Deda ce osvojit jos jedan naslov 

Do početka sezone 2012 u Formuli 1 preostalo je nešto više od tjedan dana, svi su timovi spremni pokazati koliko su napredovali u odnosu na prošlu sezonu. Neka svoja razmišljanja podijelio je i veliki Michael Schumacher, no bio je prilično oprezan.
Spomenimo kako je Mercedes F1 tim odradio 4.250 kilometara testiranja tijekom zime, dio u starom a dio u novom bolidu posebno pripremljenom za ovogodišnju sezonu. Ako je suditi po samim testiranjima u timu bi trebali biti zadovoljni, a mnogi očekuju kako bi ih ove godine mogli vidjeti i na pobjedničkom postolju i kao pobjednike.
Iako je i sam Schumi vrlo zadovoljan testiranjima, u svojoj izjavi o sezoni bio je vrlo oprezan: "Bolid je pouzdan što je dobro, prvi su dojmovi pozitivni. Sve što smo testirali bilo je pozitivno tako da vjerujemo kako imamo potencijala. U sezonu ove godine ulazimo puno spremniji nego prijašnje dvije sezone, a i sam fokus je bio na razvoju novog bolida. Imamo veliku brzinu koju ćemo pokazati u Melbourneu".
Podsjetimo se, Mercedes je i prošle godine bio jako dobar na testiranjima, no MGP W02 jednostavno nije bio u rangu Red Bullovog, McLarenovog i Ferrarijevog bolida. Ipak, nekako nam se čini kako bi ove godine mogli imati bolje rezultate. No, ne zaboravimo kako su svi timovi napravili pomake, a i sami testovi pokazali su neke zanimljive rezultate. A mi se samo nadamo da će i sezona biti zanimljiva. Sve ćemo znati već idućeg vikenda...