14-06-2026, 12:10:38

Autor Tema: Rasprava o kvaliteti Alfi  (Posjeta: 104605 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Alfa Wanabe

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
  • Fiat Tipo 146 1.6 boxer
    • Zagreb
Odg: Rasprava o kvaliteti Alfi
« Odgovori #1380 u: 08-10-2015, 18:00:30 »
Evo da se pohvalim. Na mojoj boxerici je jedna klipnjaca odje... karijeru i izasla kroz blok. Na 298000km, pri 5000okr.
Nije ulje, nisu leteci, jednostavno tako je kako je.
Ide drugi unutra i same gas. Da li je to los auto? Evo prosudite sami. Ja i dalje tvrdim da nije.
 :Rock:
Voziti dizela je kao voditi ljubav sa kondomom. Ide, ali nije to to.

Offline bestija

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #1381 u: 08-10-2015, 19:32:09 »
Evo da se pohvalim. Na mojoj boxerici je jedna klipnjaca odje... karijeru i izasla kroz blok. Na 298000km, pri 5000okr.
Nije ulje, nisu leteci, jednostavno tako je kako je.
Ide drugi unutra i same gas. Da li je to los auto? Evo prosudite sami. Ja i dalje tvrdim da nije.
 :Rock:

Zato je pojam kvalitete subjektivan. meni je osobno lik govorija da su alfe nekavalitetne jer je vozija jednu i nikad više. Pitam ga šta je bilo. Kaže on mrtav ladan puka zupčasti remen. Reko ok. I idemo dalje.

''Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere''.

Offline deda

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #1382 u: 08-10-2015, 19:45:49 »
Ma pusti te klapnje,nego blago ovom mačku.   :Horse: :Horse: :Horse: :Horse: :Horse:

Offline bestija

• Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #1383 u: 08-10-2015, 20:08:42 »
Ma pusti te klapnje,nego blago ovom mačku.   :Horse: :Horse: :Horse: :Horse: :Horse:

perverznjak  :craz
''Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere''.

Offline mote kariola

• Ovisnik o alfistima
  • GT, Piaggio 50
    • Labin
« Odgovori #1384 u: 09-10-2015, 13:58:42 »
Ne bih ulazio previse u raspravu oko mehanickih, hidraulickih, elektricnih i inih komponenti Alfe kao i kvalitete dijelova i izrade jer sam malo tudum po tom pitanju (zato i postoje automehanicari) .... samo cu reci - najlijepsi amblem i najlijepse ime marke vozila u povijesti auto industrije, za nijansu bolje od Aston Martina. Zato ju i vozam evo vec 12 godina.

Za sve ostalo tu su Seati, Skode i Citroeni.
功夫大师.

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #1385 u: 09-10-2015, 15:31:32 »
Ne bih ulazio previse u raspravu oko mehanickih, hidraulickih, elektricnih i inih komponenti Alfe kao i kvalitete dijelova i izrade jer sam malo tudum po tom pitanju (zato i postoje automehanicari) .... samo cu reci - najlijepsi amblem i najlijepse ime marke vozila u povijesti auto industrije, za nijansu bolje od Aston Martina. Zato ju i vozam evo vec 12 godina.

Za sve ostalo tu su Seati, Skode i Citroeni.

:good post  To je to, izvukao si bit.   :hat:

Offline mote kariola

• Ovisnik o alfistima
  • GT, Piaggio 50
    • Labin
« Odgovori #1386 u: 09-10-2015, 16:28:37 »
Mm' da .... meni je bitno da je Alfa i da je crvena, model, godiste i motor manje bitni (samo da nije Arna  :hehe: ) .... kad joj se priblizavam na parkiralistu mi herc zatitra iako je pored nje Audi S8, svaki dan bez iznimke.

Opet, za sve ostalo tu su Opel, KIA i Dacia  :oldman:
功夫大师.

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #1387 u: 09-10-2015, 17:40:40 »
Ja kad vidim tockicu ruzine sretan sam. Jer je to ruzina na ALFI.
Kad mi nesto rikne na ALFI sretan sam. Jer to kupujem djelove za ALFU. Kad me policija kazni u ALFI super se osjecam. Jer sam mogao biti jadnik kojeg kaznjavaju u Citroenu.
Kada ne mogu prodati ALFU najbolje se osjecam jer ce ostati uz mene dok ne crkne. Dakle kratko. Kad vidim crvenu apsisalu ALFU imam osmjeh od uha do uha jer sve ostalo su samo auta.
ALFA ALFA ALFA
ALFA ALFA
ALFA
...

AAAAAAAAAALFAAAAA
ALFAAAAA
AAAALFA
...
Ah...

ALFA...

Ne znam o cemu je rijec u temi jer nikad nisam vidio drugi auto, samo Alfu. Cuo sam da.postoje jos neke marke auta ali poput vanzemaljaca nisam ih vidio jer vidim samo Alfu.

ALFA ALFA ALFA
ALFA ALFA
ALFA

...

AAAAAALLLLFFFFAAAAAA
Aliis si licet, tibi non licet.

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #1388 u: 09-10-2015, 17:41:42 »
Hahaha sad si gotov kad krenu.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #1389 u: 09-10-2015, 17:51:25 »
Što je pjesnik htio reći? ;-)
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #1390 u: 09-10-2015, 17:51:56 »
Ma koga briga. Mogu me i ubiti ali nek to bude u ALFI.
Aliis si licet, tibi non licet.

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
  • Fiat Tipo 146 1.6 boxer
    • Zagreb
« Odgovori #1391 u: 09-10-2015, 17:59:45 »
Ma koga briga. Mogu me i ubiti ali nek to bude u ALFI.

ccc. Bolje pored. Lakse je prodati sjedala.  :craz
Voziti dizela je kao voditi ljubav sa kondomom. Ide, ali nije to to.

Offline Darjan

• Sa stažom
    • Tučepi
« Odgovori #1392 u: 09-10-2015, 18:17:28 »
Ili graničnik vrata. On se češće pokvari.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #1393 u: 09-10-2015, 18:29:09 »

Ili graničnik vrata. On se češće pokvari.

Ne kvari se bas.... Ja sam od ukupno 10 vrata na svojim Alfama mijenjao samo na jednim, i to je imao oko 120tkm....

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #1394 u: 09-10-2015, 19:55:55 »
Break light failure .... javlja ima 10 dana , i mislim se ma ko ga hebe ima iza 3 štopice nije hitno  :hehe:

.. iden danas prominit lampu , kazem sinu da stisne pedalu da vidim koja ne radi , kad ono obe crkle  :smijeh

Eee to je kvaliteta .. lipo istovremeno obe crknu , prominis obe  i peglaj dalje  :tooth:
.... sempre gilles ....

Offline deda

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #1395 u: 09-10-2015, 21:03:10 »
Kaj ste zapeli baš na Citroenu,oni se uopće ne kvare,kad ste kojeg vidli na šlepi.

Fiuman

• Gost
« Odgovori #1396 u: 09-10-2015, 21:09:18 »
C3 danas a par dana prije onaj njihov đip neznam kako se zove

Offline otrov

• Trade Count: (+1)
  • Sa stažom
  • 159 1.9jtdm 8v Grigio Titanio
    • Drežnik Grad
« Odgovori #1397 u: 09-10-2015, 21:29:42 »
C3 danas a par dana prije onaj njihov đip neznam kako se zove
Crossover mislim, taj kontenjer kad je izlazio imao je premijeru kod nas u hotelu!
Audentes deus ipse iuvat

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #1398 u: 09-10-2015, 21:41:17 »
jebote i alfa tak je jaka da je razmetala lamelu na 3 dijela
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline Big D

• Ovisnik o alfistima
  • GTV 2.0 TS Grigio Chiaro
    • Čakovec
« Odgovori #1399 u: 09-10-2015, 21:52:07 »
Crossover mislim, taj kontenjer kad je izlazio imao je premijeru kod nas u hotelu!
C-Crosser

Offline skuky156

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 1.9JTDm 16v 110kw,
    • Slunj
« Odgovori #1400 u: 09-10-2015, 23:50:14 »
Ja kad vidim tockicu ruzine sretan sam. Jer je to ruzina na ALFI.
Kad mi nesto rikne na ALFI sretan sam. Jer to kupujem djelove za ALFU. Kad me policija kazni u ALFI super se osjecam. Jer sam mogao biti jadnik kojeg kaznjavaju u Citroenu.
Kada ne mogu prodati ALFU najbolje se osjecam jer ce ostati uz mene dok ne crkne. Dakle kratko. Kad vidim crvenu apsisalu ALFU imam osmjeh od uha do uha jer sve ostalo su samo auta.
ALFA ALFA ALFA
ALFA ALFA
ALFA
...

AAAAAAAAAALFAAAAA
ALFAAAAA
AAAALFA
...
Ah...

ALFA...

Ne znam o cemu je rijec u temi jer nikad nisam vidio drugi auto, samo Alfu. Cuo sam da.postoje jos neke marke auta ali poput vanzemaljaca nisam ih vidio jer vidim samo Alfu.

ALFA ALFA ALFA
ALFA ALFA
ALFA

...

AAAAAALLLLFFFFAAAAAA
I ALFA.............   :hehe:

Uh,tema se je zahuktala i prešla sa"narodnih kola" na "merci"....

Kad sam u temi alfe u oglasima započeo (tako rekoć) raspravom o vw vs alfa,nisam mislio da ima ovdje i zagriženih protivnika alfe ali dobro. Nisam rekao ni da je alfa vrh a nisam rekao ni da je vw sranje od auta,čak sam u jednom postu i branio vw ali nebitno sad. Ispalo je od jednog kolege "da je to kultura od doma" jer sam bubnuo naziv "zatucani balkanci".. Ako sam koga s tim uvrijedio ja se evo pred svima ISPRIČAVAM i u ime onih koji dijele mišljenje samnom. Da napomenem samo da to nema veze sa mojima doma jer s njima o autima(alfi) niti ne pričam niti je netko kod mene tako što izjavio. No da ne duljim. Htio sam napisati sve moje nevolje sa alfama pa neka pojedini procjene dali zbog tih stvari auto nevalja. 
Alfa 156 1997 god. 1.6ts - 200000km-varijator faze i vilice (varijator ostao-vilice zamjenjene) nedugo nakon tog prodao ju.
Alfa 146 1999.god 1.9jtd 105ks 140000km upitnih... bila mi jako spuštena -nakon par mjeseci prodao kolegi (Dario145)
Alfa 156 1998.god 2.0ts + plin oko 300000km ... 4 godine ju vozio,zamjenjene vilice i motor(motor da napomenem nije zaribao nego je trošio abnormalno ulje i dopeljao sam drugu alfu iz slo.za donatora) ostatak što je rađeno je rađeno zbog moje ludorije u glavi(lakiranje,kožna unutrašnjost,redizajn unutrašnjosti itd...)
Alfa 159 1.9 jtdm 150ks 2007.god  235000km -mjenjane gornje vilice,donji veliki seleni,opruge prednje i desni ležaj... servis neću spominjati,mora se na svakom autu raditi... tko ne radi-dobije razje... motor i dr.
I moja zamjerka 159-ki prednji blatobrani nisu dovoljno zaštićeni a izloženi su pjeskarenju non stop kod praga(znam-trebam kupiti zastavice)

Iz predočenog se vidi da auti (osim 146) imaju 200+tkm . Samo mi 159 ima servisnu knjižicu i po njoj i po računima je sve zamjenjeno po PRVI put - do sad nikako-znači prva ugradnja. I meni-unatoč plaći manjoj od prosječne hrvatske plaće ovo nije skupo jer Heellllooo-u  235000km ima.  Ali je servisirana. I trudit ću se da tako ostane.   Pojedinci i dalje neka pljuju po alfi ali ja ću ju opet kupiti-ako bog da,za dvije godine stiže i Giulietta na kućni prag...   ::) 
Ali čađara    :hehe:

Za THE END
Nema više ova marka bolja--> ona marka bolja  = sve je isti shit u globalu samo druga imena, Kako održavaš-tako ćeš vozit i kako je bilo održavano eeeee  to je kakve si sreće brajne..   :hehe:
:ar:  
http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=69963.0
EX:http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=56880.0

Constantine

• Gost
« Odgovori #1401 u: 10-10-2015, 09:10:05 »
I ALFA.............   :hehe:

Uh,tema se je zahuktala i prešla sa"narodnih kola" na "merci"....

Kad sam u temi alfe u oglasima započeo (tako rekoć) raspravom o vw vs alfa,nisam mislio da ima ovdje i zagriženih protivnika alfe ali dobro. Nisam rekao ni da je alfa vrh a nisam rekao ni da je vw sranje od auta,čak sam u jednom postu i branio vw ali nebitno sad. Ispalo je od jednog kolege "da je to kultura od doma" jer sam bubnuo naziv "zatucani balkanci".. Ako sam koga s tim uvrijedio ja se evo pred svima ISPRIČAVAM i u ime onih koji dijele mišljenje samnom. Da napomenem samo da to nema veze sa mojima doma jer s njima o autima(alfi) niti ne pričam niti je netko kod mene tako što izjavio. No da ne duljim. Htio sam napisati sve moje nevolje sa alfama pa neka pojedini procjene dali zbog tih stvari auto nevalja. 
Alfa 156 1997 god. 1.6ts - 200000km-varijator faze i vilice (varijator ostao-vilice zamjenjene) nedugo nakon tog prodao ju.
Alfa 146 1999.god 1.9jtd 105ks 140000km upitnih... bila mi jako spuštena -nakon par mjeseci prodao kolegi (Dario145)
Alfa 156 1998.god 2.0ts + plin oko 300000km ... 4 godine ju vozio,zamjenjene vilice i motor(motor da napomenem nije zaribao nego je trošio abnormalno ulje i dopeljao sam drugu alfu iz slo.za donatora) ostatak što je rađeno je rađeno zbog moje ludorije u glavi(lakiranje,kožna unutrašnjost,redizajn unutrašnjosti itd...)
Alfa 159 1.9 jtdm 150ks 2007.god  235000km -mjenjane gornje vilice,donji veliki seleni,opruge prednje i desni ležaj... servis neću spominjati,mora se na svakom autu raditi... tko ne radi-dobije razje... motor i dr.
I moja zamjerka 159-ki prednji blatobrani nisu dovoljno zaštićeni a izloženi su pjeskarenju non stop kod praga(znam-trebam kupiti zastavice)

Iz predočenog se vidi da auti (osim 146) imaju 200+tkm . Samo mi 159 ima servisnu knjižicu i po njoj i po računima je sve zamjenjeno po PRVI put - do sad nikako-znači prva ugradnja. I meni-unatoč plaći manjoj od prosječne hrvatske plaće ovo nije skupo jer Heellllooo-u  235000km ima.  Ali je servisirana. I trudit ću se da tako ostane.   Pojedinci i dalje neka pljuju po alfi ali ja ću ju opet kupiti-ako bog da,za dvije godine stiže i Giulietta na kućni prag...   ::) 
Ali čađara    :hehe:

Za THE END
Nema više ova marka bolja--> ona marka bolja  = sve je isti shit u globalu samo druga imena, Kako održavaš-tako ćeš vozit i kako je bilo održavano eeeee  to je kakve si sreće brajne..   :hehe:

Nisam ja na tebe mislio za kulturu od doma.
Za 159 sa masu puta rekao da je kvantni pomak u odnosu na 156 i iako je to u stvari vrlo skučen auto, nepregledan sa idiotskim gepekom izgleda dobro da mu možeš progledat kroz prste. Cijene su im nešto pale a i još će tako da kroz godinu dvije će to bit dobra kupnja.
Tu sam masu puta pročitao usporedbu sa vw, kao kupio sam alfu za 3000 a za to nisam mogao ni golfa 3 i slične gluposti zato sam ti replicirao na zatucani balkan.
A da bi se trebali riješit fiata trebali bi, danas proizvode dva modela i to su modeli na odlasku.
Lancia također praktički ne postoji.
Ako Renault može radit posao sa Daciom sigurno postoji netko tko to može sa Alfom ili Lanciom.

Novac se neće zaradit za Giuliom od 510 konja koja će nosit gubitak zbog vrlo male serije a i dolazi ne zna se kad ili modelom 4C.

Što se tiče lima, pogledao sam dvadesetak 145 fl2 i isto toliko 156, 147, 155. Tu nemaš šta više popravljat nego vozit još koju godinu i bacit. Čak mi se čini da im je i gazda fiat imao kvalitetnije modele što se lima tiče. Barem je to moj dojam. Nisam vidio toliko trulih Marea i Bravo-a a pogotovo što se tiče Stila i 147.
« Zadnja izmjena: 10-10-2015, 09:19:06 od Constantine »

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #1402 u: 10-10-2015, 11:50:11 »

Što se tiče lima, pogledao sam dvadesetak 145 fl2 i isto toliko 156, 147, 155. Tu nemaš šta više popravljat nego vozit još koju godinu i bacit. Čak mi se čini da im je i gazda fiat imao kvalitetnije modele što se lima tiče. Barem je to moj dojam. Nisam vidio toliko trulih Marea i Bravo-a a pogotovo što se tiče Stila i 147.

Evo kako su trule, 145 fl2 iz 99. Nikad rađena, samo oprana. Tako da mi nije jasno šta si to gledao i kako može biti tolika razlika između ovog i trulog po tvom opisu.
I sa 147 i 156 ista stvar, ima samo površinske ruzine gdje je zguljena izolacija.
« Zadnja izmjena: 10-10-2015, 12:11:14 od tool75 »

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
  • This time, next year, will be millionaire
    • Rapperswil, Switzerland
    • Personal web site
« Odgovori #1403 u: 10-10-2015, 13:23:19 »
Kaj ste zapeli baš na Citroenu,oni se uopće ne kvare,kad ste kojeg vidli na šlepi.

Ako je po tome sudit onda je BMW smece od auta. Najvise auta koje sam vidio na slepi po Njemackoj, Svicarskoj, Austriji i je BMW. U biti ne sjecam se da sam vidio i jednu drugu marku. Ima slika od ljetos, tu negdje sam postao, u Minhenu, 3 BMW gecrkt na sto metara.
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2
Trenutno: AR 147 1.9 JTD, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport

Constantine

• Gost
« Odgovori #1404 u: 10-10-2015, 14:30:41 »
Evo kako su trule, 145 fl2 iz 99. Nikad rađena, samo oprana. Tako da mi nije jasno šta si to gledao i kako može biti tolika razlika između ovog i trulog po tvom opisu.
I sa 147 i 156 ista stvar, ima samo površinske ruzine gdje je zguljena izolacija.
Da sam takvu našao odavno bi je kupio.
Šta sam gledao? Sve jtd  i td u oglasniku koje su izašle u Zagrebu i okolici 145 i 46. Bolju limariju sam vidio na fiatima.
Nisam pogledao ni jednu iz prvih serija, te su navodno kao bolje.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #1405 u: 02-11-2015, 10:33:38 »
Mala digresija na temu kvalitete Alfi haha

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #1406 u: 02-11-2015, 12:35:47 »
Minjan gume , minjan prednji trap , nakon 3 godine , prije tri godine isto stavljeno sve novo i gume i trap ... cca 40000 km :roll:
Riječ je o zamjenskim dijelovima , prvi puta neznam koji su bili , sad idu TRW gore.
 :mehanic 

Auto ima 130 000 km.
Originali su bili procvilili na cca 60-70 ooo , na 80 000 je već bila sva razje...ana , na cca 90 000 sam mijenjao sve jer to više nije bilo ni blizu dobrog.
.... sempre gilles ....

Cro-Alfa

• Gost

Offline ocp

• Pripravnik
  • **
  • 159 TI 2.4
    • Rijeka
« Odgovori #1408 u: 18-02-2017, 00:21:37 »
www.mirror.co.uk/lifestyle/motoring/revealed-car-breaks-down-most-9826811

The top 10 cars which break down the most - with the average claim paid out

Alfa Romeo - 40 per cent breakdown rate - £355 average payout claim
Porsche - 36 per cent breakdown rate - £1,020 average payout claim
Land Rover - 34 per cent breakdown rate - £510 average payout claim
Chrysler - 26 per cent breakdown rate - £475 average payout claim
Mercedes - 25 per cent breakdown rate - £560 average payout claim
Jaguar - 23 per cent breakdown rate - £440 average payout claim
Lexus - 22 per cent breakdown rate - £470 average payout claim
BMW - 16 per cent breakdown rate - £610 average payout claim
Volvo - 16 per cent breakdown rate - £465 average payout claim
Citroen - 15 per cent breakdown rate - £363 average payout claim

The common faults were topped by axle, suspension and electrical problems.

Dakle, auti koji se najviše kvare u UK su Alfe. Usto su i najjeftinije u rješavanju tih istih kvarova.

Ovo je svježe, danas tu sutra Index prekosutra vw forum. Porsche isto briljira.

Offline Big D

• Ovisnik o alfistima
  • GTV 2.0 TS Grigio Chiaro
    • Čakovec
« Odgovori #1409 u: 18-02-2017, 00:35:02 »
Puno marki iz premium segmenta je na popisu. Dakle, Alfa dobro pozicionira cijenu Giulie  :tooth