Ja se isto dvoumim između 147 (nakon redizajna) i Bravo, samo što ja ciljam na dizelske motore i ne kupujem novo, nego polovno u Njemačkoj.
Alfa 147 prednosti:
- Da se naći za nešto manje para
- Porez na unos veći pa se razlika u cijeni malo istopi
- Spada u tzv. premium klasu
- Drži krivine jako dobro (tako barem svi vi kažete

)
- Ako se ubode verzija od 140 ili 150 konja, onda vuče ko sotona
Mane:
- Stariji model koji odlazi - pitanje je kako i za koliko ću ga prodati kasnije
- Lošija na crash testu od brava
- Navodno skuplji dijelovi
- Vozim se uglavnom po gradu (dinamičnija vožnja) pa ću možda stući ovjes
- Vozim se i po autocesti gdje krivine nisu izražene, a na magistrali sam rjeđe
- Nema tvornički MP3, treba ga ugraditi naknadno, ali onda nema ništa od komandi na volanu
Bravo prednosti:
- Novij model, lakše ga prodati
- Ima tvornički MP3 sa komandama na volanu i mogučnost spajanja mobitela na glavne zvučnike. Jako dobro pri ogromnim brzinama na autocesti
- Jeftiniji dijelovi
- Jednostavniji ovjes, teže se razdrka, a drži cestu solidno, osobito ako imaš dobre gume
- Ima jako nizak CO2 (osobito 1.6 JTD verzija). Ne samo da je jeftiniji porez na unos, nego će kad tad opaliti godišnji porez na CO2 kao što je to uvela Njemačka Britanija i ostali. Možda i zabrane ulazak u centar grada autima sa višim CO2 kao što su zabranili u mnogim Europskim gradovima
- Električni servo. Imam ga kod stila i uopće mi nije loš. Isključi se pri većim brzinama da ne smeta, a CITY mode u gradu jako znači (uličice, parkinzi, gužve, vrćenje)
Mane:
- Manje drži krivine
- Nije alfa, nije potpuni tipo sportivo
- Zasad još uvijek veća cijena auta, čak i u Švapskoj
- Mogučnost bugova na karoseriji i struji ako se kupi 1.9 JTD 2007.
- Mogućnost bugova na motoru ako se kupi 1.6 JTD 2008. koji je tada tek izašao (iako kažu da je to blago modificirani 1.9 pa da nije preveliki rizik)
Eto, tako ja razmišljam na glas.