Hehehe, pripazi ti radi sebe, nije fazon maco, ali kad vidim da muskarci vise posvecuju paznju svojoj frizuri, mindjusama, narukvicama i ostalim cudima, stvarno se zapitam gde je svet otisao
:
E ovu liniju treba da ima naslednik 159-ke, samo od napred jos malo besnije
, pravi kupe s cetvoro vrata, Aston Rapide (eto porekoh ipak ima jedan lep auto koji se pojavio u prethodnoj godini) u malom,
Sad mi je sinula odlicna ideja gledajuci zadnji deo rendera nove Giulije: posto se linija spojlera lepo uklapa sa farovima, oivicuje ih sa gornje strane, sta mislite da farovi, tj. led-diode u njima budu kao kod Giuliette, dakle spirala koja se izvija od kraja prema sredini prateci liniju spojlera, a tamo gde prestaju led-diode zadnjih svetala nastavljaju se po sredisnjem delu led-diode stop-svetla... Sve to prati liniju spojlera, tj. nalazi se ispod njega.
Sto se tice dizajna, meni je 8C jedan od najlepsih sportskih automobila i trend zapocet njime mi se svidja. Takodje, svidjaju mi se bocni i zadnji deo kod Giuliette i MiTa (pogotovu zadnji kod Giuliette), jedino mi smeta zatupljen prednji deo kod oba, buljavi farovi i neverovatno ruzan prednji branik, tj. maska usisnika za vazduh kod Giuliette. Toliko mi je to ruzno da je ruznije od Forda Kuge (a mislio sam da ne postoji ruzniji auto).
Sto se tice linije 159/Brere/Spidera, dizajn nije ni blizu revolucionaran kao sto je bio slucaj sa 156 kad je izasao. Meni je 156 jedna od najlepsih alfi. Savrseno odradjen dizajn koji ima jako dinamicnu bocnu liniju, a upravo to fali 159-ki: suvise je klasicna bocna linija, kao kod Honde Accord i vise nalikuje putnickom, nego sportskom automobilu. S druge strane, fenomenalno je odradjen prednji deo, jako agresivan i sportski. Zadnji je gemist - nesto su zapoceli, ali nisu dosledno sproveli; osim krugova na stop-svetlima koji deluju upecatljivo, ostatak zadnjeg dela deluje nedovoljno izrazajno; stilsku smernicu nisu sproveli do kraja, vec je utupili kao Nemci kada se plase da ce nesto izgledati suvise smelo pa nece hteti niko da ga kupi. Da se Renault plasio i stil Megana II nije sproveo dosledno od pocetne do krajnje tacke, nikad ne bi prodao toliko primeraka. Slicno sada radi i Citroen - smeo i avangardan dizajn zapocet sa C4 dosledno sprovodi i drago mi je so mu dobro ide.
Ali vratimo se Alfi. Meni je ubedljivo najlepsa 156 - zadnji deo fenomenalno odradjen, sve na svom mestu kod prve verzije, bocnu liniju da ne hvalim vise, ali jako upecatljiva, a prednji deo... koliko mi se nekad svidjao usecen grill na prednjem braniku, toliko mi sada smeta i to, kao i mala ostro secena prednja svetla koja mi se nekako ne uklapaju u koncept. Dakle, prva 156-ica sa prednjim delom i enterijerom druge.
Sto se tice 159/Brere/Spidera, nekako mi je najsvarljiviji Spider, a nikako mi se ne svidja Brera, tj. njen zadnji deo - zadnje staklo i gepek - zaobljeno, suzeno i u toralnoj suprotnosti sa ostrim linijama koje dominiraju od prednjeg dela pa sve do zadnjeg branika i stop-svetala.