17-06-2026, 23:33:41

Autor Tema: F1 2013  (Posjeta: 44150 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
Odg: F1 2013
« Odgovori #420 u: 24-03-2013, 12:46:18 »

tesko.. momcadska prevara u ferrariju pred punom imolom...

austrija kad je schumi prosao ispred rubensa jos gore
indianapolis sa samo 6 auta...

karakter senne, najobozavanijeg vozaca f1. sa razlikom da je vettel mozda unistio 2-3 utrke drugim vozacima a ovaj je to radio skoro svaki vikend

Koja bi bila definicija momčadske prevare? Što to znači?

Ovdje se radi o momčadskom sportu i takve interne odredbe što i kako će , su dio sporta. Ima toga i u drugim sportovima, to je normalno. Toliki se novac tu vrti i imaju milijun razloga da odrede po svome. Tko zna što pojedinim vozačima piše u ugovorima, kakve su premije i sve to skupa što se vrti u pozadini i što je daleko od javnosti....
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline imc1

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 SW 1.9 16v m-jet
    • Rijeka
« Odgovori #421 u: 24-03-2013, 12:48:13 »
karakter je pokazao danas u utrci
Ne, ono je bio stil, i onda se posrao na svoj stil ovom izjavom... :da:

Offline sfreak

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
    • Jadranovo
« Odgovori #422 u: 24-03-2013, 12:53:57 »
trka je meni bila dosta zanimljiva...bez ovih borbi na vrhu, bilo je i onih iza...pa hamiltonov ulazak u krivi boks, raikkonen vs hulkenberg itd...

svaka cast hulkenbergu, borio se do kraja...zao mi je zbog force indije i zbog buttona...

a sad da se okrenem na ovo sto citam svugdje...znaci u moru svih tih momcadskih odredbi, pa i red bulla (koliko god oni tvrdili, webber je popustio nekoliko puta vettelu) vettel se okrene protiv odredbe, prestigne webbera, i osvoji 1. mjesto...i opet nije dobro...stalno se prigovara da vozi dobro kad je prvi cijelu trku, da se ne zna borit, da ne zna vozit pod pritiskom, da je onakav, da je ovakav...i sad kad se oglusi na naredbu, i dalje nije dobro...on je trostruki svjetski prvak, sa zaslugom...

i to sve, dok se velica alonsa i dok su svi ocito zaboravili kakav je pak on vozac bio prije ferraria...no kako svi znate da ga ne volim (i da sam se lijepo nasmijesio kad je odustao, pogotovo na takav nacin na koji je), rec ce svi da ja nemam objektivno misljenje  :song:

greska red bulla i greska mercedesa je ovdje bila za nas gledatelje...no kako netko nekog ne voli od vozaca tako naravno da ce pripisat to njemu...tako da je vettel kriv sto je prestigao webbera, a hamilton je pak mucki crnac (da ne govorim ostale nazive koje sam procitao) jer je pak zavrsio ispred rosberga...steta rosberga, zasluzio je to 3. mjesto...ali ne mislim da je krivnja hamiltona jer nije to zavrsilo tako...no dok su se svi okrenuli na relaciju vettel-webber, ja mislim da je upravo odredba mercedesa glavna prica ove trke, ali i na zalost crna mrlja mozda i cijele sezone

just my 2 cents
« Zadnja izmjena: 24-03-2013, 12:56:03 od sfreak »

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #423 u: 24-03-2013, 12:55:36 »
Koja bi bila definicija momčadske prevare? Što to znači?

Ovdje se radi o momčadskom sportu i takve interne odredbe što i kako će , su dio sporta. Ima toga i u drugim sportovima, to je normalno. Toliki se novac tu vrti i imaju milijun razloga da odrede po svome. Tko zna što pojedinim vozačima piše u ugovorima, kakve su premije i sve to skupa što se vrti u pozadini i što je daleko od javnosti....

pa 1982-ge su imali isto limitirane rezervare kao danas. i turbo aute. i dugme da im da vise boost-a kad im zatreba. i na toj utrci su svi zivi odustali, javili im obojici da se voze pomalo do cilja da stignu sa gorivom, i pironi je zaskocio gillesa.

po meni je prevara unutar momcadi da kad se javi obojici vozaca da moraju usporiti zbog nekog razloga da to jedan ne ucini nego iskoristi tu dodatnu snagu za prelazenje.

nije prevara kad se javi sporacima tipa massa, barichello, weber da se maknu jer dolazi prvi vozac

ovo danas je bila prevara. ali to je radio i senna samo sta je onaj prost bio toliko nepametan u svojim izjavama da je na kraju on ispao negativac a senna mu je znao cesto napraviti ovako nesto. da postoji neki interni dogovor a on ga prekrsi. sada zamisli situaciju gdje umjesto proglasenja webera moralnim pobjednikom ga se jos i vrijeda...

Anton

• Gost
« Odgovori #424 u: 24-03-2013, 13:50:33 »
Neka ga je roknuo. Kakve odredbe, oni su profesionalni vozaci utrka, piloti F1!
Da je bar Nico priblizno takav frajer pa da je garavom napravio isto....

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
« Odgovori #425 u: 24-03-2013, 14:09:12 »

ajd molim te, svi smo mi malo subjektivni, ali napisat da je Ferrari=McLAren kod momcadskih odredbi je jednostavno suludo. Mogu ti naci bar deset klipova u zadnjih 5godina di su se vozaci McLArena otvoreno borili za poziciju, bas bi volio viditi 10 takvih Ferrarijevih...

Pa i hamilton i rosberg su se preticali i borili naizmjenicno i massa je danas zatvarao alonsa i sto sad
........

Offline dogo

• Pripravnik
  • **
    • rijeka
« Odgovori #426 u: 24-03-2013, 18:52:24 »
ja neznam ali ko neki pasić slušat naredbe a evidentno si brži(rosberg) pa ja bi poludio ali u tome je razlika šta će vettel možda dostići schumachera a ovakvi rosberzi,masse webberi zauvijek će biti samo prolazni likovi u timovima.....od danas mi je seb pet puta draži jer je pokazao ogromnu želju da dobije i nije kalkulirao  ali zato i postoje samo nekolicina najboljih na svijetu u povijesti ovog sporta.......netko će ga popljuvat ali i msc je radio svakakve gluposti jer je u karijeri imao samo jedan cilj,BITI ISPRED SVIH iako nekad i na prljave načine ali zato sam ga obožavao jer je do krajnjih granica išao pa zato naklon vettelu a ros nek si puca u glavu šta će bit hamijeva kuja dok god je u meci

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #427 u: 24-03-2013, 20:03:39 »
1. Alonso je krivac za sudar, vjerovatno i krivac što nije odmah išao u boks (iako Ferrari preuzima odgovornost), i bio bi krivac da je nekoga očistio sa staze za bolidom koji se raspada.

2. U Mercedesu se očito zna tko je tko, ali da je Rosberg i prošaoHamiltona onda bi ovaj drugi imao DRS i tako u krug.

3. Vettel je prekršio neke timske odredbe, ali što je je, sasvim čisto je prošao Webbera i neznam što se on ljuti.

I ono meni zanimljivo, čini se da Lotus još nije popravio mane od prošle godine (spori kada je hladno/kiša, nedovoljno brzi na pravcu).

Offline Marcus

• Trade Count: (+22)
  • Starosjedioc
  • 156 2.4 Ursus
    • Zagreb, Trnsko
« Odgovori #428 u: 24-03-2013, 21:44:47 »
Zato sto su svi pricali da je takav odnos samo u ferrariu sad se dokazalo da je tako kod svih i to je to

pa sasvim je jasno da to svi rade, neki pod izlikom pomanjkanja goriva, neki su to svojedobno pravdali pravilom prvog zavoja, dok je jos to bilo zabranjeno...ovo danas je meni bilo tuzno za gledat ( vjerojatno osjecaj je pojacal to kaj mcl stvarno ne djeluje dobro)....hamiltona sam volio gledat i na kraju pravdat, bas zato kaj se ima muda utrkivat...alonso takodjer ima odlicnih poteza i rejser je u dusi i probal bu napravit sve da projde bolid ispred sebe...i takovu napetost prizeljkujem i ocekujem, pa makar bilo i na granici regularnosti, a ne napetost zato kaj neko nekoga NE smije preteci pa se poslje dure u boxu jedan na drugoga... mislim da je bigi napisal da ce od danas s manje zara pratit ovu sezonu, tak otprilike i ja imam nekakav osjecaj...
Da mi je i dolinom smrti proći, zla se ja ne bojim  jer Ti si sa mnom....

http://zalauru.blog.hr/

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #429 u: 25-03-2013, 08:08:05 »
A ma ono je bila čista prevara od vettela ... prejadno  :da:

Javili im da smanje snagu i voze do kraja ... i onda ovaj faca ga junački zaskoči s leđa ...  :puke: :puke: :puke:
I sad je ka on neka faca ... ma jadan je i isfrustriran ...
Bezveznjak je ... pa koliko puta do sad je kuka u mikrofon za svaku pizdariju , a na konferencijama je toliko dosadan sa svojim objašnjavajnima  :puke:

Weber je još dobar, osta je cool  :grinning-smiley-043: ... triba ga je dobro  :box:

.... sempre gilles ....

Offline piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #430 u: 25-03-2013, 10:33:36 »
1. Alonso je krivac za sudar, vjerovatno i krivac što nije odmah išao u boks (iako Ferrari preuzima odgovornost), i bio bi krivac da je nekoga očistio sa staze za bolidom koji se raspada.

zaboravio si da je krivac i za ove probleme u redbullu i mgpu!  :smijeh :smijeh
MiTo

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
« Odgovori #431 u: 25-03-2013, 10:46:40 »

http://www.f1racing.com.hr/formula-1/vn-malezije-je-pokazala-da-u-red-bullu-nema-jedinstva-tvrdi-alonso

:craz

Offline imc1

• Ovisnik o alfistima
  • 156 SW 1.9 16v m-jet
    • Rijeka

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
« Odgovori #433 u: 25-03-2013, 11:08:24 »
ma lako za bratsvo i jedinstvo nego je rekao da je vettel prekocio se u onom zavoju i da je prosao barem 10km/h sporije nego sta je trebalo i da je zato doslo do dodira. i meni se cinilo onda da je vettel malo previse kocio...

Offline imc1

• Ovisnik o alfistima
  • 156 SW 1.9 16v m-jet
    • Rijeka
« Odgovori #434 u: 25-03-2013, 11:24:48 »
ma lako za bratsvo i jedinstvo nego je rekao da je vettel prekocio se u onom zavoju i da je prosao barem 10km/h sporije nego sta je trebalo i da je zato doslo do dodira. i meni se cinilo onda da je vettel malo previse kocio...
Nebi se čudio..sve je moguće od takvih švaba. :violent-smiley-043:

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #435 u: 25-03-2013, 11:26:40 »

To se i meni učinilo ... al nisan tija komentirat  :da:
.... sempre gilles ....

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
F1 2013
« Odgovori #436 u: 25-03-2013, 11:43:18 »
Sad vidim zašto ne pratim F1 više...
Momčadska pravila? Bhahahahahhaaa, pa koji je smisao vozit F1 ako ti vlastita momčad ne dozvoljava da budeš prvi?
Znači ne pobjeđuju najbrži, najsposobniji, najbolji... looool, ranit ću se.
Ma nabijem na qurac i njih i pravila.  :mad:

Mislis da je to tako samo u F1? I da, momcadska pravila, sasvim opravdano. Ima puno vise losih stvari u F1 nego je to ovo sad s vozacima... Sjeti se kako nekad prvenstvo izgubis sa 1-2-3 boda... tijesno bude, pa zar onda tu ne bi trebala momcad pokusati uletjeti, ovo je timski sport... gleda se interes momcadi, ogromni su ulozi u igri.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
F1 2013
« Odgovori #437 u: 25-03-2013, 11:56:00 »
Takav pristup sportu može biti zanimljiv njima, meni kao gledatelju ne. Kakav gušt ja mogu naći u tome da par krugova prije kraja neko mlitavo prođe kraj trenutno vodećeg jer mu je , vidi vraga, ŠEF iz box-a javio da ga propusti.

Kakav je gust gledati nogometni utakmicu koja je namjestena? Biciklisticku utrku di se dopingiraju?

Kakav je gust gledat utrku di netko vodi posteno, a naglo mu otkazu gume pa izgubi prednost i zavrsi 4-6? Ili kad se bore za poziciju, a ovaj iza klikna na DRS i adio....

Offline imc1

• Ovisnik o alfistima
  • 156 SW 1.9 16v m-jet
    • Rijeka
« Odgovori #438 u: 25-03-2013, 12:22:36 »
Kakav je gust gledati nogometni utakmicu koja je namjestena? Biciklisticku utrku di se dopingiraju?

Kakav je gust gledat utrku di netko vodi posteno, a naglo mu otkazu gume pa izgubi prednost i zavrsi 4-6? Ili kad se bore za poziciju, a ovaj iza klikna na DRS i adio....
WTF???

fjs

• Gost
« Odgovori #439 u: 25-03-2013, 12:48:05 »
Ako se ne varam, činjenice izgledaju ovako:

1. Vettel prije zaustavljanja u boksevima zaostaje za Webberom oko 4-5 sekundi
2. Vettel ide prvi u boks
3. Mark ide drugi u boks
4. Vettel je skoro prešao Marka već kod izlaska ovoga iz bokseva, dakle skinuo mu je 4-5 sekundi u ta 2 kruga
5. Webberu je jasno da ga ovaj napada već u prvom zavoju čim je izašao
6. Da se prebaci iz štedljivog moda u puni trkaći mislim da je potreban jedan jedini pokret rukom na volanu
7. Borba za poziciju traje 2 kruga

Po meni je Vettel pokazao i dokazao da je zasluženi prvak zadnje 3 godine i u ovoj trci... jer momak je brz i željan pobjeda i to su odlike prvaka...

Ova isprika je očito iscenirana i pod pritiskom same momčadi da se izgladi situacija... jer današnji svi vozači mislim da baš i nemaju slobodu da pričaju protiv svoje momčadi i njihovih "odredbi"... meni sasvim očekivano da su tražili to od njega da se ispriča...a ako bilo tko pogleda šta sadrži ta isprika jasno mu je da je to napravljeno samo zato jer su mu rekli da bi je trebao objaviti

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #440 u: 25-03-2013, 13:04:35 »
Al onda je cila redbull ekipa  :puke: :puke: :puke: ... mogli su narediti weberu da ga mora pustit i kraj priče.

A ova gluma cile ekipe skupa s vetelom na čelu  :puke: ... a opet ko zna kakve klauzule im ugovori imaju  :rolll:
.... sempre gilles ....

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #441 u: 25-03-2013, 13:19:57 »
treba im ukinut radio vezu sa boxom. nek se vrate oglasavanjem preko tabela. kao motori  :da:

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #442 u: 25-03-2013, 13:29:57 »
treba im ukinut radio vezu sa boxom. nek se vrate oglasavanjem preko tabela. kao motori  :da:

:ok:

E to bi bilo dobro  :da:
.... sempre gilles ....

Offline Face_Off

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 156 1.8 TS + Honda CBR600RR
    • Vrgorac
« Odgovori #443 u: 25-03-2013, 14:27:48 »
Nisam stigao prije komentirat, radna nedjelja jbga...

Mogu samo rec da mi se uopce ne svidjaju ove momcadske odredbe iako je momcadski sport u igri... Al s obzirom da je jedna momcad krenula s tim toliko agresivno ima 10-15 godina, ocito se i druge momcadi prilagodjavaju.... Ja bi to zabranio, makar uvik ima opcija za usporit onog drugog, al kad tad bi neko naletio pa opalis 20-30 mil $ kazne i rjesen problem....
Jer ovo sto Alonso, Vettel a i sto je Hamilton dobio prelaskom u mercedes je bezveze... Realno su sva trojica ionako brza od kolega, pa nek fino prestizu!

E da mu je htio nos otkinut:
Mark Webber cuts off Sebastian Vettel after Malaysian GP 2013
Mika Hakkinen, Spa 2000: "...and it was great, great overtaking...
I loved it! I'm not sure if the Michael did.."

Offline piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #444 u: 25-03-2013, 14:38:35 »
Mogu samo rec da mi se uopce ne svidjaju ove momcadske odredbe iako je momcadski sport u igri... Al s obzirom da je jedna momcad krenula s tim toliko agresivno ima 10-15 godina, ocito se i druge momcadi prilagodjavaju....

točno....97/98 mclaren sa hakkinenom i coulthardom i to dvije utrke zaredom...

Citat:
Realno su sva trojica ionako brza od kolega, pa nek fino prestizu!

realno vettel je to i napravio...
MiTo

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #445 u: 25-03-2013, 14:41:52 »
točno....97/98 mclaren sa hakkinenom i coulthardom i to dvije utrke zaredom...

realno vettel je to i napravio...

Ferrari to radi godinama.... A u McL se znalo i malo pravolo prvog zavoja.... Nesto sto Ferrari nije nikad imao i nece imat  :ok:

Offline piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #446 u: 25-03-2013, 14:45:49 »
Ferrari to radi godinama.... A u McL se znalo i malo pravolo prvog zavoja.... Nesto sto Ferrari nije nikad imao i nece imat  :ok:

kao što si i rekao...prilagodili su se...
MiTo

BigSaint

• Gost
« Odgovori #447 u: 25-03-2013, 15:21:05 »

3. Mark ide drugi u boks
4. Vettel je skoro prešao Marka već kod izlaska ovoga iz bokseva, dakle skinuo mu je 4-5 sekundi u ta 2 kruga
6. Da se prebaci iz štedljivog moda u puni trkaći mislim da je potreban jedan jedini pokret rukom na volanu

Po meni je Vettel pokazao i dokazao da je zasluženi prvak zadnje 3 godine i u ovoj trci... jer momak je brz i željan pobjeda i to su odlike prvaka...

Ova isprika je očito iscenirana i pod pritiskom same momčadi da se izgladi situacija... jer današnji svi vozači mislim da baš i nemaju slobodu da pričaju protiv svoje momčadi i njihovih "odredbi"... meni sasvim očekivano da su tražili to od njega da se ispriča...a ako bilo tko pogleda šta sadrži ta isprika jasno mu je da je to napravljeno samo zato jer su mu rekli da bi je trebao objaviti

Potpis na drugi dio posta, Seba boli ona stvar za Webera i točno se vidi kako su ga izomčadi pritisnuli da to kaže isto kao što je Hamiltonu bilo to prvo što je rekao na podiju.

@FO: Hamilton tek mora pokazati da je brži od Rosberga! :da:

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #448 u: 25-03-2013, 15:47:31 »
kao što si i rekao...prilagodili su se...

Ne izvrci moje rijeci - ostali se prilagodili Ferrariju... A vidili smo kakav je status imao Alonso u McL sa rookijem i da nije nijedan dobivao povlastene tretmane... Nesto sto u Ferrariju ne postoji otkad je MS dosao... ma koliko svi sad branili svoje pulene s ovim da to svi rade pa sto ne bi i oni.... ako nesto nije u redu, nije u redu...

Uostalom pogledaj izjave Coultharda a pogledaj Barichella i sve ce ti bit jasno... ne zabijat glavu u pijesak  :mah:

@FO: Hamilton tek mora pokazati da je brži od Rosberga! :da:

Slazem se s tobom sto se ovoga tice - al mislim da ces se i ti slozit da je Rosberg razvio ovaj bolid pa da je samim tim u prednosti za sad...

Ja sam za to da se kolju na stazi a ne da se propustaju ili zadrzavaju ko Nico... to je i Hamilton sam izjavio da mu je neugodno bilo bit ispred a sporiji je bio...

Offline Delta S4

• Sa stažom
    • Rijeka
« Odgovori #449 u: 25-03-2013, 15:56:15 »

3. Mark ide drugi u boks

Potpis  :ok:
I don't suffer from insanity; I enjoy every minute of it.