Dragi alfisti, pomagajte. Radi se o alfi 146 1.4 ts, 97. g, prije 1000 km napravljen veliki servis, remenje, spaneri, brtva glave, pregledane svjecice I ostalo. Naime dogada se slijedece: u nekoliko navrata mi je doslo do detonacije u motoru I nepravilnog rada motora I to uglavnom kad je motor dobro zagrijan odnosno na semaforu kad trebam krenuti a temp. motora je blizu 90 jer se pali vent. Tada motor trokiran dogadaju se detonacije I u pravilu se ugasi. Ponovnim paljenjem, sve je opet normalno I dalje se normalno vozim.
E sad, pregledom instalacija nije uoceno nista sto bi ukazivalo na kvar, te sam preventivno ocistio leptir klapnu I ocistio sve kontakte od senzora.
Sinoc mi se dogodila ista stvar, ali pri manjoj temp. Motora, samo razlika je sto se istovremeno dogodilo I to da mi ne radi servo od kocnice koja je tvrda I ponovnim paljenjem alfe, nije htjela normalno raditi vec je radila nepravilno, kao na 2 ili tri cilindra I nema serva kocnice. Nekako se dovukao kuci, u 2 brzini sa velikim obrtajima, I danas ujutro, ista prica. Zatim sumnjam na vakum serva, skinem cijev sa nepovratnim ventilom, ona ispravna, vratim, I na silu nabijem turazu do blokade I ono, vrati se ler na normalu I auto radi ko urica. Mislim, valjda to tako mora, ipak je to alfa, ajd barem se sve sredilo, da bih ponovno napravio cca 10 km po gradu ono ista stvar, detonacije, trokiranje I nema kocnica, ponovno jedva nabijem turazu do crvenog, ona se vrati u normalu. E sad ko je tu lud, pregledao sam sve cijevi od vakuma I sve je ispravno, ler je ko I inace savrsen, na 850-900. Znam da je tesko ovako napamet, ali u dogledno vrijeme ne mogu na dijagnostiku, pa ako ke netko imao slican problem, mozda mi moze pomoci. Napominjem kako sam primjetio, tj. cuo kada auto radi u tom losem rezimu, trokira I detonira da se cuju iskre ispod poklopca motora kao da probija struja, e sad znam da je to kvar ali to se ne dogada kod normalnog rada tj onda nema probijanja iskre. Pomagajte