02-06-2026, 05:25:00

Autor Tema: Veliki servis za 145 1.7 8v boxer  (Posjeta: 2008 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

ar145box

• Gost
  • Trade Count: (0)
Veliki servis za 145 1.7 8v boxer
« u: 11-01-2013, 18:05:38 »
Pozz.. imam 145 boxericu 1.7 8v... sad me zanimaju okvirne cijene ovih dijelova. bez ruku...

znaci radio bi veliki servis

remenje,spaneri,vodena... vjerojatno bi morao i semeringe sredit. gubi ulje dosta... al to nije bitno sad.. ugl to me zanima...

i jos jedno pitanje....

prije 6 mj ili 5000km, sam mijenjao set kvacila, zato sto mi je propalo, cilindar osao, i druk lezaj. pa sam novi set stavio.. ugl cim je stavljen odmah sam skuzio da je hvatalo dosta visoko, skroz gore..a kad je novo, trebalo bi dole hvatat. ne? ..  al ok, vozio sam....

dok mi nije prije mj dana propalo kvacilo opet. al ovaj put je iskocio cilindar iz vilice one...

vratili , odzracio i teraj dalje.. prvo sam primjetio da je kvacilo poslije toga bilo mnogoooo mekse nego inace....i hvatalo je dosta nize nego inace..al u ovih mj dana se sve vratilo na staro, i tvrdoca, i hvatanje.. dok mi neki dan nije pocelo tresti,zujiti.. itd..  znaci kad do pola stiscem, cuje se ovaj zvuk kao na videu dole...a kad do kraja, onda samo lagano zuji... kad krecem, auto se trese,, pogotovo u rikverc.. sta mislite??

Weird sound

Offline mane

• Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Na skuteru
    • Karlovac
Odg: Veliki servis za 145 1.7 8v boxer
« Odgovori #1 u: 12-01-2013, 09:19:04 »
Nazoveš prvu trgovinu i pitaš za cijene. Ja sam za svoju kupio oba remena za 100 kn, španeri su oko 300 kn/kom, vodena ako je dobra ne diraj jer ona je na posebnom remenu, semerinzi oko 30-40 kn/kom 
Bolje umrijeti od litre nego od kapi

Još nitko nije umro od pive, a u vodi su se mnogi utopili

Offline Dalibor-L

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 145 2.0TS Quadrifoglio Verde
    • Sisak
« Odgovori #2 u: 12-01-2013, 12:47:56 »
Ovdje nešta nije stegnuto kak spada jer ne moguće da ode set za toliko km. Ili je korpa preteguta pa su popucali šarafi ili nemaš koji šaraf. A moguće da je nešta i sa potisnim ležajem i polugom potisnog ležaja.

Uglavnom nekako mislim da ćeš morati ponovo sve raskopati.  :?:

Probaj prije svega skinuti cilindar kvačila na getribi i malo ga obnoviti, nakon toga dobro odzračiti pa onda vidjeti stanje. Ako bude isto onda treba sve raskopati.

:mah:

« Zadnja izmjena: 12-01-2013, 12:50:27 od Dalibor-L »
…senza cuore saremmo solo macchine…
http://www.alfisti.hr/forum/index.php/topic,9175.0.html

ar145box

• Gost
« Odgovori #3 u: 12-01-2013, 12:52:44 »
pa kazem, da mi se cini da odmah u startu nesto nije dobro namjesteno.. jer je hvatalo jako visoko,skroz gore... a i recimo kad ubrzavam velikim gasom,,, tresao se lagano auto.. u 2,3,brzini.. kasnije je to prestalo..

btw moram vodenu mijenjat.. procurila je malo

ar145box

• Gost
« Odgovori #4 u: 16-01-2013, 14:47:01 »
bio kod majstora. kaze da vilica stoji ukrivo... pa da zato. jel moguce to? :D

ar145box

• Gost
« Odgovori #5 u: 28-01-2013, 20:55:44 »
e ovako..

problem je bilo u necem drugom. osla korpa, druk lezaj..a zasto? zato stoooo je vilica lose gurala druk .. ugl na vilici ima onaj jedan kraj gdje je druk a u sredini ima rupa kroz koju ide onaj k...  e sad tak "k" je bio slomljen, pa je vilica isla po alumijiju dole... :D .ugl rastavljeno.. napravili to, stavili korpu i druk..e sad ima jedan problemcici... :D ... sad kad sam ga probao vozit, ono proklizava kvacilo :S .... znaci novi set je bio stavljem u 6 mj... i sad danas opet nova korpa i druk.. i sad proklizava .. wtf???

Offline Bero

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 145 1.6 boxerača & 159 1.9 diZLO
    • Jastrebarsko
« Odgovori #6 u: 28-01-2013, 21:50:41 »
e ovako..

problem je bilo u necem drugom. osla korpa, druk lezaj..a zasto? zato stoooo je vilica lose gurala druk .. ugl na vilici ima onaj jedan kraj gdje je druk a u sredini ima rupa kroz koju ide onaj k...  e sad tak "k" je bio slomljen, pa je vilica isla po alumijiju dole... :D .ugl rastavljeno.. napravili to, stavili korpu i druk..e sad ima jedan problemcici... :D ... sad kad sam ga probao vozit, ono proklizava kvacilo :S .... znaci novi set je bio stavljem u 6 mj... i sad danas opet nova korpa i druk.. i sad proklizava .. wtf???

ako stavljaš novu korpu i druk, onda stavljaš i novu lamelu iz tog istog seta, jer je moguće da su drugačije dimenzije  ove nove korpe, pa na pritišče ovu staru lamelu dovoljno...

BTW, Jesi promjenio vilicu?  :?:
Biti će lima, ali nikad više kao alfa 33...

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #7 u: 28-01-2013, 22:54:27 »
promjeni majstora pa ce ti kvacilo proradit :)

salto sam kvacila lamale i korpe i zamasnjake gro puta i nikad nije klizilo ni na 1.7 ni na 1.3 jedino ako se radi o 16v onda zna bit sranja al i to se rjesi..

Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline RoadRunner

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Sprint,33-Q4,145box16v,156-1.8ts,MiTo tjet,Brera
    • Vukovar
« Odgovori #8 u: 28-01-2013, 22:56:51 »
Slažem se s Cekerom u potpunosti  :craz :ok:
Gas Guzzler

ar145box

• Gost
« Odgovori #9 u: 28-01-2013, 23:09:51 »
ako stavljaš novu korpu i druk, onda stavljaš i novu lamelu iz tog istog seta, jer je moguće da su drugačije dimenzije  ove nove korpe, pa na pritišče ovu staru lamelu dovoljno...

BTW, Jesi promjenio vilicu?  :?:

vilica je dobra. gledali smo ....

ar145box

• Gost
« Odgovori #10 u: 29-01-2013, 13:59:37 »
gledao je danas.. skracivao onaj cilindar :D al isto je. .hvata skroooz gore.. i malo proklizava. nista previse...vise se vidi u brdu... ne znam vise sta je koji kurac... ili nesposobni, ili mozda korpa nije iz tog seta... (sto sigurno i nije, jer sam set uzeo jos u 5 mj... pa osla korpa sad, i sad uzeo drugu korpu ..

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #11 u: 29-01-2013, 15:06:23 »
samo idi glavom kroz zid

1. korpa nema boga da ode za  6mj na boxeru i da svaki mjesec radis 10000km kvacilo na boxeru 8v drzi bez beda preko 150000km (osim u nestrucne ugradnje pa sjebes nesto)
2. kad korpa propadne kvacilo ne klizi nego nemozes odvojit jer ti potisni ode kroz korpu jer se uzimaju najeftiniji setovi sa plasticnim lezajem koji steka i urezuje se u korpu (sad su mahom i ti lezaji jedino ostali)
3. mozes mjenjat samo lamelu i samo korpu ako je sve ispravno na 8v boxeru nece nikad klizit.

4. majstor te uvaljo prvi, drugi i treci puta ili si to sam radis pa si totalno telembus i neznas to napravit i izbijas si novce iz đepa.

5. skini dole sve, slikaj kaj ste radili i kratili stavi tu na forum reci cemo ti kaj da kupis drugo i slozi to i vozi se ko covijek.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

ar145box

• Gost
« Odgovori #12 u: 29-01-2013, 15:22:26 »
majstor zna da je sjebo i sad mi ovo radi za dzabe. moji su samo dijelovi... ugl ovako. u 5 mj sam mijenjao cijeli set.. znaci sve novo.... ne znam koji set, on je kod tokica uzeo.. e sad... kad je stavljeno to novo kvacilo, hvatao je dosta visoko,,ali je radilo ok... i sad prije 2 mj mi propalo kvacilo.. tj ispo cilindar iz vilice.. vratili i ok .. .i uskoro je pocelo stekat ono, culo se kad stisnem kvacilo da udara.... skinuo je dole sve.. korpa pukla. zupci.... i druk lezaj oso.. lamela dobra.. otisao , uzeo novi druk, i polovnu koru, od lika koji radi alfe.. on mi to dao. i rekao je da garantira da ce jos bar 50 000 preci ta korpa s tim drukom.. i evo sad stavio.. i proklizava kurva...skroz gore hvata. .nije da nesto strasno proklizava.. u 2 cak i mozes ubrzavat dosta..vise se uz brdo primjeti

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #13 u: 29-01-2013, 15:52:22 »
prvo ti stavio rabljeno kvacilo i sad ti je lamela potrosena, stavi drugu lamelu i korpu provjeri da nisu popucali listici, uzmite drugi potisni ako je ovaj gotov ako je oke samo ga dobro podmazite, ozracite dobro kvacilo i provjeri cilindre (u kabini i na motoru) stavi orgial klipnjacu sto ide iz cilpindra na polugu jer nikakva kracenja nece dat rezulate.

ako nezna promjeni majstora.

Offline RoadRunner

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Sprint,33-Q4,145box16v,156-1.8ts,MiTo tjet,Brera
    • Vukovar
« Odgovori #14 u: 29-01-2013, 16:00:47 »
Odavno mu govorim da promjeni majstora  :craz :ok:

Kod mene mjereno doslovno štopericom ,45 minuta promjena seta kvačila na 16V boxerici ,sve iz prve radi i dan danas funkcionira besprijekorno  :ok:

Tako da... :grinning-smiley-043: što je đaba ,al sračunaj do sada koliko si dao na setove ,gorivo za vožnje po djelove i koliko si dugo bez auta... ,a sve si mogao od prvog dana imat uredno :ok:
« Zadnja izmjena: 29-01-2013, 16:03:11 od RoadRunner »
Gas Guzzler

ar145box

• Gost
« Odgovori #15 u: 29-01-2013, 16:30:04 »
a da. :D .............................a morat cu