Ukratko :
bmw x6 , 100 000 ojra - na 27 000 razletila se pumpa visokog tlaka , na 80 000 razletia se kompresor klime , otpalo nekoliko prekidača ... i još nekoliko stvari ...
Audi v10 - sve svitli u njemu, grešaka da ni u audiju nikad nisu uspili greške pogasiti - 125 ooo ojra plaćen ....
Audi 6 tfsi - 70 000 ojra .... više u servisu nego doma ....
Široko - tvornička greška na lancu , 30 000 km na autu ... preslagan jedno 6 mjeseci po servisima diljem hr ...
Passat od kolege koji vozi ko baba , raspa mu se mjenjač - koliko bi tek izdrža da ga ja vozim ko što alfu vozim.
Audi v6 od kolege - otišle bregaste
Renault v6 od frenda - tvorniča greška , dva motora mjenjana u garanciji izgorio klip na autocesti ... na kraju se mjenjač raspao.
Sve gotovo novi auti.
Ne veselim se tuđim problemima , al činjenice ne idu u prilog nikakvoj dojč kvaliteti ... samo velika cijena a kvaliteta nema nikakve veze sa time.
Na mojoj gt je pukla brtvela , kao i još nekim getejkama ... istina čista konstrukcijska greška , ista brtvela ko na 147/156 a vrata og gt duplo teža jbg ...
Ali novi gt je koštao 35 000 .....
Da ti ja sad nabrojim ljude koje znam a nemaju veze sa forumima koji me razletio TS motor, sve redom manje od 100 tisuća kilometara?
Kakav je to ovjes koji u gradu nemre izdržat 50 tisuća?
Kakav je to lim koji istrune u 21. stoljeću, farba koja puca nakon najmanjeg kamečića?
Dosjedi po limariji koje vidiš da nisu 100% sa deset metara udaljenosti?
Ja sam na 159 dva puta mijenjao turbinu u 25 tisuća km i pet puta senzore raznorazne i podizač prozora i žaruljice od svjetala dest puta i šta ti ja znam.
Jtd motor prva liga, nema šta al sve oko motora tri puta crkne a kad crkne onda je to njemačka podvala iz Boscha...
Znači pričam o cijeloj gami od 1997 izuzev modela 159 a ni on nije prestao biti mušićav ali je barem složen kao njemački auto.
Ti tamo spominješ neke skupe audije, reci da li znaš koliko problema imaju maseratiji i ferrariji?
Reno nikad nije imao svoj V6 nego je to PSA proizvod i to je vrhunski motor, bio u cliu V6 ili Laguni.
Ja vozim francuze jako dugo i 406 je bolje složen auto od 156. Samo netko tko nema pojma može tvrdit drugačije, ne vozi se bolje jer je podešen za udobnost ali limarija, unutrašnjost, buka.. uglavnom u cjelini bolji auto.
Pa alfe i vani imaju nižu cijenu od konkurencije a ne samo kod zatupljenih balkanaca i za to postoji razlog.
Alfa danas proizvodi dva auta, koji je razlog tome?
Kako je taj sfušani VW koncern dogurao do najvećeg svetskog proizvođča automobila?
Razlog je šugavi fiat koji nije ulagao dovoljno ni u kvalitetu ni u ponudu modela i firmu je doveo do toga da se do nedavno govorilo o prodaji i Alfi definitivno treba bolji vlasnik.
A to sa vrijeđanjem rade ljudi koji uglavnom pojma nemaju pa ne znaju ništa drugo reći nego vrijeđat jer su tako naučili od doma.