05-11-2025, 06:27:35

Autor Tema: Pitanja, savjeti - Osiguranje , Registracija ...  (Posjeta: 109765 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bruno

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
    • Dugo Selo
Odg: Pitanja, savjeti - Osiguranje , Registracija ...
« Odgovori #60 u: 17-01-2012, 13:14:17 »
pa neznam ni ja, kad u zapsniku pise samo da cemo dobit kaznenu prijavu ja i ta sto me je udarila. Da ti malo opišem ja sam nju zaobilaziju po punoj crti,a ona je stajala na cesti, kad sam ju ja skoro prošao ona skrece i udara mene u zadnji kraj.

Offline Tare071

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #61 u: 17-01-2012, 18:54:17 »
pa neznam ni ja, kad u zapsniku pise samo da cemo dobit kaznenu prijavu ja i ta sto me je udarila. Da ti malo opišem ja sam nju zaobilaziju po punoj crti,a ona je stajala na cesti, kad sam ju ja skoro prošao ona skrece i udara mene u zadnji kraj.

Iznenadio bi se koliko je to čest slučaj, dnevno imam takav jedan slučaj na stolu gdje dođe do kontakta između dva vozila u trenutku zaobilaženja. Prvo nezahvalno je ovako davat mišljenje ali eto, ti nisi nju smio zaobilaziti na punoj liniji i vjerovatno će ti se prekršajni nalog na to odnositi - to je što se tiče policije. Što se tiče osiguranja taj prekršajni nalog nije toliko ključan da se ne može riješiti šteta ali će difinitivno otežati tvoju situaciju i povećati tvoj doprinos nastanku štete. Ono što je bitno je tačka kontakta između tebe i nje, odnosno jesi li ti tek započeo radnju zaobilaženja pa te je ona udarila recimo u prednji desni kraj tvog vozila, u sredinu tvog vozila ili u zadnji dio vozila....navedeno nagovještava u kojoj fazi zaobilaženja si ti bio. Pošto kažeš da je to zadnji dio tvoga vozila, ti si znači već bio u fazi završavanja radnje zaobilaženja tako da tvoj doprinos ne bi smio nikako biti 50% već nekih 30% eventualno. Ako ti osiguranje riješi štetu sa tvojim doprinosom od 50% piši prigovor i sve fino objasni također navedi obim štete koji ti je pričinjen i imaš dobru šansu da osiguranje to u drugostepenom procesu korigira tebi u korist. Ta korekcija neće biti bogzna šta ali biće sigurno umanjenje tvog doprinosa za 10%. Ono što meni nije jasno je u koji te je dio udarila kad imaš totalnu štetu? Jel se radi o udaru u C stub vozila pa je čitavo vozilo "ušinuto"?

"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline Bruno

• Pripravnik
  • **
    • Dugo Selo
« Odgovori #62 u: 18-01-2012, 14:51:13 »
ma ona ti je mene udarila u zadnji kraj znaci tocno tamo gdje zavrsavaju suvozaceva vrata, a ja sam ti jos onda udario parkirani auto. Tako da je i vilica pukla, ostecen je prednji i zadnji branik, prednji lijevi blatobran i ona strana gdje me je ona udarila. Kad cu ja konacno doznat ko je koliko kriv, ovaj iz osiguranja kaze da ga nazovem kad doje kazna da vidi za sta me tereti...  koliko se inace ceka isplata?? Hvala ti na pomoci :mah:

Offline Bruno

• Pripravnik
  • **
    • Dugo Selo
« Odgovori #63 u: 18-01-2012, 14:54:07 »
jos jedno pitanje steta je procjenjena na 15800kn znaci ako sam  ja 50% kriv isplacuje mi se pola od tog iznosa ili??

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #64 u: 18-01-2012, 16:28:50 »
Osiguranje ceka okoncanje prekrsajnog postupka. Nju ce vjerovatno teretit da je vozilom izvela radnju bez da se uvjerila da je ista bezbjedna. Ti ces biti kaznjen radi pune linije. Sve ce trajati cca. mjesec do mjesec i pol, i onda ce ti osiguranje dati prvu ponudu.

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #65 u: 22-01-2012, 17:08:22 »
Evo ja sam danas dobio od Jadranskog laganu odhebnicu po sistemu naša komisija je bla bla odlučila čekat kraj prekršajnog postupka jer je gospodin dotični dao žalbu na to da je kriv, kad se svrši dostavite nam sudsko rješenje...

E sad još samo da mi kažu kako ja mogu dobit sudsko rješenje za sudski postupak koji je porkenuo netko drugi na prekršajnom sudu kao prigovor na kaznu MUP-a i sve ok i sve pet jerbo kolko ja znam do tog rješenja mogu doć samo stranke u postupku tj MUP/DORH ili ko već i gospon nasuprotni tak da od para neću očito vidjet ni lipe...

I onda nek se neko pita zašto oću da dođe unija u hrvatsku...
« Zadnja izmjena: 22-01-2012, 17:09:05 od yedwy »

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #66 u: 22-01-2012, 17:11:56 »
Evo ja sam danas dobio od Jadranskog laganu odhebnicu po sistemu naša komisija je bla bla odlučila čekat kraj prekršajnog postupka jer je gospodin dotični dao žalbu na to da je kriv, kad se svrši dostavite nam sudsko rješenje...

E sad još samo da mi kažu kako ja mogu dobit sudsko rješenje za sudski postupak koji je porkenuo netko drugi na prekršajnom sudu kao prigovor na kaznu MUP-a i sve ok i sve pet jerbo kolko ja znam do tog rješenja mogu doć samo stranke u postupku tj MUP/DORH ili ko već i gospon nasuprotni tak da od para neću očito vidjet ni lipe...

I onda nek se neko pita zašto oću da dođe unija u hrvatsku...

To je privremena odbionica, čekaju ljudi okončanje prekršajnog postupka - kad se isti okonča tvoj predmet će se uzeti ponovno u razmatranje. Nemaš razloga za nervozu  :ok:

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #67 u: 22-01-2012, 17:16:20 »
Kako rekoh samo nek mi objasne kako da ja dobijem to rješenje koje oće da im dostavim tj. kako da opće znam kad će postupak bit gotov, a kamoli nešto drugo...

Btw od nezgode je prošlo 4 mj mislim da imam razloga za nervozu...
« Zadnja izmjena: 22-01-2012, 17:16:58 od yedwy »

Offline daniels1001

• Trade Count: (+57)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 156 1.9 JTD 16V Multijet
    • PŽ-ZG (HR), München (DE)
« Odgovori #68 u: 22-01-2012, 17:20:42 »
Kako rekoh samo nek mi objasne kako da ja dobijem to rješenje koje oće da im dostavim tj. kako da opće znam kad će postupak bit gotov, a kamoli nešto drugo...

Btw od nezgode je prošlo 4 mj mislim da imam razloga za nervozu...

Čekaj. koje riješenje? Policijski zapisnik? Odi u policiju i traži. Ako je prošlo 4 mjeseca, onda je gotov. odi ga dići. Ponesi 20 kn.

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #69 u: 22-01-2012, 17:21:49 »
Ne dobio sam ja zapisnik na policiji i predao ga na osiguranje a onda sam dobio odgovor da je drugar dao prigovor i da se čeka okončanje postupka i da im JA dostavim pravomoćnu presudu/rješenje od tog postupka na kojem piše da je on kriv i to je sve dakle mogu se hebat jer ja nemrem dobit rješenje za nečiji drugi sud...
« Zadnja izmjena: 22-01-2012, 17:23:12 od yedwy »

Offline daniels1001

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #70 u: 22-01-2012, 17:23:28 »
Taj dio ne znam. Uloži i ti prigovor. Nema predaje. Zovi telefonom sve žive direktore i kidaj im živce. Tako to ide s Jadranskim i Eurohercom.

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #71 u: 22-01-2012, 17:34:01 »
Ma gle, meni je savršeno jasno da ja tu lovu neću vidjet ako ih ne tužim privatno, a za to nemam ni vrmeena ni živaca, imam pametnijeg posla nego se po sudovima potezat s njima eto samo sam htio podjelit svoje iskustvo...

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #72 u: 22-01-2012, 17:45:34 »
Ma gle, meni je savršeno jasno da ja tu lovu neću vidjet ako ih ne tužim privatno, a za to nemam ni vrmeena ni živaca, imam pametnijeg posla nego se po sudovima potezat s njima eto samo sam htio podjelit svoje iskustvo...

Ti lovu nećeš dobiti jedino ukoliko si sam kriv za nezgodu, ili si na neki način doprinjeo istoj - tada ćeš dobiti umanjen iznos u skladu sa stepenom svog doprinosa. Šansa da ne dobiješ novce za nezgodu koju ti je neko drugi pričinio a ti nisi odgovoran je nikakva. E sad detalje o nezgodi samo ti znaš tako da se ne bih miješao.

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #73 u: 22-01-2012, 17:50:07 »
Ajde ti onda meni objasni (znam da radiš u osiguranju i da si pravnik) kako da ja njima dostavim rješenje postupka na prekršajnom sudu koji je pokrenut poslje žalbe drugog sudionika na obavezni prekršajni nalog kad je to postupak koji se vodi protiv NJEGA na prekršajnom sudu a druga strana je policija i ja niti sam stranka niti znam kad će se ročište održavat, niti postoji javna objava presuda za prekršajni sud kolko ja znam (jedino ak nije na kakvom panou kod njih) a čak i da znam kakva je na koji način i od koga mogu zatraažiti da se izda rješenje kad sam treća osoba koja s tim nema veze...
« Zadnja izmjena: 22-01-2012, 17:50:51 od yedwy »

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #74 u: 22-01-2012, 17:59:51 »
Ajde ti onda meni objasni (znam da radiš u osiguranju i da si pravnik) kako da ja njima dostavim rješenje postupka na prekršajnom sudu koji je pokrenut poslje žalbe drugog sudionika na obavezni prekršajni nalog kad je to postupak koji se vodi protiv NJEGA na prekršajnom sudu a druga strana je policija i ja niti sam stranka niti znam kad će se ročište održavat, niti postoji javna objava presuda za prekršajni sud kolko ja znam (jedino ak nije na kakvom panou kod njih) a čak i da znam kakva je na koji način i od koga mogu zatraažiti da se izda rješenje kad sam treća osoba koja s tim nema veze...

Vidi ja ne znam šta oni tebi traže, kad bih trebao da pogađam što ti tražiš od mene, ja bih se opkladio da u dopisu koji si dobio od osiguravajućeg društva stoji slijedeće: "poštovani obrada vašeg odštetnog zahtjeva se privremenon odbija,  do okončanja prekršajnog postupka koji se vodi u predmetnoj stvari. Vaš zahtjev ćemo obraditi nakon dobivanja rješenja o okončanju prekršajnog postupka, ukoliko dođete u posjed istog molimo da ga pravovremeno dostavite". Recimo to je nešto što svi rade i po slovu je zakona a ne znači da sad ti treba da obijaš sudove i čekaš da se postupak završi nego ukoliko dođeš u posjed navedenog rješenja (ti kao zainteresovana strana) dostavi im ga a oni su dužni po službenoj dužnosti da to isto rješenje traže od suda. Da pojednostavim, nisi ti dužan da im obazebjediš to rješenje ali u slučaju da ga pribaviš brže od njih, čim im ga dostaviš predmet će ti se obrađivati. To kažeš da je prošlo četiri mjeseca od udesa, prekršajni postupci ne traju toliko dugo sem ako se ne radi o nekom kardinalnom prekršaju. Da odem korak dalje, mislim da u toj nezgodi ima i tvoje odgovornosti (možda griješim) ali ne mogu da povežem sve kockice. Ako nema tvoje odgovornosti onda je policijski zapisnik sasvim dovoljan kao i skica lica mjesta nezgode. Na policijskom zapisniku se vidi ko je za šta dobio prekršajni nalog. A to što je neko odbio da potpiše zapisnik policije ne znači da je uložio prigovor već da čovjek smatra da će pred prekršajnim sucem imati priliku da objasni okolnosti nezgode, ali zapamti policajci koji će se pojavit na tom ročištu i taj njihov nepotpisan zapisnik imaju snagu dokaznog sredstva i teško da će se tu taj drugi izvući.
« Zadnja izmjena: 22-01-2012, 18:02:58 od Tare071 »

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #75 u: 22-01-2012, 18:04:30 »
Prošlo je 4 mjeseca a tek koji dan iza božića (prošlo 3mj) sam konačno dobio zapisnik (i da obijao sam vrata policije svakih par dana) i kad sam dobio zapisnik pokrenuo sam oko nove godine odštetni zahtjev eto tolko o tome, a ovo gore kaj veliš ne tekst nije tako formuliran, nisam ponio taj papir od doma ali tekst ide otprilike ovako...

Povodom vašeg odštetnog zahtjeva naša likvidacijska komisija je odlučila da se vaš zahtjev odbija (sad dal pored piše privremeno ili ne neznam) jer je naš osiguranik taj i taj podnio prigovor na prekršajni nalog, po okončanju postupka molimo da dostavite pravomoćno rješenje...

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #76 u: 22-01-2012, 18:07:58 »
Prošlo je 4 mjeseca a tek koji dan iza božića (prošlo 3mj) sam konačno dobio zapisnik (i da obijao sam vrata policije svakih par dana) i kad sam dobio zapisnik pokrenuo sam oko nove godine odštetni zahtjev eto tolko o tome, a ovo gore kaj veliš ne tekst nije tako formuliran, nisam ponio taj papir od doma ali tekst ide otprilike ovako...

Povodom vašeg odštetnog zahtjeva naša likvidacijska komisija je odlučila da se vaš zahtjev odbija (sad dal pored piše privremeno ili ne neznam) jer je naš osiguranik taj i taj podnio prigovor na prekršajni nalog, po okončanju postupka molimo da dostavite pravomoćno rješenje...

Sve ti je rečeno. Ako te odbijaju trajno zašto ti traže rješenje i zašto ubacuju dio "po okončanju"......?
Onako je kako sam ti napisao, a pošto si ti učesnik u toj nezgodi vjerovatno ćeš biti i pozvan na raspravu lično te ćeš biti i u toku samog postupka i njegovog okončanja. E sad da li ima tvog doprinosa toj nezgodi to samo ti znaš.

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #77 u: 22-01-2012, 18:15:19 »
Gle o mojoj krivici neznam šta se ima raspravljat - bio sam u dozvoljenoj radnji, dozvoljenom brzinom, na dozvoljenom mjestu i ja nikakav nalog od policije nisam dobio da bi se na njega trebao žaliti, a na zapisniku se jasno vodi da se očevid obavlja radi osnovane sumnje da je taj i taj (nisam ja) prekršio članak taj i taj (skretanje bez da provjeri dal to može napraviti bez ugrožavanja) i onda sve o tome ko je kako di i šta je nađeno i na kraju piše da se njemu izdaje obavezno prekršajni nalog, o nikakvoj podljeli krivice u nikavim postocima ni rječi nema...

Ali manje važno kako rekoh savršeno mi je jasno da lovu neću vidjet nikad pa ni onda...

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #78 u: 22-01-2012, 18:18:57 »
Gle o mojoj krivici neznam šta se ima raspravljat - bio sam u dozvoljenoj radnji, dozvoljenom brzinom, na dozvoljenom mjestu i ja nikakav nalog od policije nisam dobio da bi se na njega trebao žaliti, a na zapisniku se jasno vodi da se očevid obavlja radi osnovane sumnje da je taj i taj (nisam ja) prekršio članak taj i taj (skretanje bez da provjeri dal to može napraviti bez ugrožavanja) i onda sve o tome ko je kako di i šta je nađeno i na kraju piše da se njemu izdaje obavezno prekršajni nalog, o nikakvoj podljeli krivice u nikavim postocima ni rječi nema...

Ali manje važno kako rekoh savršeno mi je jasno da lovu neću vidjet nikad pa ni onda...

Pa eto ako nećeš nikad vidjeti lovu onda već znaš ishod svega, znači priča nam je nepotrebna. A to što ti misliš da si izvodio radnju koja je dozvoljena ne znači da stvarno tako i jeste. Ne želim da me pogrešno shvatiš ali od tačke kontakta između tvog vozila i tog vozila koje te je udarilo će se vidjeti ko je prvi krenuo u radnju, da li je taj drugi već bio u izvođenju svoje radnje itd itd......
No dobro sve je to nebitno jer ti već znaš ishod.
Sretno
« Zadnja izmjena: 22-01-2012, 18:19:38 od Tare071 »

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #79 u: 22-01-2012, 18:23:12 »
Da - znam i kako rekoh samo sam htio podjelit iskustvo...

Offline Mafia

• Pripravnik
  • **
  • 156 sw 1.9jtd
    • Zaprešić
« Odgovori #80 u: 29-07-2012, 14:37:13 »
Jedno pitanje u vezi osiguranja,jer može osiguranje biti na jednu osobu,a auto na drugu ili mora baš sve biti na istu osobu :confusedbig: :?:

Offline daniels1001

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #81 u: 29-07-2012, 14:44:40 »
Jedno pitanje u vezi osiguranja,jer može osiguranje biti na jednu osobu,a auto na drugu ili mora baš sve biti na istu osobu :confusedbig: :?:

na istu.
osiguranje se veže na auto.
te osiguranje ide na osobu na kome je auto.

Offline Igica

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 146
    • Varaždinske toplice - Varaždin
« Odgovori #82 u: 29-07-2012, 14:57:40 »

Ne

Offline Jura145

• Član Alfa kluba 15
  • Pripravnik
  • *
    • Sisak, Čakovec
« Odgovori #83 u: 09-08-2012, 13:29:25 »
Istice mi rega iduci mjesec i svake godine osiguravam auto kod prijatelja i osiguranju, imam 30% i cjena je oko 3000kn. Danas sam dobio poruku na mob iz HOK osiguranja da bi mi kod njih polica bila 2100kn. Jel moguce da je tolika razlika il je neka muljaza?

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #84 u: 09-08-2012, 13:34:47 »
cisto sumnjam da ce ti dat policu 700kn jeftinije od drugih,nisu oni jedini koji tako nude maglu pogotovo croatia to radi kazu ti jednu cifru da te privuku i onda kad dodes kod njih je sasvim druga cifra racunaju na to kad si vec dosao kod njih da ces i napravit.  :violent-smiley-043:
odi reci sta su ti ponudili i neka ti naprave tako ako pocnu izmisljat neke cifre steraj ih u p.m. :craz

Offline Reno

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #85 u: 09-08-2012, 13:35:39 »
legalno ne ilegalno da :hap: :hap:

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #86 u: 27-08-2012, 21:17:36 »
Evo rasprava na drugom forumu me podsjeti pa samo da dodam za ono svoje s prošle strane - ni traga ni glasa od nikoga, slao sam i dopise osiguranju - ignorancija je vrlina, nisu se udostoji odgovorit ni ko te hebe tek tolko - da se za...  :sarcastic:
« Zadnja izmjena: 27-08-2012, 21:29:54 od yedwy »

Offline brijac

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9jtdm
    • Donji Hrašćan
    • Alfa 159 SW
« Odgovori #87 u: 28-08-2012, 13:05:50 »
ako imam na auto 50% bonusa,jel mogu onda i na motor isto imati 50%?ili je bolje motor stavit na ženu?znam da na drugi auto bude maximalno 35% čini mi se, ili?

Offline Reno

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #88 u: 28-08-2012, 13:13:11 »
 :ne2: nemozes sa auta na motor prenest bonus.
ako imas 50% na jednom autu po zakonu na drugi imas pravo na 25% dal na tebe ili na zenu preko vjencanog lista svejedno.

Offline destriero

• Sa stažom
  • Stojadin 75,Stojadin 164
    • Langerdorf
« Odgovori #89 u: 28-08-2012, 16:08:15 »
:ne2: nemozes sa auta na motor prenest bonus.
ako imas 50% na jednom autu po zakonu na drugi imas pravo na 25% dal na tebe ili na zenu preko vjencanog lista svejedno.

Dobro kažeš bonus od auta vrijedi  samo za auto,tako isto i za motor ,teretno,autobus itd.
Na svako drugo i slijedeće vozilo temeljem bonusa od 50 posto ostvaruješ bonus 25 posto  :ok:
« Zadnja izmjena: 28-08-2012, 17:14:05 od yedwy »
kada bi ljudi govorili samo ono sto znaju...kakva bi tisina nastupila...