Za vožnju po takvim rutama u nepoznato treba prvo proci hrvatsku uzduž i poprijeko. Neznam gdje ste sve bili ali u nas ima takvih krasnih cesata da se jedino isplati ici van kad sve to prođeš. Bit motora je voznja a ne turistički obilazak znamenitosti. Ruta se bira prema cesti a ne prema destinaciji jer nije uopce bitno kuda ides vec kojim putem ces doci.
Prednost voznje u HR je domaći teren. A onda pomalo SLO , BiH SRB.
Ovako najednom odletit 2000-3000 km zahtijeva puno vise od samog ubacivanja odredišta u Google. Praktički svaki kilometar mora biti isplaniran jer ce se put svoditi samo na to da stignes negdje u nekom roku. Takva voznja nije ni gust nit isplativa.
Kako sam cesto putovao iz zg u rijeku, birao sam sto vise različitih ruta i trazio izlike da napravim vise km. Rekord mi je bio 540km od zg do ri ( preko Austrije) 
OK, slazem se dijelom s tobom, ali....
Bit jest voznja, konkretno nisam ni govorio o pretjeranom obilasku turistickih znamenitosti, vec na konkretnom putu za Poljsku volio bih obici spomenute konc logore. Medjutim, primarno je putovanje motorom.
Ruta se bira prema cesti, ali i prema destinaciji. Kako da znam kakve su ceste po Poljskoj, Njemackoj, Austriji, Italiji.... ako nisam bio. Cilj mi je bas to ici istraziti i uzivati. Vjerujem da su ceste solidne. Svakako, biram magistralu i lokalnu cestu, nikako autoput. Vozio sam jednom Split-Zageb po autoputu, nezanimljivo skroz. Medjutim, u povratku isao D1, daleko, daleko bolje od AC.
A zasto bi isplanirao svaki km puta? Imas neke odrednice, generalni plan kuda ces. A daje kako te put odvede. Pa to onda i jest avantura, neplanski.
A sto se tice cesta po HR.... ima vrhunskih, slazem se. Prosjek mi je oko 2000km/mjesecno, tako da u okviru toga na ovom motoru sto sam presao 14000km, doslovno na google.maps i desetke cestovnih pravaca po Dalmatinskoj zagori sam obisao, pa i u BiH. Split-Mostar preko brda, pa preko Capljine na Metkovic, dalje uz more za Split.
A najduze sto sam isao, nekih 650km, od Splita preko Knina/Plitvica za Senj, pa uz more nazad do Splita.
Plan mi je jos i Slavoniju obici, do Vukovara... naravno, i Istru.