30-08-2026, 10:59:11

Autor Tema: MOTOCIKLI I SCOOTERI - opcenito  (Posjeta: 304988 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
Odg: MOTOCIKLI I SCOOTERI
« Odgovori #3420 u: 01-03-2013, 22:59:28 »
Ti skuteri su imali neku seriju sto su imali problema sa motorim.. bas mi sogor rekao.. tako da se moze potrefit da nema nikakvih mana a opet da imas sto gluposti..

recimo u srednjoj skoli od desetak frendova samo dva su imali taj peugeot, ostali talijane ili aprilia ili gilera, ovi sa talijanima samo toci vozi i yebanje mame non stop gas, a ova dvojica talno neki klinac sarafili po njima, ko za inat i isto godiste skuteri bili.. a opet jedan od ovih je imao ditec sr50 i nikad nista, a znam ih masu sto su se rastepli... pa sad ti budi pametan ::)

ja sam imao ditech 32tkm samo svjećica jedna mjesečno ode  :craz sve drugo ok
Nije bolest sve što boli

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #3421 u: 01-03-2013, 23:01:50 »
Posalji pa ako nije prodano javi na pp, pa se onda lako vidi stanje i dogovori oko cijene i svega ako prodje "test" hehe :ok:

prodano, mada ima jedan SR50 ditech i jedan SR50 karb sa kitom ali njega ne bi prodavao barem tako kaže tako da sorry na dezinformaciji  :hehe:
Nije bolest sve što boli

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #3422 u: 02-03-2013, 07:46:59 »
Nema frke :ok:  :pivo:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #3423 u: 04-03-2013, 08:31:59 »
Ima li tko iz Zadra a da se kuzi u skutere 50ccm karb??
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #3424 u: 04-03-2013, 20:21:51 »
Kako su se pokazale ove novr aprilije 50 2008-2009.g. Frend ovih dana uzima pa bi bilo dobro znati imali kakvih musica  :mah: Marek ti imas takav?
Varijator sekta

Offline Marekk

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 200cup & R26
    • Bedekovčina
« Odgovori #3425 u: 04-03-2013, 22:14:39 »
Kako su se pokazale ove novr aprilije 50 2008-2009.g. Frend ovih dana uzima pa bi bilo dobro znati imali kakvih musica  :mah: Marek ti imas takav?

da, ja sma imao 2, kupio obje po ljetu, jednu prodao na jesen, iste su bile.
PGO agregat, i to ovaj najnoviji koji ide u zadnju SR RNR i NRG. Od svih njih SRka je najsportskija, položaj sjenjenja, izgleda.
nema nikakvih mušica, od 05 nadalje sve su iste, smao drugačije boje i replice. nek uzme čim bolje očuvanu, s malo km i peri deri  :ok:

Offline Role 156

• Ovisnik o alfistima
    • Požega
« Odgovori #3426 u: 04-03-2013, 22:30:34 »
da, ja sma imao 2, kupio obje po ljetu, jednu prodao na jesen, iste su bile.
PGO agregat, i to ovaj najnoviji koji ide u zadnju SR RNR i NRG. Od svih njih SRka je najsportskija, položaj sjenjenja, izgleda.
nema nikakvih mušica, od 05 nadalje sve su iste, smao drugačije boje i replice. nek uzme čim bolje očuvanu, s malo km i peri deri  :ok:
:ok: Ima jedan stariji covjek u firmi ma nema 2-3 tkm i ici ce za milju eura izgleda  :clap:
Varijator sekta

Offline Marekk

• Ovisnik o alfistima
  • 200cup & R26
    • Bedekovčina
« Odgovori #3427 u: 04-03-2013, 22:35:20 »
:ok: Ima jedan stariji covjek u firmi ma nema 2-3 tkm i ici ce za milju eura izgleda  :clap:

to je to, najbolja kombinacija od svih tih 50cc skutera.
Tak sam i ja za svoju dal 7tkm 2007, replika, još je blokade imala, isto milju eura , i za jednu i drugu  :ok:
nek uzme to

Offline Role 156

• Ovisnik o alfistima
    • Požega
« Odgovori #3428 u: 04-03-2013, 22:40:44 »
 :da: :ok:
Varijator sekta

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #3429 u: 04-03-2013, 23:13:58 »
A kakva je stvar sa polinijem? na karb motoru..
« Zadnja izmjena: 04-03-2013, 23:30:28 od Alfa_gtv »
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline Marekk

• Ovisnik o alfistima
  • 200cup & R26
    • Bedekovčina
« Odgovori #3430 u: 04-03-2013, 23:31:58 »
A kakva je stvar sa polini masinom? na karb motoru..

SR 50 koju ti gledaš (starijo model do 2004) ima 3 verzije s karburatorom, piaggio, minareli, morini, ovu zadnju treba svakako preskočiti, to je mislim ona AC, bezevze.

A polini, ima polini nekoliko vrsta cilindar kiteva (70cc), Sport - gus najobičniji, Corsa - gus dosta jak, Evolution - aluminij, extrem za naše potrebe, s ovim trebaš još minimalno 2k eura popratnih dijelova na blok (prerađen) stavit, a da ne govoirmo do Evo big bore 84/94cc na 50cc bloku, monstrum, ima frend to (tu na forumu)  :grinning-smiley-043:

Ak ima Polini sport cilindar 70 (isto ko i malossi sport), jako lijepo to ide, vječnost ko serijala, potrošnja ista, a duplo jači motor, samo ak se fino poštela  :ok:
« Zadnja izmjena: 04-03-2013, 23:43:03 od Marekk »

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #3431 u: 04-03-2013, 23:36:09 »
Veli da je prvi stupanj polinija, ide 90 do 95 i veli da nema nikakvih problema.. u pravilu sam se dogovorio sa covjekom, skuter je kompletan i nista ne fali.. znaci to je ok?

jedino kaze da treba stavit blokadu radi tehnickog, on je nema jer je od frenda posudjivao samo za tehnicki..
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline Marekk

• Ovisnik o alfistima
  • 200cup & R26
    • Bedekovčina
« Odgovori #3432 u: 04-03-2013, 23:40:11 »
Veli da je prvi stupanj polinija, ide 90 do 95 i veli da nema nikakvih problema.. u pravilu sam se dogovorio sa covjekom, skuter je kompletan i nista ne fali.. znaci to je ok?

jedino kaze da treba stavit blokadu radi tehnickog, on je nema jer je od frenda posudjivao samo za tehnicki..

to je onda taj Polini Sport, gus cilindar bazni, vijek ti je ko i standard, nemaš straha, s nekim najosnovnijem auspuhom Leovinci ide sasvim pristojno, ak patiš na izgled i malo bolje performanse, pukni si gore Yasuni R  :love: :love: Oko toga baznog tuninga nema mudrolija, rolice si staviš kak treba, federe kuplunga, najmekšu tuning oprugu konntrasta, malo veću diznu, spužvu filtera, a ak već to sve ima, onda si sad prije sezone poservisiraš i vozi.
btw, koja je mašina na toj SRki?

p.s. za tehnički si blokadu napraviš za 2 kune i staviš ju za 2 minute, mehaničku, ali nije to rješenje, mislim je, ali nije :D
treba imat elektronsku u slučaju da te čope u prometu pa ga blokiraš ak žele na valjke s njim
« Zadnja izmjena: 04-03-2013, 23:44:10 od Marekk »

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #3433 u: 04-03-2013, 23:49:00 »
Mislim da je piaggio ili minareli, nisam ziher.. sutra ili prekosutra cu jos zvat covjeka da se dogovorim kada da dodjem po motor..

ma nebi ja isao nista ekstremno.. ovo je i previse, kaze da nije radio servis sa vec podosta pa oni bilo ni ok ulje i cisto vidjet svijecicu itd. al to mi nije problem.. jedino sto bi stavio neki auspuh da bas ne pisti onak ubitacno ko svaki 50ccm bar da bude malcice dublji ili tisi da ne kresti ::)

Za blokadu znam, elektronicku sam i mislio.. Ko liko vidim ima ih za 50-100kn tako d ami je to zanemariva stavka :ok:

ono sljedece sto trebam je kaciga, imas li neke preporuke u koje ducane bi mogao pogledati?
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline Marekk

• Ovisnik o alfistima
  • 200cup & R26
    • Bedekovčina
« Odgovori #3434 u: 04-03-2013, 23:59:06 »
Mislim da je piaggio ili minareli, nisam ziher.. sutra ili prekosutra cu jos zvat covjeka da se dogovorim kada da dodjem po motor..

ma nebi ja isao nista ekstremno.. ovo je i previse, kaze da nije radio servis sa vec podosta pa oni bilo ni ok ulje i cisto vidjet svijecicu itd. al to mi nije problem.. jedino sto bi stavio neki auspuh da bas ne pisti onak ubitacno ko svaki 50ccm bar da bude malcice dublji ili tisi da ne kresti ::)

Za blokadu znam, elektronicku sam i mislio.. Ko liko vidim ima ih za 50-100kn tako d ami je to zanemariva stavka :ok:

ono sljedece sto trebam je kaciga, imas li neke preporuke u koje ducane bi mogao pogledati?

ma za tak standard 50tku (70 bazni) nemaš straha, to u pol 3 ujutro poštelaš.
Fora su ovi 70 racing, to poludiš kak sve zeza, nema zanimljivijeg nego to lsagati, smao kaj novčanik je problem največi  :hehe:

A za opremu ti neznam, ali kad kupuješ nemoj štedjeti, kupi ono kaj očeš i da valja, jer neće ti biti žao, a i to je ZAŠTITNA oprema. ja furam Cross kacigu jer meni je ta SRka za zajebanciju i gušt, samo ovak za vikend predvečer i niš drugo, jedino ak trebaš jaknu, ili rukavice, e to imam, sutra sam u zg popodne  :tongue: :hehe: :hehe: :ok:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #3435 u: 05-03-2013, 00:11:11 »
:hehe: ma meni je ovo cisto za na posao da ne ubijam auto i ljeti tu za po kvartu.. ne patim ja nesto ekstra na te skutere i motore neke opcenito :ok:

ma kaciga mi samo treba.. znam sve kako i sta mora biti, ne mislim stedit i kupovat neke bzvz za sicu.. Samo mi se nije dalo njuskat po netu i trazit ducane gdje sta ima, pa sam zato mislio da mozda znas neke ducane po zg gdje je izbor bar malo veci pa isprobat i odluciti se za nesto :ok:

budem pronjuskao malo po netu, a i javim razvoj situacije kroz par dana da vidimo jesam li uzeo skuter ili ne i kako sta dalje :ok:  :pivo:
« Zadnja izmjena: 05-03-2013, 00:11:44 od Alfa_gtv »
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline peabj_junior

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
    • Bjelovar
« Odgovori #3436 u: 06-03-2013, 17:08:56 »
Ima li ko iskusta sa Ducati-em 848 ili znate nekoga :?:
Jer cemo možda tata i ja ic polaga za A kategoriju (ako se dogovorimo) pa bi se uzeli Ducati-a a taj nam je nekako najljepši sobzirom da nemamo za Harlia  :craz  :craz

Offline Marekk

• Ovisnik o alfistima
  • 200cup & R26
    • Bedekovčina
« Odgovori #3437 u: 06-03-2013, 17:36:00 »
Ima li ko iskusta sa Ducati-em 848 ili znate nekoga :?:
Jer cemo možda tata i ja ic polaga za A kategoriju (ako se dogovorimo) pa bi se uzeli Ducati-a a taj nam je nekako najljepši sobzirom da nemamo za Harlia  :craz  :craz

a harli i 848 su baš isti svijet  :da: Možda jedino po egzotičnosti

Offline peabj_junior

• Ovisnik o alfistima
    • Bjelovar
« Odgovori #3438 u: 06-03-2013, 17:40:31 »
a harli i 848 su baš isti svijet  :da: Možda jedino po egzotičnosti

A nisu al od tih  jurilica jedino nam se bas svida 848,a Harli ko Harli to se nemora ništa govoriti  :love3:  :love3:

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #3439 u: 06-03-2013, 19:09:52 »
:hehe: ma meni je ovo cisto za na posao da ne ubijam auto i ljeti tu za po kvartu.. ne patim ja nesto ekstra na te skutere i motore neke opcenito :ok:

ma kaciga mi samo treba.. znam sve kako i sta mora biti, ne mislim stedit i kupovat neke bzvz za sicu.. Samo mi se nije dalo njuskat po netu i trazit ducane gdje sta ima, pa sam zato mislio da mozda znas neke ducane po zg gdje je izbor bar malo veci pa isprobat i odluciti se za nesto :ok:

budem pronjuskao malo po netu, a i javim razvoj situacije kroz par dana da vidimo jesam li uzeo skuter ili ne i kako sta dalje :ok:  :pivo:

i ja sam u ovom "problemu". Za skuter je definiran "Piaggio Liberty 50 2T" crne boje (novi), a još nisam riješio kacigu.
U dućanu di me čeka skuter imaju ovo:

Da li je ova marka i model OK  :?: :?:

"Some cars take your breath away"

Offline pajo_patak

• Sa stažom
  • Delta, Dedra, Giulietta
    • Split
« Odgovori #3440 u: 06-03-2013, 19:27:13 »
da ti malo pomognem kod toga, kad dodes kod franca u pro mota, nemoj bit odlucan u kupovini, nego pricaj malo sa njim, navedi neku yamahu po izboru i glumi neodlucnost, reci da bi kupia libertyja...i onda ALI...pa prica po izboru u vezi neodlucnosti i sta ti se svida kod yamahe a  kod libertyja ne...uglavnom shvatia si poantu, ako sam on ne ponudi, onda ga pitaj imas li kakve pogodnosti u slucaju kad bi se odlucia na libertyja...ne gine ti kaciga ili kufer na poklon...mozda i oboje :hap:

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #3441 u: 06-03-2013, 19:32:18 »
da ti malo pomognem kod toga, kad dodes kod franca u pro mota, nemoj bit odlucan u kupovini, nego pricaj malo sa njim, navedi neku yamahu po izboru i glumi neodlucnost, reci da bi kupia libertyja...i onda ALI...pa prica po izboru u vezi neodlucnosti i sta ti se svida kod yamahe a  kod libertyja ne...uglavnom shvatia si poantu, ako sam on ne ponudi, onda ga pitaj imas li kakve pogodnosti u slucaju kad bi se odlucia na libertyja...ne gine ti kaciga ili kufer na poklon...mozda i oboje :hap:

Hvala!!! Bez obzira na ishod, imaš nagradu  :pivo: plus đir  :drive: 159 ili  :n065: Liberty po izboru  :ok:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #3442 u: 06-03-2013, 20:08:10 »
i ja sam u ovom "problemu". Za skuter je definiran "Piaggio Liberty 50 2T" crne boje (novi), a još nisam riješio kacigu.
U dućanu di me čeka skuter imaju ovo:

Da li je ova marka i model OK  :?: :?:

Evo cisto da ti pomognem oko toga, nisam ekspert ali sam se oboruzao sa svim savjetima posto i sam moram to kupiti..

Prije svega ovoga sto pisem prvo moras odluciti hoces li otvorenu takvu, integralnu odnosno klasicnu, flip up ili neku slicnu kacigu... kacigu ne kupujes iskljucivo po izgledu ili velicini.. naravno prvo ti velicina treba biti odgovarajuca.. kacigu kada stavis na glavu nesmije prejako pritiskati ali nesmije niti biti labava.. kada ju stegnes ona se micati lijevo desno smije samo onoliko koliko koza na licu ima "hoda" ajmo to tako nazvati.. drugo je da kad stavis kacigu, njni rubovi ti nesmiju ulaziti u podrucje perifirnog vida, to ti je dosta bitno, znaci ti kad gledas lijevo desno ti mora biti da ne vidis kacigu.. i ono trece je da kada glavu nagnes skroz u iza, ona ti nesmije lupati o ledja.. mozda malo dotakne ali nesmije u pravilu jako dodirivati ledja.. to su te tri osnovne stvari koje su najbitnije..

a opet ona najvaznija stvar je ta sto se nemoze odrediti nekim tabelama ili slicno, a to je da kada ju stavis na glavu da ti mora biti udobna, naravno koliko kaciga moze biti udobna, to je jako bitno, jer moze sve biti identicno na tri razlicite kacige, ali sve tri ce ti drugacije "sjesti" tako da to moras sam odluciti i osjetiti..

nemoj se samo ograniciti kacigama u ducanu gdje i kupujes skuter, tih ducana i opreme ima svugdje, sve sto ti ulazi u budjet, i naravno sto ti se svidja otidji i pogledaj i probaj, split nije toliko velik da ces potrosit neznam koliko vremena i benzina ako obidjes par ducana :ok: i gledaj si da ti u utrasnjost bude odvojiva tako da ju kozes oprati, jer po ljetnim vrucinama ce se to vrlo brzo oznojiti, tako da dva puta mjesecno komotno izvadis, bacis u perilicu i do jutra je suho :ok:

zapamti, to je nesto sto ako ne slomis ili ti ukradu, stvar sto traje i traje, i cuva glavu!

Eto to ti je dobronamjeran savjet, koji sam i ja dobio od puno iskusnijih i starijih motorista

Btw. ja sutra idem po ovu  :clap:  --> http://granbymotors.co.uk/media/catalog/product/cache/2/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/b/o/box-bx-1-scope-black_1.jpg
« Zadnja izmjena: 06-03-2013, 20:09:26 od Alfa_gtv »
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #3443 u: 06-03-2013, 20:12:11 »
Evo cisto da ti pomognem oko toga, nisam ekspert ali sam se oboruzao sa svim savjetima posto i sam moram to kupiti..

Prije svega ovoga sto pisem prvo moras odluciti hoces li otvorenu takvu, integralnu odnosno klasicnu, flip up ili neku slicnu kacigu... kacigu ne kupujes iskljucivo po izgledu ili velicini.. naravno prvo ti velicina treba biti odgovarajuca.. kacigu kada stavis na glavu nesmije prejako pritiskati ali nesmije niti biti labava.. kada ju stegnes ona se micati lijevo desno smije samo onoliko koliko koza na licu ima "hoda" ajmo to tako nazvati.. drugo je da kad stavis kacigu, njni rubovi ti nesmiju ulaziti u podrucje perifirnog vida, to ti je dosta bitno, znaci ti kad gledas lijevo desno ti mora biti da ne vidis kacigu.. i ono trece je da kada glavu nagnes skroz u iza, ona ti nesmije lupati o ledja.. mozda malo dotakne ali nesmije u pravilu jako dodirivati ledja.. to su te tri osnovne stvari koje su najbitnije..

a opet ona najvaznija stvar je ta sto se nemoze odrediti nekim tabelama ili slicno, a to je da kada ju stavis na glavu da ti mora biti udobna, naravno koliko kaciga moze biti udobna, to je jako bitno, jer moze sve biti identicno na tri razlicite kacige, ali sve tri ce ti drugacije "sjesti" tako da to moras sam odluciti i osjetiti..

nemoj se samo ograniciti kacigama u ducanu gdje i kupujes skuter, tih ducana i opreme ima svugdje, sve sto ti ulazi u budjet, i naravno sto ti se svidja otidji i pogledaj i probaj, split nije toliko velik da ces potrosit neznam koliko vremena i benzina ako obidjes par ducana :ok: i gledaj si da ti u utrasnjost bude odvojiva tako da ju kozes oprati, jer po ljetnim vrucinama ce se to vrlo brzo oznojiti, tako da dva puta mjesecno komotno izvadis, bacis u perilicu i do jutra je suho :ok:

zapamti, to je nesto sto ako ne slomis ili ti ukradu, stvar sto traje i traje, i cuva glavu!

Eto to ti je dobronamjeran savjet, koji sam i ja dobio od puno iskusnijih i starijih motorista

Btw. ja sutra idem po ovu  :clap:  --> http://granbymotors.co.uk/media/catalog/product/cache/2/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/b/o/box-bx-1-scope-black_1.jpg

Hvala na opširnom odgovoru!!  :thanks  :good post  :ok:

Imaš virtualnu  :pivo: i forumski +  :hehe:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #3444 u: 06-03-2013, 20:14:09 »
Tu smo da si pomognemo :ok:  :pivo:

i meni je Marekk jako puno isto pomogao :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #3445 u: 06-03-2013, 20:25:48 »
Tu smo da si pomognemo :ok:  :pivo:

i meni je Marekk jako puno isto pomogao :ok:

I meni i Marekk i Pajo Patak i još neki ...  :alfisti: :grinning-smiley-043: :party :ok:

Offline pajo_patak

• Sa stažom
  • Delta, Dedra, Giulietta
    • Split
« Odgovori #3446 u: 06-03-2013, 22:20:35 »
Hvala!!! Bez obzira na ishod, imaš nagradu  :pivo: plus đir  :drive: 159 ili  :n065: Liberty po izboru  :ok:

dogovoreno :ok:

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #3447 u: 06-03-2013, 22:52:59 »

i da se nadovezem. meni jako smeta sunce, zato uvijek nosim naocale. jednom sam provao kacigu sa unutarnjim zatamljenim vezirom, od tada samo takve kupujem  :da:  . pomice se jednim potezom , zavisi dali ti treba ili ne. nosenje suncanih naocala ispod kacige zna biti dosta naporno i zaklanja vidik, sta ti je na motoru skuteru nabitnija stvar. nemoj uzimat zatamnjeni vanjski jer nocu ti se smanji drasticno vidljivost a kad ga dignes imas susret sa insektima. sta bas nije ugodno ni sigurno

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #3448 u: 06-03-2013, 22:57:53 »

i da se nadovezem. meni jako smeta sunce, zato uvijek nosim naocale. jednom sam provao kacigu sa unutarnjim zatamljenim vezirom, od tada samo takve kupujem  :da:  . pomice se jednim potezom , zavisi dali ti treba ili ne. nosenje suncanih naocala ispod kacige zna biti dosta naporno i zaklanja vidik, sta ti je na motoru skuteru nabitnija stvar. nemoj uzimat zatamnjeni vanjski jer nocu ti se smanji drasticno vidljivost a kad ga dignes imas susret sa insektima. sta bas nije ugodno ni sigurno

Svaka čast na postu! Stalno zaboravljam pitat taj detalj, a vrlo mi je bitan!

Mislim uzet ovu "vemar - street 311"; jel zna netko da li je ovo dobar izbor kvalitete (prvenstveno sigurnosti!) ??

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #3449 u: 06-03-2013, 23:07:30 »
Svaka čast na postu! Stalno zaboravljam pitat taj detalj, a vrlo mi je bitan!

Mislim uzet ovu "vemar - street 311"; jel zna netko da li je ovo dobar izbor kvalitete (prvenstveno sigurnosti!) ??

tu smo da pomognemo izmjenjujuci iskustva.
ima jos jedan detalj. to su kopce na remenu. imas brzu kopcu ( neki je zovu krokodilka ) i kopca sa 2 prstena. ako se vozis po gradu , radis kratke relacije , svako malo stavi skini kacigu uzmi obavezno brzu kopcr. jer sa prstenovima ces na pocetku vezat a poslije ce ti do...dit pa je neces vezat a to nije dobro. kacigu uvijek vezes ( kopcas ) nebitno o relaciji. isto kao pojas u autu.

vemar su ti dobre kacige, taj model ti ima unutarnji zatamljeni vezir