Ma daju se složit i na 2.4 Mjet i na 2.5 V6 dobre kočnice, ja sam imao prednje bušeno narezane Taroxe standard veličine 284mm sa tarox pločicama i to je već puno bolja kombinacija od standard ventiliranih diskova, naravno nije niti to još uvijek dobra kočnica za alfiste koji iskorištavaju svoje alfe do maximuma ali opet puno više su otprnije na maltretiranja a i bolji zaustavni put ima alfica.
Još sam mislio uzimat i straga takav setup ali imao sam neke problemčiće tak da sam i ovaj prednji set morao prodat i zamjenit sa serijalom.
Uglavnom, za one koji nemaju 1000+ € za dati za GTA 330mm prednje diskove, pločice i kliješta, puno bolja opcija od serijale su bušeni i bušeno narezani diskovi i sprijeda i straga te naravno i kvalitetnije pločice i garantirano će se vidit pomak na bolje a i kvalitetnije i sigurnije kočenje pogotovo sa večih brzina.
Ima tu sigurno nekoliko forumaša koji imaju takav kvaliteniji (nebitno o kojoj se marci radi tipa OMP, TAROX, BREMBO i sl.)setup na svojim alficama koji mogu potvrditi da su se preporodili kaj se tiče kočenja kod življe vožnje

da se nadovezem na temu,mislim da mnogima moze pomoc "pojacat" kocenje.
ja sam stavio tvornicki busene(284x22) i trw plocice,
auto naspram varijante sa obicnim diskovima dok je hladno lovi isti,
nakon par kocenja doslovno ukopava,prema prije razlika ocigledna,jedino sta se plocice na oko trose ali to nije ni bitno kad definitivno imam bolju kocnicu.tako da pomaze cak i ova najjfetinija varijanta koju sam ja stavio,
naravno da bi bilo jos bolje sa nekim tarox-om i sportskim plocicama,ali za ove pare ovo je odlicno,
jest da nije u pitanju niti prejak motor(1,9 jtd)ali isto su kocnice znale popustat,a ovo je prezivilo par krugova na grobniku bez ikakvih problema,sta i nije bas neki pokazatelj jer sa ovakvim autom kocnica ti prakticki i ne treba na stazi

@marekk sorry na spamu :rolll: