21-06-2026, 19:58:52

Autor Tema: Pukunuće šarafa-glava motora 2.4 jtd mjet  (Posjeta: 10932 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Lonky

• Trade Count: (+1)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo 166 2.4 mjtd Fiat Punto 1.2 SX
    • Zagreb
Odg: Pukunuće šarafa-glava motora 2.4 jtd mjet
« Odgovori #30 u: 08-04-2011, 14:34:40 »
po meni platis mu prvi dio posla a to je bilo busenje itd.
sve nakon tog prvog busenja treba on snositi jer se radi o reklamciji na njegov rad.

To je već plaćeno... :rolll: Ovo je sad nova cifra od preko 3 kkn... :rolll:

Ništ..javim kak' je prošlo.. Joj kako mrzim ovakve situacije  :mad: :mad: :mad:
« Zadnja izmjena: 08-04-2011, 14:35:56 od Lonky »

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #31 u: 08-04-2011, 14:45:27 »
situacija nije lijepa ali u neku ruku si je on izazvao dodatni trosak.
Vjerujem da bi moglo "ja sam tebi mogao, ali nisa, isao sam ti na ruku jer sam ..."
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline SrdjanBL

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
    • Banja Luka
« Odgovori #32 u: 08-04-2011, 14:59:27 »
Kad bi otprilike tako rekao, nije sad važno jel baš  skroz 50/50 za dijelove...ma napili bi se muški u birtiji i on i njegovi dečki iz servisa isti dan - o mom trošku  :pivo: :hello:
 :hehe: :hehe: :hehe:

Nemoj ti njega cekati da on kaze nego ti reci kako stoje stvari i kako to da se rijesi. :hap: :hap: :hap:

Offline Lonky

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #33 u: 08-04-2011, 15:12:24 »
Nemoj ti njega cekati da on kaze nego ti reci kako stoje stvari i kako to da se rijesi. :hap: :hap: :hap:

Ma u tom je problem.. tu se radi o nečem što ne znam opisati riječima. Kad bih ja u njegovim očima vidio da sam ga nekom svom pomalo naprasnom reakcijom povrijedio... :rolll:..ne znam ja se stvarno trudim ponašati po onoj:"Ne čini drugome ono što ne bi volio da drugi čini tebi."
On je taj šaraf bio nalijepio kao neki drugi majstori  - i to je moglo koji mjesec, godinu "držati vodu"- ali me pozvao i rekao da bi on ipak skinuo glavu - i  ja sam pristao na to..i da nakon nekoliko godina shvatim da sam možda na kraju bio u krivu...meni bi to bilo gore nego gubitak ove love.. Jer novaca će bit..ali ljudi, prijatelji..kako njih možeš kupiti? :rolll:

I zato ću ipak pustiti da čujem što će reći on sam. Ako bude tražio sve za dijelove, platit ću mu, reći ću mu što mislim, ali ću platiti...i nakon toga- ZBOGOM.  :puke:
U tom slučaju molim na PM šaljite preporuke za druge meštre...  :mad:
« Zadnja izmjena: 08-04-2011, 15:18:54 od Lonky »

Offline Lonky

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #34 u: 08-04-2011, 15:24:48 »
situacija nije lijepa ali u neku ruku si je on izazvao dodatni trosak.
Vjerujem da bi moglo "ja sam tebi mogao, ali nisa, isao sam ti na ruku jer sam ..."

To je baš tako za sada!.. :rolll:

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #35 u: 09-04-2011, 17:20:53 »
Ako ti on garantuje da je sad sve ok, ja bih platio jer se takvo sr...je uvijek moze desiti,pogotovo kad radis nesto sto je predodredjeno za sra..je. Ako ti na kraju bude preskupo,lijepo se pozdravis sa covjekom i trazis novog majstora :ok:
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

Offline Lonky

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #36 u: 09-04-2011, 20:44:37 »
Auto je doma!!!  :craz :craz :craz :clap: :clap: :clap: :clap: :hello: :hello: :hello:

Inače, mehaničar je bio jako fer na kraju...i kad sam vidio da me ni izbliza ne želi zavaljati, dao sam mu više nego je tražio!  :da:
... a tražio je stvarno najosnovnije... :ok: :ok:

Uglavnom, sada je promjenjena distribucija, nova je vodena pumpa (koja na kraju nije bila baš u naj naj stanju)...
gumice ventila, ispolirani ventili, detaljno očišćena glava, usis (grana, EGR ventil), sređen ispuh,
očišćena turbina, promjenjene sve brtve ...naravno i novi su svi filteri, antifriz i ulje...i naravno sređen je i taj hebeni šaraf
 i to me koštalo SVEUKUPNO sa svim dijelovima (koje sam kupio što ja, što on) 4350 kn.  :ok: :da:

Obzirom da mi je prijašnji mehaničar samo za veliki servis na 1.6 TS naplatio 5500 kn ovo mi se na kraju čini sasvim u redu.  :da:
Sad sam miran idućih 80-100 kkm.  :drive: :drive: :drive: .. samo pred kraj idućeg tjedna još trebam doći na provjeru i pregled svega..

Eto, mislim da admin može, na moje veliko veselje, zaključati ovu temu za koji dan  :mahm

JEEEEEEEEEEE!!!! :hello: :hello: :hello: :hello: :hello:
« Zadnja izmjena: 09-04-2011, 20:47:53 od Lonky »

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #37 u: 09-04-2011, 20:52:04 »
 :ok:
sad kad je sve gotovo možeš i pohvalit majstora javno
Spider 115

Offline dstormyd

• Član Alfa Kluba 10
  • Sa stažom
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #38 u: 09-04-2011, 20:57:37 »
:hello: :hello: :happ:  :happ: :happ: :happ:
e.. a jos ju nisi NAZVAO IMENOM  :redf:
to je neoprostivo :ne2: :ne2:  :bic:
 :funny: :funny: :funny: :volim

Offline Lonky

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #39 u: 09-04-2011, 21:09:30 »
:ok:
sad kad je sve gotovo možeš i pohvalit majstora javno

Smijem? Jer koliko se sjećam ne smijemo reklamirati ovdje nikoga?  :?:

Uglavnom, ako smijem stvarno bih ga pohvalio..jer je morao pomalo trpjeti i moje dramatiziranje  :o000: :o000:  :hehe: :hehe:
Pravi ljudi se u stvari poznaju kad se nešto zahebe...a ovaj moj mislim da je bio totalno fer i korektan, jer ipak se radi o 166-ici
i na takvom autu mnogi bi lovili u mutnom...

Sad na kraju mi je malo krivo što sam, pokazalo se, prebrzo izgubio povjerenje u njega..al' mislim da je i to razumljivo i shvatljivo.
Uglavnom, radi se o Tomici Cvetku, on je šogor tu jednog Alfiste, koji ima iskaznicu ispod broja 30 ;)

http://www.autoservis-cvetko.hr/

Preporučio bih ga zato jer tko radi - taj i griješi - i svakom se u dobroj namjeri može desiti zaheb. On je preuzeo svoj dio odgovornosti
i dečki su stvarno napravili sve najbolje što se moglo, nisu sve raskopali i složili čim prije..nego su sve detaljno očistili, sve složili tako da,
citiram ga: " I on(i) i ja možemo mirno spavati." I cifra na kraju nije astronomska, nego fer i korektna.

Ajd, pa ako se tko odluči otići kod njega..nek samo spomene da ga je Lonky, bordo crvena 166 jtd, također iz Zaprešića, preporučio.  :ok:
..uglavnom moći ćete biti sigurni da vas neće zavaljati..i ako nešto slučajno nešto krene po zlu, neće biti filozofije i izvlačenja...a to danas puno znači
i teško je naći :)
« Zadnja izmjena: 09-04-2011, 21:11:52 od Lonky »

Offline Lonky

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #40 u: 09-04-2011, 21:32:17 »
Ako ti on garantuje da je sad sve ok, ja bih platio jer se takvo sr...je uvijek moze desiti,pogotovo kad radis nesto sto je predodredjeno za sra..je. Ako ti na kraju bude preskupo,lijepo se pozdravis sa covjekom i trazis novog majstora :ok:

Pa u principu..gledao sam malo tu glavu (ima on još jednu od nekog raskopanog motora) i te gornje šarafe je poprilično veliki rizik ići ...ne vaditi..nego narezivati pa stavljati čelični umetak jer je stjenka poprilično tanka...pa čak i ako ulje ne procuri, može se desiti da ovaj novi, veći navoj popusti kad se šaraf steže kiloključem..  :o000:

Uglavnom platio sam što je tražio, ostavio sam i više jer se pokazao kao fer čovjek...kad se sve zbroji, nije ni tako loše...osim što je sve leglo u totalno krivo vrijeme, nisam s autom napravio ni 1000 km, tako da sam bio jako napet, radilo se tu o nekoliko kuteva i konteksta gledanja...tipa što mi je sve ovo trebalo ,jel to sad vrća bez dna itd...  :da: :da:
« Zadnja izmjena: 09-04-2011, 21:42:41 od Lonky »

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #41 u: 09-04-2011, 23:11:57 »
Pa u principu..gledao sam malo tu glavu (ima on još jednu od nekog raskopanog motora) i te gornje šarafe je poprilično veliki rizik ići ...ne vaditi..nego narezivati pa stavljati čelični umetak jer je stjenka poprilično tanka...pa čak i ako ulje ne procuri, može se desiti da ovaj novi, veći navoj popusti kad se šaraf steže kiloključem..  :o000:

Uglavnom platio sam što je tražio, ostavio sam i više jer se pokazao kao fer čovjek...kad se sve zbroji, nije ni tako loše...osim što je sve leglo u totalno krivo vrijeme, nisam s autom napravio ni 1000 km, tako da sam bio jako napet, radilo se tu o nekoliko kuteva i konteksta gledanja...tipa što mi je sve ovo trebalo ,jel to sad vrća bez dna itd...  :da: :da:
razumijem u potpunosti :ok:
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

Offline Lonky

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #42 u: 10-04-2011, 22:36:50 »
:hello: :hello: :happ:  :happ: :happ: :happ:
e.. a jos ju nisi NAZVAO IMENOM  :redf:
to je neoprostivo :ne2: :ne2:  :bic:
 :funny: :funny: :funny: :volim

Cijeli dan smišljam :hello: :hello: :happ:
i eto ga: Mia Bordolina,  pošto je moja bordo boje, a s druge strane bor-dolina bi trebalo simbolički predstavljati i obiteljske izlete na koje mislimo ići  :volim

:drive: :drive:

Alfa-Dodo

• Gost
« Odgovori #43 u: 10-04-2011, 22:45:35 »
 :hehe: :hehe:  :ok:

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #44 u: 11-04-2011, 12:01:17 »

Uglavnom, ako smijem stvarno bih ga pohvalio..jer je morao pomalo trpjeti i moje dramatiziranje  :o000: :o000:  :hehe: :hehe:
Pravi ljudi se u stvari poznaju kad se nešto zahebe...a ovaj moj mislim da je bio totalno fer i korektan, jer ipak se radi o 166-ici

Sad na kraju mi je malo krivo što sam, pokazalo se, prebrzo izgubio povjerenje u njega..al' mislim da je i to razumljivo i shvatljivo.
Uglavnom, radi se o Tomici Cvetku, on je šogor tu jednog Alfiste, koji ima iskaznicu ispod broja 30 ;)

Preporučio bih ga zato jer tko radi - taj i griješi - i svakom se u dobroj namjeri može desiti zaheb. On je preuzeo svoj dio odgovornosti
i dečki su stvarno napravili sve najbolje što se moglo, nisu sve raskopali i složili čim prije..nego su sve detaljno očistili, sve složili tako da,
citiram ga: " I on(i) i ja možemo mirno spavati." I cifra na kraju nije astronomska, nego fer i korektna.

Ajd, pa ako se tko odluči otići kod njega..nek samo spomene da ga je Lonky, bordo crvena 166 jtd, također iz Zaprešića, preporučio.  :ok:
..uglavnom moći ćete biti sigurni da vas neće zavaljati..i ako nešto slučajno nešto krene po zlu, neće biti filozofije i izvlačenja...a to danas puno znači

Svakom se može dogoditi, bitno da je na kraju happyend   :ok:
.... sempre gilles ....

Offline bumbar 156

• Starosjedioc
  • AR 156 1.9 jtd SW AR Sprint
    • Luka
« Odgovori #45 u: 11-04-2011, 12:50:05 »

Cvetko je pravi gospodin ja sam kod njega u servisu imao samo pozitivna iskustva  :ok:
...rakije, rakije amo, jer utjehe nema u vodi...