0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
...neznam...budem ga razrezao i posadio cvijeće u njemu ...dobro da sam na vrijeme skužio da je to smeće od oil catch cana...hebiga, popušio sam 150kn...
bolje i to nego turbo od 1.500 eura :hehe:
Kaj je bilo s catch canom?
Daj pojasni malo, ne kužim :Spojiš odušak na catch can, kamo spojiš izlaz sa catch cana?
Ahaaa...U *ebemti, to može biti opasno... Kaj ste napravili onda s tim? Samo direktno s oduška van, bez catch cana?
da...ja sam tak imo na GTejki...svi oni imaju tvornički catch tank tako da je bezpotreban...to je za druge modele
Ček, znači prije tog oduška postoji neki "pretinac" koji služi za hvatanje tih para? Imam i ja to na 147-ici?Ja sam imao tak par dana spojeno, samo iz oduška van, al mi je u auto jako smrdilo po ulju, pogotovo kad sam stajao na semaforu... :rolll:
da svi turbo motori imaju separator uljnih para jer im diže ulje na boostu na višim okr pa u separatoru se separira ulje i odlazi nazad u karter a pare idu na drugu cijev van u orginalu na cijev usisa prije turba
Možda bi bilo bolje stavit samo filter bez tanka..pa nek pušta u atmosferu, s filterom vjerojatno nebi parilo ispod haube..nešto ovako..http://www.ebay.com/itm/12MM-UNIVERSAL-OIL-CATCH-CRANKCASE-VENT-GAS-BREATHER-INTAKE-ROUND-AIR-FILTER-RED-/171217849196?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item27dd610b6c&vxp=mtrili tank koji na izlazu ima ovakav filter umjesto povrtata nazad u usis il atmosferu..Nisam po tom kod sebe ništ šarafio pa neam iskustva, samo sam vidio verzije bez tanka..
mislim da sam takvo nesto vidio na c-mod-ovim stranicama za nekih 60-ak kuna...
da to je frend ugradio u Gt 3.2 i Bavarac u GTA(Image removed from quote.)
...ne kužim, ako na kraj crijeva (koji je nekad bio spojen na cijev pred ulaz u turbo) stavim taj filterčić, kuda će ići to sitno ulja (koje bi oil catch can zadržavao), koje je pomješano sa uljnim parama?...
i to možeš ostaviti da "curi" po podu?
nece ti nista curiti po podu...samo ce izgledati ko na Yugu kako se iberlauf stavljao pa ce pusiti.. a i smrdit ce..
Istina Ja sam imao spojeno preko oil catch can-a i svejedno je smrdilo, i to jako. Čim si stao negdje osjetio se je miris ulja u kabini...
stavis sunku ispod haube da ne moras u sušaru..jedino kaj je temperatura malo previsoka..
znaci proradila lamela :hehe: