05-11-2025, 03:30:35

Autor Tema: Pitanja, savjeti - Osiguranje , Registracija ...  (Posjeta: 109738 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline daniels1001

• Trade Count: (+57)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo 156 1.9 JTD 16V Multijet
    • PŽ-ZG (HR), München (DE)
Odg: Pitanja, savjeti - Osiguranje , Registracija ...
« Odgovori #30 u: 24-11-2011, 14:30:34 »
speed

info
1. koje osiguranje radis?
2. imao sam sudar. moje osiguranje je croatia. imam i kasko. drugi auto, takoder croatia, i takoder kasko. moja polica dakle nije naplačivana, niti jedna, jasno je da mi popusti ostaju.
A mene zanima; ukoliko se opet dogodi šteta, pošto je meni isplačena totalna šteta i auto nije bio za popravljanje, međutim ja sam ga popravio, ako se dogodi šteta, umanjuje li mi se vrijednost auta, pošto je proglašen uništenim, i oni to imaju u bazi vidljivo, pa mogu reči da auto nevrijedi nista posto je već uništen ili ipak vrijedi koliko vrijedi.?

Offline pajo_patak

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Delta, Dedra, Giulietta
    • Split
« Odgovori #31 u: 24-11-2011, 15:29:17 »
Pozdrav, imam jedno malo pitanje. Dobia sam info od jednog tipa šta također radi u osiguranju, al mi je to nekako nelogično pa da probam još jednom pitat
mladi sam vozač i imam ograničenje 80kw. auto je na moje ime, ima više kw od tih dopuštenih. info koji sam dobia je da u slučaju sudara sa mojom krivicom, osiguranje isplaćuje štetu tome koga sam ja udaria, ali budući da zakonski ja svoje auto nesmim vozit, oni traže od mene da ja njima namirim cijeli taj iznos koji su oni isplatili oštećenom. to mi nema baš nekog smisla, razumia bi da ja dobijem kaznu od policije koja me spada, ali da se oni ograđuju od odgovornosti :?: a sram me iti napisat koji iznos police ja to njima godišnje trebam platit, i ako je ova informacija točna, ispada da ja đabe plaćam osiguranje :kosa:

Offline daniels1001

• Trade Count: (+57)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 156 1.9 JTD 16V Multijet
    • PŽ-ZG (HR), München (DE)
« Odgovori #32 u: 24-11-2011, 20:35:12 »
Pozdrav, imam jedno malo pitanje. Dobia sam info od jednog tipa šta također radi u osiguranju, al mi je to nekako nelogično pa da probam još jednom pitat
mladi sam vozač i imam ograničenje 80kw. auto je na moje ime, ima više kw od tih dopuštenih. info koji sam dobia je da u slučaju sudara sa mojom krivicom, osiguranje isplaćuje štetu tome koga sam ja udaria, ali budući da zakonski ja svoje auto nesmim vozit, oni traže od mene da ja njima namirim cijeli taj iznos koji su oni isplatili oštećenom. to mi nema baš nekog smisla, razumia bi da ja dobijem kaznu od policije koja me spada, ali da se oni ograđuju od odgovornosti :?: a sram me iti napisat koji iznos police ja to njima godišnje trebam platit, i ako je ova informacija točna, ispada da ja đabe plaćam osiguranje :kosa:

copy/paste s Croatia osiguanja:
5.
§ MOTORNA VOZILA
Mladi sam vozač i auto mi ima 120 KW i na tom autu imam kasko. Zanima me da li bi mi eventalna šteta bila plaćena po kasku?

Budući da su novi Uvjeti za osiguranje automobilskog kaska usklađeni sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama šteta ne bi bila plaćena.
Napominjemo da se prema novom Zakonu o sigurnosti prometa na cestama pojam "mladi vozač" definira se kao osoba između 18 i 24 godine i ne primjenjuje se drugi kriterij.

Offline FreeBiker

• Pripravnik
  • **
  • Alfa Romeo 164 3,0 V6 Super
    • ČK
« Odgovori #33 u: 24-11-2011, 21:05:02 »
A zašto ti nema smisla? U pitanju si dao i odgovor. Tu se ne radi o logici već o zakonskim odredbama. Sam si rekao "ali budući da zakonski ja svoje auto nesmim vozit",
isti vrag ko da nemaš uopće vozačku, znači, kršiš zakon.
Citiram:" ali da se oni ograđuju od odgovornosti". Pa čija je odgovornost ako si prouzročio nezgodu? Od tvog osiguranja?
Citiram:" oni traže od mene da ja njima namirim cijeli taj iznos koji su oni isplatili oštećenom". Djelomično točno. Regresno će si naplatiti od tebe, ali samo do iznosa 12 prosječnih plaća u RH.
E sada pitanje tebi: ukoliko skriviš nezgodu sa velikom materijalnom štetom i recimo dvije poginule osobe, dvije teže ozlijeđene, pa se recimo ukupna šteta dotakne iznosa od nekih 700.000 kn, šta ćeš onda?

E onda ćeš se zahvaliti dragom bogu što imaš svoje osiguranje koje će nadmiriti ukupnu štetu, a od tebe naplatiti samo već spomenutih 12 prosječnih plaća u RH. ( cca 60.000 kn )

Offline pajo_patak

• Sa stažom
    • Split
« Odgovori #34 u: 24-11-2011, 23:58:30 »
a koji im *urac plaćam onda osiguranje, lovu mogu uzet, ali te ne fermaju 2% kad tribaju oni reagirat :mad: točnije 5200kn osiguranja godišnje, pa da svake godine opalim nekog jeftinije mi je sam mu platit direkt iz đepa...a auto mi vridi točno koliko i godišnja polica osiguranja po njihovim procjenama...pa jel to sramota???
neću ja za ništa zahvaljivat nikakvim osiguranjima, nit vozim puno auto, nit sam neki rizik za njih, mogu ih samo sve skupa sa ovom državom i idiotskim zakonima poslat na jedno kraaasno misto...
novi zakoni iz godine u godinu, samo izvrću gluposti sa papira kako bi lovu izvukli i izmišljaju hrpu novih idiotarija...bit ću pristojan pa neću reć svoje mišljenje ovako javno :mad:
već dovoljno pizdarija oko toga, sad i ovo...a nisam ni polaga po tim novim zakonima, i za vozačku su me shebali sa tim promjenama zakona...ma... :mad: :mad: :mad:

Offline FreeBiker

• Pripravnik
  • **
    • ČK
« Odgovori #35 u: 25-11-2011, 17:15:52 »
a koji im *urac plaćam onda osiguranje, lovu mogu uzet, ali te ne fermaju 2% kad tribaju oni reagirat :mad: di bi to ONI morali reagirat?  točnije 5200kn osiguranja godišnje, pa da svake godine opalim nekog jeftinije mi je sam mu platit direkt iz đepa...a auto mi vridi točno koliko i godišnja polica osiguranja po njihovim procjenama opet, po čijim procjenama? Tko je odredil premijski sustav po kojem plaćaš osiguranje? ...pa jel to sramota???
neću ja za ništa zahvaljivat nikakvim osiguranjima, nit vozim puno auto, nit sam neki rizik za njih, mogu ih samo sve skupa sa ovom državom i idiotskim zakonima poslat na jedno kraaasno misto...
novi zakoni iz godine u godinu, samo izvrću gluposti sa papira kako bi lovu izvukli i izmišljaju hrpu novih idiotarija...bit ću pristojan pa neću reć svoje mišljenje ovako javno :mad:
već dovoljno pizdarija oko toga, sad i ovo...a nisam ni polaga po tim novim zakonima, i za vozačku su me shebali sa tim promjenama zakona...ma... :mad: :mad: :mad:

A gledaj, ti si postavio pitanje ovdje, ne ja. Sudeći po svemu, vjerojatno si mlad, do 24 ako imaš takve brige  :craz a i iz nerazumjevanja zakona se da to zaključiti.
Nije bitno, ali svejedno budem u tvom postu nekaj dodal.

Offline pajo_patak

• Sa stažom
    • Split
« Odgovori #36 u: 25-11-2011, 18:00:44 »
nisam ja odredia premiju osiguranja sigurno...i šta se mene tiče to je skupo, bezobrazno i sramotno. ovo ljeto mi je starog ogrebalo u mom autu...branik, blatobran i felga su dakle bili šteta...proglašena totalna, isplatilo 2800kn. vjerovatno onda isti iznos ide za auto sa pravom totalkom koje je za otpad. a godišnja polica je onda skoro 2x toga šta ja dobijem za cilo auto...a usporedi to sa realnom tržišnom vrijednošću...e to kad pogledaš, to je po meni sramota. jer oni svojih 5200kn svake godine mogu naplatit, a s kojom svrhom, kad ja njima u eventualnom slučaju ako sam kriv moram namirit cili iznos štete. zbog mog ograničenja sa kilovatima...ako ćemo gledat razumno, nema to baš neke veze sa njima i njihovom isplatom štete...al mislim, ako je već tako i drže se toga, onda bi mogli lipo to naglasit kad im se uplaćuje polica, ili uopće ne dozvoljavat da ja osiguram auto kod njih, budući da imam ograničenje sa zakonom...
neznam, ljut sam, taman mi je istekla rega i sad se mislim ima li uopće kakvog smisla regat to auto i vozit...zbog krasnih pravila i zakona :wal:

Offline FreeBiker

• Pripravnik
  • **
    • ČK
« Odgovori #37 u: 25-11-2011, 22:52:35 »
nisam ja odredia premiju osiguranja sigurno nisu ni osiguranja, ako neznaš možda ...i šta se mene tiče to je skupo, bezobrazno i sramotno. ovo ljeto mi je starog ogrebalo u mom autu...branik, blatobran i felga su dakle bili šteta...proglašena totalna, isplatilo 2800kn. vjerovatno onda isti iznos ide za auto sa pravom totalkom koje je za otpad. a godišnja polica je onda skoro 2x toga šta ja dobijem za cilo auto...a usporedi to sa realnom tržišnom vrijednošću...e to kad pogledaš, to je po meni sramota. jer oni svojih 5200kn svake godine mogu naplatit, a s kojom svrhom, kad ja njima u eventualnom slučaju ako sam kriv moram namirit cili iznos štete. zbog mog ograničenja sa kilovatima vozi auto koji smiješ ...ako ćemo gledat razumno, nema to baš neke veze sa njima i njihovom isplatom štete...al mislim, ako je već tako i drže se toga, onda bi mogli lipo to naglasit kad im se uplaćuje polica polica je ugovor koji si potpisao, čitaj uvjete i detalje ugovora, ili uopće ne dozvoljavat da ja osiguram auto kod njih, budući da imam ograničenje sa zakonom...
neznam, ljut sam, taman mi je istekla rega i sad se mislim ima li uopće kakvog smisla regat to auto i vozit...zbog krasnih pravila i zakona :wal:

Offline Basta

• Pripravnik
  • **
  • Alfa 156 1.8+lpg
    • Zagreb
« Odgovori #38 u: 05-12-2011, 10:31:33 »
Koliko košta rega i osiguranje uz 50%bonusa od prije za Alfu 146 1.6 88Kw 1998god?
Dosta je bilo niskih okretaja....

Offline Damson

• Trade Count: (+1)
  • Sa stažom
  • Alfa mužjak
    • Split
    • Gilles Villeneuve - Sempre Gilles - Moja Web Stranica
« Odgovori #39 u: 09-12-2011, 18:23:32 »
Imao sam jucer vrlo laganu prometnu, otisli smo na procjenu stete (bez da smo zvali policiju), i tamo san na papiru napisao da mi je od zada oštećen okvir registracije. Naknadno san primjetija da je i branik malo udubljen.
Procjenitelj je sve poslikao, ali ako on tu udubinu nije sebi zapisao, zanima me mogu li ja naknadno rec da je i to udubljeno?
http://www.sempregilles.com - Gilles Villeneuve - Moja Web Stranica

Offline mane

• Ovisnik o alfistima
  • Na skuteru
    • Karlovac
« Odgovori #40 u: 09-12-2011, 21:07:15 »
traži da ti ponovo dođe procijenitelj na izvid štete, možda se čak i na slikama vidi ako je slikao taj dio, mislim da to moraš zatražit u pismenom obliku.
Bolje umrijeti od litre nego od kapi

Još nitko nije umro od pive, a u vodi su se mnogi utopili

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #41 u: 10-12-2011, 22:57:20 »
Imao sam jucer vrlo laganu prometnu, otisli smo na procjenu stete (bez da smo zvali policiju), i tamo san na papiru napisao da mi je od zada oštećen okvir registracije. Naknadno san primjetija da je i branik malo udubljen.
Procjenitelj je sve poslikao, ali ako on tu udubinu nije sebi zapisao, zanima me mogu li ja naknadno rec da je i to udubljeno?

Naravno da NE MOŽEŠ....oštećenja koja osiguravajuće društvo priznaje su ona koja su evidentirana u policijskom zapisniku ili u evropskom izvješću o nezgodi.
Usmena predanja i naknadna dodavanja ne prolaze. Možda bi ti priznali na lijepe oči neko manje oštećenje ali udubljen branik se ne može popraviti bez da se promijeni, možda eventualno zagrijavanjem ukoliko je manje udubljenje ali to je sad već neka druga priča.
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline Damson

• Sa stažom
  • Alfa mužjak
    • Split
    • Gilles Villeneuve - Sempre Gilles - Moja Web Stranica
« Odgovori #42 u: 13-12-2011, 09:41:55 »
Prvi put sam bio na procjeni stete sa vozilom koje me od zada udrilo, a jucer sa ovim na kojeg sam se naslonio od naprijed. I rekao sam procjenitelju da san naknadno primjetija udubljenje (stvarno je maleno, širine 2-3 cm) i on mi je odgovorija da naravno da nisan moga sve vidit i da će kad auto ode u servis tek oni vidit ima li šta oštečenja ispod branika...

Već dugo planiram opiturat haubu, prednji i stražnji branik zbog friževa bivšeg vlasnika, i ovaj sudar, ako ga tako mogu nazvat, mi je doša ka naručen!  :craz
Samo da me frustrirani procjenitelj ne zakine s obzirom da mi je govorija o nekom učešću zbog friževa od ranije...

Ali najnevjerojatnija stvar je da san dan nakon sudara imao sastanak sa vozačem tog auta ispred sebe, s tim da prije nikad nisan čua za njega...  :o000: :o000:
http://www.sempregilles.com - Gilles Villeneuve - Moja Web Stranica

Offline Basta

• Pripravnik
  • **
  • Alfa 156 1.8+lpg
    • Zagreb
« Odgovori #43 u: 13-12-2011, 10:11:16 »
rega za 1.6 boxera od 76 Kw s 50% bonusa s plinom sa svime???
Dosta je bilo niskih okretaja....

Offline pajo_patak

• Sa stažom
    • Split

Offline Bruno

• Pripravnik
  • **
    • Dugo Selo
« Odgovori #45 u: 13-12-2011, 15:15:52 »
imao sam prometnu, auto je procijenjeno na totalku nude mi 16000kn, radi se o alfi 147,2001god. Zanima me dali se moze nesto vise izvuc ili je njihova zadnja.  :alfisti: :mah:

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #46 u: 13-12-2011, 16:28:10 »
imao sam prometnu, auto je procijenjeno na totalku nude mi 16000kn, radi se o alfi 147,2001god. Zanima me dali se moze nesto vise izvuc ili je njihova zadnja.  :alfisti: :mah:

Koja je vrijednost ostatka?

Offline Bruno

• Pripravnik
  • **
    • Dugo Selo
« Odgovori #47 u: 14-12-2011, 12:02:40 »
e pa to neznam nije mi nista govorio, samo je rekao da auto ima jos neku vrijednost na trzistu zato sto nisu zracni iskocili :mad: Neznam kak to ide  :alfisti:,dali se mogu zalit na to???

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #48 u: 14-12-2011, 12:53:44 »
uzmi 16000kn i ostatak rasprodaj u dijelove i dobit ces onoliko koliko ti realno danas vrijedi taj auto osim ako nije jtd onda je to druga prica al 147-ca 2001 ako je 1.6 taj auto ne vrijedi vise od 3000€ nek prica tko sta oce.

Offline Bruno

• Pripravnik
  • **
    • Dugo Selo
« Odgovori #49 u: 14-12-2011, 13:27:01 »
Pa u pravu si, najbolje da uzmem sto nudi. jer auto se da i slozi, tak da bi moglo i nesto ostat :mahm

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #50 u: 16-12-2011, 09:54:39 »
ili ga slozi ili u dijelove,u njemackoj se kad je totalna steta taj auto vise nemoze slozit mislim moze ali se nemoze registrirat  :rol:

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #51 u: 16-12-2011, 20:58:38 »
Imaš i treću varijantu, ponudi osiguravajućem društvu da otkupi vrijednost ostatka........vrlo interesantno ali većina za tu mogućnost ili ne zna ili je zaboravlja, a po meni najbolja varijanta

Offline bobostar

• Na probi
  • *
    • Poreč
« Odgovori #52 u: 23-12-2011, 08:48:12 »

Ako još  nije kasno, pročitaj ovo: http://www.autoportal.hr/index.php/kolumnec/520

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #53 u: 27-12-2011, 11:28:59 »
Pozz kolegama i pitanje...

Konačno sam dobio zapisnik za prometnu sa 156-icom, drugi je fasovao kaznu tako da to valjda sve govori, sad je pitanje tj dva...

1. On je osiguran u jadranskom, pretpostavljam da moram u njihovu centralu u zg (listopadska tj na ljubljanskoj) ić za prijavu štete tj da to ne zaprimaju po ovim malim poslovnicama pored STP-ova i sl...

2. Što treba uzet sa sobom da me ne šetaju ko majmuna jer nemam ni vremena ni živaca više, dakle imam original zapisnika to mi je jasno da trebam, na njemu piše broj police i osig. kuća al imam i zapisano sa strane...
« Zadnja izmjena: 27-12-2011, 11:29:57 od yedwy »

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #54 u: 27-12-2011, 17:36:49 »
Pozz kolegama i pitanje...

Konačno sam dobio zapisnik za prometnu sa 156-icom, drugi je fasovao kaznu tako da to valjda sve govori, sad je pitanje tj dva...

1. On je osiguran u jadranskom, pretpostavljam da moram u njihovu centralu u zg (listopadska tj na ljubljanskoj) ić za prijavu štete tj da to ne zaprimaju po ovim malim poslovnicama pored STP-ova i sl...

2. Što treba uzet sa sobom da me ne šetaju ko majmuna jer nemam ni vremena ni živaca više, dakle imam original zapisnika to mi je jasno da trebam, na njemu piše broj police i osig. kuća al imam i zapisano sa strane...

procjene se u Jadranskom rade na Remetinečkoj cesti
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #55 u: 27-12-2011, 20:33:17 »
A ne ne bogami se buju oni vozili po auto na procjenu sa šlep službom i nek si ga voze u dvorište, ljepo su bili upozoreni na vrijeme na cjelu priču i pravili su se grbavi sad mene to ne zanima i neću ja plaćat troškove ničega, mene samo zanima jel moram u centralu to nosit ili mogu neku lokalnu podružnicu...

Edit:
Aha sad vidim na njihovim stranicama...
« Zadnja izmjena: 27-12-2011, 20:36:51 od yedwy »

Offline Bruno

• Pripravnik
  • **
    • Dugo Selo
« Odgovori #56 u: 16-01-2012, 16:08:16 »
konacno dosao zapisnik na moju stetu pise da smo oboje krivi, sto meni nikako ne odgovara zbog toga sto je moje auto procjenjeno na totalku a njeno na 5000kn stete, dali se mogu zalit na to i kako ce to osiguranje prozumacit dali ce svako svoje popravljat ili :?: malo mi je cudno da u zapisniku nepise kako se nesreca desila nego samo kako su oni zatekli auto.

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #57 u: 16-01-2012, 17:11:25 »
konacno dosao zapisnik na moju stetu pise da smo oboje krivi, sto meni nikako ne odgovara zbog toga sto je moje auto procjenjeno na totalku a njeno na 5000kn stete, dali se mogu zalit na to i kako ce to osiguranje prozumacit dali ce svako svoje popravljat ili :?: malo mi je cudno da u zapisniku nepise kako se nesreca desila nego samo kako su oni zatekli auto.

To se zove podijeljena odgovornost. Ako je podijeljena ogovornost po principu podjednake odgovornosti visina štete ti se umanjuje za 50%. Ako pitaš da li se možeš žaliti na zapisnik policije odgovor je ne, imao si pravo da ga pročitaš u trenutku spravljanja te da ga ne potpišeš - odnosno da istakneš sve prigovore na isti.

Offline Bruno

• Pripravnik
  • **
    • Dugo Selo
« Odgovori #58 u: 17-01-2012, 07:25:35 »
znaci da ce mi dati pola od totalke??

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #59 u: 17-01-2012, 07:31:01 »
znaci da ce mi dati pola od totalke??

Vidi ne znam kakav je tvoj doprinos nastanku te nezgode, može on biti 10%, 20% a može se desiti da na osnovu policijskog zapisnika, skice lica mjesta nije moguće utvrditi ko je koliko doprinjeo nastanku nezgode kada se primjenjuje načelo fifty-fifty. U svakom slučaju koji god procenat tvog doprinosa bude uzet - za taj procenat će ti umanjiti obračunatu štetu.
Treba tu vidjeti šta policijski zapisnik i skica kažu, onda da li ima prekršajnih naloga i kome su dati.
« Zadnja izmjena: 17-01-2012, 07:32:40 od Tare071 »