Najpre izvinite sto ste cekali toliko na odgovor... Nove slike stizu cim ih odslikam, a posto su meni fotografije vrlo bitne, ne ide da postavljam bilo kakve.
Sto se tice podataka, stvari stoje ovako:
Auto je kupljen polovan, star svega 10,5 meseci, sa predjenih 18200km
Najjeftiniji je paket opreme i najslabiji motor, cena novog modela je 18000e, prethodni vlasnik ju je kupio na akciji za 16000, a mene je izasla negde oko12500 + prenos 370e. Kazem "oko" jer sam dao u zamenu moju 147 1.9jtd 2001. i doplatio 10000. U stvari, za 147 sa 225000 na satu ne moze bas da se dobije 2500e, tako da me je realno kostala manje.
Kad je Giulietta izasla, rekao sam - imacu je kad-tad, ali iskljucivo sa venere canelloni sedistima i doplaticu te 2000e za 8c rosso boju. Medjutim, kod nas cene novih alfi brzo padaju da bih kupovao nov auto i doplacivao za navedena sedista i boju, a nijedan polovni se nije prodavao sa kozom. Tako da sam kupio ono sto je povoljno i cemu cena nece tako brzo pasti.
Dakle, paket opreme je progression sa nekim izmenama koje su uradjene za prodajnu akciju: nema naslon za ruku, ali ima kozni volan, aluminijumske felne i aluminijumske papucice.
Motor je 1.4Tb, 105KS. E, tu mi treba jedno objasnjenje, prethodni vlasnik kaze da je u dynamic modu 120KS, pa mi bas nije najjasnije da li je to zaista tako, uprkos primetnom povecanju snage kada u toku voznje u nizim brzinama prebacim sa normala na dynamic. Jasno je da je to u biti motor sa 120KS koji je remapiran kako bi se napravila akcija i kako bi ponudili malo slabiji motor po dosta nizoj ceni. Dakle, kad istekne garancija cipovacemo ga na cca 140KS

Od stvari koje je prethodni vlasnik uradio, treba spomenuti da je stavio nove sportske opruge i spustio ga toliko da mi smeta, stavio je karbon foliju preko one ruzne sive boje na delu ispred suvozaca i sve sive lajsne presvukao u piano black, zatamnio stakla i ugradio xenone.
To je to za sada, ako se setim jos necega, napisacu.