30-08-2026, 10:08:31

Autor Tema: MOTOCIKLI I SCOOTERI - opcenito  (Posjeta: 304977 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Face_Off

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo 156 1.8 TS + Honda CBR600RR
    • Vrgorac
Odg: MOTOCIKLI I SCOOTERI
« Odgovori #5400 u: 30-05-2016, 11:53:08 »
:love: ovu rutu sam I ja malo gledao...

jel bi isao ko sad na ljeto????

Bandit, Face-Off? Ocemo li  :?  :tooth

LOL  :tooth

Di mene nadjoste za te duge ture, ja san vise sprinter nego maratonac  :ok:

Al bi tamo na jesen moglo do grobnika mozda na kakav slobodni dan - bar mi je to plan... da i to oprobamo
Mika Hakkinen, Spa 2000: "...and it was great, great overtaking...
I loved it! I'm not sure if the Michael did.."

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #5401 u: 30-05-2016, 12:44:44 »

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #5402 u: 30-05-2016, 13:00:17 »
Možda sam u krivu i pod utjecajem predrasuda, ali smatram da ima puno atraktivnijih i bližih destinacija za obići motorom.

Opet u đir!

(Image removed from quote.)

Svaka cast!

Nego, ja moram reci evo s ovim trenutnim motorom, u 14000km nisam sjeo na motor bez rukavica, jakne, hlaca, sve sa stitnicima. Golim dlanovima nisam uhvatio volan doslovno niti 100m, i imam neki cudni osjecaj ako to napravim, posto sam se navikao na rukavice. Kazem, isao 100m, isao 100km, uvijek full oprema, bilo ljeto, bila zima....
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #5403 u: 30-05-2016, 13:01:13 »
LOL  :tooth

Di mene nadjoste za te duge ture, ja san vise sprinter nego maratonac  :ok:

Al bi tamo na jesen moglo do grobnika mozda na kakav slobodni dan - bar mi je to plan... da i to oprobamo

Pa i Sasa je sprinter s 899-icom  :)

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #5404 u: 30-05-2016, 13:26:31 »
Kad smo vec poceli s rutama voznje, evo jos jedna, ovaj put kroz zap. Europu...

Zelja mi je oduvijek bila posjetiti konc logore 2.svj rata (Auschwitz, Birkenau....), zato odabir Poljske kao prve destinacije. Nadalje, prema zapadu u Njemacku (Hannover, jer tamo imam neke poznate), a onda dalje prema moru i nazad u HR....

« Zadnja izmjena: 30-05-2016, 13:28:27 od Bandit »

Offline Božen

• Koordinator
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #5405 u: 30-05-2016, 13:42:52 »
Na ovako dugoj turi trebaš biti spreman na vožnju po kiši. Probaj kad ovdje krene loše vrijeme odvoziti bar 200 km do Knina i nazad.
Bit će ti jasnije što sam mislio  :Crazy

"Some cars take your breath away"

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #5406 u: 30-05-2016, 13:48:44 »
Na ovako dugoj turi trebaš biti spreman na vožnju po kiši. Probaj kad ovdje krene loše vrijeme odvoziti bar 200 km do Knina i nazad.
Bit će ti jasnije što sam mislio  :Crazy

:ok: :ok:

Imam kisnu opremu, ali nisam bas vozio po kisi.... Treba probati, da....

Bitno je onih sat-dva kad pocne kisa maknuti se sa strane...pa onda nastaviti put. Mislim da gume i naravno sporija voznja u tim uvjetima, manje naginjanje, nisu problem.
Vise je problem koliko ti kisa smeta vidljivosti kroz vizir i opce koliko te dekoncentrira u voznji.

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #5407 u: 30-05-2016, 14:03:21 »
Pa i Sasa je sprinter s 899-icom  :)

To je, al isto nije za duge ture bajk  :)

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #5408 u: 30-05-2016, 14:42:16 »

Kupite skutere  ;)

:lol :lol

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #5409 u: 30-05-2016, 14:50:14 »
A nemam ni kisnjak  :)

Nu ovog na motori.hr:

:smijeh

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #5410 u: 30-05-2016, 14:51:23 »

:ok: :ok:

Imam kisnu opremu, ali nisam bas vozio po kisi.... Treba probati, da....

Bitno je onih sat-dva kad pocne kisa maknuti se sa strane...pa onda nastaviti put. Mislim da gume i naravno sporija voznja u tim uvjetima, manje naginjanje, nisu problem.
Vise je problem koliko ti kisa smeta vidljivosti kroz vizir i opce koliko te dekoncentrira u voznji.

Čitajući putopise raznih putnika, svaka vožnja od nekoliko dana nije mogla proći bez višesatne vožnje po kiši. Svi se također slažu da ne postoji "nepromoćivo" odijelo, nego ona koja propuste odmah i ona koja drže vodu par sati.

Nemam neko veliko iskustvo, nekoliko puta sam vozio kraće relacije kad me uhvatila kiša na putu (npr. spust sa Mosora u Žrnovnicu i sl.). Čini mi se da je gore od kiše samo jak vjetar.

Ovo za početak kiše je jedno od najvažnijih pravila na cesti! Ljeti je asfalt vruć i kiša koja je tek počela padati ga hladi. Pri tom se događa isparavanje koje najčešće oku nije vidljivo. Taj tanki sloj vodene pare smanjuje koef. trenja između gume i podloga na manje od 0,15.
Zlatno pravilo je: čekati da kiša ohladi i ispere asfalt!

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #5411 u: 30-05-2016, 14:52:53 »
>.....

Nu ovog na motori.hr:

:smijeh

:smijeh :smijeh

Offline Big D

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • GTV 2.0 TS Grigio Chiaro
    • Čakovec
« Odgovori #5412 u: 30-05-2016, 15:03:55 »

(Image removed from quote.)

Ovaj dio po Italiji ti je čisti autoput, cijelo vrijeme gužva, treba paziti s motorom.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #5413 u: 30-05-2016, 15:11:09 »
Ovaj dio po Italiji ti je čisti autoput, cijelo vrijeme gužva, treba paziti s motorom.

Nikako autoput. Ovo sam onako stavio, okvirno. Medjutim, nastojao bih ici samo lokalnim cestama, veci je gust. Nije motor za autoput.....
Svakako bih prije do detalja morao ispitati doticne rute, od pocetka do kraja.... samo magistrale i slicno.

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #5414 u: 30-05-2016, 15:42:23 »

ma kako nije...rasporedimo ture od 3-500 km dnevno I deri...totalno da napravimo 2-2500 km jer mi Tolko I guma izdrzi  :tooth I to je to...

progooglaj, ima negdje na netu tip u USA obisao cijelu Ameriku od Miami gore put LA pa poprijeko za New York I nazad Miami sa 1199 Panigaleom...istina trebalo mu par mjeseci al isto je dobre kilometraze radio dnevno  :da:

ako budes isao za grobnim javi se...ja sam doma 7 I 8mi misec  :ok:

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #5415 u: 30-05-2016, 15:46:21 »
nesto mi se ovaj plavkan mota po glavi u zadnje vrijeme  :Crazy

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #5416 u: 30-05-2016, 16:23:56 »
ma kako nije...rasporedimo ture od 3-500 km dnevno I deri...totalno da napravimo 2-2500 km jer mi Tolko I guma izdrzi  :tooth I to je to...

progooglaj, ima negdje na netu tip u USA obisao cijelu Ameriku od Miami gore put LA pa poprijeko za New York I nazad Miami sa 1199 Panigaleom...istina trebalo mu par mjeseci al isto je dobre kilometraze radio dnevno  :da:

ako budes isao za grobnim javi se...ja sam doma 7 I 8mi misec  :ok:
Ne sumnjam da se moze al eto....

Ja konto tamo u 10tom mozda ali nikad ne znas!

Offline hrc

• Sa stažom
  • Mi ne pijemo
    • ZG
« Odgovori #5417 u: 30-05-2016, 17:55:49 »
Za vožnju po takvim rutama u nepoznato treba prvo proci hrvatsku uzduž i poprijeko. Neznam gdje ste sve bili ali u nas ima takvih krasnih cesata da se jedino isplati ici van kad sve to prođeš. Bit motora je voznja a ne turistički obilazak znamenitosti. Ruta se bira prema cesti a ne prema destinaciji jer nije uopce bitno kuda ides vec kojim putem ces doci.

Prednost voznje u HR je domaći teren. A onda pomalo SLO , BiH SRB.

Ovako najednom odletit 2000-3000 km zahtijeva puno vise od samog ubacivanja odredišta u Google. Praktički svaki kilometar mora biti isplaniran jer ce se put svoditi samo na to da stignes negdje u nekom roku. Takva voznja nije ni gust nit isplativa.

Kako sam cesto putovao iz zg u rijeku, birao sam sto vise različitih ruta i trazio izlike da napravim vise km. Rekord mi je bio 540km od zg do ri ( preko Austrije)

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #5418 u: 30-05-2016, 18:20:37 »
Za vožnju po takvim rutama u nepoznato treba prvo proci hrvatsku uzduž i poprijeko. Neznam gdje ste sve bili ali u nas ima takvih krasnih cesata da se jedino isplati ici van kad sve to prođeš. Bit motora je voznja a ne turistički obilazak znamenitosti. Ruta se bira prema cesti a ne prema destinaciji jer nije uopce bitno kuda ides vec kojim putem ces doci.

Ovako najednom odletit 2000-3000 km zahtijeva puno vise od samog ubacivanja odredišta u Google. Praktički svaki kilometar mora biti isplaniran jer ce se put svoditi samo na to da stignes negdje u nekom roku. Takva voznja nije ni gust nit isplativa.

Kako sam cesto putovao iz zg u rijeku, birao sam sto vise različitih ruta i trazio izlike da napravim vise km. Rekord mi je bio 540km od zg do ri ( preko Austrije)

mislim da previse kompliciras...a I svakom su gusti razliciti...neko bira cestu, neko znamenitosti itd...

Moj frend npr, odradio vise tura po 15tak dana solo...isplaniaro bi prva par dana a posle sve kako bi mu doslo...bio sam do istanbula....druga tura mu bila sicilija pa na maltu I nazad...taj put je u istom danu odvozio Mesina Krk...treci put bio na corzici I sardiniji...

treba samo volja za vozit i pare u djep...

Offline Darjan

• Sa stažom
    • Tučepi
« Odgovori #5419 u: 30-05-2016, 19:29:02 »

Svaka cast!

Nego, ja moram reci evo s ovim trenutnim motorom, u 14000km nisam sjeo na motor bez rukavica, jakne, hlaca, sve sa stitnicima. Golim dlanovima nisam uhvatio volan doslovno niti 100m, i imam neki cudni osjecaj ako to napravim, posto sam se navikao na rukavice. Kazem, isao 100m, isao 100km, uvijek full oprema, bilo ljeto, bila zima....

Znam sve, ali jednostavno nemam naviku oblačiti jaketu i stavljati rukavice kad idem na kraći đir. Još bi sve to bilo ok da nisam iskusio što znači nedostatak opreme prilikom pada.

A što se tiče vožnje i udobnosti, sa svime se može putovati, samo je pitanje volje i ustupaka. I kod nas ima prekrasnih cesta, mi smo baš nedavno bili u điru do Vrlike, stali na Peruči i cesta je dosta zavojita i dobra za moj gušt.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #5420 u: 30-05-2016, 20:15:59 »
Znam sve, ali jednostavno nemam naviku oblačiti jaketu i stavljati rukavice kad idem na kraći đir. Još bi sve to bilo ok da nisam iskusio što znači nedostatak opreme prilikom pada.

A što se tiče vožnje i udobnosti, sa svime se može putovati, samo je pitanje volje i ustupaka. I kod nas ima prekrasnih cesta, mi smo baš nedavno bili u điru do Vrlike, stali na Peruči i cesta je dosta zavojita i dobra za moj gušt.

Sent from my iPhone using Tapatalk

jaketu I rukavice ja stavljam cim sjednem na motor...bez obzira koliko kratak djir bio...a cizme I kozne gace ako mislim malo jace potegnut...

kad pljosnes I oderes kozu do kostiju bit ce kasno...zato pamet u glavu I opremu uvik nosit...zlatno pravilo

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #5421 u: 30-05-2016, 21:02:18 »
Ja full odjelo i cizme u 99% slucajeva jer znam da cu brze vozit kad-tad!
A svak ko me sretne na magistrali, zna da sam full obucen jer mi se ne dere koza a da odijelo doma visi  :ok:

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #5422 u: 30-05-2016, 21:15:17 »

Slažem se  :ok:

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #5423 u: 30-05-2016, 21:17:52 »
Planiram u subotu ili nedilju đir ST - Drniš - Knin - Gračac - Gospić - Karlobag - Maslenica - Benkovac- ŠI - ST.

Cca 500 km, cijeli dan laganini  :witch: ručak u Gospiću, kave Knin, Karlobag, Maslenica

Ostalo kako ispadne  :n065:

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #5424 u: 31-05-2016, 07:31:54 »
Koja motorčina !!

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #5425 u: 31-05-2016, 07:37:53 »

Planiram u subotu ili nedilju đir ST - Drniš - Knin - Gračac - Gospić - Karlobag - Maslenica - Benkovac- ŠI - ST.

Cca 500 km, cijeli dan laganini  :witch: ručak u Gospiću, kave Knin, Karlobag, Maslenica

Ostalo kako ispadne  :n065:

Nemoj mi uzet za sigurno, ali mozda bih isao i ja. Kazem, nisam ziher pa necu obecavati..... Javim jos do petka. Zasad mi vise pase nedjelja.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #5426 u: 31-05-2016, 07:38:20 »

OK, slazem se dijelom s tobom, ali....

Bit jest voznja, konkretno nisam ni govorio o pretjeranom obilasku turistickih znamenitosti, vec na konkretnom putu za Poljsku volio bih obici spomenute konc logore. Medjutim, primarno je putovanje motorom.

Ruta se bira prema cesti, ali i prema destinaciji. Kako da znam kakve su ceste po Poljskoj, Njemackoj, Austriji, Italiji.... ako nisam bio. Cilj mi je bas to ici istraziti i uzivati. Vjerujem da su ceste solidne. Svakako, biram magistralu i lokalnu cestu, nikako autoput. Vozio sam jednom Split-Zageb po autoputu, nezanimljivo skroz. Medjutim, u povratku isao D1, daleko, daleko bolje od AC.

A zasto bi isplanirao svaki km puta? Imas neke odrednice, generalni plan kuda ces. A daje kako te put odvede. Pa to onda i jest avantura, neplanski.

A sto se tice cesta po HR.... ima vrhunskih, slazem se. Prosjek mi je oko 2000km/mjesecno, tako da u okviru toga na ovom motoru sto sam presao 14000km, doslovno na google.maps i desetke cestovnih pravaca po Dalmatinskoj zagori sam obisao, pa i u BiH. Split-Mostar preko brda, pa preko Capljine na Metkovic, dalje uz more za Split.
A najduze sto sam isao, nekih 650km, od Splita preko Knina/Plitvica za Senj, pa uz more nazad do Splita.
Plan mi je jos i Slavoniju obici, do Vukovara... naravno, i Istru.
« Zadnja izmjena: 31-05-2016, 08:00:48 od Bandit »

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #5427 u: 31-05-2016, 15:50:27 »
Nemoj mi uzet za sigurno, ali mozda bih isao i ja. Kazem, nisam ziher pa necu obecavati..... Javim jos do petka. Zasad mi vise pase nedjelja.

:hop:  :hello:

I meni više odgovara nedilja  :ok:

Offline hrc

• Sa stažom
  • Mi ne pijemo
    • ZG
« Odgovori #5428 u: 01-06-2016, 01:31:15 »
Nekidan odvrtila 50k

Radi ko urica.

Sto se tice djira, ako se poklopi dobro vrijeme u nedelju isao bi na Senj Karlobag pa eto mozda se vidimo.

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #5429 u: 01-06-2016, 14:02:00 »
...

Sto se tice djira, ako se poklopi dobro vrijeme u nedelju isao bi na Senj Karlobag pa eto mozda se vidimo.

Ako krećeš, javi se ovdje obavezno  :ok: