11-06-2026, 22:29:53

Autor Tema: Rasprava o kvaliteti Alfi  (Posjeta: 104484 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 156
    • ZG Pešča
Odg: Rasprava o kvaliteti Alfi
« Odgovori #90 u: 17-03-2012, 10:05:46 »
Nema veze s alfomrziteljstvom, vec s realnoscu. S jedne strane se ljubitelje VW-a proziva jer su apsolutno ne objektivni, a kada se isto desi ovjde onda je to pohvalno jer se tako voli alfa.

Mora se biti objektivan i reci sto valja a sto ne valja.

Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Mladen

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #91 u: 17-03-2012, 10:46:06 »
Nema veze s alfomrziteljstvom, vec s realnoscu. S jedne strane se ljubitelje VW-a proziva jer su apsolutno ne objektivni, a kada se isto desi ovjde onda je to pohvalno jer se tako voli alfa.

Mora se biti objektivan i reci sto valja a sto ne valja.

slazem se s tobom ... i neznam jel ima neka osoba koja nije imala problema sa autom koji je star od 2-7god jer ja taku osobu jos nisam upoznao ..

iskreno mislim kakve si srece tako ces proc u zivotu pa i sa autom .. i nepostoji tako los auto kolko moze bit vlasnik los sto se tice odrzavanja
---------------------------------------------------------------------

ako mislite da se alfe i talijani kvare, kupite si megana pa cete vidit kak pucaju glave motora ili kada pocne elektronika divljat, a cijene servisa  :o000:
:Horse: :mehanic

Offline Danči

• Član Alfa Kluba 9
  • Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • *
  • Spol: Ženski
  • Spider 2.0 TS i 159 JTDM Sonja Rossa
    • Solin
« Odgovori #92 u: 17-03-2012, 11:55:51 »

Ponovo sam ušao u svijet alfi, jer mi je žena gledajući me kako balim po 159-ki u autocomerca rekla: Oduvjek si bio alfist, i bilo bi glupo da voziš nešto drugo, a da na semaforu sliniš svaki put kad vidiš tu alfu!

Ista ta svaki put kad zabeštimam alfu kaže: Je, mazda je super auto, nikad kvara sa njom, ali dok si vozio mazdu, u tih devet godina, nisi imao ovakvo društvo, nisi bio na nikakvom forumu, nisi išao na susrete, niti si se zbog auta sa ikim sprijateljio.

Eto, to vam je moja žena.  :love:

:love: I molim te nemoj opet pokušat prodat moju crnku! :wz
...caution: i can go from 0 to bitch in 6.8 seconds...

Offline Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
« Odgovori #93 u: 17-03-2012, 13:04:51 »
slazem se s tobom ... i neznam jel ima neka osoba koja nije imala problema sa autom koji je star od 2-7god jer ja taku osobu jos nisam upoznao ..

iskreno mislim kakve si srece tako ces proc u zivotu pa i sa autom .. i nepostoji tako los auto kolko moze bit vlasnik los sto se tice odrzavanja
---------------------------------------------------------------------

ako mislite da se alfe i talijani kvare, kupite si megana pa cete vidit kak pucaju glave motora ili kada pocne elektronika divljat, a cijene servisa  :o000:
Cristianu Ronaldu je riko novi Aventador, sta bi on morao reci onda  :)
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #94 u: 17-03-2012, 13:41:21 »
od muke ce si kupiti jos 100kila briljantina i gela  :craz :hehe: i naruciti se za novu depilaciju.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
« Odgovori #95 u: 18-03-2012, 12:32:58 »
 :hehe:
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #96 u: 18-03-2012, 12:34:51 »

jadan bas mi ga zao sigurno mu vec stigao novi sa punim gepekom gelaa  :hehe:
:Horse: :mehanic

Offline zvrk

• Sa stažom
  • nije još alfa...ali je ipak talijan :)
    • Zagreb - Kvatrić
    • www.potrcko.com.hr
« Odgovori #97 u: 18-03-2012, 13:53:18 »
ako smo mi za talijane "polucigani"....ja se uvijek sjetim scene u nekom dalmatinskom disku u 8mj. i talijana u crnoj mrežastoj majici i bijelim hlačama sa remenom i kopčom DG, mokasinkama, geljirana frizura i džozle na glavi...  :smijeh

što se tiče kvarova na alfama, smatram da ih nema ništa više od francuza i nijemaca...
također, treba gledati i na trošak popravka kvara....ponekad "isti" kvar košta duplo skuplje ili jeftinije u odnosu na konkurenciju.....

ono što želim Alfi je da postane napokon "Alfa", problema i kvarova će uvijek biti....ali sve to dolazi u drugi plan ako je vozač zadovoljan sa svojim autom i gušta u njemu...

normalno da ne treba ni banalizirati ni generalizirati glede kvarova... valja biti realan...

može jedan mali off....jel ima negdje objavljena vijest o zainteresiranosti VW-a o kupnji Alfe? malo sam tražio pa nisam našao...
potrčko

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #98 u: 18-03-2012, 14:25:44 »
može jedan mali off....jel ima negdje objavljena vijest o zainteresiranosti VW-a o kupnji Alfe? malo sam tražio pa nisam našao...
To traje već čitavu vječnost.  :rolll:
http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=45369.1340

Offline zvrk

• Sa stažom
  • nije još alfa...ali je ipak talijan :)
    • Zagreb - Kvatrić
    • www.potrcko.com.hr
« Odgovori #99 u: 18-03-2012, 14:29:13 »
To traje već čitavu vječnost.  :rolll:
http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=45369.1340
e hvala ti.....  :ok:
potrčko

Offline Role 156

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #100 u: 18-03-2012, 15:00:37 »
Alfe vozim već skoro 20 godina i vjeruj mi da otkad znam za tu marku nisam nikad imao dojam da je ikog u toj tvrtki briga tko što misli, a posebno forumaši.
147 koju sam kupio u AC je bila toliko loša u svakom pogledu ( motor benzinac koji nov rokće hladan kao dizel, bučan mjenjač, hrpa popucalih plastika u unutrašnjosti ) da sam sretan što sam je se riješio na vrijeme.
Sa 155 i 159 nemam nikakvih problema jer nisu rađene za naše tržište.
Dijelovi koje kupujem u AC i kod Bertola svaki, ali BAŠ SVAKI ima neku ogrebotinu, udubljenje, manje oštećenje, a košta besramno puno!
Dijelove koje kupim na eBayu nemaju nikakvu grešku.
Kako je to moguće?
Da sam ja proizvođač Alfa Romea, ne bi bio prednji pogon, ne bi proizveo AR 145/146/155 koji su svi Fiat Tipo, ne bi 159 izgledala kao redizajnirana preteška 156 koja je trebala zadovoljiti publiku koja kupuje Audi ili BMW i vjerojatno ( iako to opet tržište zahtijeva ) ne bi sveo Alfu na 80% dizelaša.
To je i moje misljenje i iskustvo dosad  :da: :ok:
Varijator sekta

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #101 u: 24-03-2012, 09:19:31 »
Kvaliteta alfi je danas zadovoljavajuća, problem je što zbog bean countinga alfa nema apsolutno nikakav svoj pravi model u koncernu, sve djeli 70-80% sa fiatima i lanciama, jedini izuzetak je 8c koja je tolko skupa da se nema smisla niti referirat na nju...

Zato im tržišni udio i pada...

Alfa bi trebala raditi 5 modela sve skupa - mali roadster RWD za sladokusce, kupe i limuzina srednje klase sa RWD ili AWD za ljubitelje, jedan hatchback za mase koji može bit FDW čisto radi promocije marke i jedan supersportaš u suradnji sa maseratijem ili ferarijem sa v8 ili sličnim u sebi naravno RWD ili AWD...

Naravno ja ne mislim da ćemo to vidjet jer je fiat fiat i manadžeri su manadžeri, bitinija je kvartalna prezentacija o profitima koncerna nego razvoj, kad padne prodaja jer nisi nikome zanimljiv - downsizing, prodaja padne još pa još downsizinga i tak u krug, ak tak nastave uskoro će cjeli fiat imat jedan jedini hatchback i jedan kombi i još dva tri rebranda od GM-a ili s kim već sad šuruju i to je to...

Mislim jadno...

Ak ne misle da išta osim fiata ima perspektive nek sve ugase i gotovo...

Offline darkoqv

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 145 QV
    • Crna Gora,Sutomore
« Odgovori #102 u: 24-03-2012, 09:52:40 »
Pa,u principu to je to.
Nemam ja problema sa kvarovima,hocu da je Alfa ispred,da je inovativna...a,ne ko sad 7 god.nakon vw izbacuje twin cluck i td.Bolje tipa sellespeed,pa nek crkava,barem je 147 bila prvi serijski auto s takvim menjacem.A,to se pamti. :metak
Cuore Sportivo

Bole159

• Gost
« Odgovori #103 u: 24-03-2012, 14:57:03 »
Moj utisak o kvalitetu Alfe je sasvim povoljan. Svoju sam kupio iz ciste zaljubljenosti i nisam zazalio nijednog trenutka. Fabricki je mogla biti brza, ali je sredjeno cipovanjem, sad sam jos zadovoljniji. Ova odluka ce u buducnosti doneti svoje troskove, to je sigurno, ali svaki momenat proveden za volanom je dozivljaj  :pivo: . Sto se tice kvaliteta izrade, moglo je biti bolje, recimo kod mene se cuju prozori s vozaceve i suvozaceve strane kako ceskaju dihtunge kad se ide preko neravnog puta, sto je primmeceno kod dosta 159-ki, ponekad se cuje poneko zveckanje u kabini, u sustini nista dramaticno...

Najiskrenije, mislim da mi je jako cudno sto se danasnji automobili cesce ne kvare obzirom na to koliko su komplikovani. Price koje su ranije vazile za Alfu vise ne vaze i sada je u rangu s konkurencijom, ako ne i bolja u odredjenim segmentima, a u nekim valja jos poraditi na kvalitetu.

Sto se mene tice, ne bih je menjao ni za 10 ili 20 godina kad bi mogla toliko izdrzati. Sto vise pratim automobilsku industriju to mi se sve vise gade novi modeli i konfekcija koja se proizvodi. Voleo bih kupiti kroz nekoliko godina neku stariju Alfu za uzivanje u voznji, 159-ka da izgura koliko moze, a posle nje cu kupiti neko najjeftinije sokocalo za svakodnevni prevoz.

Offline Cobo

• Pripravnik
  • **
  • ex. 145 TS, ex. 156 TS, now Picasso
    • Stavanger - Norveska
« Odgovori #104 u: 24-03-2012, 15:03:47 »
Voleo bih kupiti kroz nekoliko godina neku stariju Alfu za uzivanje u voznji, 159-ka da izgura koliko moze, a posle nje cu kupiti neko najjeftinije sokocalo za svakodnevni prevoz.

:ok:
ova misao mene prati vec neko vrijeme, uzeti nesto kao GTV6 2.5 za vikende i odlaske u Dalmaciju i neko tandrkalo za na posao
Glupost je neunistiva

Offline dogo

• Pripravnik
  • **
    • rijeka
« Odgovori #105 u: 24-03-2012, 16:10:05 »
da to je lijepo ako imaš dovoljno perja za 2 rege duplo guma itd....ja nemam ali bilo bi lijepo imat neku mrcinu za malo se prođirat a karakpanu neku za po gradu i da ti piketaju vrata na parkingu a tebe boli....jbg možda u budućnosti i bude

Bole159

• Gost
« Odgovori #106 u: 24-03-2012, 16:21:43 »
Kad kazem najjeftinije mislim na bas neko smece od auta, novo nikako, bice polovno, ali da sluzi svrsi. Pa i ako me izda negde u gradu, NS nije toliko velik da se ne moze peske nastaviti  :smijeh .

GTV je ok, ja razmisljam o SZ  :love:

Anton

• Gost
« Odgovori #107 u: 24-03-2012, 20:16:08 »
Daciu Duster za svaki dan a GTV6 iz 82 za suncane vikende...
Ili GTV 2.0 tb iz 90-tih... Ili 164 QV... Ili GT 3.2... Ili 145 QV fl2... Ma izbor je velik...

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #108 u: 24-03-2012, 20:22:12 »
nakon izbacivanja boxera i alu bloka kod ts-a svi dobri benzinci su otisli i ostao je v6 koji nesto valja jos..
fiat mutavi je mislio da ce njihovi blokovi drzati 20-30% vise snage kod alfe u konstantnoj upotrebi uz izmjenu ulja svakih 20000km..

alfa je trabala biti sport, lancia luksuz, fiat narodni auto.

nemozes mi radit alfu na sasiji od tipa (Svaka cast najbolja sasija u to vrijeme) ali zasto onda nastaviti na istu tu sasiju koje je stara 10 godina drugi model auta kada su svi vec uveli ojacnja i razno razne testove (156 ima slicnu sasiju tj. platforma je jednaka sa tipo sasijom)
i sad 159 na vectra osnovi..

jel tolki problem fiatu okrenut se u povijest i vidjet, lancia je oduvijek luksuzni auto, alfa je bila sportski a fiat je bio fiat, svugdje po malo nesto tipa vw. samo sto je vw znao kaj treba i kako i brinuo se za kupce a fiata libo racku za kupce i propast ce.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Bole159

• Gost
« Odgovori #109 u: 24-03-2012, 20:43:19 »
nakon izbacivanja boxera i alu bloka kod ts-a svi dobri benzinci su otisli i ostao je v6 koji nesto valja jos..
fiat mutavi je mislio da ce njihovi blokovi drzati 20-30% vise snage kod alfe u konstantnoj upotrebi uz izmjenu ulja svakih 20000km..

alfa je trabala biti sport, lancia luksuz, fiat narodni auto.

nemozes mi radit alfu na sasiji od tipa (Svaka cast najbolja sasija u to vrijeme) ali zasto onda nastaviti na istu tu sasiju koje je stara 10 godina drugi model auta kada su svi vec uveli ojacnja i razno razne testove (156 ima slicnu sasiju tj. platforma je jednaka sa tipo sasijom)
i sad 159 na vectra osnovi..

jel tolki problem fiatu okrenut se u povijest i vidjet, lancia je oduvijek luksuzni auto, alfa je bila sportski a fiat je bio fiat, svugdje po malo nesto tipa vw. samo sto je vw znao kaj treba i kako i brinuo se za kupce a fiata libo racku za kupce i propast ce.

159 nije na Vectra osnovi, nego na platformi koju su GM i Fiat razvijali zajedno, a na kraju je samo 159-ka dobila. Svi ostali Saab, GM, Buick koji su bili u igri povukli su se jer je bila teska i skupa. Prvi auto sa ovom platformom je bio Insignia Concept koji nije zaziveo tada, vec je kasnije napravljena nova platforma za Insigniu - GM Epsilon II...

Bole159

• Gost
« Odgovori #110 u: 25-03-2012, 13:41:58 »
Sve je to lepo sto se prica po forumima, na svakom je ista prica. Naravno da bi svi voleli da sve Alfa sama radi, ali kad bi sve sama radila zalili bi se kako je skupa, jer u toj situaciji bila bi skuplja nego sto je danas  :).

Svi bi hteli nekog sporcaka, laganog, da ubrzava za 5-7 sec, da je bolji u voznji od ostalih, da ima odlican motor, po mogucstvu V6, da se dobro cuje i da kosta oko 20000 eura. E pa jbg, to nema nigde, pogotovo kod malih proizvodjaca.

Offline Sesta166

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 166 2.4 20V ex i Giulietta 2.0 ex i Stelvio Q4
    • Zenica
« Odgovori #111 u: 25-03-2012, 20:13:58 »
Meni ja zao 166, jer prestala je proizvodnja 06 ima nekih modela iz 07, po meni je bolja od 159, od unutrasnjosti pa nadalje. Steta sto je nema u proizvodnji i sto nema nasljednika jos. Naravno da ima nekih mana al moze se zivjeti sa njima. 2.4jtd 20v je tito, i u 166 ima max185ks, fali mujos nekih tvornickih 35-55 konjica, fali mu drzac casa u kabini. . .Eto sto meni fali na 166
Owning an Alfa Romeo is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but fuck it! She is soo damn HOT!!!

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #112 u: 26-03-2012, 21:57:39 »
Sve je to lepo sto se prica po forumima, na svakom je ista prica. Naravno da bi svi voleli da sve Alfa sama radi, ali kad bi sve sama radila zalili bi se kako je skupa, jer u toj situaciji bila bi skuplja nego sto je danas  :).

Svi bi hteli nekog sporcaka, laganog, da ubrzava za 5-7 sec, da je bolji u voznji od ostalih, da ima odlican motor, po mogucstvu V6, da se dobro cuje i da kosta oko 20000 eura. E pa jbg, to nema nigde, pogotovo kod malih proizvodjaca.

90% foruma bi radje kupilo alfu da je alfa a ne fiat ili neki drugi brend. nije bitno ni tolko kaj je fiat nego kaj je alfa izgubila ono nesto..

alfa je trebala imat kak je neko napisao, manji fwd auto tipa 147, mito ili sl., neki srednja glasa rwd (transaxle po mogucnosti) ili awd, neki ogromni auto tipa 166 pod obavezno rwd ili avd, i neki sportak coupe ili neki šit sa brdo konja isto rwd ili awd, mozes tu ubacit i neki suv ili nkj. al to je dosta.. niko se nebi bunil od alfista da ima neki transaxle i da ima manji bunker al ima auto koji je drugaciji od ostalih, alfin dizajn i da je dobra alfina mehanika i dobra alfina sasija i vozi..

nije bitno jel boxer, jel v6, jel redni.. alfa je imala dobre motore, imali su dobrog boxera u ono vrijeme je taj boxer bio jedan od jacih ako ne i najaci, imali su dobar redni nije bilo bas puno 2.0 rednih sa 140+ ks i varbijalnom bregastom, a imali su bome i jako dobar v6.. nisu im ni dizeli bili losi, vm u 164 i 75 je nepoderiv motor ako se pazi..  i opet ko je u ono vrijeme imal tolko konja u dizelu.. 

konfekcija se danas ne cijeni, jer od alfe ce jos malo ostat isto kaj i u dostavnjacima, imas tri kombija rzalicite marke a svi su isti u pezou mi pise fiat/alfa/lancia na pol plastika.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Anton

• Gost
« Odgovori #113 u: 26-03-2012, 23:10:33 »
 :ok:

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #114 u: 14-04-2012, 08:30:17 »
evo meni doma stoji onaj bmw cabrio znaci cabrio je poznat po tome da ima cvrcaka unutra ali svejedno ih ima manje nego alfa,u alfi ne samo ovoj mojoj nego sve koje sam vozio do sad a bilo ih je dosta nema sta se ne cuje u unutrasnjosti sve pucketa,skripi... :rolll:,ovjes necu ni spominjat,dosta je da kazem da beni ima 202tkm sa originalnim vilicama nema nigdje lufta niti sta skripi sve utegnuto,alfu vozim na 18 felgama doslovno se raspada po nasim cestama bmw je na 19 i meksi je nego alfa o drzanju ceste po zavojima alfa ima malu prednost ali ipak ima gewinde i speru dok je bmw sve serijala,kod bmw-a me razocaralo jedino to sto motor od 170kw i ne ide bas kako sam ocekivao ide on kad se zaletis po autoputu i preko 250kmh al moja alfa sa 140kw u stratu i po gradu ga pere samo tako,kod alfe mi se vise svida dizajn i unutrasnjost dok je bmw po svemu drugome 10 puta bolji auto.
da imam para ispred zgrade bi mi bili parkirani 159-tka 3.2v6 i bmw 330d i bio bi najsretniji na svijetu  :hehe:
uglavnom nasli smo krivi auto sa kojim cemo alfu usporedivat  :hap:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #115 u: 14-04-2012, 11:05:36 »
Jbt svi se zalite na neke cvrcke i skripanje vilica :) ne ide mi u glavu da su te novije alfe tolko sfusali oko toga :)
« Zadnja izmjena: 14-04-2012, 11:06:18 od Alfa_gtv »
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #116 u: 14-04-2012, 11:30:45 »
kod mene 140tkm i svaki cvrčak kojeg čujem znam di je i mogu ga riješit al mi se neda  :hehe: :)

bilo bi žalosno ba bmw za te pare koliko košta bude lošiji od alfe  :ok:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #117 u: 14-04-2012, 12:07:10 »
nije bitno to da li ga možeš locirati... to nije teško kod niti jednog auta...  :ok:  stvar je u tome da na autu 2002 god nebi smjelo biti toliko toga... mislim ipak nije to jetta iz 87 pa da sve škripi i cvrči  :)  :ok:

hvala bogu pa sam lišen takvih muka  :)

moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #118 u: 14-04-2012, 12:15:21 »
nije bitno to da li ga možeš locirati... to nije teško kod niti jednog auta...  :ok:  stvar je u tome da na autu 2002 god nebi smjelo biti toliko toga... mislim ipak nije to jetta iz 87 pa da sve škripi i cvrči  :)  :ok:

hvala bogu pa sam lišen takvih muka  :)
:da: bas to,sad se vozim u audiju a8 95 godiste nemozes vjerovat al auto nema ni jednog cvrcka unutra dok npr moja bivsa 147-ca 2002 godiste nema sta se nije culo u unutrasnjosti kao u golf 2 kad stojis na semaforu a cjeli auto vibrira i skripi svaka plastika dok malo ne das gasa   :hehe:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #119 u: 14-04-2012, 12:26:41 »
 :hehe: prestrašno... mislim da bi zapalio svoju da mi radi takve stvari  :)
moja AR GTV 2.0 V6 TB