i ja sam u ovom "problemu". Za skuter je definiran "Piaggio Liberty 50 2T" crne boje (novi), a još nisam riješio kacigu.
U dućanu di me čeka skuter imaju ovo:

Da li je ova marka i model OK
:
:
Evo cisto da ti pomognem oko toga, nisam ekspert ali sam se oboruzao sa svim savjetima posto i sam moram to kupiti..
Prije svega ovoga sto pisem prvo moras odluciti hoces li otvorenu takvu, integralnu odnosno klasicnu, flip up ili neku slicnu kacigu... kacigu ne kupujes iskljucivo po izgledu ili velicini.. naravno prvo ti velicina treba biti odgovarajuca.. kacigu kada stavis na glavu nesmije prejako pritiskati ali nesmije niti biti labava.. kada ju stegnes ona se micati lijevo desno smije samo onoliko koliko koza na licu ima "hoda" ajmo to tako nazvati.. drugo je da kad stavis kacigu, njni rubovi ti nesmiju ulaziti u podrucje perifirnog vida, to ti je dosta bitno, znaci ti kad gledas lijevo desno ti mora biti da ne vidis kacigu.. i ono trece je da kada glavu nagnes skroz u iza, ona ti nesmije lupati o ledja.. mozda malo dotakne ali nesmije u pravilu jako dodirivati ledja.. to su te tri osnovne stvari koje su najbitnije..
a opet ona najvaznija stvar je ta sto se nemoze odrediti nekim tabelama ili slicno, a to je da kada ju stavis na glavu da ti mora biti udobna, naravno koliko kaciga moze biti udobna, to je jako bitno, jer moze sve biti identicno na tri razlicite kacige, ali sve tri ce ti drugacije "sjesti" tako da to moras sam odluciti i osjetiti..
nemoj se samo ograniciti kacigama u ducanu gdje i kupujes skuter, tih ducana i opreme ima svugdje, sve sto ti ulazi u budjet, i naravno sto ti se svidja otidji i pogledaj i probaj, split nije toliko velik da ces potrosit neznam koliko vremena i benzina ako obidjes par ducana

i gledaj si da ti u utrasnjost bude odvojiva tako da ju kozes oprati, jer po ljetnim vrucinama ce se to vrlo brzo oznojiti, tako da dva puta mjesecno komotno izvadis, bacis u perilicu i do jutra je suho
zapamti, to je nesto sto ako ne slomis ili ti ukradu, stvar sto traje i traje, i cuva glavu!
Eto to ti je dobronamjeran savjet, koji sam i ja dobio od puno iskusnijih i starijih motorista
Btw. ja sutra idem po ovu

-->
http://granbymotors.co.uk/media/catalog/product/cache/2/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/b/o/box-bx-1-scope-black_1.jpg