Da, taj sindrom je dobro opisao Lovrec kad je testirao novu Astru, "Dobar auto, za jednog Opela" :hehe:
Štogod mu to značilo. Imam paralelno 147 sa 115 ks 2004 g. i Zafiru sa 120 ks 2006 g...recimo isti motor. Na Zafiri nisam promijenio ništa, na Alfi je promijenjeno pola auta

što bivši vlasnik, što ja. Zafira ima 70000, Alfa kad sam ju uzeo 103000. Već tada sa 103 tisućarke je bilo promijenjeno ohoho stvari i već tada su vilice bile banana, zadnji lonac truljavela da otpadaju komadi s njega, kvačilo je bilo potpuno mrtvo, štekao je lijevi prozor itd, itd.
Razlika između ta dva auta je ta da se Alfa jednostavno voli, vozi se iz gušta, uživa se u onome šta ti daje, imaš ju zato jer je Alfa iako ti taj auto baš i ne treba. Opraštaš joj sve mušice i sve kvarove, a često te izluđuje. Onako iz čista mira pukne ti šajba kao meni jučer taman kad sam nabavio nove vilice i istresao svu lovu koju sam imao. Zafiru voziš jer imaš troje djece, hrpu stvari vječito za teglit, jedan trenira ovo, drugi ono, treća nešto peto. Voziš ju iako je teretnjak i ne pruža nikakav gušt, jer je posve običan konfekcijski auto, bezličan, tipično švapski sirov i nemaštovit, al jbg ne kvari se i nije mi još šajba pukla bezveze iz čista mira. Jedino šta te vuče vozit tog Opla, koji je kad zbrojiš uloženo i dobiveno dobra kupovina, talijansko je srce pod haubom. Drugačije diše. Drugačije se vozi od iste takve, 5 konja jače, sa 1.7 CDTI motorom.
Dakle komentar dotičnog gospodina mi malo znači. Tako je isto puno stranih novinara napisalo Paaaa nije loše za jednu Alfu

Nedavno je bio Top Gear u kojem su testirali 8C. Znaš koji je komentar bio na kraju? Skoro doslovno rečeno...ovo sranje se uopće neda voziti. Nek meni da to sranje, a on nek si kupi Passata. Sve je to više stvar subjektivnosti nego objektivnosti.
Na kraju krajeva zašto ti tako otvoreno mrziš opel

:
Nisam ga ni ja ljubitelj, al bila je dobra prilika. Vau vau nebi nikad imao pa da mi ga netko pokloni, al ne mrzim te aute i teško da ćeš od mene čuti da su vau vau auti smeće jer nisu. Mislim pri tome na kvalitetu.