Ja osobno ne bih stavio 20V toliko iznad 16V, koliko znam radi se u osnovi o sličnom motoru s jednim cilindrom više?
Motor ima bolji zvuk i performanse ali ne toliko da mora 20V u pravilu biti skuplja od 16V.
E, a ja bih
Vozio sam od tog kolege sa foruma 1.9 16V crnu koju je prodavao prije ove 2.4 20V TI koju sad prodaje. Auto je stvarno bio na mjestu, ovjes, motor jako lijepo i mirno radio, dobro kvačilo, očuvana iznutra i izvana...
Ide taj 1.9 solidno, ali niti blizu ponašanja i snage kakvu daje 2.4. Kad sam kupovao 156-icu tražio sam isključivo 2.4 20V iz razloga jer svi ovi slabiji nemaju pored njega što tražiti, znam sam po sebi da sam kupio 1.9 kajao bih se cijelo vrijeme kako bih imao auto zašto nisam uzeo 2.4
Vratimo se sa vožnje, parkiramo auto kod njega, sjednem u svoju, odlazim od njega, nagazim u 3/4. brzini gas u pod i osmijeh sam od sebe dođe na lice, 2 potpuno druga svijeta
Da, 1.9 bih puno lakše našao, da imao sam ulaganja u svoju 2.4 (poluosovine, zezancije oko klime i crijeva, veliki servis itd., nakupilo se dosta toga + nešto limarijskih nedostataka), morao sam po nju ići u Zadar dok bih recimo 1.9 našao na području Varaždina ili najdalje Zagreba
Ne, nije mi nimalo žao što sam uzeo baš tu, da sam uzeo 1.9 imao bih još samo jedan traktor kojih ima jako puno na cesti/u oglasima/groblja na šlepama koja se dovlače izvana.
Ovako imam nešto posebno što mi svakim stiskanjem gasa mami smiješak i u čemu uživam i kad mi netko tko nije probao 2.4 kaže ili negdje pročitam da su 1.9 i 2.4 praktički isti mogu se samo slatko nasmijat