30-08-2026, 11:07:40

Autor Tema: MOTOCIKLI I SCOOTERI - opcenito  (Posjeta: 305024 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Tbird

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: MOTOCIKLI I SCOOTERI
« Odgovori #3330 u: 09-02-2013, 17:43:18 »
Imam dvije, tak reći "ready to race" pile, i ne pada mi na pamet to vozat po gradu 3km dole, pa opet paljenje 3km gore (da sad ne pišem mali milijon razloga zašto, jer nisam iz familije Todorić)... Plus takve pile treba uvijek dobro grijati, a skuter kad ti se žuri sam kresneš i gas. Ako netko preferira iz tko zna kojih razloga više motor za po gradu uvijek je bolje neki kak bi se reklo "običnjak" nego ovako neki nadrkanci jer takvi nit su jeftini, niti su dijelovi jeftini niti je jeftini popravak (čak i da ga sam radiš), radi drndanja po gradu i 20 paljenja dnevno na ladno, još ak ti se uvijek žuri, kao meni npr...  :craz

Spomenuo si sxv, sve stoji i sve je to lijepo, ali, npr. netko nije upućen a želja mu je i napalio se, lijepo ode dat masne pare... i onda sazna drugu stranu priče, klipovi, ventili, od titanijuma, treba to mjenjati između 3-6-10k km (ne znam ni ja točno, ovisi kak ga voziš), em košta u pm, em ak ne znaš sam, servis će se bogami liepo naplatiti, plus šta s takvim motorima nikad ne znaš kad će vrisnut, itd.... Ja sam uvijek za kombinaciju; jedna pila sa strane, a za razdrkavati svaki dan skuter ili neki motor "običnjak"...  :ok:

Offline Domi199

• Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
    • Velika Gorica
« Odgovori #3331 u: 09-02-2013, 18:16:33 »
Imam dvije, tak reći "ready to race" pile, i ne pada mi na pamet to vozat po gradu 3km dole, pa opet paljenje 3km gore (da sad ne pišem mali milijon razloga zašto, jer nisam iz familije Todorić)... Plus takve pile treba uvijek dobro grijati, a skuter kad ti se žuri sam kresneš i gas. Ako netko preferira iz tko zna kojih razloga više motor za po gradu uvijek je bolje neki kak bi se reklo "običnjak" nego ovako neki nadrkanci jer takvi nit su jeftini, niti su dijelovi jeftini niti je jeftini popravak (čak i da ga sam radiš), radi drndanja po gradu i 20 paljenja dnevno na ladno, još ak ti se uvijek žuri, kao meni npr...  :craz

Spomenuo si sxv, sve stoji i sve je to lijepo, ali, npr. netko nije upućen a želja mu je i napalio se, lijepo ode dat masne pare... i onda sazna drugu stranu priče, klipovi, ventili, od titanijuma, treba to mjenjati između 3-6-10k km (ne znam ni ja točno, ovisi kak ga voziš), em košta u pm, em ak ne znaš sam, servis će se bogami liepo naplatiti, plus šta s takvim motorima nikad ne znaš kad će vrisnut, itd.... Ja sam uvijek za kombinaciju; jedna pila sa strane, a za razdrkavati svaki dan skuter ili neki motor "običnjak"...  :ok:

Ma znam o čem pričaš, sxv-a sam se prvog sjetio i nebi si ga nikad kupio!
Hmmm ne znam, ali meni su rekli da se ulje na sxvu mjenja svakih 7h a klipovi 35h tak nekaj (kod otvorenog sxv-a)
I pokraj takvog održavanja opet pomješa ulje i vodu  :smijeh
Kužim koja je poanta priče, ja sa htel nekaj drugo reći  :kokice:

Tbird

• Gost
« Odgovori #3332 u: 09-02-2013, 18:26:46 »
Kužim koja je poanta priče, ja sa htel nekaj drugo reći  :kokice:

:ok:  :pivo:

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #3333 u: 09-02-2013, 20:21:12 »
Steta sto nemas A kat  :da: Uzmes kao ja beverlya 300 ili 250 i imas zvijer koja trosi 3-3,5L ima 7 sec do 100,i konacnu brzinu preko 140  :hap:  :love: Nebitno dali beverly,beverly tourer,aprilia sportcity,scarabeo ili gilera nexus jer su isti piaggio agregati zahvalni i jeftini za odrzavanje  :ok:
Varijator sekta

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #3334 u: 09-02-2013, 21:17:37 »
Steta sto nemas A kat  :da: Uzmes kao ja beverlya 300 ili 250 i imas zvijer koja trosi 3-3,5L ima 7 sec do 100,i konacnu brzinu preko 140  :hap:  :love: Nebitno dali beverly,beverly tourer,aprilia sportcity,scarabeo ili gilera nexus jer su isti piaggio agregati zahvalni i jeftini za odrzavanje  :ok:

potvrđujem, sa time da ja imam na 250ccm malossi prijenos i leo vince ispuh tutnji kao endurka po gradu, na većim brzinam utiša, ima brži sprint do 100 nego serijala malo manju krajnju i pola litre do litru više troši kad jurcam sa time da je mašina serijala  :da:
Nije bolest sve što boli

Offline Role 156

• Ovisnik o alfistima
    • Požega
« Odgovori #3335 u: 09-02-2013, 21:26:00 »
potvrđujem, sa time da ja imam na 250ccm malossi prijenos i leo vince ispuh tutnji kao endurka po gradu, na većim brzinam utiša, ima brži sprint do 100 nego serijala malo manju krajnju i pola litre do litru više troši kad jurcam sa time da je mašina serijala  :da:
:ok: ja svog 300 hocu ostavit u original stanju a i ide mi odlicno i netreba mi vise  :craz Usput probali smo se suki san sa 250 i ja sa 300 i 15 kila u trbuhu vise i ode 300  :wz  u ubrzanju nebitno dali od nule ili iz voznje  :hap:
Varijator sekta

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #3336 u: 09-02-2013, 21:31:44 »
:ok: ja svog 300 hocu ostavit u original stanju a i ide mi odlicno i netreba mi vise  :craz Usput probali smo se suki san sa 250 i ja sa 300 i 15 kila u trbuhu vise i ode 300  :wz  u ubrzanju nebitno dali od nule ili iz voznje  :hap:

da tim imaš malossi nema šanse da te ima  :da:

moj je inače 225kg i imao je uvijek malo problema mislim zaostajao sam za nexusom 250 i 300 u brijeg ali pomalo, sada ih stižem ili prestižem ide kao blesav, multivar od malosija i kvačilo su mi najbolaj investicija nakon auspuha  :hehe:
Nije bolest sve što boli

Offline Role 156

• Ovisnik o alfistima
    • Požega
« Odgovori #3337 u: 09-02-2013, 21:43:00 »
da tim imaš malossi nema šanse da te ima  :da:

moj je inače 225kg i imao je uvijek malo problema mislim zaostajao sam za nexusom 250 i 300 u brijeg ali pomalo, sada ih stižem ili prestižem ide kao blesav, multivar od malosija i kvačilo su mi najbolaj investicija nakon auspuha  :hehe:
Kad sam bio mlađi glavno sarafanje je bilo po minarelli masinama  :craz aerox 50: Kit na 70,variomat malossi,kvacilo sportsko,leovince,karburator veci  :party đubre islo 120  :hehe: A frend mi imao sportcity 250 sa istim apgradeom i vijke na skutu je malo malo morao stezat jer su se otezali po cijelom motoru od vibracija  ::)  isao je nenormano dok mu nije auto oduzeo prednost a on jedno 110 nalijece i izbjegavanje auta u desno , skok sa motora a motor u kanal na jednu a on na drugu  :o000: njemu nista motor naprijed totalka  :000:   :craz
Varijator sekta

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #3338 u: 09-02-2013, 21:53:22 »
Kad sam bio mlađi glavno sarafanje je bilo po minarelli masinama  :craz aerox 50: Kit na 70,variomat malossi,kvacilo sportsko,leovince,karburator veci  :party đubre islo 120  :hehe: A frend mi imao sportcity 250 sa istim apgradeom i vijke na skutu je malo malo morao stezat jer su se otezali po cijelom motoru od vibracija  ::)  isao je nenormano dok mu nije auto oduzeo prednost a on jedno 110 nalijece i izbjegavanje auta u desno , skok sa motora a motor u kanal na jednu a on na drugu  :o000: njemu nista motor naprijed totalka  :000:   :craz

mene su ti 50ccm izludili a što je najbolje sa kitom troši više od 250  :hehe:
Nije bolest sve što boli

Offline Role 156

• Ovisnik o alfistima
    • Požega
« Odgovori #3339 u: 09-02-2013, 21:55:20 »
mene su ti 50ccm izludili a što je najbolje sa kitom troši više od 250  :hehe:
Bas tako  ::) ja kad sam provozao 300 i vidio potrosnju rekao sam ovo je Bozji Blagoslov naspram minarelia  :hehe:
Varijator sekta

Offline Domi199

• Pripravnik
  • **
    • Velika Gorica
« Odgovori #3340 u: 10-02-2013, 11:50:00 »
CR500-AF flexin muscle plus Q&A

Ovo je pravi motor  :craz :craz

Offline pajo_patak

• Sa stažom
  • Delta, Dedra, Giulietta
    • Split
« Odgovori #3341 u: 11-02-2013, 00:15:13 »
evo moje ljetno prometalo, runner FXR180 iz 98-me, jedva čekam da malo zatopli da ga regam, zaželia san se mirisa ulja, drndanja cvaje i vozikanja  :wz

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #3342 u: 11-02-2013, 00:24:07 »
evo moje ljetno prometalo, runner FXR180 iz 98-me, jedva čekam da malo zatopli da ga regam, zaželia san se mirisa ulja, drndanja cvaje i vozikanja  :wz
(Image removed from quote.)

:da: :love3:
Nije bolest sve što boli

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #3343 u: 11-02-2013, 07:34:20 »

SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #3344 u: 11-02-2013, 11:53:04 »
Evo mene opet s pitanjima  :craz

Što mislite o marki "Kymco"  :?: :?:

Upravo sam bio u dućanu. Za 14.000 dobiješ ovo:

Sviđa mi se  :love3: :love3: :love3:

Jedino me muči njegovo porijeklo - Tajvan  :?: :?:

"Some cars take your breath away"

Offline daniels1001

• Trade Count: (+57)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 156 1.9 JTD 16V Multijet
    • PŽ-ZG (HR), München (DE)
« Odgovori #3345 u: 11-02-2013, 12:00:32 »
I Iphone dolazi odande, pa valja....  :ok:

Offline kile

• Trade Count: (+1)
  • Sa stažom
    • Sveta Nedelja
« Odgovori #3346 u: 11-02-2013, 12:11:36 »
jel to 125 ccm ?
....sine, kada sudjeluješ u sportu, nije važno da li si pobjedio ili izgubio, već koliko se napiješ poslije svega....

Offline pajo_patak

• Sa stažom
    • Split
« Odgovori #3347 u: 11-02-2013, 12:28:51 »
zbog servisne podrske i dijelova u splitu osuden si birat izmedu yamahe i piaggio grupacije...a zbog cijene dijelova, pritim mislim ne samo na ove za redovne servise nego u slucaju pada/kvara a toga ce sigurno bit onda je piaggio bez konkurencije jer je tu razlika drasticna
tako da bi moja preporuka bila sportcity ili slobodan
to sta je kymco made in taiwan je nista, na svim piaggio/yamaha dijelovima je made in china :hap:

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #3348 u: 11-02-2013, 12:28:53 »
jel to 125 ccm ?

:ne2: :ne2:  50 ccm

Offline kile

• Sa stažom
    • Sveta Nedelja
« Odgovori #3349 u: 11-02-2013, 12:35:57 »
 :ok:
pitam jer sam čuo da kod njih za 15 000 kn dobiješ skuter od 125 ccm, a ovaj na slici mi izgleda premali za 125 ccm, k'o igračka.  :ok: :ok: :mah:
....sine, kada sudjeluješ u sportu, nije važno da li si pobjedio ili izgubio, već koliko se napiješ poslije svega....

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #3350 u: 11-02-2013, 13:39:47 »
Evo mene opet s pitanjima  :craz

Što mislite o marki "Kymco"  :?: :?:

Upravo sam bio u dućanu. Za 14.000 dobiješ ovo:

Sviđa mi se  :love3: :love3: :love3:

Jedino me muči njegovo porijeklo - Tajvan  :?: :?:

uzmi piaggio  :da:

ovo mi je na 1km od kuce.
http://www.kymco.hr/
ja i moje drustvo vozimo grupaciju piaggio. neki su bili na kymco pa su presli na talijane.
kymco nije los, ali kad stavis 5 god starog talijana pored tajvanca onda vidis u cemu je razlika. plastike izbljede , prije ispucaju, metalni dijelovi prije ruzinave itd. nagledao sam se svakakvih

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #3351 u: 11-02-2013, 13:44:18 »
uzmi piaggio  :da:

ovo mi je na 1km od kuce.
http://www.kymco.hr/
ja i moje drustvo vozimo grupaciju piaggio. neki su bili na kymco pa su presli na talijane.
kymco nije los, ali kad stavis 5 god starog talijana pored tajvanca onda vidis u cemu je razlika. plastike izbljede , prije ispucaju, metalni dijelovi prije ruzinave itd. nagledao sam se svakakvih

Potpis  :ok: ... uz to bi dodao da i u vožnji ipak ima dosta razlike  :da:
.... sempre gilles ....

Offline Domi199

• Pripravnik
  • **
    • Velika Gorica
« Odgovori #3352 u: 11-02-2013, 20:08:49 »

Takvo savršenstvo i to nakon kaj je izašo, ak se ne varam '98, sa manjim promjenama još uvijek je vrh  :love:

Kawac vs Mv  :kokice:

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #3353 u: 11-02-2013, 20:41:09 »
zbog servisne podrske i dijelova u splitu osuden si birat izmedu yamahe i piaggio grupacije...a zbog cijene dijelova, pritim mislim ne samo na ove za redovne servise nego u slucaju pada/kvara a toga ce sigurno bit onda je piaggio bez konkurencije jer je tu razlika drasticna
tako da bi moja preporuka bila sportcity ili slobodan
to sta je kymco made in taiwan je nista, na svim piaggio/yamaha dijelovima je made in china :hap:

Nažalost je na puno proizvoda "Made in China". I kad oš kupit nešto "originalno" dobiješ Kinesku manufakturu  :angry:

Osim što mi je proradila "Bračka krv" (Kymco je jeftiniji 4.000 kn) još mi je i nekako bolje lega vizualno + onako u salonu mi je ugodniji osjećaj za volanom. Vjerovatno će presudit probni đir (kad malo zatopli).

Hvala svima na savjetima  :thanks  :pivo:

(Sitit ću se ja još kojeg pitanja)  :craz :hehe:

Tbird

• Gost
« Odgovori #3354 u: 11-02-2013, 20:50:52 »
Nažalost je na puno proizvoda "Made in China". I kad oš kupit nešto "originalno" dobiješ Kinesku manufakturu  :angry:

(Sitit ću se ja još kojeg pitanja)  :craz :hehe:

I Piaggio je nažalost made in čajna, a ni kvaliteta nije baš na razini... Kymco je puno jeftiniji... Nije loš motorić, sam je pitanje jel su dijelovi problem i lako dobavljivi... Ak nisu i ako ti bolje "sjedne", samo naprijed :ok:

Offline pajo_patak

• Sa stažom
    • Split
« Odgovori #3355 u: 12-02-2013, 00:25:51 »
ja se malo bavim tim skuterima, servisiram ih pa malo drugačiju sliku imam o tim proizvođačima i motorima.
u splitu dobru servisnu podršku imaju samo piaggio (pro-moto) i yamaha (p&b, piccilo), ovo ostalo je 0 bodova, honda, kymco, malaguti, suzuki, itd, di god da okreneš ili je propalo ili je to nešto jadno...unatoč možda i dobrim motorima, ja nebi kupia.
kvaliteta je stvar di bi se moglo dosta raspravljat, kymco je kao neka kia u svitu auta...do prije par godina zastarjelo, nekvalitetna izrada, nakon par godina ko šta je neko spomenia ne liči na ništa...u zadnje vrime se pojavilo nekoliko zanimljivih modela koji lipo zvuče na papiru, izgledaju dosta kvalitetnije, a sad jeli to stvarno tako neznam jer neman puno doticaja sa tim, ne radim ih često, skoro nikako.
šta se tiče yamahe i piaggia tu je stvar obrnuta, nekad su oboje slovili za kvalitetne, ali zadnjih godina neznam čime opravdavaju ime i cijenu, sve se svodi na made in china i dosta nekvalitetnije dijelove nego su nekad bili...nakon '04-'05 sve je to lagano otišlo nizbrdo.
piaggio to barem nekako opravda jer i dalje odudara od konkurencije šta se tiče tehnoloških rješenja, dizajna i ponude motora, šta govore i prodajni rezultati, yamaha lagano ispada iz igre na tom području jer nemaju nikakvu ponudu, imaju modele koji tehnološki zaostaju, igraju na neku kvalitetu a to su šuplje priče jer nisu ništa bolji od konkurencije a po svemu su dosta skuplji.
nisu ni skuteri ko šta su bili, isto ko i auti...na kraju priče kupiš šta ti se sviđa, a da imaš servisnu podršku i cijenom ti odgovara...a u splitu u tom slučaju nemaš puno izbora.

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #3356 u: 12-02-2013, 07:48:57 »
ja se malo bavim tim skuterima, servisiram ih pa malo drugačiju sliku imam o tim proizvođačima i motorima.
u splitu dobru servisnu podršku imaju samo piaggio (pro-moto) i yamaha (p&b, piccilo), ovo ostalo je 0 bodova, honda, kymco, malaguti, suzuki, itd, di god da okreneš ili je propalo ili je to nešto jadno...unatoč možda i dobrim motorima, ja nebi kupia.
kvaliteta je stvar di bi se moglo dosta raspravljat, kymco je kao neka kia u svitu auta...do prije par godina zastarjelo, nekvalitetna izrada, nakon par godina ko šta je neko spomenia ne liči na ništa...u zadnje vrime se pojavilo nekoliko zanimljivih modela koji lipo zvuče na papiru, izgledaju dosta kvalitetnije, a sad jeli to stvarno tako neznam jer neman puno doticaja sa tim, ne radim ih često, skoro nikako.
šta se tiče yamahe i piaggia tu je stvar obrnuta, nekad su oboje slovili za kvalitetne, ali zadnjih godina neznam čime opravdavaju ime i cijenu, sve se svodi na made in china i dosta nekvalitetnije dijelove nego su nekad bili...nakon '04-'05 sve je to lagano otišlo nizbrdo.
piaggio to barem nekako opravda jer i dalje odudara od konkurencije šta se tiče tehnoloških rješenja, dizajna i ponude motora, šta govore i prodajni rezultati, yamaha lagano ispada iz igre na tom području jer nemaju nikakvu ponudu, imaju modele koji tehnološki zaostaju, igraju na neku kvalitetu a to su šuplje priče jer nisu ništa bolji od konkurencije a po svemu su dosta skuplji.
nisu ni skuteri ko šta su bili, isto ko i auti...na kraju priče kupiš šta ti se sviđa, a da imaš servisnu podršku i cijenom ti odgovara...a u splitu u tom slučaju nemaš puno izbora.

:thanks   :good post

imaš +

Tbird

• Gost
« Odgovori #3357 u: 12-02-2013, 14:34:00 »

Eto, pajo ti sve rekao... Hebeš motor ako ćeš za par godina po ebayu tražiti dijelove  :hehe:

Offline Domi199

• Pripravnik
  • **
    • Velika Gorica
« Odgovori #3358 u: 12-02-2013, 18:44:31 »
Eto, pajo ti sve rekao... Hebeš motor ako ćeš za par godina po ebayu tražiti dijelove  :hehe:

:smijeh

Ali budimo realni to je 90% motora, ja recimo nebudem dal za orginalan dio npr. štop svijetlo 1000kn kad je identično takvo samo nije orginal na ebayu 200kn

Offline Dean164

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 164 2.0 TS Super
    • Sisak
« Odgovori #3359 u: 12-02-2013, 19:02:14 »

Uletio sam ko indijanac ali lijepo je čuti nešto od nekog tko zna  :good post