Imas li neku preporuku za dobre hlace ljeti, poanta mi je u zastiti abdomena, prostate i ostalog, dakle da nisu zimske goretex i slicno, a da nisu ni rebatinke ili slicne tanje hlace?
Ja picim u kozi, ispod imam bazni sloj od dajneza, nema znojenja i vrucine, a opet sam full zasticen, to je za duze rute/djireve.
Za na kave i to slicno najjace ti je uzet neke jeans hlace a da su od koljena do gore od kevlara, full iznutra vidis zuti kevlar usiven, te mozes uzet bilo koje marke, sve je to vise manje isto i reko bi nuzno zlo, ali bolje is nego nist.
Samo od dajneza je kevlar usiven unutra u materijal/jeans, tj konci od kevlara su protkani unutra, ljepe hlacice i fino stoje.
Sve to meni ima smisla. Samo me zanima iz prakse...da li stvarno navlacite svu tu opremu za manje od uru vremena voznje? Kupiti cu ja njoj sve ali ako je to tlaka navlaciti i ubija te znoj, ljepi se sve a na kraju i ubije gust voznje onda koliko je to smisleno?
Naravno, zadnje sto zelim je da zbog "ustede" od 1000 kuna nastrada noga i slicno...
To ces ti ili ona morat sam procjenit, meni je bolje se uznojit malo i onda otusirat nego ici bez opreme.
No kako je netko vec napisao, kupite kacigu, koznu jaknu i kozne rukavice za pocetak, neke moto šuze sa zastitom eventualno i neke hlace i onda ces i sam vidjeti sta bi se moglo jos tj sta treba.
Ono sto jos ovisi je kako se vozis, ja se vozim vecinom dosta brzo i najsigurniji sam u kozi, tj najvise mi samopouzdanja daje. Recimo kad nesto cackam oko motora i onda isprobavam bez iceg po ulici imam jako nelagodan osjecaj. Tak da ako ce vecinom ici na kave netreba pretjerivat sa opremom onda bar ne za pocetak, ali opreme nikad dosta