Znam ja to da su to makine, ali meni su istočnjaci nekak više draži u tom svijetu RR.
A za zvuk i je tak da ih euro norme koče, ali ljepše mi je čuti R4 na 15k nego V2, jedino onaj zvuk 916 na leru dok rošta, e to priznam. Svaki ima svoje.
'Rošta' i ovaj gore 999, baš kao i ostali dukci, al poznato je da je to stvar suhog kvačila (ovaj gore je neki šminker, otvoreni kuplung, touring gume, a zadnjoj fali dobar bauštelski palac do ruba gume)..
999 i nije neka sreća, al izjaviti da Ducati zaostaje za japancima.. baš naprotiv!
nije sve u ispucavanju na ravnome što je glavno mjerilo svakog semaforraša i geodeta kad se uspoređuju motori , postoje i zavoji.
Ohlins štelajući ovjes, brembo monoblock, marchesini felge itd.. komponente su koje većina japanaca može samo sanjati, a da ne govorimo o ciklistici.
1098 je vrhunski motor.. strašan, seb to najbolje zna.
A kad smo kod zvuka, na stranu osobne preference, zvuk otvorenog R4 motora je upravo smješan kraj bilo kojeg otvorenog V2.. počev ducatijevog, aprilijinog, suzukijevog.. grmljavina apsolotno prevlada zujanje.