22-06-2026, 19:33:31

Autor Tema: TS trokira  (Posjeta: 10492 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mane

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Na skuteru
    • Karlovac
Odg: TS trokira
« Odgovori #60 u: 05-04-2012, 09:23:05 »
jel i tada motor trokirao ili je radio normalno :?:
Bolje umrijeti od litre nego od kapi

Još nitko nije umro od pive, a u vodi su se mnogi utopili

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #61 u: 05-04-2012, 09:47:38 »
Detonacija U motoru je normalna, al detonacija u usisu ili ispuhu nije normalna.
Pretpostavljam da ti detonira u ispuhu, a to bi moglo vući na neki ventil koji ne zatvara dobro.
Jedino se tu ne uklapa ova tvrda kočnica.

Provjeri dobro spojeve vakuuma, posebno tu cijev koja ide na servo kočnica, da nije spojnica cijevi strgana kad je skidana, zna se dogoditi

Trebao bi odmah skinuti svječice kad ti se to dogodi pa po svječici možda vidiš što ne valja u radu motora

Offline dranikolic5

• Na probi
  • *
    • Feričanci
« Odgovori #62 u: 05-04-2012, 10:02:02 »
Kad sam sinoc gledao po mraku nije bilo iskre niti preskaaknja, ler normalan ... Kocnica je tvrda samo kad auto poludi tj. nepravilno radi. Jel ima kakav alfista sa iskustvom da mi za neku normalnu cijenu I hladnu pivu pregleda bobine, kablove I svjecice jer tu u Zagrebu nepoznam nikoga, a kad servisu spomenem alfu, to su odmah cifre boli glava.

Offline mali

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 155 2.0 T.spark, AR 145 1.6 T.spark
    • Rab
« Odgovori #63 u: 05-04-2012, 11:24:12 »
Kad sam sinoc gledao po mraku nije bilo iskre niti preskaaknja, ler normalan ... Kocnica je tvrda samo kad auto poludi tj. nepravilno radi. Jel ima kakav alfista sa iskustvom da mi za neku normalnu cijenu I hladnu pivu pregleda bobine, kablove I svjecice jer tu u Zagrebu nepoznam nikoga, a kad servisu spomenem alfu, to su odmah cifre boli glava.

ja sam imao iste simptome i napisao sam ti šta je bilo, a sad nemora značit da je isto i kod tebe, najbolje bi ti bilo da skočiš do Bertola ako si u ZG-u
uživam u vožnji

Offline fiatuno

• Trade Count: (+13)
  • Starosjedioc
  • Audi za svaki dan Fiat za vikend...
    • Velika Britanija - Zlobin
« Odgovori #64 u: 05-04-2012, 11:34:33 »
ja ti mogu poštom poslat bobine probaš ako je do bobina
al mora te mučit nešto sa usisom i vakumom
skini cijelu cijev šta ide od usisa do serva i pregledaj ju kad skineš
stavi umjesto te cijevi komadić cijevčice i šep u nju pa napravi đir
.....................

Offline dranikolic5

• Na probi
  • *
    • Feričanci
« Odgovori #65 u: 10-04-2012, 12:20:07 »
Evo male nadopune, naime nabavio sam kablove i bobine, jer su moji kablovi bili koma a to nisam ni znao, jer ih nisam gledao kod kupnje, jedan je bio izoliran sa izolirkom, a jedan nije dobro sjedao na priključak od bobine. Uzeo sam polovne kablove i zamjenio jednu bobinu, koja je kod mene imala malu pukotinu, iako mislim da je bila ispravna.  Auto se doslovno preporodio, žalosno je da ja nisam ni znao kako taj motor (1.4 ts) zapravo treba ići, jer sad grize, prima gas ko lud , mirno radi, fino razvija brzinu i snagu. Eto za sada toliko, sada ću pratiti što će se događati u vožnji, ali nadam se da je to rješeno.

borkom

• Gost
« Odgovori #66 u: 07-07-2013, 11:46:19 »
Ljudi pomoc!  Mjenjao sam nedavno varijator faze, auto radilo ko dizelas, i slabo je vukla, al nije trokirala nista. Nakon zamjene varijatora, auto pocelo da se gusi, puno dimi i trokira, cak se cuje i pucanje iz auspuha i u kucistu filtera zraka. Pregledao svjecice, filter zraka, iskopcao MAF, i opet isto. Na leru solidno radi, nema nekih varijacija u obrtajima, samo kad popusti čok, i dam gas, samo je uguši. Sumnjao sam i na remen, mozda nije dobro uzbljen. Jel imao ko slican kvar?

Offline maXonja

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 2.0 JTDm | GTV 3.0 V6 | Spider 2.0 TS
« Odgovori #67 u: 07-07-2013, 12:37:33 »
Najprije provjeri dal ti je auto u fazi i provjeri dal su ti ona 2 lajtunga koja idu sa poklopca ventila na klapnu i na cijev usisa dobro spojeni.

valentino

• Gost
« Odgovori #68 u: 22-02-2014, 21:07:21 »
Pozdrav ljudi,

Imam Alfu Romeo 147 1.6 TS 2000. godina
Jedan od najhitnijih problema mi je to što danas ujutro kada sam upalio auto jednostavno se iste sekunde i ugasio - znači kako ga ja upalim on se upali i tako odma i ugasi. I probavao sam 30 puta ali ništa.
Auto inače ide na plin ali se naravno pali prvo na benzin.
Benzina ima pola rezervoara a plin je pun do kraja znači to ne može biti uzrok.
Čitao sam po stranim forumima gdje se spominjao ECU i Throttle Reset koji bi mogao pomoći, i to sam i napravio.
Morao sam odpojiti akumulator i ostaviti ga otpojenog 45 minuta. Onda sam trebao nazad spojiti akumulator, okrenuti ključ na kontakt i pustiti 90 sekundi i onda ugasiti kontakt i pustiti opet 90 sekundi. Onda sam trebao upaliti auto i pustiti da radi 15 minuta, i onda ga ugasiti i pustiti ga ugašenog 10 minuta. I sve je to uspjelo i čak se uspio tada upaliti i malo je nepravilno radio. Sve se resetiralo u autu itd. Kada sam krenuo s autom na posao i stao na prvom semaforu opet se zgasio. I uspio sam ga upaliti odmah ali morao sam držati stisnut gas da mi se opet ne ugasi i praktički nisam smio stati i pustiti gas inače bi mi se opet ugasio.
U vožnji osjetim da trokira i da nije to ta snaga koja je inače.
Ne znam što da radim bojim se da opet neće upaliti sutra ujutro a treba mi auto obavezno za posao ?

Što napraviti ?
« Zadnja izmjena: 22-02-2014, 21:07:51 od a.m.alfa »

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #69 u: 22-02-2014, 21:25:42 »
Po meni, prvo nadi alternativu za otic na posao, prijatelja, kolegu, nekoga...

Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk

Aliis si licet, tibi non licet.

Offline SBAlfista

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 146 1.6 Twin Spark
    • Slavonski Brod
« Odgovori #70 u: 17-01-2015, 13:42:51 »
Lijep pozdrav narode :ok: .. znaci 146 1.6 TS '97 trza kad krece (do cca 1500 rpm sve iznad ok) kao da ce se ugasit ali se ne gasi i tako kad se ubaci u 2. ali znatno manje trza.. sve ostale brzine ok :/

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
« Zadnja izmjena: 17-01-2015, 17:39:38 od SBAlfista »
Always take the road less traveled!! :)

Offline elena.samac

• Učim polako
  • Spol: Ženski
    • Porec
« Odgovori #71 u: 27-06-2016, 11:56:41 »
Pozz,
znači imam problem sa mojom 147 1.6 88kw, auto je iz 2006., nema niti 100tkm, i problem je sa drugom brzinom. Do nekih 2300-2500 okretaja auto kašlje, cima pod gasom i kad iz viših okretaja bez gasa padne na te iste okretaje. Ne razumijem u čemu bi mogao biti problem, može li netko reći nešto više o tome?
I također imam problem da sva svjetla na autu trepere, i vanjska i unutarnja kada je auto samo pod kontaktom ALI i kada je auto upaljen, i to trepere u ujednačenom ritmu. Auto pali iz prve na zub, tako da ne vjerujem da je problem u bateriji.
Hvala na budućim odgovorima!

Cro-Alfa

• Gost
« Odgovori #72 u: 27-06-2016, 12:03:33 »
alternator adio

Offline maXonja

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 2.0 JTDm | GTV 3.0 V6 | Spider 2.0 TS
« Odgovori #73 u: 27-06-2016, 12:06:53 »
Pa ako svjetla trepere i pod kontaktom onda nebih rekao da ima veze s alternatorom

Cro-Alfa

• Gost
« Odgovori #74 u: 27-06-2016, 12:09:24 »
Pa ako svjetla trepere i pod kontaktom onda nebih rekao da ima veze s alternatorom
da...ali eto...struja...električaru i pogledat to bez puno priče :ok: