04-06-2026, 15:10:05

Autor Tema: GTV 2.0 TS - skidanje srednjeg lonca ( da/ne )  (Posjeta: 10753 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline VanjaTUONO

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
  • GTV 2.0 TS BlackPearl, Aprilia RSV Tuono V2 TS
    • Zagreb
Daklem...u razgovoru sa Alfa_gtv-om bijah potaknut na ideju da skinem srednji lonac. Ćitam i po ostalim forumima, neki vele gubi se na snazi ( iako sumnjam u nešto značajno ), neki vele ne skidat i radi ostalih performansi motora, neki vele staviti kraći, ili protočni i srednji i zadnji.

Mene u osnovi zanima skidanje srednjeg....DA/NE, tj zašto da/ne. Želio bih dobiti malo reskiji zvuk i ništa više od toga. Što se dešava u leru, srednjim te višim okretajima sa zvukom  :?:

Ideje, komentari, kritike, pohvale,  te naravno i savjeti su dobrodošli  :craz
"as a practical proposition this car is usless, driving position is suitable only for a monkeys, rear seat are a joke.............but"     Jeremy Clarson TOP GEAR

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
Odg: GTV 2.0 TS - skidanje srednjeg lonca ( da/ne )
« Odgovori #1 u: 19-07-2011, 22:17:16 »
bez srednjeg bi se moglo teoriski nešto malo izgubit na živosti, al mislim da skoro pa neosjetno... neki skidaju i kat pa ostavljaju lonac al to je onda opet pušiona radi tehničkog a i dosta bi se čulo...

pravi posao bi bio stavit neki sportski, protočniji katalizator i isto tak protočne zadnji i predzadnji... ali to i košta... jedino ako imaš viška love  :craz

tak je starom na gt-u i čuo si kak se čuje auto, vjerujem da dalje netrebam pričat... lasta je stavljao sve osim kata.. al njemu je i fi 80 na autu...

ja sam ti rekao da ti je najbezbolnija tj. najjeftinija varijanta skinut taj predzadnji prije zadnjeg lonca (lako se i vrati nazad ako ti nebude ok)... pošto gtv sama po sebi ima lonaca ko onaj što prodaje na tv-u... to je najjeftinija opcija...
« Zadnja izmjena: 19-07-2011, 22:17:57 od Alfa_gtv »
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline VanjaTUONO

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #2 u: 19-07-2011, 22:26:30 »
U osnovi ti znaš kaj želim..da onako fino grklja u leru i na nižim okretajima, na višim da ne urla pretjerano...zato bi i išao na najjednostavniju varijantu  ako uopče sa njome išta dobivam.

Sa  kat-om mi se neda zafrkavati radi tehničkog i ostalog. Dakle, ti mi želiš reći da sa samim skidanjem predzadnjeg bi dobio nešto na zvuku...i to na onom zvuku kakvog bi želio  :?:

Pričao sam malo o toj temi i sa čovjekom koji radi u akrapoviču pogotovo kad sam skužio da na svojoj bemburi ima serijalu, a ne akrapa. Veli on meni : lijepo je akrapa slušat dan,dva....ali onda brate mili  :) :)

"as a practical proposition this car is usless, driving position is suitable only for a monkeys, rear seat are a joke.............but"     Jeremy Clarson TOP GEAR

Offline VanjaTUONO

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #3 u: 19-07-2011, 22:34:59 »
Buraz je na TS-u skinuo sve lonce osim zadnjeg  i katalizatora i auto je malo življi ali se dere nenormalno, zadnji je protočni i sad ti ode glava u par minuta

kud baš na tako radikalne poteze...jel pokušavao štogod kombinirat  :?:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #4 u: 19-07-2011, 22:36:21 »
U osnovi ti znaš kaj želim..da onako fino grklja u leru i na nižim okretajima, na višim da ne urla pretjerano...zato bi i išao na najjednostavniju varijantu  ako uopče sa njome išta dobivam.

Sa  kat-om mi se neda zafrkavati radi tehničkog i ostalog. Dakle, ti mi želiš reći da sa samim skidanjem predzadnjeg bi dobio nešto na zvuku...i to na onom zvuku kakvog bi želio  :?:

Pričao sam malo o toj temi i sa čovjekom koji radi u akrapoviču pogotovo kad sam skužio da na svojoj bemburi ima serijalu, a ne akrapa. Veli on meni : lijepo je akrapa slušat dan,dva....ali onda brate mili  :) :)

znam, zato ti i kažem da bi jedino takvom opcijom dobio nešto slično što želiš, a da ti financijski kako kažeš bude najbezbolnija opcija, jer to je doslovno 200kn... čitao sam i na stranim forumima, u pravilu svi govore da se nešto malo gubi kao, ali večina kaže neosjetno... u svakom slučaju lako se vrati ponovo gore... jbg. dok ne probaš nebudeš vidio

možeš to isto dobit što želiš sa onim što sam napisao oko protočnog predzadnjeg, zadnjeg i kata al to je več cifra, i sa tom opcijom bi ti bilo najbolje jer se nebi jako urlala i na visokim, a čula bi se bolje, a sa ovom opcijom bez tog lonca če se čuti što ju više vrtiš toliko če jače grmit... jbg.

al pošto vidim da ti ne smeta malo jači zvuk, pretpostavljam da bi bio vjerojatno zadovoljan, (s obzirom kako grmi akrap na apriliji ovo če ti bit mačju kašalj  :hehe: ) a ako hočeš zvuk ko na mojoj moraš nažalost zafrkat turbinu gore  :hehe:  :hap:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #5 u: 19-07-2011, 22:46:00 »
U osnovi ti znaš kaj želim..da onako fino grklja u leru i na nižim okretajima, na višim da ne urla pretjerano...

...nek ti slovenac složi custom Akrapa... :hap:

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline VanjaTUONO

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #6 u: 19-07-2011, 22:53:31 »
znam, zato ti i kažem da bi jedino takvom opcijom dobio nešto slično što želiš, a da ti financijski kako kažeš bude najbezbolnija opcija, jer to je doslovno 200kn... čitao sam i na stranim forumima, u pravilu svi govore da se nešto malo gubi kao, ali večina kaže neosjetno... u svakom slučaju lako se vrati ponovo gore... jbg. dok ne probaš nebudeš vidio

možeš to isto dobit što želiš sa onim što sam napisao oko protočnog predzadnjeg, zadnjeg i kata al to je več cifra, i sa tom opcijom bi ti bilo najbolje jer se nebi jako urlala i na visokim, a čula bi se bolje, a sa ovom opcijom bez tog lonca če se čuti što ju više vrtiš toliko če jače grmit... jbg.

al pošto vidim da ti ne smeta malo jači zvuk, pretpostavljam da bi bio vjerojatno zadovoljan, (s obzirom kako grmi akrap na apriliji ovo če ti bit mačju kašalj  :hehe: ) a ako hočeš zvuk ko na mojoj moraš nažalost zafrkat turbinu gore  :hehe:  :hap:

grkljanje tvoje alfice je i bila inspiracija  :craz....e sad, problem je što nisam ćuo tvoju kad ju razvrtiš tako da nemogu reći koliko je to u dužim relacijama uhu ugodno/neugodno. Za početak mogu probat sa skidanjem tog predzadnjeg, pa vidjeti jesam li štogod dobio ili ne. Veći fi bi svakako bi  bilo trajno dobro rješenje...jel takoo   :hehe:

...nek ti slovenac složi custom Akrapa... :hap:

iskreno...on me lagano odgovara od te ideje  :hehe: ....morti bum ga angažirao da mi složi samo zadnji  :craz
« Zadnja izmjena: 19-07-2011, 22:54:38 od VanjaTUONO »

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #7 u: 19-07-2011, 23:06:29 »
grgljanje na leru nebudeš nikako dobio, jer zvuk turbaka i atmosferca na leru nije baš isti... ali na višim če se čuti ljepše  :da:

budeš čuo kad ovo složim što imam i poštelam te ventile, sad je sve bilo do 3500 okretaja pa si reko da se yebeno čuje kad si se vozio iza mene, čut češ i na 6500  :hap:

al jbg. nemože ti nikako biti isto, em je atmosferac i nije turbak, ali da se lijepo složit da bude dobar zvuk i na tvojoj bez problema, smao se treba poigrati i vidjeti koja opcija če ti biti najbolja, al kažem za ovako najbezbolniju financijski opciju ti je jedino opcija oko tog lonca... jedino ako netko pokloni i taj protočni predzadnji...  :ok:

ja ionako moram složit onaj dio cijevi, možda još ovaj tjedan, pa budemo otišli tamo do majstora skupa pa se raspitamo oko toga lako koliko bi ti računao za tu igru  :ok:
« Zadnja izmjena: 19-07-2011, 23:08:08 od Alfa_gtv »
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline VanjaTUONO

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #8 u: 20-07-2011, 07:19:11 »
Pa nije problem investirati nekoliko stotina novaca ako su rezultati zadovoljavajući  :ok:.......Stvarno me zanima koliko bi se dobilo na zvuku sa protočnijim loncem, stoga bumo se ćuli, dogovorili pa odemo zajedno kod majstora   :hello:

Ne znam dal shakal još radi štogod  :?:....kod njega sam radio topove za bivši motor  :craz

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #9 u: 20-07-2011, 08:57:12 »
Ma znam da nije :ok: samo kazem da je ona opcija sa protocna dva i sportskim katom cifra da ti yaya otpadnu hehe

za ovo sa cijevi je omjer ulozeno-dobiveno dobra stvar i lakse to opet vratis na staro ak nebu stimalo nego onih 2 lonaca i kat i jos k tome popusit gro para :ok:

bumo se dogovorili pa danas,sutra odemo vidjet :ok:  :clap:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline srele

• Sa stažom
  • GTV 2.0TS
    • Zagreb
« Odgovori #10 u: 20-07-2011, 15:28:04 »
Ne savjetujem ti skidanje lonaca. Ja sam na prošloj (Rossiti) imao skinuti predzadnji lonac (nisam niti znao, takvu sam ju kupio) i sportski zadnji... Rezultat je bio potpuno oprečan onome što mi se ćini da tražiš. Na leru se možda i čuje malo bolje, ali nema grgljanja, ali zato iznad 3 000 oretaja auto toliko buči da začas poludiš. Meni je to samo za klince do 19 godina...  u stilu da cijela ulica čuje kada dolaziš/odlaziš ... po meni stvarno pretjerano i mislim da će ti nakon par dana dosaditi. S druge strane, ukoliko nije problem skinuti i kasnije vratiti, možeš probati, ali kažem.. po meni nikako. Mene to najviše podsjeća na čunirani vauvau ili nekadašnje "nabrijane" jugiće... GTVu to ne treba  :craz .

Offline VanjaTUONO

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #11 u: 20-07-2011, 15:39:20 »
Ne savjetujem ti skidanje lonaca. Ja sam na prošloj (Rossiti) imao skinuti predzadnji lonac (nisam niti znao, takvu sam ju kupio) i sportski zadnji... Rezultat je bio potpuno oprečan onome što mi se ćini da tražiš. Na leru se možda i čuje malo bolje, ali nema grgljanja, ali zato iznad 3 000 oretaja auto toliko buči da začas poludiš. Meni je to samo za klince do 19 godina...  u stilu da cijela ulica čuje kada dolaziš/odlaziš ... po meni stvarno pretjerano i mislim da će ti nakon par dana dosaditi. S druge strane, ukoliko nije problem skinuti i kasnije vratiti, možeš probati, ali kažem.. po meni nikako. Mene to najviše podsjeća na čunirani vauvau ili nekadašnje "nabrijane" jugiće... GTVu to ne treba  :craz .

:ok: :ok:

Offline Tare071

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #12 u: 20-07-2011, 15:49:31 »
to grgljanje je misija nemoguće ne radi atmosferca i turbaka već radi manjka cilindara, šestak grglja sa fabričkim izduvom.....jednostavno je takav. Četvrtak to ne može postići koliko znam nikako ili barem ne onako kako to vi zamišljate.  Džaba vam je trud svirači     :hehe:
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #13 u: 20-07-2011, 15:55:42 »
to grgljanje je misija nemoguće ne radi atmosferca i turbaka već radi manjka cilindara, šestak grglja sa fabričkim izduvom.....jednostavno je takav. Četvrtak to ne može postići koliko znam nikako ili barem ne onako kako to vi zamišljate.  Džaba vam je trud svirači     :hehe:

da, ali i atmosferac radi više ravnomjerno u leru dok se turbak svađa i grglja... o tom grgljanju Vanja priča meni se čini  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline VanjaTUONO

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #14 u: 20-07-2011, 16:03:28 »

U ovome se ipak ne slažem sa tobom  :ne2: Slušao sam serijale V6.....sa serijalom se šestak niti ne čuje  :craz

Offline z3kan

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Caponord 1200, SR GT 200, hibridna Toyota
    • Zagreb
« Odgovori #15 u: 20-07-2011, 16:13:38 »
samo cevku stavi od početka do kraja i same gasssss  :funny: :funny: :funny:
By Demons Be Driven

Offline VanjaTUONO

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #16 u: 20-07-2011, 16:20:56 »
samo cevku stavi od početka do kraja i same gasssss  :funny: :funny: :funny:

tak jednostavno do rješenja. Bez filozofije   :hehe:

Pa nek i otpadnu uši.....samo jednom se živi  :happ:

Offline z3kan

• Ovisnik o alfistima
  • Caponord 1200, SR GT 200, hibridna Toyota
    • Zagreb
« Odgovori #17 u: 20-07-2011, 16:22:33 »
tak jednostavno do rješenja. Bez filozofije   :hehe:

Pa nek i otpadnu uši.....samo jednom se živi  :happ:

:hap:
By Demons Be Driven

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #18 u: 20-07-2011, 16:26:58 »
Treba se napraviti onak kak sam ja imao na QV.

kat- protocni- zadnji protocni.

U cemu je kvaka? Ak GTV ima ko Qv tri lonca treba baciti valjaksti mali nakon kata komplet van, onaj predzadnji se izbaci i stavi cjev a na mjesto valjkastog se stavi protocni ili poluprotocni.

Na taj nacin se dobije nesto reksiji zvuk a na turazi nije nepodnosljivo i auto se ne dere ko svinja na kolinju.

btw. srele ocisti si inbox
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline VanjaTUONO

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #19 u: 20-07-2011, 17:16:54 »
Mislim da ima 4, ako ne i 5  :?:

Offline gvija

• Ovisnik o alfistima
  • tristac
    • Zagreb - Medvescak
« Odgovori #20 u: 20-07-2011, 17:30:01 »
prosli tjedan skinul sve van, ostavil dva protocna i uopce nije glasna, ocekival sam da bu vise bucilo, a taman oko tri i pol cetri hiljade samo zvuk mlinca za kavu :) :funny:, a kak ne zelis takav zvuk, zadnji lonac nek bude protocni, a ove ostavi poluprotocne ili lonce kaj su vrit ni mimo :hap:
The Variator Gang
"Ich liebe dihtung."

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #21 u: 20-07-2011, 17:49:14 »
Mislim da ima 4, ako ne i 5  :?:
moja QV je imala ovak

kat-srednji valjkasti-predzanji protoci- cjev- zadnji protocni. ( sam se sad ne siejcam jel imala jos neki al mislim da ne jer nema di stat)

a praradio sam ovak kat- srednji protocni- zadnji protocni

srednji tocno na sredini jer je prije bio pomaknut

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #22 u: 20-07-2011, 17:54:34 »
ovako ima gtv

Uploaded with ImageShack.us
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline Tare071

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #23 u: 20-07-2011, 17:58:00 »
U ovome se ipak ne slažem sa tobom  :ne2: Slušao sam serijale V6.....sa serijalom se šestak niti ne čuje  :craz

onda si neke mlitave šestake slušao  :craz
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline VanjaTUONO

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #24 u: 20-07-2011, 18:15:27 »
ovako ima gtv

Uploaded with ImageShack.us
:ok:
onda si neke mlitave šestake slušao  :craz
ili su morti imali mlitave serijske lonce  :ok:

BTW: vidim ima raznih iskustava...nema druge nego se poigrati malo. Za početak izvadit srednji, pa vidjet kaj se dešava, pa vratit ako to nije to, pa probat sa protočnim zadnjim..itd  :ok:

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #25 u: 20-07-2011, 18:40:53 »
treba sve to pobacat van i kopirat ispuh sa 145/6  i bok posebice kod TSova mi se ovo cini ko zagusenje.

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #26 u: 20-07-2011, 21:03:38 »
ja sam skinuo na svojoj 146 i zvuk se promjenio samo između 2700 pa do cca 3200, baš onak reski,
a sve ostalo je skoro pa normalno
Spider 115

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #27 u: 20-07-2011, 21:09:09 »
gtv ih ima ko lonaca što ih prodaje onaj na tv-u i moje je mišljenje da sa opcijom koju sam predložio Vanji bude zadovoljan, nebude dobio točno ono to traži baš ali biti če sigurno bolje nego što je, a šta je najbolje lako vrati na staro ako nebu zadovoljan...

treba probati pa vidjeti
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #28 u: 20-07-2011, 21:17:48 »
Ja sam imao nekih iskustava sa diranjem u usis i ispuh, i ustvari zaključio sam na kraju (bio i na valjcima) da je najbolje ili ništa ne dirati ili sve mijenjati, od grana do kraja. Eventualno se može samo zadnji lonac promijeniti, zbog zvuka i ako probije postojeći. Sve drugo (a čitao sam i od drugih kolega sa Foruma i van njega) je diskutabilno, ima svakakvih iskustava. Generalno bih čak rekao da je bilo više nezadovoljnika koji nisu dobili kako su prvotno mislili i tako to.... često se čak i izgubi snaga u svim tim preinakama, što nam i nije namjera, htjeli bismo baš obrnuto. Sa svim tim "polovičnim" preinakama su upitni rezultati.
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #29 u: 20-07-2011, 21:19:40 »
Ja sam imao nekih iskustava sa diranjem u usis i ispuh, i ustvari zaključio sam na kraju (bio i na valjcima) da je najbolje ili ništa ne dirati ili sve mijenjati, od grana do kraja. Eventualno se može samo zadnji lonac promijeniti, zbog zvuka i ako probije postojeći. Sve drugo (a čitao sam i od drugih kolega sa Foruma i van njega) je diskutabilno, ima svakakvih iskustava. Generalno bih čak rekao da je bilo više nezadovoljnika koji nisu dobili kako su prvotno mislili i tako to.... često se čak i izgubi snaga u svim tim preinakama, što nam i nije namjera, htjeli bismo baš obrnuto. Sa svim tim "polovičnim" preinakama su upitni rezultati.

ma od ovakvih stvari nema nikakvih rezultata nekih, to je ubiti samo za zvuk...

za neke rezultate treba komplet sve mijenjat što si napisao, a i ja gore u prvom postu  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB