13-06-2026, 18:58:26

Autor Tema: Futuristički dizajn ili propali pokušaj?  (Posjeta: 7664 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

33QO

• Gost
  • Trade Count: (0)
Futuristički dizajn ili propali pokušaj?
« u: 20-12-2011, 18:44:45 »

Svojom pojavom prestižni model 8C izazvao je oduševljenje kod mnogih,  Mito je izazvao dosta kontroverzi, a Giulietta je samo potvrdila pravac kojim ide dizajn novih alfi. Alfisti su podjeljeni, nekima je taj pravac logički slijed trendova na tržištu, nekima ne. Što vi mislite o tome? Da li je alfa svojim dizajnom iskoračila ispred ostalih, kao nekada u prošlosti ili je to sve promašeni hir vodstva?

Pitanje se odnosi na dizajn, a ne na Fiat, politici kuće, Chrysleru ...
« Zadnja izmjena: 23-12-2011, 00:41:20 od Q. ORO »

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
Odg: Futuristički dizajn ili propali pokušaj?
« Odgovori #1 u: 20-12-2011, 18:46:29 »
moje misljenje da cemo to vidjeti tek za par godina, kako ce taj auto ostarati... mislim da nekima se nije svidala ni 155-ica kad je izasla ali sada izgleda puno bolje nego audi b4

33QO

• Gost
« Odgovori #2 u: 20-12-2011, 18:49:29 »
moje misljenje da cemo to vidjeti tek za par godina, kako ce taj auto ostarati... mislim da nekima se nije svidala ni 155-ica kad je izasla ali sada izgleda puno bolje nego audi b4

:ok:   Da, ni ja nisam bio presretan njenom pojavom, ali danas se okrenem za njom, a audi b4  :?:   kako to izgleda?  :hehe:

PROMAJA

• Gost
« Odgovori #3 u: 20-12-2011, 18:53:31 »

Mislin da je kolega Jakov sve reka,u potpunosti se slažem s njim da triba proći neko vrime  :da:

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #4 u: 20-12-2011, 19:00:58 »
Po meni, izgleda da je opet ispred vremena. Kad sam kupovao 33 više nije bila u proizvodnji, aktualna je bila 146 lijepa odnapred ali nisam mogao prožvakati zadnju stranu, danas mi bolje izgleda zadnja strana  :rolll: Nadalje kad se pojavio Mito ,zadnja strana  :ok:  prednja strana očaj   :rolll: ali polako, što ga više gledam sve bolje izgleda, ne trebam niti spominjati sličnost prednje strane s 8C .

33QO

• Gost
« Odgovori #5 u: 20-12-2011, 19:10:17 »

Nikad nisam uspio prožvakati Mito.  :rolll:   Šteta, to je vrhunski "autić", ali njegovi farovi me jednostavno ubijaju. Bočna linija mi je savršena, iznutra sve 5, odstraga tako, tako, ali naprijed  :ne2: :ne2:   Možda je stvar u tome što mi je njegov stariji rođak Grande punto najljepši automobil iz te klase, te išćekivajući novu "Juniorku" (kako ga se najavljivalo) na toj platformi i u u skladu sa tim lijepim izgledom, jednostavno nisam očekivao taj rezultat. Slični zaključak mogu reći i za Giuliett-u.

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
« Odgovori #6 u: 20-12-2011, 19:20:45 »
meni isto mito jos nije sjeo, ali nije mi ni jedan taj mali auto sjeo. ni neznam kako da se napravi alfistickiji dizajn na tako kratkom autu kad nikada to nije ni bio njihov stil (mislim na onaj oblik karoserije). da su napravili nesto tipa sprinta, bilo bi to puno bolje...
gulietta i mito su mi jednostavno previsoki auti

PROMAJA

• Gost
« Odgovori #7 u: 20-12-2011, 19:22:39 »
Šta se tiče Mita nije ni meni baš nešto sija od naprida ali šta se tiče recimo AR 156 mislim da je napravljena dizajnerski za sva vrimena,šta starija to lipša....

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
  • Fiat Tipo 146 1.6 boxer
    • Zagreb
« Odgovori #8 u: 20-12-2011, 19:30:07 »
Dobro ce oni stariti. Vidjeti cete za par godina kada svi krenu raditi buljooke farove, oble karoserije..... Onda ce tek izgledati kako treba.
Voziti dizela je kao voditi ljubav sa kondomom. Ide, ali nije to to.

Kiro

• Gost
« Odgovori #9 u: 20-12-2011, 19:33:12 »
Moje je mišljenje da alfa i lancia i fiat idu u odličnom smjeru :love:

Meni recimo od starijih talijana jedino 166 izgleda ok, 156 več lagano zastarijela. O fiatu i da ne pričam svi stariji od grande-a su out :batin
« Zadnja izmjena: 20-12-2011, 19:35:39 od Kiro »

Offline bumbar 156

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • AR 156 1.9 jtd SW AR Sprint
    • Luka
« Odgovori #10 u: 20-12-2011, 19:53:30 »
Moje je mišljenje da alfa i lancia i fiat idu u odličnom smjeru :love:

Meni recimo od starijih talijana jedino 166 izgleda ok, 156 več lagano zastarijela. O fiatu i da ne pričam svi stariji od grande-a su out :batin

.....s ovim se nikak ne slažem, 156-ica koja je prozvedena 97 i dalje izgleda puno bolje nego mnogi današji auti

a kaj se tiče julke i mita, sad kad ih gledam izgledaju mi puno bolje nego na prvu, doduše meni je tak sa svim autima
« Zadnja izmjena: 20-12-2011, 19:55:04 od bumbar 156 »
...rakije, rakije amo, jer utjehe nema u vodi...

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
« Odgovori #11 u: 20-12-2011, 20:05:29 »
.....s ovim se nikak ne slažem, 156-ica koja je prozvedena 97 i dalje izgleda puno bolje nego mnogi današji auti

ali dali ti izgleda ta iz '97-me bolje sa 15" telefonkama pored widebody 155-ice?

Dobro ce oni stariti. Vidjeti cete za par godina kada svi krenu raditi buljooke farove, oble karoserije..... Onda ce tek izgledati kako treba.

nisam siguran za dobro starenje iz razloga sta nema trkacih verzija istih...  nema one trkace verzije po kojoj se mozes malo napaliti. svaka alfina limuzina (i neke manje alfe) su imale svoju verziju u touring car prvenstvima.

Online Mafia

• Pripravnik
  • **
  • 156 sw 1.9jtd
    • Zaprešić
« Odgovori #12 u: 20-12-2011, 20:10:06 »
Moram priznat da mi je Giulietta pojava i gdje god da je vidim okrećem se za njom,jedino mislim da je unutrašnjost mogla biti malo kvalitetnije napravljena,ali to je samo moje mišljenje.Također sviđa mi se i nova Giulia,koja bi navodno trebala biti na Giuliettinoj platformi. Što se tiče mita,on mi je ok,ali nije mi tolika pojava koliko mi je Giulietta :hap:

Offline Cobo

• Pripravnik
  • **
  • ex. 145 TS, ex. 156 TS, now Picasso
    • Stavanger - Norveska
« Odgovori #13 u: 20-12-2011, 20:17:51 »
meni je Mito predobar sa svih strana  :love:  dok se recimo mojoj zeni nikako ne svidjaju "tuzne" oci na sportskom autu   :rolll:

za 15-tak godina kad ga se stavi pored ostalih danasnjih auta izgledat ce kao da nije iz istog doba...isto kao prva serija 156-ice    :ok:
Glupost je neunistiva

33QO

• Gost
« Odgovori #14 u: 20-12-2011, 20:22:43 »

Meni se strašno svidio FL 156, 147, te pojava 159/Brere/Spider-a. Taj dizajn bi je i vratio  :love: prema alfama. Možda sam star, ali mito bi mi bio super da su mu samo malo drugačija svijetla.

Ne znam kako bi nova giulia trebala izgledati, ali mislim da ovaj smijer ne vodi na dobro. Ipak je to pet metarska limuzina.

Offline gvija

• Ovisnik o alfistima
  • tristac
    • Zagreb - Medvescak
« Odgovori #15 u: 20-12-2011, 20:45:44 »
danas pogledal crnog mita, ali sam radi prekrasne brinete nutra :craz

iskreno mi se nedopada kam idu s dizajnom (prednji dio), na giuliettina svetla sam se naviknul, za razliku od mita, ali na giulietti nemrem nikak probaviti prednje blatobrane, linija haube, prevjes, rupa izmedu kotaca i blatobrana po meni veci minus od svetla :000:

dobro je napisal jakofff fali neka cup verzija  na koju bi se vise manje svi napalili s kojom bi ruzne gubice pale u drugi plan :hap:

The Variator Gang
"Ich liebe dihtung."

33QO

• Gost
« Odgovori #16 u: 20-12-2011, 21:28:45 »

Kao nerealizirani mito gta  :love:

Offline pingo

• Član Alfa Kluba 8
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 sw & 33 serija 1
    • kamen/split
« Odgovori #17 u: 20-12-2011, 21:34:19 »
Mito mi nije nikako lega, a nije ni julka kad se pojavila, a sad mi je julka  :love3: :love3: a mito moze nekako proc, tako da se nadam da su napravili dizajn za koji triba neko vrime da sidne kako triba
Prijatelja mozes odgurnuti:
a. rukama b. djelima
Ova druga varijanta je za cili zivot

Bole159

• Gost
« Odgovori #18 u: 20-12-2011, 21:39:29 »
Po meni Mito i Giuletta izgledaju odlicno sa strane i od pozadi, ali od napred  :puke:

Imaju zavodljive linije i finese u dizajnu, ali prednji kraj mi je bez veze, na 8c to izgleda odlicno, ali na novajlijama nikako. Svakako da su prepoznatljivi, ali po meni samo to.

Da li idu ispred vremena, ne bih rekao, trenutno nema nista bas lepo u autoindustriji, sve je okruglo pa na cose, prekomplikovano, od danasnjih automobila, a pogotovu nekih studija koje vidim, mi se prevrne stomak. Svaki auto lici na nekog odvratnog insekta, tvrdokrilci izgleda danas sluze kao inspiracija i taj trend ce se nastaviti...
« Zadnja izmjena: 20-12-2011, 21:40:46 od Bole159 »

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #19 u: 20-12-2011, 21:40:27 »
Ni Mito ni Gilulietta mi od naprijed nemaju sportski look zbog svjetala i gube zajednički nazivnik s Alfama - "cuore sportivo". Da ne dolaze iz AR obitelji, ne bi mi privukle pogled na cesti. Pogotovo Mito!
Nastave li ovaj trend, više će me zanimat Alfin SUV (koji je navodno u pripremi), nego nasljednik 159-tke.

"Some cars take your breath away"

Offline st-lancia

• Starosjedioc
  • alfa 145 1.8ts
    • split
« Odgovori #20 u: 20-12-2011, 21:41:06 »
mito kad je izasa ubivali su me farovi , a sta vrime prolazi kad ga usporedin sa bilo kojin auton u toj klasi on mi je avion za njih , i tako san ga pocea gledat svitla su mi i dalje nesto sta su tribali bolje rjesit ali sve ostalo mi je duplo bolje nego kod konkurencije.istina i skuplji je od drugih dosta.
mozda cu s vrimenon prozvakat i gulietu.
156 je auto koji kad je izasa bija je out of space ,i bojin se da tako nesto necedu nikad vise napravit 147 isto, anakon toga 159 koju su sa prednjin krajen i svitlima napravili tolikin savrsenstvon da sve sta danas naprave buljooko mi nemozemo prozvakad jer su taj dizajn svitala izbacili umisto da su ga unaprijedili i koristili sljedecih 10-tak godina :cigara:

denis147

• Gost
« Odgovori #21 u: 20-12-2011, 21:41:39 »
Meni se strašno svidio FL 156, 147, te pojava 159/Brere/Spider-a. Taj dizajn bi je i vratio  :love: prema alfama. Možda sam star, ali mito bi mi bio super da su mu samo malo drugačija svijetla.

Ne znam kako bi nova giulia trebala izgledati, ali mislim da ovaj smijer ne vodi na dobro. Ipak je to pet metarska limuzina.

agresivna prednja njuška  :da:
ali gledajuci takav dizajn nebi pasa niti giulietti niti mitu jer je njihov prednji kraj bublast i moraju biti takva svitla kakva jesu da bi se uklopila

Bole159

• Gost
« Odgovori #22 u: 20-12-2011, 21:43:45 »
Trebali su razraditi ideju 159/Brera/Spider tu su bili na pravom putu... Ali mislim da su Alfi danas ciljna grupa zene i metroseksualci, fancy likovi...

Danas predstavljaju vise modni detalj nego auto s pravim vrednostima...

33QO

• Gost
« Odgovori #23 u: 20-12-2011, 21:49:52 »
Ni Mito ni Gilulietta mi od naprijed nemaju sportski look zbog svjetala i gube zajednički nazivnik s Alfama - "cuore sportivo". Da ne dolaze iz AR obitelji, ne bi mi privukle pogled na cesti. Pogotovo Mito!
Nastave li ovaj trend, više će me zanimat Alfin SUV (koji je navodno u pripremi), nego nasljednik 159-tke.

Potpisujem od A-Ž

33QO

• Gost
« Odgovori #24 u: 20-12-2011, 21:55:34 »

Koliko su mi ovi "nebuljavi" projekti lijepši  :love:

http://visions-autos.sport24.com/r12359/Alfa-Romeo/

Offline Cobo

• Pripravnik
  • **
  • ex. 145 TS, ex. 156 TS, now Picasso
    • Stavanger - Norveska
« Odgovori #25 u: 20-12-2011, 21:57:27 »
:funny:
Trebali su razraditi ideju 159/Brera/Spider tu su bili na pravom putu... Ali mislim da su Alfi danas ciljna grupa zene i metroseksualci, fancy likovi...

Danas predstavljaju vise modni detalj nego auto s pravim vrednostima...

morat cu poceti paziti kako se oblacim    :funny:

ili poceti voziti machisticki das beemer   :o000:
Glupost je neunistiva

Bole159

• Gost
« Odgovori #26 u: 20-12-2011, 22:03:18 »
Hehehe, pripazi ti radi sebe, nije fazon maco, ali kad vidim da muskarci vise posvecuju paznju svojoj frizuri, mindjusama, narukvicama i ostalim cudima, stvarno se zapitam gde je svet otisao  :funny:

E ovu liniju treba da ima naslednik 159-ke, samo od napred jos malo besnije  :pivo: , pravi kupe s cetvoro vrata, Aston Rapide (eto porekoh ipak ima jedan lep auto koji se pojavio u prethodnoj godini) u malom,

33QO

• Gost
« Odgovori #27 u: 20-12-2011, 22:03:53 »
agresivna prednja njuška  :da:
ali gledajuci takav dizajn nebi pasa niti giulietti niti mitu jer je njihov prednji kraj bublast i moraju biti takva svitla kakva jesu da bi se uklopila

Gledam svijetla od nove 308-ice, duga preko po haube, a opet oštra. Novi dizajn, a pun pogodak! Kao na nekim renderima ovih alfi sa linka.

33QO

• Gost
« Odgovori #28 u: 20-12-2011, 22:05:17 »
Eto kad vidim ova svijetla iz Bolinog posta ili ona sa maseratija, to mi je  :love:

Bole159

• Gost
« Odgovori #29 u: 20-12-2011, 22:13:08 »
159-ka je vec trebala biti mini Maserati quatroporte, a o naslednici da ne govorim, to je pravi put po meni  :hello: :pivo: