15-06-2026, 08:04:12

Autor Tema: Rasprava o kvaliteti Alfi  (Posjeta: 104690 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
Odg: Rasprava o kvaliteti Alfi
« Odgovori #660 u: 10-05-2013, 08:11:35 »
Da da kad cujem jao talijani ovo ono bitno da svabo je svabo. Kad mi pocinju s ovim spikama samo sutim jer bi reko neke stvari koj bi mi bilo zao da sam reko. Sutim i smijem mu se kako digne u nebesa ovi njemci. Ajde da mi prica o bmwu ali vw golf pa polo cak, pa te skode boze dragi.  :wal:
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Anton

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #661 u: 10-05-2013, 10:38:08 »
 :funny: :funny: :care

Generalka tu, generalka tamo...  :craz
Bez beda.

Offline buzz11

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • This time, next year, will be millionaire
    • Rapperswil, Switzerland
    • Personal web site
« Odgovori #662 u: 10-05-2013, 11:11:19 »
:funny: :funny: :care

Generalka tu, generalka tamo...  :craz
Bez beda.

:funny:

Moj frend ima Dunu iz bogtepitaj koje godine. 1.7 D. 495000 BEZ ikakvih zahvata na motoru. To se zove bez beda  :care :care :care
Da ne kažem da je u njoj prevezao sve šta je mogao za novu kuću i još materijal za obnovu dvije stare kuće. Pa ti vidi  :care
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2
Trenutno: AR 147 1.9 JTD, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo svih 1425 dana pod opsadom
« Odgovori #663 u: 10-05-2013, 12:40:40 »
pa da al to je sve cijena double wishbone ovjesa, nije to problem u alfi romeo nego u DW ovjesu...svaki će kratko trajat ali zato je neusporedivo veći gušt vozit takav auto nego obični s po jednom vilicom na svakoj strani... da ima jednu vilicu skretanje ne bi bilo ni približno direktno ko kak je sad al bi dulje trajalo... kompromis :D
BMW 3,cak i M3 ima jednu lafetu.
Mitsubishi EVO modeli,svi imaju jednu lafetu.
Tako da mislim da ta prica u kucnim autima i ne drzi vodu.
Za trke,za track-day svaka cast.
Ostalo su sve bespotrebni troskovi na racun kupca.
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata,
Al'  ja sam prvo rek'o Alfa, pa sam poslije rek'o tata.

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #664 u: 10-05-2013, 12:47:57 »
Morao sam prije nego odem na teren: :ok: :craz
ma malo sam se krivo izrazio :D nije to baš bila neka generalka ustvari, i nije se desilo iz čista mira nego nepažnjom moje sestre.. to je samo dihtung mijenjan, po ventilima, letećim, semerinzima i sl nije nikad ništa dirano, tako da to i nije baš generalka :D
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline Azzurro

• Pripravnik
  • **
    • Labin
« Odgovori #665 u: 10-05-2013, 16:02:37 »
BMW 3,cak i M3 ima jednu lafetu.
Mitsubishi EVO modeli,svi imaju jednu lafetu.
Tako da mislim da ta prica u kucnim autima i ne drzi vodu.
Za trke,za track-day svaka cast.
Ostalo su sve bespotrebni troskovi na racun kupca.

Alfa Romeo je u prošlosti (nadam se i u budučnosti) prednjačila u izradi vozačkih automobila ovjes na Alfama 156,147,GT je sigurno nudio najbolji osječaj upravljanja kod prednje pogonaša.

Stalno se spominju nekakvi veliki troskovi  održavanja a u stvari najčešće odlaze gornje vilice koje koštaju ispod 600 kn orginalne i traju nekih 50 000, donje traju puno duže. Ako govorimo o bespotrebnim troskovima onda je puno bespotrebniji i skuplji izdatak pravelike alu felge što je danas standard svih proizvođača.

Ne razumijem zašto toliki naglasak stavljti na vilice ili varijator kad su to potrošni dijelovi koji i nisu toliko skupi?

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #666 u: 10-05-2013, 17:35:35 »
Alfa Romeo je u prošlosti (nadam se i u budučnosti) prednjačila u izradi vozačkih automobila ovjes na Alfama 156,147,GT je sigurno nudio najbolji osječaj upravljanja kod prednje pogonaša.

Stalno se spominju nekakvi veliki troskovi  održavanja a u stvari najčešće odlaze gornje vilice koje koštaju ispod 600 kn orginalne i traju nekih 50 000, donje traju puno duže. Ako govorimo o bespotrebnim troskovima onda je puno bespotrebniji i skuplji izdatak pravelike alu felge što je danas standard svih proizvođača.

Ne razumijem zašto toliki naglasak stavljti na vilice ili varijator kad su to potrošni dijelovi koji i nisu toliko skupi?

:good post

.... sempre gilles ....

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #667 u: 10-05-2013, 19:05:54 »
zamjenjeni samo amortizeri , vilice sve jos original , nakon 143000 km  :da:

Offline Cobo

• Pripravnik
  • **
  • ex. 145 TS, ex. 156 TS, now Picasso
    • Stavanger - Norveska
« Odgovori #668 u: 10-05-2013, 20:14:37 »
ja sam cijeli prednji trap mijenjao na 163.000km iako nije trebalo bas sve ali sam radio puno km (1000km svaki vikend) pa sam isao sve mijenjati
balansicu sam mijenjao sa kvacilom na 240.00km - i to je bila prva zamjena tvornickog kvacila
i jos uvijek nisam mijenjao trap a dosao sam do 293.000km
zadnji trap jos original, ali pocelo je malo lupkati na jednoj strani prije par mjeseci - na preko 270.000km
uz to amortizeri su jos uvijek original - n 293.000km
sve na originalnim 15" felgama naravno
pola km napravio na autoputu ali ovo je za mene kikiriki za toliko km, potrositi do sada 3500kn za trap + ne sjecam se koliko za balansicu

uz to jos NIKAD nisam mijenjao varijator, motoric mimimuma, nista oko bobina, klapnu gasa ili slicno, kompresor klime...ono bas NISTA osim svjecica (i to druga promjena tek na 240.000km!!!), servisa, kocnica/diskova, jednom pumpa benzina i jednom brtve glava (usput i uredio ventile) i to na 260.000km    :ok:  :love:

ali nazalost sad je doslo do faze ili generalka (karike su gotove) ili ubiti do kraja pa dati za dijelove i mislim da ce biti ovo drugo jer auto vise ne vrijedi nista    :icon_sad:
« Zadnja izmjena: 10-05-2013, 20:16:43 od Cobo »
Glupost je neunistiva

Anton

• Gost
« Odgovori #669 u: 10-05-2013, 20:25:18 »
Varijator je promasaj desetljeca.
Alfa je jedini proizvodac koji je varijabilno upravljanje ventilima napravila kao potrosni matrijal.
Da ne govorimo da za promjenu moras skinut zupcasti, a neces vracati stari remen natrag.
A novi remen a stari klizaci i natezaci i pumpa.?
A varijator moze krepat za 25.000 km.

Totalno promasena stvar. Svi proizvodaci to imaju od 95-te i nikom to nikad ne rikava.
Kaj je najgore, kad i krepa auto ide vise manje isto. Da nema traktorskog zvuka, nitko ga nebi mijenjao

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #670 u: 10-05-2013, 20:45:31 »
Alfa je varijator imala još u Alfetti 2000.
Ovaj novi , slične konstrukcije je fiat uvaljao u alfe.

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site
« Odgovori #671 u: 10-05-2013, 21:39:33 »
Najveći problem Alfe su njeni vlasnici. Puno njih kupi taj auto jer je to Alfa, al auto ne održavaju nego voze dok ide, a kad se nakupi pet stvari odjednom onda to i košta. No love nema pa se samo krpari i tako do u nedogled. Otuda kreću priče susjed od mog strica ima bratića od čijeg šogorovog tate bratić u trećem koljenu ima sina koji vozi Alfu i to smeće se samo kvari.
Alfa je ljubavnica koja iziskuje pažnju. I to je to. Zauzvrat ti daje neopisiv osjećaj i doživljaj vožnje. Vozio sam svašta u životu, al Alfa je jedna i neponovljiva. I ne kvari se ništa više nego sve druge marke automobila. Ima svojih mana kao i svi drugi.
Eto ja svoju toliko volim da upravo ulažem u nju desetak tisuća kuna kako bi još koju godinu uživao u njenim čarima  :ok:

I u onu drugu isto, al ipak osjetno manje jer je ta puno duže kod mene pa sam ju već doveo u red.
« Zadnja izmjena: 10-05-2013, 21:43:29 od buzz11 »
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2

Offline dogo

• Pripravnik
  • **
    • rijeka
« Odgovori #672 u: 12-05-2013, 19:06:02 »
Najveći problem Alfe su njeni vlasnici. Puno njih kupi taj auto jer je to Alfa, al auto ne održavaju nego voze dok ide, a kad se nakupi pet stvari odjednom onda to i košta. No love nema pa se samo krpari i tako do u nedogled. Otuda kreću priče susjed od mog strica ima bratića od čijeg šogorovog tate bratić u trećem koljenu ima sina koji vozi Alfu i to smeće se samo kvari.
Alfa je ljubavnica koja iziskuje pažnju. I to je to. Zauzvrat ti daje neopisiv osjećaj i doživljaj vožnje. Vozio sam svašta u životu, al Alfa je jedna i neponovljiva. I ne kvari se ništa više nego sve druge marke automobila. Ima svojih mana kao i svi drugi.
Eto ja svoju toliko volim da upravo ulažem u nju desetak tisuća kuna kako bi još koju godinu uživao u njenim čarima  :ok:

I u onu drugu isto, al ipak osjetno manje jer je ta puno duže kod mene pa sam ju već doveo u red.

po meni se ipak kvari češće nego drugi tipovi barem one koje sam ja vozio....redovito ju održavam(166) i svako malo neke gluposti,npr cilindar kvačila ,kiler klime,centralno,termostat,sajla ručne ....jbt za popizdit a pazim ju kao da je od zlata......pun k... nekih sitnica koje ti dižu živce za poludit....krenem na put i kvačilo ostane iz cistog mira dole....neznam ali sa drugim autima nisam imao toliko gluposti....fiat brava ulaganja vanrednih ništa,mazada isto tako,ranije golf 2 isto i sad me ovo šokirava redovito

Offline alfa166twinspark

• Starosjedioc
    • Ljubljana
« Odgovori #673 u: 12-05-2013, 19:18:41 »
po meni se ipak kvari češće nego drugi tipovi barem one koje sam ja vozio....redovito ju održavam(166) i svako malo neke gluposti,npr cilindar kvačila ,kiler klime,centralno,termostat,sajla ručne ....jbt za popizdit a pazim ju kao da je od zlata......pun k... nekih sitnica koje ti dižu živce za poludit....krenem na put i kvačilo ostane iz cistog mira dole....neznam ali sa drugim autima nisam imao toliko gluposti....fiat brava ulaganja vanrednih ništa,mazada isto tako,ranije golf 2 isto i sad me ovo šokirava redovito

kakva mazda, fiat i vw? pa te marke uopste nemaju (ili nisu imale) auto u klasi 166?

osim toga, svi ti dijelovi koje si naveo proizvode third party proizvodjaci (ako valeo cilindar ode, kriva je alfa  :rolll:)

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #674 u: 12-05-2013, 19:22:47 »
kakva mazda, fiat i vw? pa te marke uopste nemaju (ili nisu imale) auto u klasi 166?

osim toga, svi ti dijelovi koje si naveo proizvode third party proizvodjaci (ako valeo cilindar ode, kriva je alfa  :rolll:)

:ok:
golf II ionako nema nista zato se i ne kvari

Offline alfa166twinspark

• Starosjedioc
    • Ljubljana
« Odgovori #675 u: 12-05-2013, 19:27:37 »
Varijator je promasaj desetljeca.
Alfa je jedini proizvodac koji je varijabilno upravljanje ventilima napravila kao potrosni matrijal.
Da ne govorimo da za promjenu moras skinut zupcasti, a neces vracati stari remen natrag.
A novi remen a stari klizaci i natezaci i pumpa.?
A varijator moze krepat za 25.000 km.

Totalno promasena stvar. Svi proizvodaci to imaju od 95-te i nikom to nikad ne rikava.
Kaj je najgore, kad i krepa auto ide vise manje isto. Da nema traktorskog zvuka, nitko ga nebi mijenjao

VANOS za BMW zna otici. cijena za 320i e46 je 700 eur.

pa ti vidi.

Anton

• Gost
« Odgovori #676 u: 12-05-2013, 19:31:11 »
Zna da... Svakih 14 godina jedan...  :grinning-smiley-044:

Joj ljudi kak se vi lazete tu medusobno  :funny:

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #677 u: 12-05-2013, 19:31:36 »

pa ti vidi.

mislim da je frend za M3 dao sa rukama preko  10000 kn  ::)

Offline Mate

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #678 u: 12-05-2013, 19:33:28 »

pa ti vidi.
zna ali varijator je potrosni materijal....i ne vidim razlog zasto ne bi usporedio razlicite klase kad je pouzdanost u pitanju...ja imam osjecaj kad bi vozio nekog japanca i pazio ga ko alfu da bi vozio sto godina...

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #679 u: 12-05-2013, 19:34:56 »
zna ali varijator je potrosni materijal....i ne vidim razlog zasto ne bi usporedio razlicite klase kad je pouzdanost u pitanju...ja imam osjecaj kad bi vozio nekog japanca i pazio ga ko alfu da bi vozio sto godina...

provaj pa javi nakon par godina kako ide :da:

Offline alfa166twinspark

• Starosjedioc
    • Ljubljana
« Odgovori #680 u: 12-05-2013, 19:47:13 »

svugdje zna otici varijabilni razvod ventila, u ts 16v ode cesce to je istina. ali nije o glavu da se mijenja, malo vise krci na leru i to je sve. moze se reparirati prilikom izmjene remenja.

svaki auto vise klase je nepouzdaniji zbog same cinjenice da ide vise slozenih dijelova u njega, jaci motori, slozeniji ovjes koji trpi vecu kilazu itd. ko to ne shvata on nema pojma o automobilima a alfu je kupio zato sto misli da mu voznja iste dodje kao magnet for pussy a da ce mu odrzavati kola neko treci.

Offline Mate

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #681 u: 12-05-2013, 19:51:37 »
provaj pa javi nakon par godina kako ide :da:
ne pada mi na pamet :craz danas se popravila alfa, pogasile se sve lampice, sve ok pola sata i onda prijeđeni kilometri pocmu blicat, :metak nemojte zamjerit  :pivo:

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #682 u: 12-05-2013, 19:59:20 »
ne zamjeravam ti ni najmanje  :pivo: . svi se auti kvare, samo je bit kolko imas srece sa pojedinim autom.
znas ono "bolje se rodit bez k.... nego bez srece, jer ako imas srece i k.... ce ti narast"

Offline Mate

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #683 u: 12-05-2013, 20:15:40 »
svugdje zna otici varijabilni razvod ventila, u ts 16v ode cesce to je istina. ali nije o glavu da se mijenja, malo vise krci na leru i to je sve. moze se reparirati prilikom izmjene remenja.

svaki auto vise klase je nepouzdaniji zbog same cinjenice da ide vise slozenih dijelova u njega, jaci motori, slozeniji ovjes koji trpi vecu kilazu itd. ko to ne shvata on nema pojma o automobilima a alfu je kupio zato sto misli da mu voznja iste dodje kao magnet for pussy a da ce mu odrzavati kola neko treci.
shvacam ja to, ima tu istine i znam to na vlastitom primjeru...sigurno fiat uno kojeg imam pored 147 nije kvalitetniji od 147 ali na njemu se nema sta pokvarit i ne kvari se, hvala bogu nije ni 147 imala nekih vecih kvarova ali uvijek neki k.. svjetli na tabli  :gun: samo sam htio reci da bi u teoriji kvaliteta tog auta vise klase trebala biti veca pa da se broj kvarova svede na minimum....u praksi to nije tako, barem kod ovih mojih talijana

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #684 u: 12-05-2013, 20:24:42 »
frend kupuje auto limit mu je nekih 10000€ prvo pasata 2.0 tdi gleda i octaviu 1.9 90ks gleda salbije modele jer jednostavno je tip od a do b i bk za ostalo.  uzmi radje octaviu noviju nego pasata ili ak ce ti ostat para kupi set guma ili nesto. 

i ponudim mu kroz pricu 156 reko auto klasa octavia novija ajmo rec al se vozi 3x bolje, i kosta x manje a dobijes gro vise od auta. ne to mu staro relativno sim tam, reko imas 159 10000€ imas cak i oke alfi i upitnik nad glavom i al to je talijan ovo ono reko je al sjedi u pasata iz 2007 i sjedi u alfu iz 2007 pa mi reci gdje si sretan a gdje samo sjedis.?

Pusti ga neka kupi Škodu, ionako nikad alfiste od njega.

Davno kada sam prodavao Alfu 147 javi mi se tip na oglas i kaže da se misli između Alfe 147 i Škode Octavije. Ja mu odmah rekao da se nema šta mislt, neka uzme Škodu.
Nikad nikome ne preporučujem da kupi Alfu jer ako se nije sam zaljubio u nju, nije to to.

Offline Azzurro

• Pripravnik
  • **
    • Labin
« Odgovori #685 u: 12-05-2013, 20:28:48 »
Pusti ga neka kupi Škodu, ionako nikad alfiste od njega.

Davno kada sam prodavao Alfu 147 javi mi se tip na oglas i kaže da se misli između Alfe 147 i Škode Octavije. Ja mu odmah rekao da se nema šta mislt, neka uzme Škodu.
Nikad nikome ne preporučujem da kupi Alfu jer ako se nije sam zaljubio u nju, nije to to.

:good post

Offline alfa166twinspark

• Starosjedioc
    • Ljubljana
« Odgovori #686 u: 12-05-2013, 21:09:21 »
Zna da... Svakih 14 godina jedan...  :grinning-smiley-044:

Joj ljudi kak se vi lazete tu medusobno  :funny:

alfini v6 osim zadnjih jts modela nemaju varijator. svi bmw modeli benzinci naravno, od sestaka navise, imaju vanos ili dupli vanos i zavisno od kilometraze im se cesto desi taj problem. isto se da opraviti ko i u alfinog twin sparka, mislim no big deal.

Offline dogo

• Pripravnik
  • **
    • rijeka
« Odgovori #687 u: 12-05-2013, 21:11:36 »

a cuj mozemo u nedogled,mazda 6 baš nije neka kanta ali nije bitno o klasi nego o kvaliteti,alfa mi je super ali realno jebiga kvari se više i nije toliko kvalitetna.....sad ti spominješ valeo,ja kažem svoje iskustvo da je propišao cilinadar.  Alfa slovi kao marka koja se češće kvari i u  mome je to slučaju istina, i kad god je to tema ja neću kao neki govorit da je super i da nema nikakvih problema

Offline alfa166twinspark

• Starosjedioc
    • Ljubljana
« Odgovori #688 u: 12-05-2013, 21:16:35 »
a cuj mozemo u nedogled,mazda 6 baš nije neka kanta ali nije bitno o klasi nego o kvaliteti,alfa mi je super ali realno jebiga kvari se više i nije toliko kvalitetna.....sad ti spominješ valeo,ja kažem svoje iskustvo da je propišao cilinadar.  Alfa slovi kao marka koja se češće kvari i u  mome je to slučaju istina, i kad god je to tema ja neću kao neki govorit da je super i da nema nikakvih problema

pa sto nisi mazdu kupio?

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site
« Odgovori #689 u: 12-05-2013, 21:40:27 »

Pazi sad, ovo je sve moje vozačko iskustvo i auti koje sam vozio barem 6 mjeseci. Dakle ne nešto što sam provozao dva kruga i ostavio, osim jednog, a vidjet ćeš i zašto.

1. Audi 1.8T, 2004, 55000 km - u godinu dana promijenio dva para donjih vilica koje koštaju dva i pol puta više od alfinih. Razlog - loši materijali....halo, na autu koji košta bezobrazno previše. Climatronic nitko nije uspio složit kako spada u skoro dvije godine koliko je auto bio kod mene. Radi, ne radi. Potrošnja  :kosa: :kosa: :kosa: Razlog: Nepoznat. Lampica, diodica i sličnih pizdarija valjda pola kile. Prodao sam ga sa 83000...kvačilo više nije ni odvajalo skoro, dok mi je na Zafiri recimo iz 2006, koju sam prodao nedavno sa 64000 km kvačilo bilo kao i prvoga dana, ko putar.

2. Fiat Brava 1996 (čini mi se) 1.4, 32000 km...raspao se natezač zupčastog jer su stavljali neke od crne plastike koja je vremenom postajala toliko krta da se jednostavno rasula. Rezultat...tri spigana ventila, puknut klip i trlababalan. Gume na kvakama se raspale nakon dvije godine, mijenjanje svih kvaka, tri termostata, a potrošnja tog auta je bila skoro ko kod ovog gore navedenog, a onaj gore je barem išao ko vatra. Sitnice tipa ne rade brisači, žmigaju žaruljice itd, itd da i ne spominjem. Na to se uopće ne obazirem odavno.

3. Seat Ibiza 1991 mislim da je bila, onaj prelaz sa Fiata na VW, motor nemam pojma čiji sa glavom od Porschea, 1.5 105 KS, vatra od auta, kupio ga sa 90000, napravio nekih 30000, promijenio...pola auta, doslovno. Svaki dan nešto novo.

4. Šećer na kraju...Peugeot 206 1.4 2001, nov novcat iz salona. U prvih 1000 km...pukao nosač motora, vozački sic se izbacio iz ležišta, sjebao se mehanizam za preklapanje, tako da ga nisi mogao zakočiti. Kad je netko prvi put povukao ručke za držanje otpala je sa svih zaštitna plastika na šarafima koju nitko više nije uspio vratit nazad ni u u ovlaštenom servisu. Pukao prednji lijevi disk (greška u materijalu???). Na kraju me auto toliko ispizdio i iziritirao da sam ga prodao nakon tri mjeseca.

Jedini auto s kojim nisam imao nikakvih problema je bila, vjerovali ili ne, Opel Zafira iz 2006, 1.9 CDTI 120 KS. 6 godina je bila kod mene, kupljena nova u salonu, vožena kao i svi ostali auti prije nje. Apsolutno ništa! Bilo je par sitnica od kojih je jedna bila uzrokovana greškom prilikom redovnog servisa. Riješeno u garanciji i to je to.

Sada imam dvije Alfe, 147 i 156. Traže svoje, moja je odluka ulaganje u njih to što sad radim s obje, al nije još bilo nužno pola od toga. Zbog svog mira i sigurnosti svoje djece koja su u tim autima koliko i ja skoro. Na 147 u dvije godine nisam imao ništa vanredno, a na 156 radi sebe sređujem neke stvari iako nije nužno.

Dakle sve je to relativno, a ima sam i još auta koji su mi pili krv, al ovi su mi ostali baš onako u vrlo upečatljivom sjećanju. Posebice Audi.

Slovi gdje? Od sujedovog sina frenda frend ima Alfu pa...ono jel? Nisam primjetio po ADAC-u da se najviše kvari. Ako nisi pogledao njihova izvješća baci oko. Iznenadit ćeš se i to jako  :da:

« Zadnja izmjena: 12-05-2013, 22:04:17 od buzz11 »