evo mala rekapitulacija mojeg druženja sa AR MiTo 1.4 TB 120 Ks, 2011. godina. Mito imam 10 mjeseci, prešao sam 20.000 km sa njom. I imao sam već nekih problema/kvarova:
- prije 6 mjeseci otišao mi akumulator (tvornički akumulator izdržao 2 i pol godine - bravo ALFA, grancija na auto 3 godine, garancija a akumulator 2 godine)
- 51.000 km - auto počeo prilikom dodavanja gasa(ubrzavanju) zanositi u desno (6 posjeta mehaničaru, 4 x rađen špur, zamijenjena lijeva vilica-auto je i dalje vukao u desno, već bio lud i otišao sam onda diretkno u autocommerce, nakon posjeta njihovom servisu napravili su ponovno špur kako treba i riješili stvar)
- zamijenjeno sjenilo za sunce na strani suvozača (skroz se rasklimalo)
- zamijenjen senzor osvjetljena na instrumentnoj ploči
- na 55.000 km počeo se čuti stražnji ležaj (granacija na ležaj 50.000 km, zamijenila mi ga ekipa u autocommerc pod garancijom - svaka čast, izašli mi u susret)
Koštala me moja lafica do sada već živaca.

Kosta zivaca i vremena, al ne znaci da je nekvalitetno. Potkradaju se takve stvari.
Ja sam 2000 kupio novi 206. Cekao sam ga 6 mjeseci. Nije jos bio ni proizveden kad sam ga uplatio. Moja draga htjela taj lijepi crveni tutac.
Preuzeo ga 22.2.2000. prodao tri mjeseca kasnije.
U zagradama objasnjenja ovlastenog servisa:
U tri mjeseca tri puta su mi mijenjali gornji nosac motora, prvi nakon samo 800 km (tvornicka greska na cijeloj seriji)
Vozacko sjedalo jednom, rasklimalo se nakon 1100 km, zamijenjeno. Novo se rasklimalo nakon sljedecih 800 km, al takvog sam ga i prodao (tvornicka greska)
Sve 4 rucke za koje se uhvatis u voznji. Cim bi ju prvi put povukao otpale bi one zastite na sarafima i nema teorije da ih vise namjestis, promijenjeno, sa novima ista stvar, poljepio cijanofixom koliko sam se bio raspizdio (desava se)
Nakon 1300 km auto se poceo gasit sam od sebe, motoric minimuma (vi ste jedinstven slucaj)
Nakon prve kise prednji lijevi far jer je bio pun vode, Francois zaboravio zaljepit staklo, promijenjeno (desava se)
Ugradio radio na postojecu instalaciju, 4 zvucnika u pripremi (tada je to bio standard i wow oprema) desni prednji ne radi, Jean Jacqoues Pizdolizije nije spoji konektor (desava se)
I jos je tu bilo nekih sitnica.
Suma sumarum, tri mjeseca sam trpio, svaki drugi dan bio u servisu, na kraju prodao govno i zakleo se da francuz u moje dvoriste vise nikad uci nece.
Dakle suti, taj MiTo je zvijer i to su tricarije sta ti se do sad izdesavalo.
Alfi toleriram takve musice jer ima ono nesto i poseban je gust u voznji. Ono malo zabarsko govno bi polio benzinom i zapalio. Nit gusta u voznji, nit kvalitete.