14-06-2026, 01:46:08

Autor Tema: Futuristički dizajn ili propali pokušaj?  (Posjeta: 7667 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

PROMAJA

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Futuristički dizajn ili propali pokušaj?
« Odgovori #30 u: 20-12-2011, 22:15:19 »
Šta agresivniji prednji đir to bolje a šta se tiče metroseksualaca i fensi đigibaua eno in škoda pa nek se fensaju  :hehe:

33QO

• Gost
« Odgovori #31 u: 20-12-2011, 22:16:53 »
159-ka je vec trebala biti mini Maserati quatroporte, a o naslednici da ne govorim, to je pravi put po meni  :hello: :pivo:

:da: :da:   

Nino147

• Gost
« Odgovori #32 u: 20-12-2011, 23:38:24 »
Hehehe, pripazi ti radi sebe, nije fazon maco, ali kad vidim da muskarci vise posvecuju paznju svojoj frizuri, mindjusama, narukvicama i ostalim cudima, stvarno se zapitam gde je svet otisao  :funny:

E ovu liniju treba da ima naslednik 159-ke, samo od napred jos malo besnije  :pivo: , pravi kupe s cetvoro vrata, Aston Rapide (eto porekoh ipak ima jedan lep auto koji se pojavio u prethodnoj godini) u malom,

Sad mi je sinula odlicna ideja gledajuci zadnji deo rendera nove Giulije: posto se linija spojlera lepo uklapa sa farovima, oivicuje ih sa gornje strane, sta mislite da farovi, tj. led-diode u njima budu kao kod Giuliette, dakle spirala koja se izvija od kraja prema sredini prateci liniju spojlera, a tamo gde prestaju led-diode zadnjih svetala nastavljaju se po sredisnjem delu led-diode stop-svetla... Sve to prati liniju spojlera, tj. nalazi se ispod njega.

Sto se tice dizajna, meni je 8C jedan od najlepsih sportskih automobila i trend zapocet njime mi se svidja. Takodje, svidjaju mi se bocni i zadnji deo kod Giuliette i MiTa (pogotovu zadnji kod Giuliette), jedino mi smeta zatupljen prednji deo kod oba, buljavi farovi i neverovatno ruzan prednji branik, tj. maska usisnika za vazduh kod Giuliette. Toliko mi je to ruzno da je ruznije od Forda Kuge (a mislio sam da ne postoji ruzniji auto).

Sto se tice linije 159/Brere/Spidera, dizajn nije ni blizu revolucionaran kao sto je bio slucaj sa 156 kad je izasao. Meni je 156 jedna od najlepsih alfi. Savrseno odradjen dizajn koji ima jako dinamicnu bocnu liniju, a upravo to fali 159-ki: suvise je klasicna bocna linija, kao kod Honde Accord i vise nalikuje putnickom, nego sportskom automobilu. S druge strane, fenomenalno je odradjen prednji deo, jako agresivan i sportski. Zadnji je gemist - nesto su zapoceli, ali nisu dosledno sproveli; osim krugova na stop-svetlima koji deluju upecatljivo, ostatak zadnjeg dela deluje nedovoljno izrazajno; stilsku smernicu nisu sproveli do kraja, vec je utupili kao Nemci kada se plase da ce nesto izgledati suvise smelo pa nece hteti niko da ga kupi. Da se Renault plasio i stil Megana II nije sproveo dosledno od pocetne do krajnje tacke, nikad ne bi prodao toliko primeraka. Slicno sada radi i Citroen - smeo i avangardan dizajn zapocet sa C4 dosledno sprovodi i drago mi je so mu dobro ide.

Ali vratimo se Alfi. Meni je ubedljivo najlepsa 156 - zadnji deo fenomenalno odradjen, sve na svom mestu kod prve verzije, bocnu liniju da ne hvalim vise, ali jako upecatljiva, a prednji deo... koliko mi se nekad svidjao usecen grill na prednjem braniku, toliko mi sada smeta i to, kao i mala ostro secena prednja svetla koja mi se nekako ne uklapaju u koncept. Dakle, prva 156-ica sa prednjim delom i enterijerom druge.

Sto se tice 159/Brere/Spidera, nekako mi je najsvarljiviji Spider, a nikako mi se ne svidja Brera, tj. njen zadnji deo - zadnje staklo i gepek - zaobljeno, suzeno i u toralnoj suprotnosti sa ostrim linijama koje dominiraju od prednjeg dela pa sve do zadnjeg branika i stop-svetala.

33QO

• Gost
« Odgovori #33 u: 22-12-2011, 10:28:53 »

Meni je recimo fiatov dizajn odličan! Sve što su napravili u zadnjih 5-6 godina, mi izgleda odlično. Lancia Delta mi je isto super, ali nosi, po meni, krivo ime, jer me stalno asocira na nešto drugo. Što se tiće alfe, kao što je netko rekao, naprosto im fali agresivni dizajn. Pa ne možeš furati neku Cuore sportivo parolu, a onda proizvoditi automobile "smirenih linija".

Offline Tare071

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #34 u: 22-12-2011, 10:40:33 »
Meni je recimo fiatov dizajn odličan! Sve što su napravili u zadnjih 5-6 godina, mi izgleda odlično. Lancia Delta mi je isto super, ali nosi, po meni, krivo ime, jer me stalno asocira na nešto drugo. Što se tiće alfe, kao što je netko rekao, naprosto im fali agresivni dizajn. Pa ne možeš furati neku Cuore sportivo parolu, a onda proizvoditi automobile "smirenih linija".

Realno šta je to cuore sportivo na alfi u zadnjih deset godina? Mislim hajde da malo hladne glave razmislimo, emocije po strani, slabi motori, teška auta i jaču stranu konjice drže dizelaši koji sami po sebi ne idu uz "sportsko srce". Fali tu prvo sportskijih modela i šira gama motora da bi "sportsko srce" bilo u pravom smislu riječi, ne gradi se gama na 1.4TB motoru. Što se tiče dizajna ja tu nemam prigovorm i mito i giulietta su mi odlični, možda nisu revolucija kao što je to bila 147mica ali nisu ni daleko. Ono što po meni kod alfista daje minus kod ta dva modela je ujedno i plus kod velike većine potencijalnih korisnika i kupaca a to je da su auta racionalnije složena sa možda manje gafova i propusta.  Što je nekad davno Jeremy Clarkson rekao, alfa je kao neopjevani heroj ruske tragedije - lični vrhunci i potencijal su uvijek u sjeni mogućeg kvara. To na novim modelima nije toliko izraženo, staloženija su to vozila ali i manje emotivna.  I dodatno mislim da budu starili fantastično za razliku od trenutne konkurencije......
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Nino147

• Gost
« Odgovori #35 u: 23-12-2011, 00:37:19 »

Fiat 500 ima fenomenalan enterijer, verno odradjen retro sa nekim smekom iz vizure novog veka, spolja takodje jako dobar. Enterijeri takodje jako dobri i u novoj Pandi i Puntu Evo. Spolja kod vecine Fiatovih automobila skladne linije. Medjutim, da kupujem nov auto srednje klase ipak bih uzeo Deltu, ima neodoljivu privlacnost. Ypsilon takodje spolja jako dobro izgleda, ali enterijerom ipak nisam odusevljen. Od malih Fiat 500 je neprevazidjen.

33QO

• Gost
« Odgovori #36 u: 24-12-2011, 17:28:18 »

Ideja za Juniora, nažalost, odlučili su se napraviti mita  :craz

Anton

• Gost
« Odgovori #37 u: 24-12-2011, 22:04:29 »
ja nisam volio ni mito ni giuliettu na prvi pogled...
sad mi je mitac cist ok a za giuliettom se okrecem na cesti....
bit ce da oni znaju nesto sto ja neznam, ali problem je sto sam na 145 ili 156 ili 147 reagirao trenutacno i to im je bila najjaca dizajnerska trojka u novijoj povjesti firme
sad si traze neki novi stil koji je ni vrit ni mimo

159 je zapela negdje izmedu i predivna mi je, podrazumjevam ju pod buduci auto.... nakon toga.... :rolll:.... neznam...
ni motorizacija ni dizajn vise nisu po mom ukusu, mislim da sve ide nizbrdo i da su trebali alfu prodati VW-u, bilo bi tu i dizela V6 i benzinaca 4.2 V8 i novaca i dizajnera....
Alfa bi bila punokrvni konkurent BMW-u, ovako je sve vise mainstream proizvod, a ja bas nebi da bude ekvivalent opelu  :sad:

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #38 u: 25-12-2011, 12:00:17 »

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #39 u: 25-12-2011, 12:06:38 »
Malo mi prednja strana vuče na.   :craz

33QO

• Gost

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #41 u: 25-12-2011, 15:33:01 »
Mito mi je sve ružniji dok ga gledam, taj cijeli bucmasti prednji dio  :puke:
O giulietti je sve rećeno kad mi Astra nova izgleda bolje.

Ta dva auta su mi uz Arnu sumrak Alfe.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #42 u: 26-12-2011, 01:35:56 »

iz kojeg kuta ti je 75-ica lijepa :?:

ono ako cemo o estetici... ili sz/rz :?:

Offline Tare071

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #43 u: 26-12-2011, 09:45:26 »

Astra je po meni ehm bolje izgledala tek kad je izašla i to samo jer je prije izašla, ali sad ih viđam po sarajevu jako puno i ne primjećujem je više, dok je giulietta ipak pojava na cesti.
Mislim da će giulietta bolje stariti neuporedivo za razliku od te iste astre. A isto mislim i za mito, ko se kad okrenuo za opel corsom novom?
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #44 u: 26-12-2011, 14:43:27 »

iz kojeg kuta ti je 75-ica lijepa :?:

ono ako cemo o estetici... ili sz/rz :?:
75ica nije ljepotan, al ak pogledamo svi auti tog vremena su čoškasti a s boka mi dobr zgleda ko i odostraga od napred nije ljepa al bogami nije ni gadna ko MiTo ili Giulietta.
Arna niej ružna već je samo neopisivo nemaoštovita i dosadna, jasno kad je to nissan cherry čiji dizajn je rzaličit od arninog smao u poziciji retorvizora.

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
« Odgovori #45 u: 26-12-2011, 17:36:40 »
75ica nije ljepotan, al ak pogledamo svi auti tog vremena su čoškasti a s boka mi dobr zgleda ko i odostraga od napred nije ljepa al bogami nije ni gadna ko MiTo ili Giulietta.
Arna niej ružna već je samo neopisivo nemaoštovita i dosadna, jasno kad je to nissan cherry čiji dizajn je rzaličit od arninog smao u poziciji retorvizora.

da ali isto je recimo 75-ica robovala dizajnu tog doba (govorimo o 80-tima naravno). vjerovatno je to nekima bilo gadno naspram zaobljene linije starog gtv-a... tako je isto i gulietta i mito rob danasnjeg dizajna... za 20 godina ce mito mislim kao sada lancia y 2, ljepuskasto auto. 75-ica je vec bila nikakva u zadnjim godinama proizvodje....

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #46 u: 26-12-2011, 17:44:58 »
istina, no mito mi nije rob trenda već mi je naporsto gadan. Kao i Nissan Juke ili micra ili ford Ka ili Ford scorpio iz sredine 90ih.

156 mi je predivan auto dan danas a ima skoro 15 godina da je izašla.

Offline zvrk

• Sa stažom
  • nije još alfa...ali je ipak talijan :)
    • Zagreb - Kvatrić
    • www.potrcko.com.hr
« Odgovori #47 u: 26-12-2011, 17:45:49 »
Malo sam izvukao prednje krajeve alfi modernijeg dizajna...možda se neke ponavljuju...a neke su koncepti....ali zanima me koji bi vi voljeli smjer u dizajnu da se ostvari....pa makar bile i varijacije na temu...

potrčko

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #48 u: 26-12-2011, 17:48:01 »
GT, 147, 8c.

Ostalo su IMHo preveć sljeebenici trenda da auto mora biti što agresivniji sa što više nakošenim svjetlima itd.

Nino147

• Gost
« Odgovori #49 u: 26-12-2011, 22:25:57 »
8C & 2uetottanta

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #50 u: 29-12-2011, 23:51:35 »
156-159-147-visconti-tz3 po meni je od 145 do 159 sve 5 osim prve linije 166 sa onim malim lampama naprijed..
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Kiro

• Gost
« Odgovori #51 u: 30-12-2011, 19:12:18 »
Giuliettin je definitivno najljepši :love:

Anton

• Gost
« Odgovori #52 u: 30-12-2011, 19:17:36 »
4C ce biti predivan i to je ispravna evolucija 8C prednjeg kraja u manje egzoticnoj formi  :ok:

33QO

• Gost
« Odgovori #53 u: 31-12-2011, 17:23:42 »
Po meni, odnosno po mome ukusu, ovaj trend u alfi ne vodi na dobro. Pomalo razmišljam, da li ću nakon 159-ke, za koju godinu, ponovo voziti alfu ili nešto drugo  :rolll:  Već sam se jednom i makao od njih, ali ako ovako nastavi, mislim da ću opet. O ovom dizajnu naprosto ne vidim nešto što me ostavlja bez daha, kao kad sam vidio 159-ku ili FL 147 i 156.

Možda nabavim kakvu starudiju za dušu, a onda se maknem dok alfu ne preuzme vagen ili se bar proizvodnja ne preseli u ameriku  :hehe:

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
« Odgovori #54 u: 31-12-2011, 19:59:13 »
Već sam se jednom i makao od njih, ali ako ovako nastavi, mislim da ću opet.

jedan clan predsjednistva si nebi trebao ovako nesto dopustati  :ne2:

:hehe: :hehe:

a boli te banana, golf majicu vec imas  :craz

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #55 u: 31-12-2011, 20:24:58 »

:love3: :love3:

reci mi da se zajebavaš s ovim smajlićima  :?:
:cigara: :cigara:

33QO

• Gost
« Odgovori #56 u: 31-12-2011, 22:03:57 »
reci mi da se zajebavaš s ovim smajlićima  :?:

:hehe: :hehe:

Offline Pol ZF1

• Sa stažom
    • Međimurje
« Odgovori #57 u: 01-01-2012, 07:37:48 »
Po meni sa 156, 147 pa cak i 159 su nas navikli da su Alfe najljepsi auti na cesti. Digli su letvicu visoko i novi modeli nazalost ipak ne mogu pratiti tadiciju...
Mito i Giulietta ipak nisu na toj dizajnerskoj razini IMHO
« Zadnja izmjena: 01-01-2012, 07:55:49 od Pol ZF1 »

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #58 u: 01-01-2012, 13:15:56 »
Ako je alfin dizajn promašaj što su onda opeli, audi, folcvagen i gomila japanskih auta koji su nedovršeni pušteni u proizvodnju:)

Njima nije ionako dizajn bio jedan od glavnih prodajnih argumenata.
japanci su poznato dosadni ali aute prodaju na temelju svoje kvalitete.

Anton

• Gost
« Odgovori #59 u: 01-01-2012, 13:37:45 »
Njima nije ionako dizajn bio jedan od glavnih prodajnih argumenata.
japanci su poznato dosadni ali aute prodaju na temelju svoje kvalitete.

dosadni ste s tom kvalitetom japanaca  :rolll:

bilo pa proslo! a i kad su bili najkvalitetniji i povoljni imali su papir umjesto lima i trunuli ko kuga....
jedan fiat tipo je dizajnerski i kvalitetom karoserije za njih bio space shuttle 90-tih....