15-06-2026, 21:33:48

Autor Tema: F1 2012  (Posjeta: 89429 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Bole159

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: F1 2012
« Odgovori #210 u: 23-02-2012, 23:34:53 »
Pa dobro to, pogledaj McL, Hamiltona skoluju od pelena skoro... Nemaca i britanaca ima koliko hoces, italijana koji voze vrhunski, nema vise kao nekad...

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #211 u: 23-02-2012, 23:49:51 »
Pa dobro to, pogledaj McL, Hamiltona skoluju od pelena skoro... Nemaca i britanaca ima koliko hoces, italijana koji voze vrhunski, nema vise kao nekad...

mislim da je nedostatak talijanskih vozaca odraz njihovog ekonomskog statusa zadnjih 5 godina. nema vise ni talijanskog nogometa, talijanskih automobila u top kategorijama... ako nema jakih sponozora nemozes nikako uletiti u gp 2 a sada se vozaci samo od tamu regrutiraju. a ulaganje novaca u razvoj svog vozaca je pomalo i bacanje love u vjetar ako je sudeci po red bullu. oni ulazu dosta pa bez beda skartiraju 2-jcu na kraju sezone... sta im se vratilo od toga?

Offline dogo

• Pripravnik
  • **
    • rijeka
« Odgovori #212 u: 24-02-2012, 01:40:40 »
Točno tako komentar na mjestu i cijenim ga jer znam da pratiš F1 više od likova kojima služi da lakše probave loš nedjeljni ručak. :ok:
šta to govoriš za sebe ?

Offline dogo

• Pripravnik
  • **
    • rijeka
« Odgovori #213 u: 24-02-2012, 01:46:57 »
ne bi se složio s tobom... ok, rosberg nije agresivac kao senna, schumi, hammi, ali nije ni mlitavac poput ovih kojih si opisa... a to je dokaziva u sezonama dok je cidija onoga jadnog williamsa i ima popriličan broj pretjecanja s njima u doba kad skoro nitko nije pretjeca nikoga...
istina,ali šta nije i massa u sauberu vozio super pa di je nestao,od kad je prešao u ferrari je vodonoša schumiju pa kimiju pa alonsu,tako i sa rosbergom,u williamsu je bio agresivan a sad ga letargija ko i massu oplela.

fjs

• Gost
« Odgovori #214 u: 24-02-2012, 11:25:25 »
istina,ali šta nije i massa u sauberu vozio super pa di je nestao,od kad je prešao u ferrari je vodonoša schumiju pa kimiju pa alonsu,tako i sa rosbergom,u williamsu je bio agresivan a sad ga letargija ko i massu oplela.

i opet se nećemo složit... massa dok je vozio u Sauberu nije nikad pokazao ništa posebno, nikad nije dominirao nad timskim kolegom (Heidfeld, Fisico, Jacques), čak je većinom bio i sporiji od njih, a u Ferrari je došao čisto iz razloga jer je bio dovoljno poslušan i odradio je bio jednu sezonu kao njihov test vozač... plus kad je bolid dobar, bio je često i brz i dovoljno agresivan, u nekoliko navrata pobjedio i schumija i kimija...

Rosberg s druge strane je uvik bio većinom brži i agresivniji od svih svojih kolega... jer lako je bit brz i agresivan kad imaš bolid koji te sluša i radi onako kako bi ti htio da radi... ali kad nije tako, onda se pokušavaš ne sudarit... najbolji primjer za to su zadnje 2 sezone od Schumija...

Offline dogo

• Pripravnik
  • **
    • rijeka
« Odgovori #215 u: 24-02-2012, 11:30:12 »
ma nema problema svako gleda na svoj način,ali senna je isto imao i najbrži bolid pa je imao najviše odustajanja,tako da mislim da nema baš neke veze kakav ti je bolid nego kakav si vozač.svi su oni vrhunski ali jbg njih par vozi nekad previše sa srcem i to volim i cijenim,da msc prošlu sezonu nije onako napadao nekad i nestrpljivo imao bi 20-ak bodova više

fjs

• Gost
« Odgovori #216 u: 24-02-2012, 11:44:37 »
I iz istog tog razloga će meni Schumi oduvik bit super drag (draži od Rosberga i Masse i...), jer vozi svim srcem... ali opet, ne možeš zanemarit činjenicu da sa strane čiste brzine nije dominirao u postojećim bolidima nad Rosbergom i da je to prvi put takav slučaj još od kraja 1991. kad je vozio Benetton sa Nelsonom Piquet-om

Offline dogo

• Pripravnik
  • **
    • rijeka
« Odgovori #217 u: 24-02-2012, 11:53:30 »
I iz istog tog razloga će meni Schumi oduvik bit super drag (draži od Rosberga i Masse i...), jer vozi svim srcem... ali opet, ne možeš zanemarit činjenicu da sa strane čiste brzine nije dominirao u postojećim bolidima nad Rosbergom i da je to prvi put takav slučaj još od kraja 1991. kad je vozio Benetton sa Nelsonom Piquet-om
drugi dio sezone bio je u samoj utrci redovito brži od rosberga dok ga ovaj u kvalama ubijao,mislim da je ovo sezona di će rosberg biti kao i većina michaelovih timskih kolega u povijesti,barem se nadam

fjs

• Gost
« Odgovori #218 u: 24-02-2012, 12:02:38 »
drugi dio sezone bio je u samoj utrci redovito brži od rosberga dok ga ovaj u kvalama ubijao,mislim da je ovo sezona di će rosberg biti kao i većina michaelovih timskih kolega u povijesti,barem se nadam

Paaa da, drugi dio sezone je bio za nijasnu brži M.S., ali daleko je to od one njegove poznate dominacije nad nekim... i ja se isto tako nadam da će ove godine zasjat kao u starim godinama  :ok:

BigSaint

• Gost
« Odgovori #219 u: 24-02-2012, 13:53:35 »
http://www.gp1.hr/rosberg-moj-najjaci-timski-kolega-bio-je-webber/

Ajde da još malo testiramo mogućnosti percepcije F1 prosječnog...

Offline dogo

• Pripravnik
  • **
    • rijeka
« Odgovori #220 u: 24-02-2012, 14:16:55 »
http://www.gp1.hr/rosberg-moj-najjaci-timski-kolega-bio-je-webber/

Ajde da još malo testiramo mogućnosti percepcije F1 prosječnog...

toplo se nadam da će ga to isto pitati na kraju 2012 dali i dalje stoji da mu je webber najači timski kolega?možda sam subjektivan jer sam veliki fan msc-a ali mislim stvarno da mu rosb nije ni blizu kao što su to bodovi pokazali

BigSaint

• Gost
« Odgovori #221 u: 24-02-2012, 14:22:05 »
 :funny:

La Divina Commedia

Online Robertino

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • Pazin
« Odgovori #222 u: 24-02-2012, 19:42:39 »
možda sam subjektivan jer sam veliki fan msc-a ali mislim stvarno da mu rosb nije ni blizu kao što su to bodovi pokazali

krivo mislis  :drive:  :hehe:

A tek sto su kvalifikacije pokazale,ili ti ga 16:3 za Rosberga,to je isto vjerojatno sklop okolnosti. Mali ga šiša,get used to it ;)

Anton

• Gost
« Odgovori #223 u: 24-02-2012, 19:52:27 »
mali nit smrdi nit mirise... dobar rezultat ostvari samo kad je onaj ispred njega na + 10s a onaj iza 15 s....
nepamtljiv i neatraktivan za gledat totalno...

uostalom, ms mu moze bit tata, kao i pola grida, a sumljam da godine ne nose neku otezavajucu okolnost u sportu u kojem je fizicka spremnost toliko vazna....

nadalje, uz sve sta je covjek osvojio, nemate zapravo ni jedan valjani argument kontra njegovih vozackih sposobnosti...

amen

( go kimi go  :craz )

Online Robertino

• Ovisnik o alfistima
    • Pazin
« Odgovori #224 u: 24-02-2012, 20:12:13 »
znaci uz sve sta je osvojio,covjek moze bez problema zauzimati mjesto u jednom teamu koji stremi ka naslovu,i voziti bez da se od njega ocekuje i trazi nesto konkretno,a placa ga se milijunima? ajde dobro...

Sto se Rosberga tice,slazem se da je neatraktivan,ali smazao je za dorucak i posramio ama bas svakog momcadskog kolegu u F1 do sad,ukljucujuci i MS-a. Pa po meni za malog i nema nekog velikog mjesta kritikama

Anton

• Gost
« Odgovori #225 u: 24-02-2012, 20:17:31 »
znaci uz sve sta je osvojio,covjek moze bez problema zauzimati mjesto u jednom teamu koji stremi ka naslovu,i voziti bez da se od njega ocekuje i trazi nesto konkretno,a placa ga se milijunima? ajde dobro...

Sto se Rosberga tice,slazem se da je neatraktivan,ali smazao je za dorucak i posramio ama bas svakog momcadskog kolegu u F1 do sad,ukljucujuci i MS-a. Pa po meni za malog i nema nekog velikog mjesta kritikama

- ako mu daju odgovarajuci auto, deda ce opet bit prvak, u to nema sumnje....

- posramio i smazao za dorucak ms-a, no dobro, svatko ima svoje videnje stvari.... ja to nisam zapazio, al da je bolji u Q to je....

Online Robertino

• Ovisnik o alfistima
    • Pazin
« Odgovori #226 u: 24-02-2012, 20:23:57 »
slazem se,osvojili su ga i Hill,Villeneuve...u odgovarajucem autu dakako, bio bi i Irvine da je MS slomio nogu par utrka prije...   :craz

Jedino ce morati smisliti nesto da rijesi "problem" Rosberga, jer ne mozes postat prvak ako teammate ima vise bodova od tebe.
Zapravo...Rubens je trenutno available...;)

Offline Mladen

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #227 u: 24-02-2012, 20:29:48 »
- ako mu daju odgovarajuci auto, deda ce opet bit prvak, u to nema sumnje....

- posramio i smazao za dorucak ms-a, no dobro, svatko ima svoje videnje stvari.... ja to nisam zapazio, al da je bolji u Q to je....

:hehe: :smijeh :smijeh daj svakom osim Mase dobar bolid i bit ce među prva 3 ... on je samo starac koji ni sam nezna jel bi vozio ili se povukao, kada se sjetim samo kolko puta je odlazio i povlacio tu odluku ili se vratio, bolje da prepusti nekom mlađem mjesto u F1 ..
:Horse: :mehanic

Online Robertino

• Ovisnik o alfistima
    • Pazin
« Odgovori #228 u: 24-02-2012, 20:32:00 »
da malo skrenemo s dedice---evo izvjestaj s danasnjeg testiranja. Odlicne vijesti su da su i ekipe s sredine poretka u odlicnoj formi i moglo bi bit dosta iznenadjenja ove godine. Bas u pocetku sezove,dok bogatije ekipe svojim tempom napretka ne odmaknu...

http://en.espnf1.com/f1/motorsport/story/71273.html

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #229 u: 24-02-2012, 20:49:29 »
slazem se,osvojili su ga i Hill,Villeneuve...u odgovarajucem autu dakako, bio bi i Irvine da je MS slomio nogu par utrka prije...   :craz

Jedino ce morati smisliti nesto da rijesi "problem" Rosberga, jer ne mozes postat prvak ako teammate ima vise bodova od tebe.
Zapravo...Rubens je trenutno available...;)

mozes onda slobodno niz nastaviti sa hamiltonom (gdje je sad sa sporijim autom), hakinenom (prvi naslov), buttonom (nelegalni bolid), prost (zadnji naslov), mansell...
jedini naslov u zadnje vrijeme sa slabijim bolidom je onaj kimija, tako da je on uz shumia jedini koji pobjedio neweya u timu sa puno love. alonso jos nije uspio mislim (newey se to vrijeme mislim trazio po tibetu ili gdje vec ide meditirati), makar i onaj njegov drugi naslov je bio protiv konkurentnog ferraria, nije bio brzi za sekundu po krugu kao ovi gore navedeni

Offline dogo

• Pripravnik
  • **
    • rijeka
« Odgovori #230 u: 24-02-2012, 21:51:58 »
krivo mislis  :drive:  :hehe:

A tek sto su kvalifikacije pokazale,ili ti ga 16:3 za Rosberga,to je isto vjerojatno sklop okolnosti. Mali ga šiša,get used to it ;)
[/quote

pa za kval sam prije i napisao da ga je zgazio ali da je msc bio u drugom dijelu sezone redovito brži u utrkama

Online Robertino

• Ovisnik o alfistima
    • Pazin
« Odgovori #231 u: 24-02-2012, 22:04:35 »
mozes onda slobodno niz nastaviti sa hamiltonom (gdje je sad sa sporijim autom), hakinenom (prvi naslov), buttonom (nelegalni bolid), prost (zadnji naslov), mansell...
jedini naslov u zadnje vrijeme sa slabijim bolidom je onaj kimija, tako da je on uz shumia jedini koji pobjedio neweya u timu sa puno love. alonso jos nije uspio mislim (newey se to vrijeme mislim trazio po tibetu ili gdje vec ide meditirati), makar i onaj njegov drugi naslov je bio protiv konkurentnog ferraria, nije bio brzi za sekundu po krugu kao ovi gore navedeni

ne,ne namjeravam nastaviti niz s njima,mislim da nitko s imalo objektivnosti nebi. Hamilton je osvojio 3 pobjede lani (nijedna nije bila poklonjena),dok su za nekog drugog cak i postolja cisti science fiction trenutno. Za Buttona ne treba ni komentirat,covjek je lani vozio odlicno, dignuo isto 3 pobjede,a ona koju je pobjedio nakon sto je 20ak krugova prije kraja bio POSLJEDNJI je cisti masterpice i kapa mu vjecna od strane mene na tome.  Ostali su isto pokazali jako puno i u slabijim bolidima dok Michael u zadnje dvije sezone nije ni do postolja dosao.

I pricati da bi bi Michael u konkurentnom bolidu bio konkurent za naslov je cista utopija. Bio bi jedino u dominantnom,ali u takvom bi i  60% grida doslo do naslova. Da se razumjemo postujem Michaela i definitivno je jedan od najvecih svih vremena,ali ono sto on TRENUTNO pokazuje definitivno nije na razini jednog Alonsa,Hamiltona,Vettela,Buttona pa i Rosberga naravno.

Vidjet cemo dali ce se ove sezone priblizit svojoj nekadasnjoj formi.

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #232 u: 24-02-2012, 22:08:15 »
Ajmo gledat ovak, Schumiju je trebalo 5 sezona da osvoji nekaj s Ferrarijem, a Ferrari je tad bila momčad sa dugim stažom i lovom do krova (a i danas).

Mercedes je počeo zapravo od BAR-a, Honde, Browna Racinga i svaku godinu se bolid neprepoznatljivo mjenjao zbog kojekakvih restrikcija, dok u doba prelaska u Ferrari tog nije bilo.

Zašto ga vrijedi plačati, e pa to su već x-puta rekli. Primjer: Kimi će doći i reći: auto nije konkurentan, auto je bjezi nakon 2 promjene pravca i to je to, rijšite mi to! Schumi će reći mogli bi napraviti ovo na autu, malo podesiti ono, malo nagib uštela, prerasporedit balans itd i nudi riješenje.

Čovjek je u svojoj karijeri proživio X razvoja bolida i ima iskustva s tim najvise od svih vozača u cijeloj F1 postavi danas.

Ja vjerujem u njega  :care :care :care

Online Robertino

• Ovisnik o alfistima
    • Pazin
« Odgovori #233 u: 24-02-2012, 23:12:02 »
Ja pricam o Shummiju sada,ne nekad. BTW, covjek je dosao u bolid u kojem je godinu prije OSVOJEN NASLOV,a i prve utrke preklani je bolid isao cisto solidno i Rosberg je uhvatio par postolja s njime. Sve dok nisu odlucili bolid prilagodit Michaelu,skratit medjuosovinski razmak(ili povecat,ne sjecam se vise), i dobili kitu labudovu...

Kimmi je dosao u Ferrari u kojem Michael dvije godine prije nije mogao do naslova,i osvojio naslov. Tako  da nemoj mi Kimmija..on je legenda ;)

Ah,dosta mi vec tog Michaela(tu na temi)...valjda ce ove sezone biti nesto od njega. Ne kazem da ga placaju uzalud,ali definitivno stvaranjem bolida po njemu sputavaju Rosbergov potencijal,i to im je IMHO greska. Mislim da im mali moze dati puno,i da bi se trebali orjentirati njemu i da je on njihova buducnost.

Online Robertino

• Ovisnik o alfistima
    • Pazin
« Odgovori #234 u: 24-02-2012, 23:27:51 »
malo zanimljivih slikica s testiranja  :mahm

i vrhunska analiza novog Red Bulla, svakako procitati

http://scarbsf1.wordpress.com/2012/02/24/launch-analysis-red-bull-rb8/

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #235 u: 25-02-2012, 08:40:39 »
Ja pricam o Shummiju sada,ne nekad. BTW, covjek je dosao u bolid u kojem je godinu prije OSVOJEN NASLOV,a i prve utrke preklani je bolid isao cisto solidno i Rosberg je uhvatio par postolja s njime. Sve dok nisu odlucili bolid prilagodit Michaelu,skratit medjuosovinski razmak(ili povecat,ne sjecam se vise), i dobili kitu labudovu...

Kimmi je dosao u Ferrari u kojem Michael dvije godine prije nije mogao do naslova,i osvojio naslov. Tako  da nemoj mi Kimmija..on je legenda ;)

Ah,dosta mi vec tog Michaela(tu na temi)...valjda ce ove sezone biti nesto od njega. Ne kazem da ga placaju uzalud,ali definitivno stvaranjem bolida po njemu sputavaju Rosbergov potencijal,i to im je IMHO greska. Mislim da im mali moze dati puno,i da bi se trebali orjentirati njemu i da je on njihova buducnost.

Povećavali su razmak jer su imali puno problema s podupravljanjem.

Kimmi je osvoji naslov (uz dosta¸sreće u zadnjoj trci) i nitko nije bio sretniji od mene, ali ak gledamo tak onda je i Massa mogao osvojiti naslov u zadnjoj trci da je imao sreće ko Kimmi taj put pa bi i on ispao faca da je i on osvojio naslov a Schumi nije. Ferrari od ere Schumija nikada nije bio toliko loš da ne bi bio u vrhu poretka.

A kaj se tiče Schumija sad i dolaska u bolid u kojem je osvojen naslov godinu prije to je čisto bezveze za uspoređivati.
Bolid u kojem je Button odnio naslov je bio toliko dobar, revolucionaran, u sivoj zoni regulativa i genijalan da je i Rubens Barichello bio kandidat za naslov do polovine sezone. To što je bio prvak, Button mora zahvaliti genijalnosti Browna.

Taj bolid i onaj u koji je Schumi sjeo nemaju nikakve veze jedan s drugim pa čak ni po imenu.
Ova sezona ce najbolje pokazati da li je bio problem u bolidu ove dvije sezone ili u Schumiju (volio bi da je bolid).

Anton

• Gost
« Odgovori #236 u: 25-02-2012, 10:43:14 »

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #237 u: 25-02-2012, 11:01:04 »
Jel može netko metnuti vid sa pretjecanjima od Rosberga. Samo ziceri na slabe bolide ili one jače u problemima. A po kiši šipak. Al nije sve tak crno, evo jedna super reklamica http://youtu.be/bCRsxLuNId4

Offline Face_Off

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 156 1.8 TS + Honda CBR600RR
    • Vrgorac
« Odgovori #238 u: 25-02-2012, 11:32:22 »
Zanimljivo je citat ova MS-NR "prepucavanja".... Ja ne navijam za nijednog, doduse MS mi nije posebno drag al to nema veze za ono sto cu rec: Di se god bolid pravi za jednoga, onaj drugi ce popusit.... Tako je uvik bilo i uvik ce bit. Znam da su za MS-a poceli pravit bolid, vidit cemo ove godine hoce li to ista prominit, al najbolje bi bilo da su nasli neki kompromis za obojicu (sto se tice npr. medjuosovinskog razmaka) a kasnije svak prema sebi nek podesi pa kom opanci kom obojci!

po meni bi bolje prosli da oba skupljaju bodove kako triba nego da jedan ima duplo vise od drugoga...
Mika Hakkinen, Spa 2000: "...and it was great, great overtaking...
I loved it! I'm not sure if the Michael did.."

BigSaint

• Gost
« Odgovori #239 u: 25-02-2012, 11:38:35 »
A šta sam napravio. :hello: :hello: :hello:

Baš mi je drago da se rasprava zadržala u okvirima konstruktiv, bez teških riječi i tenzija iako ovaj drot pomalo pokušava potkuriti, ali mu ne ide.

GO NICO! :drive: