ja se malo bavim tim skuterima, servisiram ih pa malo drugačiju sliku imam o tim proizvođačima i motorima.
u splitu dobru servisnu podršku imaju samo piaggio (pro-moto) i yamaha (p&b, piccilo), ovo ostalo je 0 bodova, honda, kymco, malaguti, suzuki, itd, di god da okreneš ili je propalo ili je to nešto jadno...unatoč možda i dobrim motorima, ja nebi kupia.
kvaliteta je stvar di bi se moglo dosta raspravljat, kymco je kao neka kia u svitu auta...do prije par godina zastarjelo, nekvalitetna izrada, nakon par godina ko šta je neko spomenia ne liči na ništa...u zadnje vrime se pojavilo nekoliko zanimljivih modela koji lipo zvuče na papiru, izgledaju dosta kvalitetnije, a sad jeli to stvarno tako neznam jer neman puno doticaja sa tim, ne radim ih često, skoro nikako.
šta se tiče yamahe i piaggia tu je stvar obrnuta, nekad su oboje slovili za kvalitetne, ali zadnjih godina neznam čime opravdavaju ime i cijenu, sve se svodi na made in china i dosta nekvalitetnije dijelove nego su nekad bili...nakon '04-'05 sve je to lagano otišlo nizbrdo.
piaggio to barem nekako opravda jer i dalje odudara od konkurencije šta se tiče tehnoloških rješenja, dizajna i ponude motora, šta govore i prodajni rezultati, yamaha lagano ispada iz igre na tom području jer nemaju nikakvu ponudu, imaju modele koji tehnološki zaostaju, igraju na neku kvalitetu a to su šuplje priče jer nisu ništa bolji od konkurencije a po svemu su dosta skuplji.
nisu ni skuteri ko šta su bili, isto ko i auti...na kraju priče kupiš šta ti se sviđa, a da imaš servisnu podršku i cijenom ti odgovara...a u splitu u tom slučaju nemaš puno izbora.