Hvala svima. Vozit če se to skroz, nema ji spasa onda

Tolko godina truda i nova uloženog, neču je onda gledat kao oni koji naprave 500km godišnje
Mislim, da nema puno večih luđaka od mene

Remenicu klime dao pocinčat konačno. Ispala ko nova. Htio stavit i novi ležaj, pronađem, naručim, sve ok. I onda kad ga dobim, vidim, da ima original još jedan utor za seger ring, kojeg novi nema i nemaš kaj. Ostavio starog, koji je još ok ali naravno, htio sam novog hehe.

Kvačilo se nisam osudio pocinčat, da nebi onda sklizalo

Original pocinčano mi se nije sviđalo, jer je izgledalo sranje, pa sam jih još dodatno zaštitil i pobarval

3 amortizeri složeni. 1 nisam uspio, jer sam dao plastificirat 2 iste gornje šalce, umjesto L+D. Zaboravio sam da su drugaćije, jer izgledaju skoro isto, osim jednog detajla.

Onda sam kupio ono 164 3.0 V6 24V

, koja se prodavala u HR, za đabe pare. Avto je bio u katastrofalnom stanju. Pun blata, zamazan izvana, iznutra, i baš kad ga je čovjek stavio iz garaže, padala je kiša par dana a prozor prvi nije dihal i bila je poplava unutra

Vlastnica umrla, bez papira i vez ključa. Pokušal dobit papire, ali je bilo nemoguče, nebitno, da se znalo potpuno sve o avtu, vlastnici, itd.
Motor falila prva glava i još par dijelova. Malo udarena ispred i malo od tuče. A inače bila u garaži od 2006 i praktično bez hrđe, super stanje šasije.
Avto je bio kupljen izključivo za preprodat. Temeljito očistio sve izvana, iznutra, promjenio hrpu dijelova, nabavio još jedan 24V motor drugi, dao uz avtu još hrpu dijelova i prodal ju u Slovašku za super pare. Novi vlastnik ima neku tvrdku za obnovu klasičnih avta i kaže, da jo bude sredio

Od ovog 24V motorja koji sam kupio, ostalo mi je kompletno sve osim klipova i glav. Dobio super stanje cilindra, radilicu top stanje i hrpu dijelova, koji su mi falili kod 24V motorja koji več imam od prije. Sad imam 1.5 24V motor i 2X12V motor na rezervi haha

"Obnovio" i zadnji ležaj kotača. Mislim, da bi trebal radit bp sad dalje

Dao napravit poklopce branika

. Potpuna kopija u nulo i također inox metalne nogice, da više ne prohrđaju

Onda sam imal probleme sa ličarima. 2x bio dogovoren, 2x išlo sve u kur*c, jer nisu bili ozbiljni. Onda konačno pronaš jednog u MB sa kojim se sve uspio dogovorit bp i još Alfista je
Nisam htio stavit novo dijelove ovjesa gore za barvanje, pa sam provjerio kaj sve luđak imam na zalihi. No, imam skoro x3 ovjes sve, tak da nije bio problem

Ispred pripremljeno

Iza pripremljeno

Vijaci bilo jih dosta

Blatobrani smontirani

Volanska letva i volan

I oprana nakon nekih 6 godina, da se uopšte vidi stanje avta haha

Na kraju još zahvala čovjeku koji radio na Alfa servisu. Kad su čistili skladište i BACALI dijelove u smeče (staru zalihu

), srečom ovaj čovjek prati moju obnovi i spasio mi je NOV set kvačila. Besplatno, ništa nije htio

Otišla u garažu prije par mjeseca, da mogu radit bp unutra lijepo

Po nekakvom čudežu izolacija na havbi motora, u top stanju. Samo sam je sa usisavačom i ono, nova. Na sliki 50:50

Kompletna stara zvučna izolacija skinuta, jer je sve raspadalo i to neče tak bit haha. Plus da nije ispod kakva hrđa

Iza su cijele, ali trebam još neke čepove ispod skinut, pa ču i njih vjerojatno sve promjenit komplet

Izbrušeno nešto malo hrđe

Nabavio još par novih dijelove. Kupio još jedan protočni lonac iste oblike kao original

Uspio nabavit još jedan zadnji original ležaj!

Dao napravit još par 3D printanih stvari

Ovih rabim puno a original koštaju nekih 3-4€ komad

Ne hvala

Još uvijek mi je glavno pitanje što oko ove hrđe napravit unutra kot zadnjih ruka. Ili sve zalit kak kaže kolega limar ili otvorit i temeljito očistit. Nisam još odlučio. To je još zadnje što je hrđe na avtu. Ostalo sve riješeno do zadnje milimetra.

Najviše mi se ovo ne sviđa pokraj zadnje desne točke dizanja

Pokušal popravit truli pleh za zaštitu filtra goriva. Bio totalno u kur*u, pa sam odlučio napravit novi. Prvič u životu radio sa plehom i u jednom satu istalo top ko original

Nastavio švas aparat i malo testiranja

Nije u nulo po mom standardima, ali ok

Dalje. Razstavio avto do kraja. Kad misliš da nije više ništa na njemu i opet imaš miljardu dijelov za spremit. Za poludit. Jeeedva još našao prostor za ovo opet spremit

Must do. Imam miljardu ovakvih

Vrata potpuno prazna

Gepek prazan

Nešto malo hrđe pronašo ispod dihtunga gepeka

Zavario nosače za stari tip oplata vratnih

Prednje staklo nije bilo original, več su ga mjenjali nekad. Htio sam ga imat za rezervu, ali je puklo. U jednom momentu htio malo prebrzo i puklo. Jebiga. Imam još jedan original koji sam ionak htio stavit, ali ovaj fejk sam htio za rezervu. Sad sam bez rezerve.

Bilo je dosta hrđe ispod stakla gore i to je taj problem kot svih 164, zašto onda počnu puštat gore.

Izbrusio sve temeljito i u temeljno boju 2k

Unutra isto sve 2k temeljna boja, prije je avto išao od mene

Sve ovo je bilo još u avto, koji več ionak nije imal ništa unutra haha

Stavio drugo havbu. Original je malo od tuče i sjedano od kamenja sve i puno mini pikica hrđe i ošteta

Pripremljena na transport

I otišla prema crveni boji

Iskopal sve plastike na planu i izabral najbolje

Zadnji pranik pronašu pukotinu, ide u varjenje, skupa sa pragovima

I bilo mi čudno kak iza sve tako slabo stoji i visi. Naravno, hrđa pojela sve metalne držače. Bila još 2 od 11

Dao napravit nove inox, jer original se naravno više ne dobi.

Prvi test uzorki

Sve super, jedino 0.6mm bilo predebelo, pa dal napravit iz 0.4mm kao original

Razstavio sve kljuke za ličara

I pragove sve razstavio

Ovo ide naravno sve na cinčanje na novo

Pragovi potpuno goli

Nabavio Alfa čepove za felge. Nisam još siguran ako budem ove felge obnovio i u srebrno ili ču kupit neke druge nove. To se budem na kraju odlučio

I danas dobio ovaj unicorn dio za pumpo goriva original

Super jeftino, inače kopije na ebay skupe za poludit, jer ima ferrari iste...