21-03-2023, 11:13:09

Autor Tema: Pitajte Seba  (Posjeta: 1695547 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dado123

• Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Spol: Muški
    • Zadar
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #24120 u: 17-02-2020, 22:18:48 »
Pozdrav Seb,
maloprije mi se na Alfi 159 sw 1.9 2006.g. pred kucom upalilo na tabli upozorenje insufficient engine oil pressure te se auto na trenutak ugasio, ostao kontakt upaljen a kako je lagano nizbrdo auto se odmah upalio a upozorenje se ugasilo. Probao sam kasnije upaliti samo da vidim hoce li se ponoviti upozorenje ali toga nije bilo. Sad me zanima od cega krenuti, i jel ti poznato jel u praksi to zahtjevalo vece popravke? Naravno da cu ga odvesti kod nekoga i da mestri ne vole kad im se nesto sugerira, al eto ne mogu da me ne zanima :)

Offline Seb

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #24121 u: 18-02-2020, 07:35:27 »
Hvala puno na odgovoru. Od kud da krenem ako znate mozda. Veliki servis je napravljen prije 9000km kod prijasnjeg vlasnika ali kaze da se lampica upalila cca 5000kn nakon velikog servisa. Koliko dodje taj senzor cca ako znate? Je ga tesko zamjenit? Ili cijena te remenice? I ako zna tko nekog mehanicara u Rijeci da zna alfe i njegov kontakt nekako bi radje vozio ju kod nekog ko zna o cemu prica. Hvala na odgovoru pozdrav
krenut kako sam napisao

Offline Seb

• Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #24122 u: 18-02-2020, 07:37:48 »
Pozdrav Seb!

Bilo je pitanje evo već, na dvije teme i čovjek nije dobio odgovor, pa da mu pomognemo. Imao sam danas  isti problem, dva puta stavljam ključ i čuje se ovaj famozni klik, i onda je treći put nakon pritiskanja dugmeta za paljenje nakon zadrške od par sekudi sastavila i sada normalno pali. Do čega bi moglo biti?
Hvala unaprijed!
prbat sa drugim akumulatorom

Offline Seb

• Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #24123 u: 18-02-2020, 07:39:28 »
Pozdrav Seb,
maloprije mi se na Alfi 159 sw 1.9 2006.g. pred kucom upalilo na tabli upozorenje insufficient engine oil pressure te se auto na trenutak ugasio, ostao kontakt upaljen a kako je lagano nizbrdo auto se odmah upalio a upozorenje se ugasilo. Probao sam kasnije upaliti samo da vidim hoce li se ponoviti upozorenje ali toga nije bilo. Sad me zanima od cega krenuti, i jel ti poznato jel u praksi to zahtjevalo vece popravke? Naravno da cu ga odvesti kod nekoga i da mestri ne vole kad im se nesto sugerira, al eto ne mogu da me ne zanima :)
tak signal se javio zato sto se auto sam ugasio. Motor se prestao vrtit i stvarno nije bilo pritiska ulja

Offline dj0be

• Pripravnik
  • **
  • Alfa Romeo 159 2,4 TI
    • Bosanska Krupa, BiH
« Odgovori #24124 u: 18-02-2020, 07:56:20 »
prbat sa drugim akumulatorom

Kupio nov prosle zime, jer me zezalo paljenje. Uradio i reparaciju dizni, grijači su ok.

Offline Dado123

• Učim polako
    • Zadar
« Odgovori #24125 u: 18-02-2020, 09:30:22 »
tak signal se javio zato sto se auto sam ugasio. Motor se prestao vrtit i stvarno nije bilo pritiska ulja

Po tvom iskustvu od cega krenuti, koje su najrealnije opcije? Dali je auto i dalje bez pritiska ulja ili je to bilo na trenutak kako je upozorenje signaliziralo? Pitam jer sam ga vozio jos par sto metara do kuce pa ako je ostao bez pritiska ulja da nebi bilo i tezih posljedica. Hvala ti

Offline Seb

• Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #24126 u: 18-02-2020, 11:39:06 »
Po tvom iskustvu od cega krenuti, koje su najrealnije opcije? Dali je auto i dalje bez pritiska ulja ili je to bilo na trenutak kako je upozorenje signaliziralo? Pitam jer sam ga vozio jos par sto metara do kuce pa ako je ostao bez pritiska ulja da nebi bilo i tezih posljedica. Hvala ti
osobno mislim da ne treba ništa radit eventualno izmjerit tlak ulja na vruć motor

Offline Dado123

• Učim polako
    • Zadar
« Odgovori #24127 u: 18-02-2020, 11:44:03 »
osobno mislim da ne treba ništa radit eventualno izmjerit tlak ulja na vruć motor
Zasto bi se to uopce dogodilo, da se to pojavi i auto ugasi?