22-06-2026, 11:58:57

Autor Tema: Fiat Bravo vs Alfa 147  (Posjeta: 19339 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline SALE-82

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • Mainz (DE)
Odg: Fiat Bravo vs Alfa 147
« Odgovori #90 u: 24-07-2013, 09:27:17 »
1.ako misliš gledat crash testove i što oni govore onda bježi od alfe.
iskreno alfa 147/156 nisu neke cvjećke što se crasha tiče jer imaju dosta mekan lim al zato imaju 6 i više zračnih jastuka koje to izkompenziraju.
2. Nije valjda da se želiš lupati sa njm čim je kupiš.
3. svaki auto bez obzira na proizvođača ima svjih prednosti i mana.
4.svaki auto ima svoga kupca pa tako i 156ica a pogotovao sa 2.4jtd motorom koji je doslovce nepoderiv

Šta god budeš kupio uvijek ćeš se pitati dali sam možda pogriješio i dali sam trebao uzeti ono drugo.
Ako imaš novac nađi što očuvaniji i bolji primjerak za novce sa kojim araspolažeš i to kupi i prestat ćeš se više dvojiti oko pojedinih modela
« Zadnja izmjena: 24-07-2013, 09:28:16 od SALE-82 »
Meni kad krene u životu, toliko se zalaufa, da krene bez mene.

DrAnte

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #91 u: 24-07-2013, 10:12:58 »
1.ako misliš gledat crash testove i što oni govore onda bježi od alfe.
iskreno alfa 147/156 nisu neke cvjećke što se crasha tiče jer imaju dosta mekan lim al zato imaju 6 i više zračnih jastuka koje to izkompenziraju.
2. Nije valjda da se želiš lupati sa njm čim je kupiš.
3. svaki auto bez obzira na proizvođača ima svjih prednosti i mana.
4.svaki auto ima svoga kupca pa tako i 156ica a pogotovao sa 2.4jtd motorom koji je doslovce nepoderiv

Šta god budeš kupio uvijek ćeš se pitati dali sam možda pogriješio i dali sam trebao uzeti ono drugo.
Ako imaš novac nađi što očuvaniji i bolji primjerak za novce sa kojim araspolažeš i to kupi i prestat ćeš se više dvojiti oko pojedinih modela

Ne dvojim se ja više. Ja sam odlučio što želim. Sad sam u fazi traženja najpovoljnijeg primjerka.

DrAnte

• Gost
« Odgovori #92 u: 24-07-2013, 10:16:02 »
Na te cijene dodaj još nepunih 1000 ojra papirologije i registracije i to ti je konačna usporediva cijena sa domaćim autima

Što još treba platiti osim poreza na CO2 i poreza na vrijednost auta (koji je u ovom slučaju 1%)? Treba platiti još i homologaciju 500 kuna. Registraciju ne računaj jer to moraš platiti i za automobil koji si kupio ovdje.

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #93 u: 24-07-2013, 10:25:41 »
http://www.hak.hr/vijesti/izdvajamo/obavijest-gradjanima-i-pravnim-osobama-o-postupku-placanja

ovo sam nasao na jednom forumu

danas sam napokon zavrsio cirkus oko uvoza auta iz njemacke. kupio sam auto od privatne osobe, obavio homologaciju,otisao san na carinu u karlovcu i odmah je bio problem s urudzbenim brojem kojeg sam cekao 3 dana,platio sam posebni porez i porez na co2, nakon toga sam prosao tehnicki i otisao u policiju i onda je krenuo cirkus oko poreza (5%), zenska me salje u poreznu, dodjem tamo i zenska mi kaze da moram platiti 5% i nakon sat vremena natezanja i dvosimislenog tumacenja zakona, razgovora sa seficom i njihovim pravnikom, morao sam platiti 5%. zvao sam u zagreb poreznu i sve sam objasnio kako i sta i da su neki ljudi registrirali aute a da to nisu platili ona mi je na to rekla kako ce se svi auti koji su uvezeni poslje 1.7 ici na reviziju da se vidi tko je sta platio a sta ne i tko nije platio 5% da ce mu biti obracunat porez koji ce morati platiti! tih 5% vrijedi samo za aute kupljene od privatne osobe, da sam kupio od firme ne bi morao platiti tih 5%...

DrAnte

• Gost
« Odgovori #94 u: 24-07-2013, 10:32:18 »
Da, to su odredili da ako kupiš od fizičke osobe onda plaćaš dodatnih 5%.

Nego, jesi li platio 5% na istu poreznu osnovicu na koju si platio porez na CO2 ili je bila drugačija osnovica?

BTW, što je bilo sa urudžbenim brojem, gdje je tu zapelo, ako možeš pojasniti. Thanks.

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #95 u: 24-07-2013, 10:33:00 »
Znači poseban porez na vozila (CO2+kategorija vrijednosti auta), pa COC (dal njega naplate oni koji ti prodaju auto ak ga imaju?) pa utvrđivanje sukladnosti, i još na kraju 5% poreza?

Znači opet smo po nečemu posebni.

Daj navedi onda koje su cifre u pitanju tam na forumu, počevši od cijene auta, troškova dovoza, dadžbina, izgubljenog vremena...
« Zadnja izmjena: 24-07-2013, 10:33:57 od Mike20 »

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #96 u: 24-07-2013, 10:42:06 »
nisam ja uvozio, to sam nasao na drugom forumu. nista konkretno ne pise tko je sta koliko platio.
sve je to jos neorganizirano. samo hrpa problema dok se to ne uvede u red

DrAnte

• Gost
« Odgovori #97 u: 24-07-2013, 10:47:00 »
Znači poseban porez na vozila (CO2+kategorija vrijednosti auta), pa COC (dal njega naplate oni koji ti prodaju auto ak ga imaju?) pa utvrđivanje sukladnosti, i još na kraju 5% poreza?

Znači opet smo po nečemu posebni.

Daj navedi onda koje su cifre u pitanju tam na forumu, počevši od cijene auta, troškova dovoza, dadžbina, izgubljenog vremena...

Koliko znam, COC dobiješ od autookuće u Njemačkoj, a ako ga ne dobiješ onda ga tražiš od Autokomerca. To ne bi trebalo biti skupo, par stotina kuna. Neće ti naplatiti par tisuća za kopiju komada papira.

Homologaciju obaviš u Eurodausa. To košta 500 kn.

Dovoz platiš tako što uliješ gorivo i voziš se od Minhena do ovdje. Tu naravno ide i cestarina (u Njamčkoj mukte), tunelarina u Austriji, Vinjeta u Sloveniji i cestarina za autocestu A1.

Offline plavi156

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
« Odgovori #98 u: 24-07-2013, 11:20:33 »
http://www.hak.hr/vijesti/izdvajamo/obavijest-gradjanima-i-pravnim-osobama-o-postupku-placanja

ovo sam nasao na jednom forumu

danas sam napokon zavrsio cirkus oko uvoza auta iz njemacke. kupio sam auto od privatne osobe, obavio homologaciju,otisao san na carinu u karlovcu i odmah je bio problem s urudzbenim brojem kojeg sam cekao 3 dana,platio sam posebni porez i porez na co2, nakon toga sam prosao tehnicki i otisao u policiju i onda je krenuo cirkus oko poreza (5%), zenska me salje u poreznu, dodjem tamo i zenska mi kaze da moram platiti 5% i nakon sat vremena natezanja i dvosimislenog tumacenja zakona, razgovora sa seficom i njihovim pravnikom, morao sam platiti 5%. zvao sam u zagreb poreznu i sve sam objasnio kako i sta i da su neki ljudi registrirali aute a da to nisu platili ona mi je na to rekla kako ce se svi auti koji su uvezeni poslje 1.7 ici na reviziju da se vidi tko je sta platio a sta ne i tko nije platio 5% da ce mu biti obracunat porez koji ce morati platiti! tih 5% vrijedi samo za aute kupljene od privatne osobe, da sam kupio od firme ne bi morao platiti tih 5%...

Istina je, mora se platiti tih 5% poreza, ali to bi platio i da si ovdje kupio auto osim ako nije u sustavu PDV-a.
Da si kupio auto iz salona onda bi morao platiti još 25% pdv-a tako da ti je ovo povoljnija varijanta.

Jel možeš reć o kojem se autu radi i koliko je bilo davanje za 1% a kolko za co2, i koliko su ti procjenili kat. vrijednost. Može i na pp ako nećeš ovdje.

Ovo je sad malo off topic pa bi admini to mogli prebacit u odgovarajuću temu.
« Zadnja izmjena: 24-07-2013, 11:21:32 od plavi156 »
EX: 156 1.8TS|156 1.9 JTD|164 TS|156 1.6TS|159 1.9 JTS|166 2.0TS LPG|156 2.0 JTS|147 1.6 TS

DrAnte

• Gost
« Odgovori #99 u: 24-07-2013, 11:38:18 »
Istina je, mora se platiti tih 5% poreza, ali to bi platio i da si ovdje kupio auto osim ako nije u sustavu PDV-a.
Da si kupio auto iz salona onda bi morao platiti još 25% pdv-a tako da ti je ovo povoljnija varijanta.

Jel možeš reć o kojem se autu radi i koliko je bilo davanje za 1% a kolko za co2, i koliko su ti procjenili kat. vrijednost. Može i na pp ako nećeš ovdje.

Ovo je sad malo off topic pa bi admini to mogli prebacit u odgovarajuću temu.

Čekaj, čekaj. Nije baš tako. Ako kupiš auto od salona u Njemačkoj, a auto je u sustavu PDV-a, onda ti njemački salon naplaćuje iznos auta bez PDV-a, a ti onda platiš 25% (dakle po hrvatskoj stopi) PDV u Hrvatskoj. AKo se radi o rabljenom vozilu koje nije u sustavu PDV-a, onda ti ovdje ne plaćaš PDV jer je već jednom prije plaćen u Njemačkoj, dakle plaćen je u EU i ne smije biti naplaćen opet.

Sad je pitanje za ovih 5%, da li to plaćaš samo za vozilo koje si kupio od privatne osobe ili i za vozilo koje si kupio od autokuće, ali se radi o vozilu koje nije u sustavu PDV-a.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #100 u: 15-08-2013, 11:12:37 »
Čekaj, čekaj. Nije baš tako. Ako kupiš auto od salona u Njemačkoj, a auto je u sustavu PDV-a, onda ti njemački salon naplaćuje iznos auta bez PDV-a, a ti onda platiš 25% (dakle po hrvatskoj stopi) PDV u Hrvatskoj. AKo se radi o rabljenom vozilu koje nije u sustavu PDV-a, onda ti ovdje ne plaćaš PDV jer je već jednom prije plaćen u Njemačkoj, dakle plaćen je u EU i ne smije biti naplaćen opet.

Sad je pitanje za ovih 5%, da li to plaćaš samo za vozilo koje si kupio od privatne osobe ili i za vozilo koje si kupio od autokuće, ali se radi o vozilu koje nije u sustavu PDV-a.

koliko su meni jučer objasnili svejedno

ja bih kupio uvijek od vlasnika  :da:
Nije bolest sve što boli

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #101 u: 15-08-2013, 11:21:40 »
Dobro sto bas svaka tema mora zavrsiti sa raspravom o uvozu auta :?:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #102 u: 15-08-2013, 11:29:11 »
Dobro sto bas svaka tema mora zavrsiti sa raspravom o uvozu auta :?:

nažalost to je sada aktualno

kada sam bio u DE gledao sam bravo 2008 1,9 110kW 388000 sve je super izgledalo jedino me odbilo što je imao manji udarac u zadnji kraj branik i sl ali po kvaliteti plastika unutra se nigdje nije vidila km osim na volanu

mislim da je kod 147 ista stvar osim što na 147 ručke izgledaju nakon 170tkm kao da su pakao prošle jer su neka gumirana plastika!
Nije bolest sve što boli

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #103 u: 15-08-2013, 11:35:26 »
Je aktualno je ali i postoji tema vec o uvozu.. tako da netreba u svim temama biti prica o tome..

ovo je tema za usporedbu 147 i bravo.. a ne o njihovom ili uvozu nekog drugoga auta.. kuzis.. :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #104 u: 15-08-2013, 11:55:56 »
Je aktualno je ali i postoji tema vec o uvozu.. tako da netreba u svim temama biti prica o tome..

ovo je tema za usporedbu 147 i bravo.. a ne o njihovom ili uvozu nekog drugoga auta.. kuzis.. :ok:

da  :da:

meni je bravo baš cool auto i on mi je bio defitnitivno izbor uz 147 presudila je cjena i km, nažalost  :da:

kvalitetom mislim da je to isto, alfa eventualno prednji ovjes koji više nije skup je pipkav tako bravo sigurno ima nešto isto
Nije bolest sve što boli