmosferu u kojoj smo proveli
5 fenomenalnih dana. Računajte da sam se ja kao najstariji sudionik u ovoj ekipi morao prilagodit
mulcima kojima sam bio okružen (a prilagodio sam se bez problema). Ja 44-godišnjak, moj klinac
16-godišnjak a ostatak ekipe u rasponu od 21-25 godina starosti.
 Sad Vam je valjda donekle jasan moj mentalni sklop  :hehe:

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #54 u: 04-11-2013, 17:30:23 »
Nego ajmo mi lagano dalje. Još je jedan brzinac za nama i treba krenut dalje.

A sad se sjetih da prvog dana kad smo stali na benzinskoj (prva u španiji), na blagajni su radile 2 žene.
Neznam koliko smo puta ulazili i izlazili jer se svako malo neko sjetio da bi si mogao kupit nešto slatkog za
pod zube. Uglavnom kad sam ja opet skočio unutra skužim da raspravljaju od kuda smo. Pitale su me dali
smo iz Austrije i ja kažem da ne, nego iz Hrvatske. Starija žena odmah ispali ko iz topa: "E si Dubrovnik !"
Ja je iznenađeno pogledam i pitam da li je bila tamo i stvarno je  :da:. Rekla je da je grad nešto posebno
a Plitvička jezera nešto najljepše na svijetu šta se može vidit. Bila je avionom prije 2 godine i planiraju u
budućnosti vidit i malo ostatka Hrvatske. Eto čisto još jedna od interesantnih stvari koje smo doživljavali
usput.

Vratimo se zbivanjima na stazi.
Htjeli smo zbrisat sa ovog brzinca nekih 15 minuta ranije, ali kako smo bili na poziciji okruženi cestom trebalo
je proć preko ceste na mjestu gdje su to suci i policajci dozvoljavali samo neposredno nakon prolaska nekog
od takmičarskih vozila. Pratili smo situaciju i uredno su za vrijeme brzinca puštali publiku vamo i tamo.
Pa pogodite šta se desilo kad smo se mi spakirali i odlučili preć preko ceste  :?:.

Neznate  :ne2:.

Već ste skužili šta je moglo bit  :da:,

nisu nas pustili preko  :wal:.

Pitam ja sutkinju zašto  :?:, ali ona priča samo španjolski. Vidi policajac od preko ceste da ja nedam mira i
evo ga do nas. Lik priča engleski ko Margaret Tacher i ljubazno mi kaže da nemožemo preko jer organizator
više ne dopušta. Pitam ja kako to odjednom ? Do prije 2-3 minuta prošlo je na stotine ljudi preko cest i oni
sad nas ne puštaju. Moljakamo, lažemo da moramo stić na avion koji poleće za manje od 2 sata, ali nedaju.
Kaže žao mi je ali nemože. Gledam ja niz cestu 50-ak metara dalje i vidim desetak likova kako pretrčava
preko ceste gdje nema osoblja i pitam da li vidi njih kako prolaze bez problema. Ali niš nam to ne pomaže,
moramo čekat kraj. Ja lud ko bizon, neko mi sa strane šapće: "Ma ko ga ...., ajmo mi malo gore i preko ceste,
a za to vrijeme neko malo stariji gospodin uputi se između mene i policajca ravno preko ceste. Ovaj ga uhvati
za ruku, stari se otrgne i prođe preko. Ja gledam organ reda  :?: i pitam. "A šta sa ovim?"
Organ slegne ramenima i kaže da nije mogao ništa. Šta sad? Da gurnemo ko sivonje ili da se pokorimo?
Opet znaš da si stranac i šta? Ništa pogledali smo do kraja i kad je konačno završilo uputili smo se na cestu
a ja sam lijepo zapljeskao policajcu pri prolasku. Samo je okrenuo glavu na drugu stranu. A šta ćeš, tako je to.

Općenito je na rally natjecanjima zabranjeno kretanje uz ili preko zatvorene dionice, ali svugdje gdje ima više
publike postoje kontrolirani dijelovi gdje je taj prelazak moguć uz dopuštenje osoblja. Naročito se to prakticira
na jako popularnim pozicijama brzinaca, jer puno ljudi gleda samo 10 najboljih i onda piče na slijedeći brzinac.
Gurnuli bi mi da smo bili tijesni sa vremenom, ali nasreću vremena je ovaj put bilo.

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #55 u: 04-11-2013, 17:42:42 »
Hvala svima koji prate temu  :thanks

Nisam Vam ja baš neki pisac ali trudim se donekle dočarat atmosferu u kojoj smo proveli
5 fenomenalnih dana. Računajte da sam se ja kao najstariji sudionik u ovoj ekipi morao prilagodit
mulcima kojima sam bio okružen (a prilagodio sam se bez problema). Ja 44-godišnjak, moj klinac
16-godišnjak a ostatak ekipe u rasponu od 21-25 godina starosti.
 Sad Vam je valjda donekle jasan moj mentalni sklop  :hehe:

Generacijo, samo piči s pričom! Po meni je ovo jedan od najboljih topica na cijelom forumu  :alfisti::care :care

Imaš "Dodaj + " svaki dan!  :grinning-smiley-043: :grinning-smiley-043:

"Some cars take your breath away"

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #56 u: 04-11-2013, 18:03:51 »
Vrijeme je za posjet "Salou", bazi cijelog rally-a. Tu se održava zadnji brzinac današnjeg dana
SS9 Salou.

To je gradski brzinac dužine samo 2 km i mixane podloge recimo zemlja/asfalt. Trasa je postavljena uz samu
plažu tako da je dio ove mix podloge više morski pijesak nego zemlja.
Trasa izgleda ovako:

Stigli smo cca sat vremena prije početka, ali sad je problem parkirat kombi. Nevjerojatna količina vozila pristiže
u grad. Bliže ima samo paring mjesta koja se plaćaju, a nije problem cifra, nego tko će doć natrag nakon isteka
vremena i produžit parkiranje. Ništa, nastavljamo lutat i nakon nekih 15 minuta nalazimo mjesto. Ovaj put
nosimo sa sobom samo novčanike, telefone i aparate. Svi su napaljeni na hamburgere i ubacujemo u šestu
prema stageu. Jesmo se nahodali a ja sam lagano nabio žuljčinu na desnom stopalu. Nakon cca 20-ak minuta
konačno smo uz stage. Dogovor kad ćemo se nać i gdje. Naravno kod Burger Kinga  :hehe:. Odma pravac prema
njemu, ulećemo kao bijesna horda i naručujemo svaki po 2 čizburgera (po Vuku  :craz). Kako svi po istom ...
pa akcija je, samo 2€ komad  :hehe:. Ajde barem smo pića malo ispremješali.

Donekle zadovoljnih stomačića izlijećemo van jer start je za 5 minuta ili manje. Ja i klinjo zauzimamo poziciju čim
bliže jer mi je pun k. hodanja. A ruljeeeeeeee  :o000:, treba nać atraktivno mjesto uz ogradu.

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #57 u: 04-11-2013, 18:12:45 »
Generacijo, samo piči s pričom! Po meni je ovo jedan od najboljih topica na cijelom forumu  :alfisti::care :care

Imaš "Dodaj + " svaki dan!  :grinning-smiley-043: :grinning-smiley-043:

Hvala, hvala ... ja sam ti ko Petar Pan ... neću odrast nikad  :craz

nikad  nikad  nikad

nikad  :hehe:
« Zadnja izmjena: 04-11-2013, 18:14:52 od ALFA145QV »

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #58 u: 04-11-2013, 18:16:08 »
Never Never Never!!!

nikad

:hehe: :hehe: :hehe:
« Zadnja izmjena: 04-11-2013, 18:17:32 od ALFA145QV »

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #59 u: 04-11-2013, 18:23:33 »
Malo sam zabrijao van teme  ::)

Evo još slikica, ove prve (iznad) su slikane prije i nakon starta SS9 Salou