05-11-2025, 08:44:34

Autor Tema: Pitanja, savjeti - Osiguranje , Registracija ...  (Posjeta: 109776 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bandit

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
    • Split
Odg: Pitanja, savjeti - Osiguranje , Registracija ...
« Odgovori #330 u: 18-08-2015, 12:29:52 »

Pred svaku registraciju zovem 5-6 osiguravajucih kuca i trazim da mi daju svoju ponudu.odgovoris na par pitanja i kazu ti cifru ali napomeni da zoves sva osiguranja i da ces auto osigurati tko ti da najbolju ponudu.da vidis kako spustaju cijene.
Inace zaboli me u kojoj cu kuci osigurati auto-bitno mi je samo da je najjeftinija.

Istina. Kazu ti izracun, ali nekad neki od agenata nisu upoznati s zakonom tj pravilima kod osig opcenito, ima sitnica.
Npr meni se desilo da su mi ponude bile razlike cak u 1500kn
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

dugiKA

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #331 u: 18-08-2015, 12:47:21 »
Uhh 1500kn.dosta velika razlika.
Inace vec par godina registriram u eurohercu.kazem im najmanju ponudu koju sam dobio i uvijek nakako "iskopaju" jos nizu ponudu plus vucna sluzba,neko kao kasko od tuce ili cega vec,itd.
Uglavnom vrijedi zvati i cjenkati se a ne na prvu uplatiti.

Constantine

• Gost
« Odgovori #332 u: 18-08-2015, 15:54:13 »
Taj Euroherc je smeće najveće, ne bi tamo za džabe osigurao auto, imao sam neugodna iskustva s njima kad me frajer spucao na parkingu, lopovi baš...

A ništa skupljat ću ponude sad do kraja mjeseca pa vidjet di dobivam najviše, a da je najpovoljnije :ok:

Euroherc i jadransko su zajedno ono kako popularno nazivaju Hdz u zadnje vrijeme. Kad se ti osiguraš kod njih ne možeš ti imat problema nego naj tko se se naplaćivat sa tvoje police osim ako se ne radi o kasku.

Što se tiče isplate šteta Croatia je najbrža i najbolja.
1300 kuna je dobra cijena, moj od 110 kw i 36g. sa 50% bonusa i popustom 200 kuna na invalidninu od mame, 40/80 tisuća osiguranje putnika, ZG tablica je bio 1500 kn u HOK-u u 4 mjesecu.
« Zadnja izmjena: 18-08-2015, 15:56:16 od Constantine »

dugiKA

• Gost
« Odgovori #333 u: 18-08-2015, 16:35:36 »
Da je osiguranje iz amerike i ako su jeftiniji odmah bi auto osigurao (jebo politiku,hdz i sdp!!)!
Sto se tice naplate stete to vuse nije u moji rukama nego u rukama zakona (imaju valjda neki rok za isplatu a angaziras odvjetnika).
Sto se tice CO imas gore par posteva prije moje iskustvo sa njihovim procjeniteljem.strasnooo....
Naravno jos se nitko nije javio.dobio sam samo izvid stete koji NIJE dobar.auto sam popravio (dio) o svom trosku da bude u voznom stanju.
Sve u svemu osiguranja i zakoni su kod nas u debelom K.placamo im oho,obavezno je a kao oni trebaju isplatiti onda zahebavaju.
Mislim da u njemackoj je osiguranje kao i kod nas ali vrijedi dvije godine a u americi cak i 5god.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 11
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #334 u: 18-08-2015, 17:56:35 »
Da je osiguranje iz amerike i ako su jeftiniji odmah bi auto osigurao (jebo politiku,hdz i sdp!!)!
Sto se tice naplate stete to vuse nije u moji rukama nego u rukama zakona (imaju valjda neki rok za isplatu a angaziras odvjetnika).
Sto se tice CO imas gore par posteva prije moje iskustvo sa njihovim procjeniteljem.strasnooo....
Naravno jos se nitko nije javio.dobio sam samo izvid stete koji NIJE dobar.auto sam popravio (dio) o svom trosku da bude u voznom stanju.
Sve u svemu osiguranja i zakoni su kod nas u debelom K.placamo im oho,obavezno je a kao oni trebaju isplatiti onda zahebavaju.
Mislim da u njemackoj je osiguranje kao i kod nas ali vrijedi dvije godine a u americi cak i 5god.
Baš to meni je bitno za moj kasko da isplaćuje a na obvezno ako bude trebao nek si rješava tko bude trebao

A što se tiče isplata sva osiguranja kenjaju

Poslano sa mog HTC One_M8 koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Constantine

• Gost
« Odgovori #335 u: 18-08-2015, 18:43:23 »
Generalno je Croatia daleko najbolja i najbrža samo što su i najskuplji.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #336 u: 18-08-2015, 18:48:47 »
Generalno je Croatia daleko najbolja i najbrža samo što su i najskuplji.

za šta najbrža i najbolja

odštetu za motor sam ganjao godinu dana dok nisam popizdio i uzeo odvjetnika, da ne pričam da su htjeli da motor star 4g kome sam prvi vlasnik vozim u servis za drugu marku motora jer kao to su sve motori na šta sam ga ja pitao jel BMW 3 voze u Opel jer sve je to auto pa je samo zašutio  :fp:

e sad da ne bi ntko mislio da se možda utvrđivalo tko je kriv ja nisam jer je motor stajao na parkingu a gospođa se išla polukružno okrenuti na brzinu u jednosmjernoj ulici pa je zakucala motor zadnjim krajem i krenula dalje i da konobar iz obližnjeg kafića me nije zvao ne bi ni znao da se nešto dogodilo
Nije bolest sve što boli

Constantine

• Gost
« Odgovori #337 u: 18-08-2015, 19:24:45 »
Uvijek ima svakakvih primjera i zato sam napisao generalno.
Čekaj da vidiš što se događa kada netko ide naplatit se od euroherca ili jadranskog i sličnih.

Offline dado

• Ovisnik o alfistima
  • GTV V6 TB
    • Sveta Nedelja/Vinkovci
« Odgovori #338 u: 18-08-2015, 19:59:28 »
Uvijek ima svakakvih primjera i zato sam napisao generalno.
Čekaj da vidiš što se događa kada netko ide naplatit se od euroherca ili jadranskog i sličnih.

Ma sve to isti kuki...
GTV V6 TB '96

ex: 147, 159 ti, Giulietta, Mito TB 155ks

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #339 u: 18-08-2015, 21:02:43 »
Ma sve to isti kuki...

...upravo tako...najbrža i najveća isplata je tamo gdje imaš vezu...  :tooth:

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Constantine

• Gost
« Odgovori #340 u: 18-08-2015, 21:41:26 »
Ma sve to isti kuki...
Nije isto a isto tako nije danas isto kao i prije 10 , 15 godina da se mogu vuć veze kako gdje ko hoće.
Stvarno ne želim nikom da se mora naplaćivat od jadranskog ili euroherca.

Iz iskustva sa croatiom mogu reć da nikad nisam imao problem na masu auta sa kaskom ili kad neka manekenka na poslu uništi cipele od par tisuća kuna ili šta god na snimanju.

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #341 u: 18-08-2015, 21:49:12 »
Placamo im ohoho??
Neka ti kazu malo kolege koliko kosta osiguranje u Italiji. Ni u Njemackoj nije jeftino, i ne vrijedi dvije godin. Mozda TUV vrijedi dvije godine.
Mi smo mila majka za cijenu osiguranja ali smo prokleti pa kukamo na sve zivo i nezivo.
Aliis si licet, tibi non licet.

Constantine

• Gost
« Odgovori #342 u: 18-08-2015, 22:08:45 »
Cijene su u odnosu na prije godinu, dvije ili tri stvarno povoljne. Jedino što im fali je malo kombinatorike i tj. da osiguraš auto na par mjeseci ili pola godine, a recimo neki drugi auto drugu polovicu te da isti možeš voziti na iste tablice kao u švicarskoj recimo.
Tu je sad pitanje tehničkog pregleda ali bilo bi dobro da se može osiguravati onoliko koliko ti treba.

Jedino još nije pala cijena tehničkog pregleda,  naplaćuju pregled od 5 minuta 330 kuna.

Offline dado

• Ovisnik o alfistima
  • GTV V6 TB
    • Sveta Nedelja/Vinkovci
« Odgovori #343 u: 18-08-2015, 23:11:18 »
Nije isto a isto tako nije danas isto kao i prije 10 , 15 godina da se mogu vuć veze kako gdje ko hoće.
Stvarno ne želim nikom da se mora naplaćivat od jadranskog ili euroherca.

Iz iskustva sa croatiom mogu reć da nikad nisam imao problem na masu auta sa kaskom ili kad neka manekenka na poslu uništi cipele od par tisuća kuna ili šta god na snimanju.

Ti imaš iskustva sa CO, ja imam sa Jadranskim - jel to dovoljno za zaključivanje da su to dvije najbolje ili najgore  :?:

Ima hrpa osiguravajućih kuća, i svima njima je samo jedan cilj - tebi uzeti lovu i pod svaku cijenu ti ju ne vratiti. Točka.
GTV V6 TB '96

Offline dado

• Ovisnik o alfistima
  • GTV V6 TB
    • Sveta Nedelja/Vinkovci
« Odgovori #344 u: 18-08-2015, 23:14:36 »
Placamo im ohoho??
Neka ti kazu malo kolege koliko kosta osiguranje u Italiji. Ni u Njemackoj nije jeftino, i ne vrijedi dvije godin. Mozda TUV vrijedi dvije godine.
Mi smo mila majka za cijenu osiguranja ali smo prokleti pa kukamo na sve zivo i nezivo.

Vani je vozni park puno noviji i puno skuplji, pa je i normalno da im premija bude veća...

Kod nas da je osiguranje i 100kn, nekome to može biti previše...ne zato što je škrt već ljudi jednostavno nemaju...tako da to sa kukanjem nije baš uvijek istina...
GTV V6 TB '96

dugiKA

• Gost
« Odgovori #345 u: 18-08-2015, 23:56:16 »
Ok ak su vani osiguranja skuplja ali raspitaj se da recimo vani alfu razbis i ovdje.koliko ces vani dibiti a koliko ovdje!?
Zasto se vise talijanima isplati auto odvesti na otpad i uzeti lovu od osiguranja?hmm..
Dosada nikad nisam bio na procjeni kod euroherca ili jadranskog ali u CO sam imao kasko i sada imam prijavljenu stetu koja je gore opisana kako je procjenjena.
Sto se tice osiguranja najjeftinije me je ispalo u eurohercu (ar 147,2008g,88kw,35god,50%popusta za 1050kn).dobio kasko od tuce ili poplave i onu vucnu sluzbu kao i zastitu bonusa.u 5 mjesecu imam registraciju sredi mi jeftinije i odmah prelazim u CO i placam cevape.

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #346 u: 19-08-2015, 00:33:12 »
kod talijana cim se otvore zracni to je totalka i ide u otpad, nema popravka.
talijanima ide visina osiguranja po zapremini, po starosnoj dobi osiguranika i regiji di je je vlasnik prijavljen.
ja za novi auto 1.6jtdm placam manje 80 eura nego za stari 1.9 jtdm
pitao sam koliko bi me doslo za 2.4 jtdm  :o000: 280 eura vise nego za 1.9 jtdm.

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #347 u: 19-08-2015, 07:47:40 »
Ako ti je 100 kuna previse onda auto ni ne vozis. Jos jedna klasicna "nasa" prica. Htjeli bi ono sto si ne mozemo priustiti pa onda izvodimo bijesne gliste da to dobijemo. A kad smo zbog toga kruha gladni onda su drugi krivi...

Ja mislim da mi mozemo biti sretni sa cijenama osiguranja. Rijetko tko od nas daje mjesecnu placu jednom godisnje na osiguranje a u vecini EU zemalja to je normalno.

Aliis si licet, tibi non licet.

Offline Bero

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 145 1.6 boxerača & 159 1.9 diZLO
    • Jastrebarsko
« Odgovori #348 u: 19-08-2015, 08:13:41 »
Da, SADA možemo biti sretni sa cijenama osiguranja kada su pale skoro 50% u odnosu na od prije 2-3 godine...
Ali tada (pred 2-3 godine) je isto nerijetko cijela plaća otišla na osiguranje i tehnički - posebno zg područje
Biti će lima, ali nikad više kao alfa 33...

Offline draak

• Ovisnik o alfistima
  • LD 12
    • Bruxelles
« Odgovori #349 u: 19-08-2015, 08:20:54 »
Da, SADA možemo biti sretni sa cijenama osiguranja kada su pale skoro 50% u odnosu na od prije 2-3 godine...
Ali tada (pred 2-3 godine) je isto nerijetko cijela plaća otišla na osiguranje i tehnički - posebno zg područje
Istina, tada sam placao 2700kn osiguranje za auto s 85kW, a danas 1900kn za 162kW

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk

:ar:

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #350 u: 19-08-2015, 08:47:52 »
kod talijana je bolje sta se osiguranje ne prenosi na drugog vlasnika. svaki vlasnik osigurava na svoje ime. ja danas osiguram auto, nakon 2 mjeseca ga prodam, ja osiguranje uzimam sebi ( mogu ga prebacit na svoj drugi auto ili trazim povrat novca) a kupac je duzan osigurat na svoje ime. kupac placa prijepis. nema zavrzlama jel auto regan , do kad je regan. svakom svoje

Offline laganini

• Na probi
  • *
    • Pitomača
« Odgovori #351 u: 19-08-2015, 18:16:38 »
    :hat:
 pa evo da jeno moje "iskustvo" od neki dan; dakle, idemo šogorici regat Alfu (88kw) u Zaprešiću (ZG zablice) ima 40% bonus (prošle godine stukla VW pa...) obišli sva moguća osiguranja i uglavnom se svi vrte na oko 2200-2300 KN pa tako i Eurohercu 2300 KN.
    A sad dolazi interesantna stvar; pital lika iz istog tog osiguranja tu kod sebe veli meštar (za iste uvjete) 17xx KN,  e to nek mi neko objasni.  Zaključak; i kad bi trebalo bit isto, nije isto  :what:

Offline Neno

• Učim polako
  • .....................
    • krizevci
« Odgovori #352 u: 19-08-2015, 20:32:48 »
    :hat:
 pa evo da jeno moje "iskustvo" od neki dan; dakle, idemo šogorici regat Alfu (88kw) u Zaprešiću (ZG zablice) ima 40% bonus (prošle godine stukla VW pa...) obišli sva moguća osiguranja i uglavnom se svi vrte na oko 2200-2300 KN pa tako i Eurohercu 2300 KN.
    A sad dolazi interesantna stvar; pital lika iz istog tog osiguranja tu kod sebe veli meštar (za iste uvjete) 17xx KN,  e to nek mi neko objasni.  Zaključak; i kad bi trebalo bit isto, nije isto  :what:

Pozdrav,

evo kako sam u svijetu osiguranja pokusat cu ti dati odgovor...

naime razlika u cijeni ovisi o tome o kojoj se osiguravajucoj kuci radi i kakve uvijete moze ponuditi i sem tog agent koji ti izraduje policu osigurnja moze ti dati vaucer kojim ti snizava cijenu police ovisno o postotku koji mu stoji na raspolaganju a sem tog ima jos faktora da sad ne duljim...ali ako sogorica ima 40% moglo se rijesiti tako da se duplicira bonus 50% od njenog supruga na nju pa bi imala bonus 50% plus popust putem vaucera...li kako sam rekao sve ovisi o osiguravajucoj kuci uvjetima koje ima i agentu koji radi policu.
Ako nekome treba polica za vozilo ili kasko ili bonus 50% slobodno mi se moze javiti na PM pa mu napravim ponudu koju mozemo realizirati u bilo kojem gradu u HR u poslovnicama osiguravajkuce kuce u kojoj radim placanje moze biti na rate kartice ili jednokratno kes prilikom preuzimanja police...
....................

Offline crazycroat

• Sa stažom
  • Giulietta 2.0
    • Gospić
    • Facebook profil
« Odgovori #353 u: 26-08-2015, 11:57:06 »
Imam pitanje!
Zna li itko koliko se obično čeka na sudskog vještaka? Ni slanje požurnice ni ništa ne pomaže,čekam ga već pola godine i više.

Offline ck1976

• Pripravnik
  • **
    • Crikvenica
« Odgovori #354 u: 27-10-2015, 07:59:55 »
Prije par mjeseci je Grawe imao najjeftinije obvezno osiguranje s 50% bonusa i plaćanjem u gotovini.
Da li se u međuvremenu nešto promijenilo, ne znam, ali zgodno je uzeti u obzir jer je bolje utočiti 100-njak kn goriva nego bespotrebno dati osiguravajućoj kući.
Ne radim za Grawe, nemam koristi i nije reklama - čisto savjet svima koji možda ne znaju.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #355 u: 27-10-2015, 08:48:27 »
Ma treba ih obići sve reci da su drugi dali povoljnije ja sam tako ozbiljno ustedio na drugom autu

Poslano sa mog HTC One_M8 koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline Pol ZF1

• Sa stažom
  • GT jtd / 147 ts
    • Međimurje
« Odgovori #356 u: 03-11-2015, 08:20:08 »
Ne znam točno di bi pitao pa ću ovdje... Valjda netko zna  ::)
Uglavnom,
kupio sam auto za majku prošli tjedan i mislim da sam napravio glupost, a možda i nisam.
Kako sam išao sam po auto, napravio sam kupoprodajni na svoje ime bez razmišljanja, a ja bi registrirao auto na staru pošto ona ima 50% bonusa...
Jel mogu samo prenjeti auto na nju na policiji s tim kupoprodajnim ili trebamo dodatnu papirologiju?

LP

Offline draak

• Ovisnik o alfistima
  • LD 12
    • Bruxelles
« Odgovori #357 u: 03-11-2015, 08:42:06 »
Mozes prenjeti, ali moras platiti porez. Samo roditelji -> djeca ili supruznici medjusobno su oslobodjeni poreza. Pitaj u PP i na poreznoj. Mozda se moze nesto rijesiti ili kod biljeznika sa bivsim vlasnikom da se napravi novi ugovor

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk

:ar:

Offline dic

• Pripravnik
  • **
  • 159 1.9 JTS,Giulietta 2.0 JTD
    • ZG
« Odgovori #358 u: 03-11-2015, 09:48:16 »
Neces ga moci staviti na mamu bez  placanja poreza.Zovi covjeka i napravi novi ugovor.

Online maXonja

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 2.0 JTDm | GTV 3.0 V6 | Spider 2.0 TS
« Odgovori #359 u: 03-11-2015, 09:59:29 »
Meni ženska u HOK-u rekla da se između užih članova obitelji može prenijeti bonus (otac-majka-sin/brat-kćer/sestra) tako da može majka na tebe prenijeti bonus od 50% i ti registriraš na sebe auto sa tim bonusom

Neznam sad kako je kod ostalih osiguranja