Pozdav svima  

Alu felge sam  kupio od čovjeka koji je krivo kupio te felge za svoju 156-cu. Felge ovako na fotki izgledaju sasvim solidno, međutim felge su bile dosta oksidirane boja se počela na nekim mjestima dizati i odljepljivati:

Alat koji sam koristio za skidanje stare boje: Desol (50 kn), kist i nastavak za bušilicu:

Desol na boju djeluje ovako (prostor gdje dođe šaraf):

Nakon dosta truda, mazanja, guljenja i "brušenja" rezultat je ovakav:

Ova srebrna boja, ako se tko pita, sada je aluminij  
 U ovoj fazi odlučio sam felge ipak odvesti na pregled i eventualno ravnanje...što je i Očić 
http://www.ocic.hr/ odlično i jeftino napravio.
Dvije flege su imale nešto jači ekscentar, dvije jedva zamjetno, a on ih je sve 4 sto posto centrirao za 400 kn!  
 (Inače ako budete kontaktirali tu radionicu, ak' vam nije teško spomenite da vas je preporučio Tomislav iz Zaprešića, bordo crvena Alfa 166)..
Iznutra:

Felge nakon završnog pranja od lužine:

Nakon toga se felge obrišu antisilikonskim čistilom, dobro ispušu...a na red dolazi drugi hobby alat u ruke: 
Luxal dvokomponentni primer za aluminij (Wash primer), šprica i kompresorčić  

Malo volje, malo umjeća...i flege izgledaju ovako  

:

Ovaj vikend sam stigao do ovdje (zaštita primerom)..nastavak slijedi!  :bat
Inače, vrlo je važno felge zaštiti primerom za aluminij jer će u suprotnom doći do guljenja i odljepljivanja boje. 
Ovaj primer se naziva još i temeljna reaktivna boja jer ona reagira s aluminijem i istovremeno se veže s oksidiranim slojem, 
te tako stvara stvarnu i dugotrajnu zaštitu aluminija. 

Nakon špric-kitanja, brušenja vodobrusnim...lakirana je baza i bezbojni na unutrašnju stranu felgi..
Znači, felge su sada na PRODAJU  
 ili zamjenu za neke druge koje odgovaraju na Brembo kliješta na 166-icu. :hehe: