@mareo - 147cu dajem sinovima za Novu godinu tj. kad registrujem ovu GT - sad je kod nas štrajk u MUPu...
@Loša - to si ti dao slike unutrašnosti zvona menjača JTDm na AO sa zaokruženim delovima za podmazivanje? Veoma korisno! Naravno - uzeću u obzir i ove današnje savete... U vezi sa postizanjem 190KS... U remapu 147ce intervenisao sam u velikom broju mapa, a najviše na "boost" i tzv. "VNT" mapi, tako da mi je sada boost i do 1.9bara u pikovima (max. u mapi je 1.68bara), pa dima nemam ni malo, osim kad oštro startujem...
@ -164- - Fabričke 17" za GTjku su mi sasvim OK. IMHO, Alfa je toliko "fancy" da bilo šta van Alfa domena može samo da pokvari utisak... Inače, i 16" su takve da se oseti svaka rupa na putu.
@ Marin krk - mislim da su na tvojoj 170KS i na standardnoj 150KS (obe su EDC16c39 JTDm) ista turbina i isti injektori, pa verovatno neće biti problema sa velikim dimom ni na GTjki...
Malo poređenja sa 147com...
Moja 147ca je remapovana ("close to the edge") i imam utisak da je odziv pritiska na pedalu gasa kod nje "direktniji" (intervenisao sam u mapi za regulisanje ubrizganog goriva u funkciji položaja pedale gasa), a da je kod GT nekako "mekši" (poradiću na toj mapi i kod GT)... Pored toga na 147ci nemam ni jedan katalizator, a imam BMC-CDA i FMIC, poklopac turbine sa izlazom na "pravu" stranu i skraćenu cev između MAFa i ulaza u kompresorski deo. Bilo je polemika na AO forumu o tome da li je BMC-CDA "protočniji" od fabričkog filtera za vazduh. Ja sam merio bolje protoke sa BMC (mnogima neverovatne za 8v), nego ostali sa fabričkim filterom - čak su rekli da mi je MAF verovatno neispravan...
Treće, "fabričke" boost krive kod JTD (kod JTDm manje) su sa izvesnom "rupom" posle 2500o/min. To je u remapu "ispravljeno".
E sad - kad se to sve uradi na GTu, može da se objektivno poredi.
Ono što nikad nisam video (ili čuo) je da se GT JTDm gasi trenutno, bez ikakvih vibracija - k'o sijalica. To mi nije ni jasno, ni logično...