Nesto se razmisljam da za iduce ljeto uzmem neki motorcic/skuter.Sada je dileme izmedju Beverly-a 300 i X max-a 250.Najradije bih uzeo neku Vespu GTS 250 (polovnu),zbog svog retro stila,ali me svi odbijaju zbog malog tocka.
Kakva su vasa iskustva sa Beverliem i X maxom?
Vozio sve, kakve su ti preferencije i način korištenja skutera?
Ako kupuješ novo, ja bih ti preporučio Beverlya 350, nije velika razlika u cijeni, a imaš veliku rezervu snage u odnosu na navedene, vrhunske kočnice, ciklistika je na nivou, ali isto tako su ogromne vibracije u odnosu na X Maxa i Vespu, nije udoban kao X-Max, trza na malom gasu i dosta je težak i nije baš okretan ako se puno provlačiš po gradskim ulicama. U odnosu na ostatak 250/300 klase imaš dosta više snage prilikom pretjecanja i ne muči se toliko s dvije osobe i prtljagom.
X Max je Maxi u pravom smislu riječi, odlična zaštita od vjetra, udobnost na nivou i dosta bolja od Beverlya i Vespe, ležanje na otvorenoj cesti isto jako dobro, suvozačica se ne žali, meni osobno takav položaj na skuteru ne odgovara iz razloga što je velik i neokretan za brzo provlačenje po gradu.
Ne znam je li gledaš polovnu ili novu Vespu, tu sam malo pristan jer mi od skutera jedino Vespa dolazi u obzir, prekrasna, okretna, nezahtjevna. Stariji modeli imaju problema s treskanjem volana, velika većina ih pati od toga, na 2015+ modelima je rješeno. Također su stariji modeli dosta mekani naprijed, ja sam to rješio ugradnjom štelujućeg YSS amortizera i dosta je bolja za vožnju. Mane malih kotača dolaze do izražaja isključivo na udarnim rupama i makadamu. Ako se puno voziš u dvoje, suvozačeve štafne smetaju prilikom stajanja na semaforu.
Ne odgovara svima, meni je ta okretnost zakon jer se doslovno igram s njom, dok dosta ljudi strahuje od iste, isprobaj GT 125/200/GTS250 i vidi je li ti odgovara stil vožnje i položaj, u principu su to jednaki skuteri.
Za mene nema tu velike dileme..