15-06-2026, 20:26:37

Autor Tema: F1 2012  (Posjeta: 89409 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Alfa Dreams

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: F1 2012
« Odgovori #2220 u: 28-09-2012, 15:19:15 »
Pazi sad situacije.
Schumachera su nekoliko puta spomenuli koliko je značajan u razvoju momčadi i tehničkom razvoju bolida.
Ak prenese dio znanja, vozačkog umjeća i tehnologije koji zna od merca bilo bi super za Petera.
Ak Schumacher ode u Sauber to bi moglo biti jednako zanimljivo ko i gledati Pereza u super brzom Mclarenu. Al opet, tko zna kakav će biti Mclaren drugu sezonu...

Ja smatrab da je Sauber globalno gledano u ovom djelu sezone imal bolji auto od Mercedesa, koji je bil jednako brz ili brži i koji je imal daleko manje probleme s potrošnjom guma, a da ne kažem i daleko manje kvarova (samo ih je Schumacher imal 4-5)
Ali se to po bodovima baš i ne vidi jer su Segrio i Kamuyi prosuli previše bodova svojim načinom vožnje.
Schumi bi im baš lego ko i oni njemu  :ok:
« Zadnja izmjena: 28-09-2012, 15:30:36 od Alfa Dreams »

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #2221 u: 28-09-2012, 15:54:03 »

Anton

• Gost

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • Duga Resa
« Odgovori #2223 u: 28-09-2012, 16:22:23 »
Ovaj montezemolo je zesci idiot, propustit pereza i to zbog vettela, nemogu vjerovat, a perez ce na godinu dokazat da je bolji vozac od vettela
........

Offline Delta S4

• Sa stažom
    • Rijeka
« Odgovori #2224 u: 28-09-2012, 17:03:01 »
Mogao bi Perković iduće godine i do naslova ako se par stvari posloži.
I don't suffer from insanity; I enjoy every minute of it.

BigSaint

• Gost
« Odgovori #2225 u: 28-09-2012, 20:58:05 »
Mogao bi Perković iduće godine i do naslova ako se par stvari posloži.

Nećemo pretjerivati, možda Mercedes bude dogodine dominantan bolid, ali ovo sa Ferraijem, Vettelom i Perezom se slažem da je Ferrari ispušio!

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #2226 u: 28-09-2012, 21:03:57 »
Bigi
jutros sam na radiju slusao kako je montezemolo dao intervju u  vezi masse. kao dobar, a nema jos ni jedno postlje i 3 puta manje osvojenih bodova od alonsa
a sad su spominjali da bi deda mogao u sauber
sta ce bit , ubrzo ce se doznat  :da:

Bole159

• Gost
« Odgovori #2227 u: 28-09-2012, 22:00:54 »
Moj komentar, nisam odavno pisao:

Drago mi je da je Hamilton promenio ekipu, pokazao je da ima onu stvar i otici iz Mcl. Pred njim je izazov da od jedne osrednje ekipe i losijeg bolida napravi nesto dobro, mislim da se ovde nikako ne radi o parama, pa covek je zaradio vec puno. Kako je Schumacher napravio sa inzenjerima od Ferrarija cudo, pa Alonso ponovo drzi Ferrari, a Hamilton je vec pokazao da i sa inferiornim bolidom moze svasta napraviti, mislim da ce sledeca sezona biti jako zanimljiva i da moze pogurati Merc do visina vodecih.

2014 se menjaju pravila, motori ce biti jako bitni, a Merc ce ih praviti uz Reno i Ferrari, nemojmo to zaboraviti.

To da nije timski igrac, ne bih se slozio, setimo se izjava prosle godine, rekao je da je Button bolji od njega i da ce mu pomoci u svemu... Mislim da ove godine jedino nije imao srece uz jos losije poteze njegove ekipe izgubio je toliko bodova. Da nije tako vec bi sad bio rame uz rame s Alonsom u poretku.

Schumacher je covek koji ne moze bez trkanja, to mu je u krvi, bice mi drago da ga gledam u kojoj god ekipi, nema on vise sta da dokazuje, covek voli ovaj sport i zivi za njega.

fjs

• Gost
« Odgovori #2228 u: 28-09-2012, 22:03:00 »
Moj komentar, nisam odavno pisao:

Drago mi je da je Hamilton promenio ekipu, pokazao je da ima onu stvar i otici iz Mcl. Pred njim je izazov da od jedne osrednje ekipe i losijeg bolida napravi nesto dobro, mislim da se ovde nikako ne radi o parama, pa covek je zaradio vec puno. Kako je Schumacher napravio sa inzenjerima od Ferrarija cudo, pa Alonso ponovo drzi Ferrari, a Hamilton je vec pokazao da i sa inferiornim bolidom moze svasta napraviti, mislim da ce sledeca sezona biti jako zanimljiva i da moze pogurati Merc do visina vodecih.

2014 se menjaju pravila, motori ce biti jako bitni, a Merc ce ih praviti uz Reno i Ferrari, nemojmo to zaboraviti.

To da nije timski igrac, ne bih se slozio, setimo se izjava prosle godine, rekao je da je Button bolji od njega i da ce mu pomoci u svemu... Mislim da ove godine jedino nije imao srece uz jos losije poteze njegove ekipe izgubio je toliko bodova. Da nije tako vec bi sad bio rame uz rame s Alonsom u poretku.

Schumacher je covek koji ne moze bez trkanja, to mu je u krvi, bice mi drago da ga gledam u kojoj god ekipi, nema on vise sta da dokazuje, covek voli ovaj sport i zivi za njega.

:ok:

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #2229 u: 28-09-2012, 23:21:54 »
nadam se da deda bude uzeo sauber i ubio ih sve u pojam sa dobrim nastupima jer ove godine kada je i mogao nešto bolid mu je stao, ako uklet,

definitivno nema šta dokazivati ali je očito da bez F1 ne može :clap:
Nije bolest sve što boli

Offline Face_Off

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 156 1.8 TS + Honda CBR600RR
    • Vrgorac
« Odgovori #2230 u: 28-09-2012, 23:44:08 »
A evo i moje vidjenje stvari:

Ovaj montezemolo je zesci idiot, propustit pereza i to zbog vettela, nemogu vjerovat, a perez ce na godinu dokazat da je bolji vozac od vettela

mislim da Vettel nece u Ferrari - ne vjerujem da mu je zelja glumit drugu violinu, a dok je Alonso u Ferrariju, mislim da je to jasna uloga drugog vozaca.

Pazi sad situacije.
Schumachera su nekoliko puta spomenuli koliko je značajan u razvoju momčadi i tehničkom razvoju bolida.
Ak prenese dio znanja, vozačkog umjeća i tehnologije koji zna od merca bilo bi super za Petera.
Ak Schumacher ode u Sauber to bi moglo biti jednako zanimljivo ko i gledati Pereza u super brzom Mclarenu. Al opet, tko zna kakav će biti Mclaren drugu sezonu...

Alfa Dreams, ne shvacat osobno, al MS nije uspio nista u razvoju Mercedesova bolida - kad je bolid bio po zelji NR dobili su koje postolje, a inace jako jako slabo.... Mislim na ulozeno/dobiveno u Mercu nikako ne mogu bit zadovoljni...
Sad do koga je to ne znam, al rezultati su losi.. Mozda bi MS u sauberu i napravio dobar posao - tko zna!

A ovo da LH nije otisao zbog novca.... Pa McL ima konstantno bolid bolji od Mercedesa otkad su ovi u F1, a i stalno su u vrhu. Ron Dennis nije htio dat Lh sadasnju placu (koja je ugovorena prije krize) i to je razlog sto je ovaj otisao. a i sam je rekao da se zeli osigurat za ubuduce - sto mu je pravo jbga....

Ako nista, malo ce bit zanimljivije sad kad su se karte izmijesale!

A Perez je brz, ne vjerujem da su lose odabrali u mcl - vrime ce pokazat!
Mika Hakkinen, Spa 2000: "...and it was great, great overtaking...
I loved it! I'm not sure if the Michael did.."

fjs

• Gost
« Odgovori #2231 u: 28-09-2012, 23:54:43 »

Alfa Dreams, ne shvacat osobno, al MS nije uspio nista u razvoju Mercedesova bolida - kad je bolid bio po zelji NR dobili su koje postolje, a inace jako jako slabo.... Mislim na ulozeno/dobiveno u Mercu nikako ne mogu bit zadovoljni...
Sad do koga je to ne znam, al rezultati su losi.. Mozda bi MS u sauberu i napravio dobar posao - tko zna!

Istina... prva pobjeda za Nicu Rosberga je bila koje ono godine?
I prvi pole position je deda odvozio u Mercu koje ono godine?

:song:
« Zadnja izmjena: 28-09-2012, 23:56:05 od fjs »

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #2232 u: 28-09-2012, 23:57:06 »
Istina... prva pobjeda za Nicu Rosberga je bila koje ono godine?
I prvi pole position sa MS-om za volanom je deda odvozio u Mercu koje ono godine?

:song:

A kojih godina su ono rezultati bilo redovniji i konstantniji :?:
Vidis da Merc trenutno nije ni peta momcad....

Nemam nista protiv MS-a, al ocito da iz nekog razloga nisu uspili napravit bolid kako spada....

Nesto ala Rossi u Dukcu, ne ide pa ne ide

Offline Mladen

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #2233 u: 28-09-2012, 23:59:15 »
za dedu je bacen novac, previse je on umisljen pa misli da moze vozit kao i drugi, pokazao je 2-3 puta nesto al puno vise je pokazao da se nemoze mjerit sa novim vozacima ..

aaa hamilton je karaktera ko deda umisljen i samo gleda di ce vise novaca uzet jer misli da je bogom dan vozac
:Horse: :mehanic

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #2234 u: 29-09-2012, 00:01:46 »

Nemam nista protiv MS-a, al ocito da iz nekog razloga nisu uspili napravit bolid kako spada....

ide po ravnom kao šprih 10 brže od svih  :craz
Nije bolest sve što boli

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #2235 u: 29-09-2012, 00:02:13 »
ide po ravnom kao šprih 10 brže od svih  :craz

Al na 6-7 mjestu  :craz

fjs

• Gost
« Odgovori #2236 u: 29-09-2012, 00:02:54 »

Da, ali ne možeš za to krivit onda MS-a da nije sudjelovao i doprinio razvoju... neki pomaci su se dogodili, očito je da su u predsezonskim testiranjima bili odlični i da su u prvim utrkama bili brzi, a da je razvoj bolida zastao ili krenuo u krivom smjeru u drugom dijelu sezone...

Drugo pitanje bi bilo kojih je to sezona bilo više momčadi koje su bile pri vrhu? Možda je zato Mercedes "manje vrijedan" u očima... stalno se čeka pobjeda Renaulta, Sauber je skoro pobjedio 2 puta, a do sad su pobjeđivale ukupno 5 momčadi!!! Dakle, 7 momčadi koje se bore za pobjedu!!

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #2237 u: 29-09-2012, 00:06:36 »
Al na 6-7 mjestu  :craz

to što ne leži po zavoju nema veze sa konstatacijom da ne ide, ide dapače ali po ravnom  :smijeh
Nije bolest sve što boli

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #2238 u: 29-09-2012, 00:15:57 »
Da, ali ne možeš za to krivit onda MS-a da nije sudjelovao i doprinio razvoju... neki pomaci su se dogodili, očito je da su u predsezonskim testiranjima bili odlični i da su u prvim utrkama bili brzi, a da je razvoj bolida zastao ili krenuo u krivom smjeru u drugom dijelu sezone...

Drugo pitanje bi bilo kojih je to sezona bilo više momčadi koje su bile pri vrhu? Možda je zato Mercedes "manje vrijedan" u očima... stalno se čeka pobjeda Renaulta, Sauber je skoro pobjedio 2 puta, a do sad su pobjeđivale ukupno 5 momčadi!!! Dakle, 7 momčadi koje se bore za pobjedu!!

Ma ok, razumimo se - samo velim da se mozda previse ocekivalo od njega i tvornicke momcadi da to posloze... ono u Ferrariju nije samo MS-ovo djelo, ima tu i inzinjera i svega sto to prati. Sam ne moze ma kakav god vozac bio...

fjs

• Gost
« Odgovori #2239 u: 29-09-2012, 00:21:41 »
jasno...nije sam MS ono odradio u Ferrariju, ali je odvukao svoj tim ljudi iz Benettona u Ferrari...i nakon dugo dugo vremena Ferrari je već prvu sezonu pobjedio s njim u punopravnoj konkurenciji (prijašnjih godina bi imao šanse samo na Hochenheimu i Monzi zbog snage V12 motora)

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
« Odgovori #2240 u: 29-09-2012, 01:07:40 »
Vettel ide sigurno u ferrari, pa montezemolo je izjavio da kad bi morao dati ime nekog vozaca koji ce doci u ferrari da bi rekao njegovo ime(vettelovo)

Mada bi ja puno radije da su uzeli pereza koji mislim da ce iducu sezonu briljirat, cak bi htio da osvoji naslov i nabije ga na nos ovom biseru
........

Offline sfreak

• Ovisnik o alfistima
    • Jadranovo
« Odgovori #2241 u: 29-09-2012, 02:25:31 »
Oces rec da je Vettel los vozac...stvarno ne kuzim, perez ce mozda jednom i bit bolji...a dam se kladit da to jos nece bit sljedece godine

Edit: sad malo citam, perez u mclarenu a vettel u ferarriu...iako kao vozaca (jos za sad) smatram vettela daleko boljim, ne bi se cudio da perez recimo i bude brzi jer ruku na srce ferrari nije top bolid trenutno

« Zadnja izmjena: 29-09-2012, 02:34:04 od sfreak »

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
« Odgovori #2242 u: 29-09-2012, 07:11:34 »
Oces rec da je Vettel los vozac...stvarno ne kuzim, perez ce mozda jednom i bit bolji...a dam se kladit da to jos nece bit sljedece godine

Edit: sad malo citam, perez u mclarenu a vettel u ferarriu...iako kao vozaca (jos za sad) smatram vettela daleko boljim, ne bi se cudio da perez recimo i bude brzi jer ruku na srce ferrari nije top bolid trenutno

Ma ne kazem da je vettel los vozac, nego da nije tako dobar kao sto rezultati sugeriraju
........

Offline sfreak

• Ovisnik o alfistima
    • Jadranovo
« Odgovori #2243 u: 29-09-2012, 10:48:22 »
Pa zasto mislis tako? Jer je redbull superiorniji od drugih ili? Znam za price da u borbama on ne bi bio tako dobar, ali mislim da je i to usutkao ove godine kad redbull nije vise miljama daleko

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #2244 u: 29-09-2012, 21:11:54 »
Po meni bi Vettel bio lud da ide u Ferrari - ima u RBR-u sve sto mu treba, ima Neweya, a u Ferrariju je Alonso do 2016-te (cini mi se) i ko god dodje realno ide na mjesto drugog vozaca i stiti ledja Alonsu.

Vettel je predobar za tu ulogu po meni.... Mislim da od tog nece bit nista :ne2:

Jedno je sta montezemolo zeli a drugo hoce li to dobit...

Offline kix

• Starosjedioc
    • Križevci
« Odgovori #2245 u: 29-09-2012, 21:27:33 »
Po meni ako Vettel ode u Ferrari onda je totalni idiot.Za Ferrari je trenutno FA No.1. i to ce ostati duze vrijeme.U RBR je on gazda i njega se pita,a to tamo nece dobit.Uostalom,vjerujem da koncept motora za 2014 vise odgovara Renaultu nego Ferrariju.Tako da bi manje momcadi na pocetki sezone mogle biti pri vrhu.
Statistika je ko bikini-prikazuje vecinu al sakriva ono bitno.

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #2246 u: 29-09-2012, 21:28:58 »
2014-te ce sve momcadi manje vise od nule krenut... doduse ove velike momcadi imaju iskustva sa takvim promjenama pa ce se vec prilagodit - al bude derneka bar pola sezone  :ok:

Offline kix

• Starosjedioc
    • Križevci
« Odgovori #2247 u: 29-09-2012, 21:34:40 »
To definitivno stoji.Al sam koncept 1600cc V6 vise odgovara renaultu nego recimo merc i ferrariju.Renault ima neko iskustvo u tome,al ovi ne.Kad si vidio ferrarija il mercedesa s takvim motorom.Renault bi tu mogao dominantan bar prvu polovicu sezone.Al to je samo moje misljenje.

Offline Face_Off

• Ovisnik o alfistima
    • Vrgorac
« Odgovori #2248 u: 29-09-2012, 22:25:39 »
Pa bilo je v6 turbaka 80tih (1.5 Bmw ako se ne varam, i jos nekih...) a i toliko se stvari prominilo tokom godina a Ferrari i McL su uvik tu. Sad i Mercedes je tu, Renault kroz Lotus i RBR...
Navikli su oni na izazove  :ok:

Offline kix

• Starosjedioc
    • Križevci
« Odgovori #2249 u: 29-09-2012, 22:35:57 »
Bit ce to odlicna sezona.Sad me samo zanima kako ce se do kraja sezone odnosit prema LH u Mcl.Danas sam citao na GP1 da bi Alguersuari trebao doc na mjesto od Pereza.Nista nema o Dedi,dal ce vozit negdje il ce ostat u Merc na 'visokoj' funkciji.