Moj utisak o kvalitetu Alfe je sasvim povoljan. Svoju sam kupio iz ciste zaljubljenosti i nisam zazalio nijednog trenutka. Fabricki je mogla biti brza, ali je sredjeno cipovanjem, sad sam jos zadovoljniji. Ova odluka ce u buducnosti doneti svoje troskove, to je sigurno, ali svaki momenat proveden za volanom je dozivljaj

. Sto se tice kvaliteta izrade, moglo je biti bolje, recimo kod mene se cuju prozori s vozaceve i suvozaceve strane kako ceskaju dihtunge kad se ide preko neravnog puta, sto je primmeceno kod dosta 159-ki, ponekad se cuje poneko zveckanje u kabini, u sustini nista dramaticno...
Najiskrenije, mislim da mi je jako cudno sto se danasnji automobili cesce ne kvare obzirom na to koliko su komplikovani. Price koje su ranije vazile za Alfu vise ne vaze i sada je u rangu s konkurencijom, ako ne i bolja u odredjenim segmentima, a u nekim valja jos poraditi na kvalitetu.
Sto se mene tice, ne bih je menjao ni za 10 ili 20 godina kad bi mogla toliko izdrzati. Sto vise pratim automobilsku industriju to mi se sve vise gade novi modeli i konfekcija koja se proizvodi. Voleo bih kupiti kroz nekoliko godina neku stariju Alfu za uzivanje u voznji, 159-ka da izgura koliko moze, a posle nje cu kupiti neko najjeftinije sokocalo za svakodnevni prevoz.