14-06-2026, 10:43:53

Autor Tema: Rasprava o kvaliteti Alfi  (Posjeta: 104587 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • KRK
Odg: Rasprava o kvaliteti Alfi
« Odgovori #780 u: 24-02-2014, 21:38:28 »
jesi siguran da nije zemlja porijekla china  :hehe:

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #781 u: 24-02-2014, 21:39:41 »
Eno mi ispalo i desno sjenilo   :funny: :funny: :funny:

Da mi je znati ko ju je sastavija  :hehe: ...
A da malo manje  http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=30635.msg462256#msg462256    možda se to nebi dogodilo.  :funny:

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #782 u: 24-02-2014, 21:39:55 »
Eno mi ispalo i desno sjenilo   :funny: :funny: :funny:

Da mi je znati ko ju je sastavija  :hehe: ...

ja ne vjerujem kad čitam tvoju temu, imam frenda koji je kupio govno uveženo, koje je bilo udareno i samo ju tjera već 40tkm i toči, ulje svakih 20tkm i filteri i to je to samo gas, na 19 niti ga ovjes zeza niti mu šta rikava, jedino ga parking senzor i pozicija gnjave
Nije bolest sve što boli

Offline GTzadar

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #783 u: 24-02-2014, 22:00:44 »
jesi siguran da nije zemlja porijekla china  :hehe:

Znaš da mi je palo napamet takva neka ideja  :hehe:

...ovu moju su neki mulci na praksi zavidali .. :craz
.... sempre gilles ....

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
  • This time, next year, will be millionaire
    • Rapperswil, Switzerland
    • Personal web site
« Odgovori #784 u: 24-02-2014, 22:15:32 »
Ja nemam primjedbe na kvalitetu alfi. Koliko joj das i kakav si prema njoj tako ti vrati. Jedino ova od GT Zadar je neka cudna. Ocito je Giovanni u petak pravio.

Ja sam svojoj dao sve pa mi je bas tako i vratila. Otvorila mi haubu na autoputu. Bas joj hvala  :funny:
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2
Trenutno: AR 147 1.9 JTD, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport

Offline Bavarac

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 GTA, 155 1.8 TS 16V S
    • Zadar
« Odgovori #785 u: 24-02-2014, 22:16:38 »

Ja sam svojoj dao sve pa mi je bas tako i vratila. Otvorila mi haubu na autoputu. Bas joj hvala  :funny:
Uh... Strasno.
Viva Italia

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site
« Odgovori #786 u: 24-02-2014, 22:23:29 »
Uh... Strasno.

Bome i je. Jebga..jos malo para da mi uzme
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2

Offline kovac.01

• Na probi
  • *
  • AR MiTo
    • Zagreb
« Odgovori #787 u: 25-02-2014, 09:16:24 »
Ajde me nemojte da ne kazem sta. Covjek je u 50k km promjenio akumolator koji nema veze s Alfom, lager koji netko masovno proizvodi za vesmasine, aute i sve ostalo kaj ima rotirajuce djelove i isto tako nema pretjerane veze s pouzdanoscu Alfa, netko mu je razj...o sjenilo i tri-cetri majstora mu nisu znala namjestiti optiku...  i zbog toga Mito nevalja! 
Majko mila svasta!   :wal:
:handclap: :handclap: :handclap:
baš sam se nasmijao.. znači na akumulator da se žalim FIAM-u, na lager valjda nekom proizvođaču u kini koji proizvodi i ležajeve za vešmašine (ili su možda i SKF i FAG počeli fušariti), ako ode podizać prozora neka se žalim valeu, ako bude problema sa ESP žaliti ću se BOSCHU, za turbinu valjda se žalim GARETT-u.. A za šta se mogu žaliti ALFI.. čak i proizvođač je FIAT auto s.p.a. a ne alfa romeo.. živjela globalizacija..
ali ja sam kupio auto, kompletan, pod značkom ALFA romea.. i to je alfina briga koje dobavljače će za koji dio odabrati..

često ista firma proizvodi dijelove za manje/više sve proizvođače auta, a jedina razlika je u kontroli dijelova/kontroli u proizvodnji.
 :sado:

Offline Pol ZF1

• Sa stažom
    • Međimurje
« Odgovori #788 u: 25-02-2014, 10:27:55 »
Nije SKF počeo fušariti nego jednostavno rade dnevno 10000 ležajeva i nejde baš svaki na ultrazvuk da bi se vidjelo dal je na mikro razini sve ok s materijalom. Ako očekuješ takvu kontrolu kvalitete onda ćeš auto platiti 200k €.

Ja sam nedavno kupio komplet zadnje za Tico, baš od SKF-a, zamjenio i nakon 5000km jedan se opet čuje. I kaj sad? Uzeo sam za 120kn novi i zamjenio. Ne planiram plakati po forumima radi toga.

A akumulatori kod naš još jako dugo drže s obzirom da im je temperatura na kojoj moraju raditi od -25 pa do + 90.

Svatko tko je ikada radio kvalitetu kontrole (a ja upravo to radim) zna da se ne može nikada garantirati 100% za svaki komad.  Ono što možeš, je nadati se da ti onaj jedan komad od 10000 koji jednostavno ne valja, ne dođe u ruke nekom picajzli... :p

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site
« Odgovori #789 u: 25-02-2014, 10:38:35 »
:mah:
evo mala rekapitulacija mojeg druženja sa AR MiTo 1.4 TB 120 Ks, 2011. godina. Mito imam 10 mjeseci, prešao sam 20.000 km sa njom. I imao sam već nekih problema/kvarova:
 - prije 6 mjeseci otišao mi akumulator (tvornički akumulator izdržao 2 i pol godine - bravo ALFA, grancija na auto 3 godine, garancija a akumulator 2 godine)
 - 51.000 km - auto počeo prilikom dodavanja gasa(ubrzavanju) zanositi u desno (6 posjeta mehaničaru, 4 x rađen špur, zamijenjena lijeva vilica-auto je i dalje vukao u desno, već bio lud i otišao sam onda diretkno u autocommerce, nakon posjeta njihovom servisu napravili su ponovno špur kako treba i riješili stvar)
 - zamijenjeno sjenilo za sunce na strani suvozača (skroz se rasklimalo)
 - zamijenjen senzor osvjetljena na instrumentnoj ploči
 - na 55.000 km počeo se čuti stražnji ležaj (granacija na ležaj 50.000 km, zamijenila mi ga ekipa u autocommerc pod garancijom - svaka čast, izašli mi u susret)

Koštala me moja lafica do sada već živaca.

:alfisti:

Kosta zivaca i vremena, al ne znaci da je nekvalitetno. Potkradaju se takve stvari.
Ja sam 2000 kupio novi 206. Cekao sam ga 6 mjeseci. Nije jos bio ni proizveden kad sam ga uplatio. Moja draga htjela taj lijepi crveni tutac.
Preuzeo ga 22.2.2000. prodao tri mjeseca kasnije.
U zagradama objasnjenja ovlastenog servisa:
U tri mjeseca tri puta su mi mijenjali gornji nosac motora, prvi nakon samo 800 km (tvornicka greska na cijeloj seriji)
Vozacko sjedalo jednom, rasklimalo se nakon 1100 km, zamijenjeno. Novo se rasklimalo nakon sljedecih 800 km, al takvog sam ga i prodao (tvornicka greska)
Sve 4 rucke za koje se uhvatis u voznji. Cim bi ju prvi put povukao otpale bi one zastite na sarafima i nema teorije da ih vise namjestis, promijenjeno, sa novima ista stvar, poljepio cijanofixom koliko sam se bio raspizdio (desava se)
Nakon 1300 km auto se poceo gasit sam od sebe, motoric minimuma (vi ste jedinstven slucaj)
Nakon prve kise prednji lijevi far jer je bio pun vode, Francois zaboravio zaljepit staklo, promijenjeno (desava se)
Ugradio radio na postojecu instalaciju, 4 zvucnika u pripremi (tada je to bio standard i wow oprema) desni prednji ne radi, Jean Jacqoues Pizdolizije nije spoji konektor (desava se)
I jos je tu bilo nekih sitnica.
Suma sumarum, tri mjeseca sam trpio, svaki drugi dan bio u servisu, na kraju prodao govno i zakleo se da francuz u moje dvoriste vise nikad uci nece.
Dakle suti, taj MiTo je zvijer i to su tricarije sta ti se do sad izdesavalo.
Alfi toleriram takve musice jer ima ono nesto i poseban je gust u voznji. Ono malo zabarsko govno bi polio benzinom i zapalio. Nit gusta u voznji, nit kvalitete.

Offline kovac.01

• Na probi
  • *
  • AR MiTo
    • Zagreb
« Odgovori #790 u: 25-02-2014, 10:53:43 »
Nije SKF počeo fušariti nego jednostavno rade dnevno 10000 ležajeva i nejde baš svaki na ultrazvuk da bi se vidjelo dal je na mikro razini sve ok s materijalom. Ako očekuješ takvu kontrolu kvalitete onda ćeš auto platiti 200k €.

Ja sam nedavno kupio komplet zadnje za Tico, baš od SKF-a, zamjenio i nakon 5000km jedan se opet čuje. I kaj sad? Uzeo sam za 120kn novi i zamjenio. Ne planiram plakati po forumima radi toga.

A akumulatori kod naš još jako dugo drže s obzirom da im je temperatura na kojoj moraju raditi od -25 pa do + 90.

slažem se..nema 100% kontrole.. sve se svodi na statistuku i uzorkovanje.. jedna sitnica ok, 2 sitnice već malo živciraju :)

Svatko tko je ikada radio kvalitetu kontrole (a ja upravo to radim) zna da se ne može nikada garantirati 100% za svaki komad.  Ono što možeš, je nadati se da ti onaj jedan komad od 10000 koji jednostavno ne valja, ne dođe u ruke nekom picajzli... :p

slažem se..nema 100% kontrole.. sve se svodi na statistuku i uzorkovanje.. jedna sitnica ok, 2 sitnice već malo živciraju :)

Offline kovac.01

• Na probi
  • *
  • AR MiTo
    • Zagreb
« Odgovori #791 u: 25-02-2014, 10:57:47 »
Kosta zivaca i vremena, al ne znaci da je nekvalitetno. Potkradaju se takve stvari.
Ja sam 2000 kupio novi 206. Cekao sam ga 6 mjeseci. Nije jos bio ni proizveden kad sam ga uplatio. Moja draga htjela taj lijepi crveni tutac.
Preuzeo ga 22.2.2000. prodao tri mjeseca kasnije.
U zagradama objasnjenja ovlastenog servisa:
U tri mjeseca tri puta su mi mijenjali gornji nosac motora, prvi nakon samo 800 km (tvornicka greska na cijeloj seriji)
Vozacko sjedalo jednom, rasklimalo se nakon 1100 km, zamijenjeno. Novo se rasklimalo nakon sljedecih 800 km, al takvog sam ga i prodao (tvornicka greska)
Sve 4 rucke za koje se uhvatis u voznji. Cim bi ju prvi put povukao otpale bi one zastite na sarafima i nema teorije da ih vise namjestis, promijenjeno, sa novima ista stvar, poljepio cijanofixom koliko sam se bio raspizdio (desava se)
Nakon 1300 km auto se poceo gasit sam od sebe, motoric minimuma (vi ste jedinstven slucaj)
Nakon prve kise prednji lijevi far jer je bio pun vode, Francois zaboravio zaljepit staklo, promijenjeno (desava se)
Ugradio radio na postojecu instalaciju, 4 zvucnika u pripremi (tada je to bio standard i wow oprema) desni prednji ne radi, Jean Jacqoues Pizdolizije nije spoji konektor (desava se)
I jos je tu bilo nekih sitnica.
Suma sumarum, tri mjeseca sam trpio, svaki drugi dan bio u servisu, na kraju prodao govno i zakleo se da francuz u moje dvoriste vise nikad uci nece.
Dakle suti, taj MiTo je zvijer i to su tricarije sta ti se do sad izdesavalo.
Alfi toleriram takve musice jer ima ono nesto i poseban je gust u voznji. Ono malo zabarsko govno bi polio benzinom i zapalio. Nit gusta u voznji, nit kvalitete.

zato kada je došlo vrijeme za zamjenu 147 nisam ni razmišljao puno koji auto uzeti, nego koji model alfe uzeti :)
ležaj i akumulator manji problem - odmah utvrdili kvar i riješili..
dok je za ono što je auto vukao u jednu stranu trebalo 6 posjeta mehaničarui..  a malo me je njihov stav još dodatno iznervirao.. kada ti netko kaže da je to sad skoro pa dobro, i što ja hoću... otvaraš na autoputu bocu vode, i nakon 1 sekunde (50 metara) si na rubu između zaustavne trake i trave....

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #792 u: 25-02-2014, 11:02:01 »

ma naravno da živciraju, ali nije baš ništa strašno (dešava se  :hehe:)

ja imam grande-a, kupio ga novog 2007g do sada promjenio jednu žaruljicu i na 5tkm podizač stakla,
frend ima P307 i potrošio je više love na žaruljice nago ja na ukupno održavanje  :craz

ne se živcirat, samo ti nju pazi i mazi
Spider 115

Offline Antares

• Pripravnik
  • **
    • Rijeka
« Odgovori #793 u: 29-04-2014, 15:54:12 »
Ja ne spadam u prastare alfiste, kupio sam 147 prije cca 1g. Sve radi besprijekorno. Auto je 9g. i 150 kkm. Jedino sam mijenjao neke dijelove prednjeg desnog dijela ovjesa zato jer baba koja je vozila ovu alfu nije znala kako se pravilno popeti na nogostup.

Ne znam da li je to zato što je ta Alfa kao nova kupljena u Njemačkoj pa se tamo šalje ispravne aute, a kod nas neki drek. Tvornica neće sigurno službeno deklarirati da proizvode različite aute za različita tržišta, ali pitanje je što se događa ispod stola. Sjećam se da je bio slučaj u Splitu da je jedna firma naručila Fiate koji su bili s raznim bugovima koji su otkriveni u sustavu kontrole. Ne znam da li su te aute trebali poslati na reciklažu ili su ih trebali sustavno popravljati prije puštanja u prodaju. Naši balkanci su to otkupili za male pare. Nakon toga pametnjakovići nisu napravili ništa, nego su ih turnili u prodaju kao nove i ispravne automobile. Tko zna kakvih još slučajeva ima.

Moja Alfica radi ko švicarski sat. Ali ne smijem puno govoriti o tome da je ne ureknem, da ne ostanem ko pizda na sred ceste.
« Zadnja izmjena: 29-04-2014, 15:59:34 od Antares »

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #794 u: 30-04-2014, 06:57:41 »
auti ( mislim na fiat grupaciju ) koji izadu iz tvornice sa nekom gresko a da ne utjece na sigurnost voznje ide na prodaju zastupnicima za " manje para " neko to poprave a neki jednostavno tako prodaju za punu cijenu. nema vracanja u tvornicu jer je jednostavno preskupi proces. normalno da nisu svi slagani isto. svako trziste ima svoje kriterije i plateznu moc kupca.

Offline Darjan

• Sa stažom
    • Tučepi
« Odgovori #795 u: 30-04-2014, 08:02:16 »
Ja nikad neću zaboraviti kad sam s prijateljem u autolimarskoj radioni nešto čačkao oko dobro razbijene 156 koja mu je stigla na popravak. Auto je tad bio par godina star i s obzirom da je sa 100+ km/h bio bočno razvaljen u betonski blok, popravak je bio na granici isplativosti, ali zbog tadašnje vrijednosti auta ipak se odlučilo krenuti u radove.
I tako, gledamo mi oko auta, svi šavovi i spojevi na mjestu, auto nikad prije nije bio karamboliran, jedino je malo čudno kako su se svi zračni jastuci osim bočnih zavjesa aktivirali. Čerupanje interijera je svakako bilo u planu, i kad je došlo na red, vidio se razlog zbog kojeg su zavjese ostale neaktivirane - Jackove od istih je netko zaboravio spojiti. Očito je Giovanni tog dana kasnio na marendu...

Offline milosabs

• Pripravnik
  • **
    • Srbija
« Odgovori #796 u: 30-04-2014, 09:06:58 »
Ko i kod Renoa ali i nase Zastave,sve zavisi kakav ti primerak zapadne.Ako je dobar ljudi se u njega kunu

Послато са LG-P760

Offline milosabs

• Pripravnik
  • **
    • Srbija
« Odgovori #797 u: 30-04-2014, 09:09:29 »
Ja sam imao Generation-( reno megan 3 iz Turske za siromasna trzista) a moj prijatelj originalnog.Cenovna razlika je bila preko 5000 eur.Ja sam za 70000 km promenio nista a on dizne,turbinu i kompletan trap.Njegov prijatelj opet sa originalnim Meganom nije menjao nista.Rec je o novim autima,

Послато са LG-P760

Offline Antares

• Pripravnik
  • **
    • Rijeka
« Odgovori #798 u: 30-04-2014, 09:39:38 »
Ja nikad neću zaboraviti kad sam s prijateljem u autolimarskoj radioni nešto čačkao oko dobro razbijene 156 koja mu je stigla na popravak. Auto je tad bio par godina star i s obzirom da je sa 100+ km/h bio bočno razvaljen u betonski blok, popravak je bio na granici isplativosti, ali zbog tadašnje vrijednosti auta ipak se odlučilo krenuti u radove.
I tako, gledamo mi oko auta, svi šavovi i spojevi na mjestu, auto nikad prije nije bio karamboliran, jedino je malo čudno kako su se svi zračni jastuci osim bočnih zavjesa aktivirali. Čerupanje interijera je svakako bilo u planu, i kad je došlo na red, vidio se razlog zbog kojeg su zavjese ostale neaktivirane - Jackove od istih je netko zaboravio spojiti. Očito je Giovanni tog dana kasnio na marendu...

Nije mi jasno. Ako su konektori bili odspojeni, kako centralna jedinica od Airbaga nije javljala grešku. Meni se to desilo na Fiat Stilo, da se odspojio konektor na senzoru airbaga u suvozačevom sicu i onda je javljalo Airbag Failure. Centralna jedinica je i stavljena zato da ne bi konektori ispali ili da ne bi Giovanni zajebao u tvornici.

Offline Vrba

• Učim polako
    • Zagreb
« Odgovori #799 u: 19-08-2014, 23:14:49 »
Di god raspravljam o autima općenito, svugdje se nađu mnogi koji pljuju po alfi kako je nepouzdana i kramp... :ne2: u većini slučajeva nađem nešto u svoju obranu, ali nažalost nemam alfu trenutačno :sad: kako bi mogao bar nešto dokazati suprotno... neki dan sam vrtio reliability index gdje kaže za bilo koju alfu da su najgori auti po njihovom statistikom. :000: Pa bih zato molio par ili više Alfista da mi kažu svoja vlastita iskustva sa svojim ljubimcima, onako, koliko redovito servis, koliko ulažete u njega itd itd.... nadam se da budem našao nešto za obranu za sljedeći put  :hap: :sarcastic:

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #800 u: 19-08-2014, 23:58:56 »
Di god raspravljam o autima općenito, svugdje se nađu mnogi koji pljuju po alfi kako je nepouzdana i kramp... :ne2: u većini slučajeva nađem nešto u svoju obranu, ali nažalost nemam alfu trenutačno :sad: kako bi mogao bar nešto dokazati suprotno... neki dan sam vrtio reliability index gdje kaže za bilo koju alfu da su najgori auti po njihovom statistikom. :000: Pa bih zato molio par ili više Alfista da mi kažu svoja vlastita iskustva sa svojim ljubimcima, onako, koliko redovito servis, koliko ulažete u njega itd itd.... nadam se da budem našao nešto za obranu za sljedeći put  :hap: :sarcastic:
Gubis vrijeme nek zive u neznanju i misle da im je auto vrh ;)
Nije bolest sve što boli

barba Oro

• Gost
« Odgovori #801 u: 20-08-2014, 00:05:21 »

... a neki su najveći kritičari, a ujedno i fanatični obožavatelji iste te alfe.

Offline Rogi75ri

• Sa stažom
  • Alfa 75 2.4TD Alfa 75 2.0TS Alfa 164 3.0V6 24V
    • rijeka-trsat
« Odgovori #802 u: 20-08-2014, 01:07:44 »
Ljubomora je gadna stvar sam ja naucio od takvih  :)
Sekta zivi vjecno 😁

Offline milosabs

• Pripravnik
  • **
    • Srbija
« Odgovori #803 u: 20-08-2014, 09:43:49 »
Auto ko i svaki drugi...pitanje sta je merilo pouzdanosti?

Offline fubabob77

• Sa stažom
    • SLUNJ
« Odgovori #804 u: 20-08-2014, 10:22:47 »
Moram priznati da sam ja jednom nasjeo na foru da su talijani smeće i da niš nevaljaju. Vozio sam dva talijana i ond odlučio po savjetima drugih da kupim pouzdan njemački auto i kupio sam vectru b. Ono što sam mislio da je kod fijata bio veliki problem je čista kamilica što se dešavalo sa vectrom (naj nepouzdaniji ato koji sam imao) Dugo sam se bojao kupiti alfu jer su mi stalno punili glavu kako je to smeće i da nevalja (od uvjek sam bio zagrijan za alfu) Nakon tog lošeg iskustva sa opelom sve sam poslao u k...! i odlučio da nikog ne slušam i da ovaj put samo alfa dolazi u obzir i tako je i bilo,nisam se pokajao što opet vozim talijan i to alfu koja mi je oduvjek bila želja. Ima alfa svoje mušice kao i svi talijani ali ju je guš voziti i još se uvjek ljudi za njom okreću iako je star 10god. To samo može alfa.
Te razno razne testove pouzdanosti pogotovo njemačke ne uzimam za mjerodavne jer tamo su uvijek samo njemački auti naj pouzdaniji a na tim njemačkim autima isto ima sranja da ti pamet stane! Ako Bog da poslje ove alfe ide nova alfa!  :ok:

Offline SALE-82

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • Mainz (DE)
« Odgovori #805 u: 20-08-2014, 10:30:48 »
Auto kao i svaki drugi. Koliko mu pruzis toliko ce ti dati. Svako manje vise pljuje po nekoj marki iako ih nije posjedovalo.  Ja sam recimo zadovoljan sa talijanima jer ih smatram pouzdanim uz redovno i uredno održavanje.
Jedan prijatelj npr vozi samo opele i rekao je dok je živ da ce samo njih voziti jer ni sa jednim nije imao problema niti ga je koji ostavio na cesti. Tako je ista stvar i sa ljubiteljima TDI motora. Ljubitelji ih vole i valjda imaju valjan razlog za to.
Meni opet bitna stvar kod Talijana je da nisu preskupa za održavanje i da je cijena djelova recimo u rangu sa dijelovima ostalih prosječnih auta.
Meni kad krene u životu, toliko se zalaufa, da krene bez mene.

Offline fubabob77

• Sa stažom
    • SLUNJ
« Odgovori #806 u: 20-08-2014, 11:12:05 »
Znam naprimjer dava slučaja novih astri H (kupljene ovove) moj kum je imao problem sa ovjesom,auto nakon 2000km sav se počeo tresti da bi na kraju ispalo da je ovjes bio slabo pričvršćen i sve je bilo labavo,ima sreće da se nije nešto dogodilo (nisu samo talijani šlampavi kod izrade) Druga astra H nakon par tisuća km se razletio ležaj kotača i treći slučaj isto astra H stara možda god. dana na pumpi umrla,čovjek vergla a ona ništa (mrtva) Da ne ispadne sad da blatim opel,to su samo primjeri za koje znam i koji su se desili ljudima koje znam. Poznato je da je wv imao problema sa brizgaljkama na 2.0 tdi motorima,cijena popravka 7000kn 1kom  :o000: Ne postoji auto koji nema određene probleme samo se kod nekih marki to prešućuje a ostale ispadaju smeće kvarljivo. Najviše volim kad mi kažu da je opelov 1.9cdti bolji od jtd-a!  :hehe: a pojma nemaju što pričaju i da je taj cdti u biti jtd dobiven iz partnerstva fiata i gm!  :craz Nevolim kad ljudi pljuju po talijanima a u životu ga nisu ni vozili ni imali. Nisu ljudi valjda luda kad nakon jednog fiata ili alfe kupe drugi fiat ili alfu,očito su kupili jer su im se pokazali dobri i zadovoljni su sa njima (uvjek postoje iznimke,uvjek netko naleti na minu. Npr od 1000 auta dva nevaljaju za k...,što ne znači da komplet ta marka  auta nevaljaju)

Offline Dinkec

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #807 u: 20-08-2014, 11:47:33 »
Moram priznati da nisam do sada vidio ovu temu, malo me razocaralo toliko postova o 'kvaliteti' drugih automobila... toliko 'pljuvanja' (pogotovo ovih rekla kazala kojih je puno, znam da se ponavljam i da će se opet netko naljutiti i zakačiti na ovaj post... no naviknuo sam  :love-smiley-013:  ) i na kraju ispadamo gori od sve te ekipe koja pljuje po Alfama i opcenito talijanima.

Anton

• Gost
« Odgovori #808 u: 20-08-2014, 13:28:56 »
Sve je to isti vrag...
Komercijalizacija, masovna potrosnja, globalna proizvodnja...!
Nema razlike!

( osim po pitanju jtd/mjet motora koji su u svoje doba bili najbolji dizeli na svijetu i najtrajniji )

Anton

• Gost
« Odgovori #809 u: 20-08-2014, 13:34:02 »
Pa konkurencija je uhvatila korak a nemam iskustva sa 1.6 i 2.0 mjetovima pa neznam jesu li toliko trajni....