02-06-2026, 07:13:27

Autor Tema: pali ali neće se upali 155 1.8 16v  (Posjeta: 1444 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline abatenoj

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 156 light busso
    • Old Castle
pali ali neće se upali 155 1.8 16v
« u: 17-05-2013, 10:41:41 »
Evo ovako:

Riječ je o mojoj 155 1.8 16v.

Neregistrirana je i leži već više od godinu dana.
Nisam je nikako palija i napokon kas san odlučija je upalit, verglala je i sve ka da će sastavit al ipak ništa od toga.
Skidani su injektori (od 4 radija je 1 kako triba panije ni čudo šta nije tila upalit) i očišćeni i sad su svi ok.

Nakon toga opet idem je upalit i kad zaverglam ona sastavi odmah i par sekundi se vrti na 800-900 okretaja i onda se ugasi. Odmah nakon toga idem opet probat i mogu do besvijesti verglat al nema nikakvog trzaja.

Po ovom kako sad se ponaša ispada kao da nema pritiska goriva, nego ono šta pumpa odmah izbaci potroši i nakon toga ništa.

Ako netko ima slično iskustvo ili može pomoć bilo kakvim savjetom šta bi moga probat samo nek piše.

Unaprijed zahvaljujem.
« Zadnja izmjena: 17-05-2013, 10:59:23 od a.m.alfa »

Offline kristyanhr

• Starosjedioc
  • EX: Fiat Punto mk2 1.9DS Trenutačno: AR156 1.8TS
    • Slavonski Brod
    • NANO Autodetailing Centar
Odg: pali ali neće se upali 155 1.8 16v
« Odgovori #1 u: 17-05-2013, 11:14:49 »
Evo ovako:

Riječ je o mojoj 155 1.8 16v.

Neregistrirana je i leži već više od godinu dana.
Nisam je nikako palija i napokon kas san odlučija je upalit, verglala je i sve ka da će sastavit al ipak ništa od toga.
Skidani su injektori (od 4 radija je 1 kako triba panije ni čudo šta nije tila upalit) i očišćeni i sad su svi ok.

Nakon toga opet idem je upalit i kad zaverglam ona sastavi odmah i par sekundi se vrti na 800-900 okretaja i onda se ugasi. Odmah nakon toga idem opet probat i mogu do besvijesti verglat al nema nikakvog trzaja.

Po ovom kako sad se ponaša ispada kao da nema pritiska goriva, nego ono šta pumpa odmah izbaci potroši i nakon toga ništa.

Ako netko ima slično iskustvo ili može pomoć bilo kakvim savjetom šta bi moga probat samo nek piše.

Unaprijed zahvaljujem.
vidi, ja sam isto imao problema sa 1.8ts-om samo ne u 155-ici već u mlađoj sestri... slični su bili problemi.. očistio senzor bregaste i stanje se popravilo... bilo je u redu... i onda se odjednom u vožnji ugasila i odma sam zaključio da je do senzora radilice sto je i bilo...
uglavnom, da se vratim na ono sto sam htio rec.. vrlo lako je moguce da ti je senzor bregaste prljav...pa probaj onda njega ocistiti.. on ti se nalazi odma ispod remenice usisne bregaste.. dakle ne moras remenicu skidati... uzmi alkohola i stapice za usi.. i tako ga probaj ocistiti.. ako nece ic onda naspricaj alkohola po senzoru i samo kompresorom dobro ispusi..
eto, nadam se da ce i kod tebe upaliti..
ako ne upali, onda izmjeri tlak pumpe... mora ti biti 4 bara na dovodu a u sistemu od 2,8 - 3,2 bara... vakuum ti ga regulira od 2,3 - 2,7 bara..  :ok:
ako netko misli da griješim nek me slobodno ispravi..
« Zadnja izmjena: 17-05-2013, 11:16:01 od kristyanhr »
Darijan Kosić: "Alfizam je religija."
Certified Gtechniq Detailer - http://nano-kj.hr/nano.php

Offline kec

• Trade Count: (+15)
  • Starosjedioc
  • alfa 155 1.8 16v 97g
    • osijek
« Odgovori #2 u: 17-05-2013, 11:21:17 »
iskustva s time nemam , ali može jedan savjet .

stavi akomulator na punjač na 1 sat . pa onda probaj upaliti .

kad si zadnji put mjenjao filter goriva , ili očistio rezervar od vode i nečistoča . 

koliko goriva imaš u rezervaru, ako imaš malo možda je pumpa povukla vodu i nečistoće .

probaj zamjeniti filter goriva ( oko 60kn) i miran si neko vrijeme . i izvadi pumpu iz rezervara i očisti je ( iznutra i izvana) .

a i uzmi spužvu i izvuci ( kroz rupu od pumpe ) sve iz rezervara . puno se toga nakupi unutar 15 godina

Offline kec

• Trade Count: (+15)
  • Starosjedioc
  • alfa 155 1.8 16v 97g
    • osijek
« Odgovori #3 u: 17-05-2013, 11:26:17 »
 kad ubaciš ključ u bravu i okreneš , dali ti se prije  , ugasila lampica injektora nakon 5 sec. a da nepališ auto.

a kako je sada ?.

meni se uvijek ugasi lapica inektora nakon 5 sec , a da nepalim auto . a kad je lampica ostala goriti , mogao sam verglat do sutra - a neželi upaliti. 

Offline tipo 1.7d

• Sa stažom
  • 146 1.6 325tds
    • D.Lapac
« Odgovori #4 u: 17-05-2013, 21:53:55 »
može biti i do starog goriva
speed is a hazard addiction
drive diesel, be safe  :craz

Offline abatenoj

• Ovisnik o alfistima
  • 156 light busso
    • Old Castle
« Odgovori #5 u: 19-05-2013, 11:39:31 »
ulija san novo gorivo, tako da to otpada al ovo šta kaže kolega kec može bit da je filter goriva pun šporkice, a tribalo bi skinit rezervar i pumpu goriva i sve pročistit pa probat onda je kresnit...jbg neman ni alat ni prostor da to sam uradin pa ću morat auto nekako pribacit do prike pa nek se on malo zabavlja s njom