po meni se ipak kvari češće nego drugi tipovi barem one koje sam ja vozio....redovito ju održavam(166) i svako malo neke gluposti,npr cilindar kvačila ,kiler klime,centralno,termostat,sajla ručne ....jbt za popizdit a pazim ju kao da je od zlata......pun k... nekih sitnica koje ti dižu živce za poludit....krenem na put i kvačilo ostane iz cistog mira dole....neznam ali sa drugim autima nisam imao toliko gluposti....fiat brava ulaganja vanrednih ništa,mazada isto tako,ranije golf 2 isto i sad me ovo šokirava redovito
Pazi sad, ovo je sve moje vozačko iskustvo i auti koje sam vozio barem 6 mjeseci. Dakle ne nešto što sam provozao dva kruga i ostavio, osim jednog, a vidjet ćeš i zašto.
1. Audi 1.8T, 2004, 55000 km - u godinu dana promijenio dva para donjih vilica koje koštaju dva i pol puta više od alfinih. Razlog - loši materijali....halo, na autu koji košta bezobrazno previše. Climatronic nitko nije uspio složit kako spada u skoro dvije godine koliko je auto bio kod mene. Radi, ne radi. Potrošnja

Razlog: Nepoznat. Lampica, diodica i sličnih pizdarija valjda pola kile. Prodao sam ga sa 83000...kvačilo više nije ni odvajalo skoro, dok mi je na Zafiri recimo iz 2006, koju sam prodao nedavno sa 64000 km kvačilo bilo kao i prvoga dana, ko putar.
2. Fiat Brava 1996 (čini mi se) 1.4, 32000 km...raspao se natezač zupčastog jer su stavljali neke od crne plastike koja je vremenom postajala toliko krta da se jednostavno rasula. Rezultat...tri spigana ventila, puknut klip i trlababalan. Gume na kvakama se raspale nakon dvije godine, mijenjanje svih kvaka, tri termostata, a potrošnja tog auta je bila skoro ko kod ovog gore navedenog, a onaj gore je barem išao ko vatra. Sitnice tipa ne rade brisači, žmigaju žaruljice itd, itd da i ne spominjem. Na to se uopće ne obazirem odavno.
3. Seat Ibiza 1991 mislim da je bila, onaj prelaz sa Fiata na VW, motor nemam pojma čiji sa glavom od Porschea, 1.5 105 KS, vatra od auta, kupio ga sa 90000, napravio nekih 30000, promijenio...pola auta, doslovno. Svaki dan nešto novo.
4. Šećer na kraju...Peugeot 206 1.4 2001, nov novcat iz salona. U prvih 1000 km...pukao nosač motora, vozački sic se izbacio iz ležišta, sjebao se mehanizam za preklapanje, tako da ga nisi mogao zakočiti. Kad je netko prvi put povukao ručke za držanje otpala je sa svih zaštitna plastika na šarafima koju nitko više nije uspio vratit nazad ni u u ovlaštenom servisu. Pukao prednji lijevi disk (greška u materijalu???). Na kraju me auto toliko ispizdio i iziritirao da sam ga prodao nakon tri mjeseca.
Jedini auto s kojim nisam imao nikakvih problema je bila, vjerovali ili ne, Opel Zafira iz 2006, 1.9 CDTI 120 KS. 6 godina je bila kod mene, kupljena nova u salonu, vožena kao i svi ostali auti prije nje. Apsolutno ništa! Bilo je par sitnica od kojih je jedna bila uzrokovana greškom prilikom redovnog servisa. Riješeno u garanciji i to je to.
Sada imam dvije Alfe, 147 i 156. Traže svoje, moja je odluka ulaganje u njih to što sad radim s obje, al nije još bilo nužno pola od toga. Zbog svog mira i sigurnosti svoje djece koja su u tim autima koliko i ja skoro. Na 147 u dvije godine nisam imao ništa vanredno, a na 156 radi sebe sređujem neke stvari iako nije nužno.
Dakle sve je to relativno, a ima sam i još auta koji su mi pili krv, al ovi su mi ostali baš onako u vrlo upečatljivom sjećanju. Posebice Audi.
a cuj mozemo u nedogled,mazda 6 baš nije neka kanta ali nije bitno o klasi nego o kvaliteti,alfa mi je super ali realno jebiga kvari se više i nije toliko kvalitetna.....sad ti spominješ valeo,ja kažem svoje iskustvo da je propišao cilinadar. Alfa slovi kao marka koja se češće kvari i u mome je to slučaju istina, i kad god je to tema ja neću kao neki govorit da je super i da nema nikakvih problema
Slovi gdje? Od sujedovog sina frenda frend ima Alfu pa...ono jel? Nisam primjetio po ADAC-u da se najviše kvari. Ako nisi pogledao njihova izvješća baci oko. Iznenadit ćeš se i to jako