Pozdrav svima.
Nedavno kupio komplet kabela za dijagnostiku plinskih instalacija (VIAKEN). Da ne duljim, dobije se USB - SERIJSKI kabel za spojit na laptop i SERIJSKI - ABCD za spojiti prema autu. Prvo mi je trebalo dugo da nadjem nešto za što mislim da je moj konektor na ECU od plina. Imam ugrađen Lovato easy fast. (u prospektima piše da kabeli podržavaju lovato eco i lovato eco pro). Obično bude blizu ECU-a. Tako mi rekli. Ja gledao pod haubu ko tele i tek kad sam odustao od toga i čisto iz znatiželje iščupao tipu za prebacivanje plin/benzin, nađem kabel s konektorom ispod te tipke.
E sad. Konektor ne odgovara ni jednom od kabela koji imam.
I onda sam išao mjeriti:
Na autu imam tri žice (iako obično konektori imaju četiri) (između + i - je 12 V)
1. + pol
2. prazan utor
3. - pol
4. neka žica (XY)
Kad uštekam u računalo onaj usb+serijski i serijski+konektor na tom konektoru imam četiri žice koje obično znače:
A. + pol
B. - pol
C. Lx
D. Rx
Lx je nekakav impuls na centralu, a Rx je podatkovna žica (to je mišljenje čovjeka koji ugrađuje plinske instalacije i samo sam ovo od njega uspio izvuć zasad).
Izmedju i A i B imam 5-6 V. (nemam precian uređaj) i kažu da je to napon USB-a
Ja moram nekako spojiti konektor 1 2 3 4 i konektor A B C D!
Ako netko ima kakvo logično objašnjenje zašto i jedna i druga strana imaju izvore napona, cijenit ću svaku pomoć.