Pošto imam nešto iskustva u organizaciji susreta (6 službenih susreta Alfa Kluba u Splitu), bit ću slobodan napisati svoje razmišljanje:
1. Teret organizacije pada na lokalne organizatore. Oni najbolje poznaju grad i sadržaje, pa u tom smislu ostali alfisti ne mogu puno pomoći, osim fizički na terenu na dan susreta.
2. Za organizaciju toga tipa susreta treba biti jedna grupa alfista koja će povući. Kada drugi vide da oni vuku pomoći će i drugi.
3. Treba odrediti ime susreta, npr. Međunarodni susret alfista, Sarajevo 2012.
4. Treba napraviti plakat koji će se isprintati i pokazivati potencijalnim sponzorima, kasnije se napravi pravi plakat sa logotipima tih sponzora. Sponzori su bitni jer će tu biti troška, nije preveliki trošak, ali zašto bi organizatori bili oštećeni materijalno?
5. Jedan mjesec je sasvim dovoljno za organizaciju, ali je bitna najava pola godine ranije da se ljudi pripreme.
6. Trebat će izvaditi i neke dozvole od gradskih vlasti, prijava skupa i sl.
7. Obavijestiti medije na vrijeme, pa neka oni to poprate kako žele.
To mi je palo na pamet za prvu ruku, a što se tiče susreta, maknuti bilo kakvu politiku iz toga. To je susret alfista ni manje ni više. Zato mislim da bi bilo bolje da se susret zove npr.: Međunaraodni susret alfista, Sarajevo 2012.
Ne prejudiciram izbor ni mjesta održavanja ni imena, to je samo primjer. I O.K. je ideja da bi se 2013. pa dalje moglo organizirati na drugom mjestu i u drugim državama, ali na lokaciji koja je optimalna za sve.
Inače svi službeni susreti u organizaciji Alfa Kluba imaju međunarodni karakter i svi alfisti su uvijek dobrodošli